BADALONA 2 MESTALLA 0

Escapulats,

El Badalona tomba el Mestalleta a Montigalà i tanca la lliga i la temporada 2017-18 amb un bon regust de boca. En un partit sense gaire història i poca afluència de públic, els de Manolo González (ahir a la graderia per sanció) van tirar d’ofici i orgull per assegurar tres punts finals que mantenien vives les aspiracions de disputar la propera Copa del Rei. Punt i final a una campanya peculiar, plena d’alts i baixos i en què, per bé que s’ha assolit amb escreix l’objectiu inicial de la permanència, la parròquia escapulada no acaba del tot satisfeta amb l’actuació de l’equip al llarg dels 10 mesos de competició. A més, cal no oblidar que s’acosta un estiu molt mogut i que el més calent encara és a l’aigüera, tant a nivell esportiu com institucional. Ras i curt: el futur del club es decidirà els propers mesos, amb la renovació de la directiva actual i l’eventual conversió en SAE ara mateix totalment en l’aire. I no és poca cosa, precisament. Traslladem l’emoció de la pilota damunt la gespa al neguit dels papers –i els diners– a les taules dels despatxos.

 • Comiats. El partit d’ahir podria haver estat el darrer per a diversos dels nostres referents aquests últims anys. Només cal mirar el full d’alineacions per trobar uns quants noms, però entre els més destacats hi ha Morales, Toni Lao i, sobretot, el mateix míster, que ja encabat el matx va deixar dit que se li feia complicat pensar que podia marxar després de tants anys. Ara s’obre el temps de les especulacions i les previsions de futur, amb la diferència que enguany podem estar parlant, realment, d’un canvi estructural i profund que afecti l’entitat de dalt a baix. Setmanes de gran transcendència per al CF Badalona.
 • Comparatives (odioses?). Ja que parlem de balanços i del possible adeu de Manolo González, fem un repasset a les seves xifres durant aquests 4 anys al capdavant de la nau escapulada. Sorprèn que els 55 punts d’aquesta temporada siguin el seu “pitjor” registre, només superant els 46 (13è) de la 2015-16, amb l’equip patint per no baixar. De fet, a banda d’aquell any els seus números són molt semblants: dels 60 de la passada (5è) als 55 d’aquesta (8è) i els 56 de la seva estrena (7è, la 2014-15). Evidentment, la seva millor posició va ser la campanya passada, amb la cinquena plaça i la classificació per a la Copa del Rei, a més de les semifinals de la copa RFEF. Si ara es confirma, per tant, González haurà aconseguit dues classificacions per al torneig del KO en 4 anys. Més: les 14 victòries aconseguides queden per sota de les 15 de les temporades 16-17 i 14-15, mentre que, curiosament, el nombre de derrotes (a excepció de l’any passat, amb només 8) es manté molt similar a les altres temporades (11 aquesta; 12 la primera i també la segona temporada). Per tant, el que marca la diferència en aquesta era de Manolo a la banqueta són petits detalls en partits determinats, que, al final, sempre són els que fan inclinar la balança cap a un cantó o cap a l’altre. Si parlem de gols, es tracta del segon any amb més gols marcats (38, tot i que fins a deu menys que la temporada passada…) i també el segon amb menys gols encaixats (36, una xifra molt propera als 34 de l’any passat o els 39 i 37 de les dues anteriors). El resum de les quatre temporades: 54 victòries (36%), 55 empats (36%) i 43 derrotes (28%) en 152 jornades de lliga, amb 155 gols a favor i 146 en contra. Sobrietat en els números, regularitat i molt d’equilibri en l’historial d’un tècnic que, passi el que passi, ja ha fet història a Badalona.

Jornada 38. Badalona - Mestalla

Albarrán, titular per segona jornada consecutiva| Foto: Jornada Previa

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

23 responses to “BADALONA 2 MESTALLA 0

 • Carlos

  Bueno se acabo la temporada y al menos vamos a estar en la copa por los puntos conseguidos.Por lo demas al equipo le daba buena nota a pesar de haber llegado sin posibilidades de playoff a la ultima jornada,ahora a ver que sucede en la proximas semanas con el club.

 • Xafarder

  Per a mí a part dels cinc de cada grup, els quatre amb major puntuació a partir de les cinc dites anteriorment que marca la circular 5 i que possiblement siguin cinc en haver-hi dos dependents Sevilla At. i Barça B.
  Lleida i Badalona 55, Villanovense 54, Tudelano 53 i podria ser el UCAM amb 52

 • Garigot

  Entonces si que estamos clasificados para la copa

 • Albatros

  Revisada la Circular nº 5 RFEF, estoy con Anonimus & Xafarder. Han entrado seguro tanto Lleida (55) como Badalona (55). También Villanovense (54), Tudelano (53) y UCAM (52).
  Creo que se da la paradoja de que incluso perdiendo ayer, hubiéramos entrado en Copa.
  Para como pintaba en enero, finalmente, temporada más que aprobada.
  Lástima de no haber amarrado los partidos en casa contra Alcoyano, Ebro y Formentera.
  Otro año será, si la SAD lo permite… Força CFBadalona..!!

 • Carlos

  La nueva circular 18/19 dice que entran solo dos equipos mas por puntos que son Lleida y Badalona.Al que dice que no me entero alomejor es el quien no se entera de nada.

 • Carlos

  La nueva circular 18/19 dice que entran solo dos equipos mas por puntos que son Lleida y Badalona.Al que dice que no me entero alomejor es el quien no se entera de nada.

 • Xafarder

  Tienes razón Carlos, no hemos leído bien la circular nº 5, solo son dos Lleida y Badalona, la página 18 lo dice bien claro y nos la hemos saltado, hemos ido a la treinta y pico, creo que el que ha puesto “no se entera” no se refería a tí, lo que pasa es que después del Carlos debió poner una coma.
  Todos en este chat sabemos de lo mucho que tu informas y casi siempre bien informado.

 • Joan

  Algú sap que feia el president del Bada a la llotja recolzant Seagull?

 • Xafarder

  Relacions públiques, va ser invitat, com a bon president representar al club quan toca.

 • L'escapulat

  Bona nit.

  Com sempre, els temes de fons acostumen a fer molt poc soroll i passar quasi desapercebut…
  Avui la companya Patricia Pérez, la meva predecessora com a cap de premsa del Bada i ara al FC Barcelona, m’ha fet notar la importantíssima reforma que sembla que veurà la llum en relació amb la 2a B i la Tercera Divisió. Estem parlant d’un canvi estructural i profund que pot tenir conseqüències transcendentals per al nostre futur i el de tot el futbol semiprofessional.

  Us en deixo algunes informacions que hi he trobat, ja que trobo que aquesta remodelació, de cara a la temporada 2019-20, ha quedat totalment opacada en l’actualitat esportiva, i me’n faig creus!!!

  – MARCA: “Aprobada la remodelación de la Segunda B en dos series para la temporada 19-20

  – ABC: “Así es la propuesta de reestructuración para la Segunda B y la Tercera división

  – ABC: “El vídeo de la surrealista votación para la reestructuración de Segunda B y Tercera división

  Bé, doncs… A manca d’alicients a la gespa, més enllà de les preferències personals per als ascensos i descensos, ja veieu que tindrem moooolta feina de despatxos.
  Com ho veieu, tot plegat???

 • Albatros

  Tremendo el video de la votación de la propuesta de reestructuración de la categoría..!!. Todo muy patético.
  Si este desastre es ratificado por la RFEF, la 2aB pasará de ser un pozo, a ser un agujero negro, la dimensión desconocida.
  En lo que nos pertoca, si llega a aprobarse, el próximo año no quedará otra que quedar entre los 5 primeros.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Encara ho d’aprovar la FEF, però és molt trist veure en quines mans estem. Que aquell senyor hagi arribat a una posició on pot fer i desfer sobre el destí de tants clubs, i les il·lusions dels aficionats…Tot plegat prou lamentable….

  Deixant de banda les formes i el patètic espectacle, no m’agrada la proposta. En teoria podria ser atractiu pels equips que es classifiquin entre els cinc primers, però….les despeses es multiplicaríen, En el sistema actual molts desplaçaments són relativament propers, inclús molts anys la majoria d’equips són catalans. Però amb aquesta reforma, de catalans potser només n’hi haurà un parell, i hi hauràn desplaçaments cap a l’altra punta de la península cada dos per tres.

  I com et quedis fora dels cinc primers, encara pitjor. Els desplaçaments no seràn tant llargs com els del primer grup, però sí que seràn més llargs que amb el sistema actual, ja que es passaria de 4 a 3 grups. I a sobre no tindríes l’alicient de que pots pujar a Segona A. No m’imagino com hi podríen viure alguns històrics com el Rácing Santander, Hércules, etc…

  I no diguem pels de Tercera, també més despeses. Menys grups, desplaçaments més llargs, i la Segona B autèntica (la que et pot portar a Segona A) cada vegada més lluny.

  Crec que seria millor reformar la Segona A, fer-hi dos grups, i mantenir els 4 de Segona B.

  Tampoc es parla de com seríen els ascensos i els descensos. Ni de les SAE!!! L’obligatorietat seguiria sent a partir de Segona A? I si fos així, encara estaríem disposats a “vendre” el nostre club a un inversor quan el més probable (si som realistes) és que ens quedem a la Sèrie B de la Segona B, i per tant, a un mínim de dos anys per pujar a Segona A??

  • L'escapulat

   Bon dia!

   Gràcies per l’àudio, Edu; molt interessant. Us recomano que el descarregueu; el president parla a partir del minut 23.
   Veig que encara continuem esperant l’Ajuntament i que no tenim fixada data per a l’Assemblea.
   Ah! I no coneixia l’episodi aquest amb el juvenil. Molt lamentable tot plegat…

   Per cert, us deixo l’entrevista a Toni Lao publicada avui al Diari de Badalona.

   AMUNT!

 • Vila-Rebollo-Pepín

  M’ha sorprès llegir que en Toni Lao sigui el novè jugador amb més minuts a la història del Badalona. Que amb poc més de 3 anys (haurà estat 4 anys, però aquesta temporada no ha jugat gaire) pugui formar part de l’onze històric d’un club amb més de cent anys de història, ens dona a entendre que aquí els jugadors no duren gaire. Tot i així, no m’importaria que seguís un any més amb nosaltres. Com tampoc m’importaria que seguís en Morales.

  De l’entrevista amb el president, em preocupa molt que els diners que estaven destinats a pagar els sous de jugadors i empleats, els hagi destinat a cancel•lar un deute amb l’ajuntament. Espero que això no ens porti problemes, i que tampoc ho utilitzi com a coartada dient-nos que si no ens convertim en SAE no tenim diners per pagar els sous.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Per cert, el juvenil ahir va tancar la temporada guanyant al Sabadell i salvant la categoria. Ja que el president va parlar del juvenil, hauria estat bé que aprofités per fer una crida perque la gent anés a donar suport en l’ultim partit en el que es jugaven la salvació.

 • L'escapulat

  Bon dia!

  Comparteixo les teves preocupacions, V-R-P; sembla que l’enfrontament amb l’Ajuntament s’ha cronificat pràcticament com un signe més d’identitat del Badalona, i un club divorciat amb l’administració de la ciutat mai no pot aspirar a gaires èxits durant gaire temps…

  Per cert, esperem que la data de l’assemblea es conegui aviat, perquè van passant les setmanes i el 30 de juny acaba l’exercici 2017-18…
  Pels meus horaris de feina és pràcticament segur que no podré anar-hi, tot i que ho intentaré, però no dubtis que la conversió en SAE es plantejarà, segur, com a única via possible i taula de salvació del Bada per al futur.
  Tot el que no sigui aquest resultat em sorprendria molt i molt.

  En fi, en la vessant esportiva, ara com ara ens hem de conformar a seguir les eliminatòries d’ascens i descens i a esperar a confirmar si entrem o no a la Copa del Rei.
  El pitjor és que, pel que fa al capítol d’altes i baixes, com cada estiu, sembla que començarem tard i amb condicionants…

  AMUNT!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s