L’escapulat diu adeu

Escapulats,

Fi de trajecte. Després de set anys i set mesos, de 280 entrades i 8.231 comentaris, arriba el moment de posar el punt i final. Aquest blog va néixer un llunyà 17 de gener de 2011 i morirà el proper 13 d’agost de 2018, després d’haver esdevingut, al llarg de tot aquest temps, una extensió virtual de la meva passió pel CF Badalona, un microcosmos internàutic que he compartit amb vosaltres i que entre tots hem convertit en un petit racó de la xarxa més o menys ben avingut on poder informar, compartir, opinar, debatre, discutir, queixar-se, denunciar, proposar, especular, lamentar i fins i tot passar una bona estona; sempre, esclar, entorn dels colors que ens uneixen i que portem al cor. Ha estat un projecte personal molt gratificant, una bonica desconnexió del dia a dia i un autèntic plaer per posar-me davant el teclat durant tants i tants diumenges de futbol. Us dono les gràcies a tots els qui hi heu aportat el vostre granet de sorra per fer-ho possible.

Ara bé, quan la desconnexió es torna obligació i el plaer costa cada cop més d’arrencar, és hora de deixar-ho córrer. Els motius són molts i diversos, però, com tot a la vida, bàsicament es tracta d’una qüestió d’il·lusió. Malauradament ja no puc dedicar-li tot el temps que voldria al web, i, encara pitjor, tampoc ni els esforços ni els diners ni les ganes. De fet, i ja per motius logístics i laborals, ni tan sols és segur que pugui continuar anant a veure els partits a Montigalà, un fet ja definitiu a l’hora d’haver-me replantejat el futur d’aquest espai. Evidentment aquest comiat no és cap renúncia al club ni al sentiment badalonista, simplement un alto en el camí i l’hora de baixar en una estació abans que el trajecte perdi el sentit. Ara el tren continuarà per altres vies, i, com sempre, dependrà del conductor i dels passatgers que arribi lluny o descarrili.

Com deia, açò no és cap deserció ni abandonament; simplement és evitar una fugida cap endavant que no duria enlloc. L’Escapulat va aparèixer com un crit en el desert en un moment de certa foscor social i informativa pel que fa a tot el que tenia a veure amb el club, més enllà dels canals oficials habituals. M’agradaria poder dir que avui la situació és molt millor, però em temo que no és el cas. Fins i tot des del punt de vista institucional aquest estiu s’ha viscut el canvi més important en la història contemporània del Bada, que ha semblat arribar com una mena d’imperatiu inevitable i escrit des de fa temps: la conversió en SAE, que a la pràctica suposa creuar definitivament la línea entre dos concepcions del món del futbol, de l’esport en general i de la manera com ens el sentim. Definitivament, el CFB ja és una altra cosa. Aixina, els aficionats continuaran sent aficionats, els pocs que som. Els socis, però, ja només seran propietaris. Els pocs que puguin.

Tant és. Escapulats tots mentre encara puguem cantar

La gavina al vol / Badalona al vent.

Toca marxar i deixar pas als que vinguin. Confiem que en siguin molts.

Gràcies a tots.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

Comments are disabled.