MALLORCA 3 BADALONA 1

Escapulats,

El Badalona no dona la talla a Son Moix i cau amb claredat contra un Mallorca a qui només li calia un punt per proclamar-se campió. Els balears han controlat amb molta solvència el joc (que no la pilota) al llarg dels 90 minuts i el cert és que no han necessitat implicar-se al 100% per superar-nos i segellar el seu desè títol de lliga de la història. Visitar el camp del líder a la penúltima jornada mai no és gaire confortant, però amb la derrota d’avui ens deixa sense opcions matemàtiques per optar al playoff i, virtualment, a la pròxima edició de la Copa del Rei. La davallada en aquest tram final de temporada ha estat important, i la decepció comprensible. Ara ja només queda intentar acabar el curs amb bones vibracions diumenge vinent contra el Mestalleta i tancar l’exercici 2017-18 amb una victòria a l’Estadi. Arribarà el moment de fer balanços i valoracions finals, a les envistes d’un estiu es preveu mogut, sobretot als despatxos…

 • Desfets. L’Iberostar Estadi ha estat l’escenari de la desinflada final del Badalona. Fa setmanes que l’equip dona senyals d’esgotament físic i mental i avui aquestes sensacions s’han tornat a cristal·litzar damunt la gespa. Ni la reaparició de Toni Lao ni l’esperança de Marqueta (avui protagonista negatiu) han servit de consol. L’adeu al playoff ja estava més que assumit, però el cert és que aquest tram final ha fet mal: són 6 setmanes sense guanyar, amb 3 tristos punts de 18 que ens han fet caure del paradís quan ens hi havíem colat per la porta del darrere. La intrusió va durar 14 dies; la classificació sempre t’acaba deixant on et mereixes.
 • Neutres. A manca d’una jornada per posar punt i final a la Lliga, el Bada presenta uns números molt equilibrats, de clàssic equip de la zona mitjana-alta de la taula. Són 13 victòries, 13 empats i 11 derrotes, amb 36 gols marcats i 36 d’encaixats, amb molta solidesa a casa, amb 34 punts (9-7-2; potser massa empats), i uns registres un xic curts lluny de Montigalà, on només s’han rascat 18 punts (4-6-9; sort de la segona volta!). Cada diana escapulada ha valgut per sumar 1,44 punts, la segona millor mitjana des que Manolo González és a la banqueta (la millor va ser la primera, amb 1,51 punts per gol). Ara bé, al final l’únic premi és la permanència, un any més, al pou de la 2a B.

Jornada 37. Mallorca-Badalona

Héctor Camps ha marcat el seu segon gol de la temporada | Foto: Diari de Mallorca

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

25 responses to “MALLORCA 3 BADALONA 1

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Després del que s’ha vist als últims partits, ja es veia a venir que la promoció no la jugaríem. A més ens han perjudicat els últims resultats del Mallorca, tal i com ha anat tota la temporada era perque avui es reservesin les forces per la promoció, però al final ni eran matemàticament campions ni es podíen permetre arribar a la promoció allargant encara més aquesta dinàmica negativa.

  El que no entenc és lo d’en Morales. Algú va dir que era per temes de contracte, que si arribava a un nombre determinat de partits quedava automàticament renovat. En cas de que aquest sigui el motiu, i sent egoïstes es podria entendre, però és que ens estàvem jugant la temporada i en Morales era dels pocs que es podia salvar quan va començar la devallada. No hi havia prou confiança per parlar amb ell i renegociar aquesta clàussula?.

  De totes formes, no tot està perdut. Molt malament hauríen d’anar les coses per no classificar-nos per jugar la propera copa del rei, que seria l’autèntic objectiu de la temporada si no ens haguéssin posat la mel als llavis.

 • Edu

  Paraules clares de Manolo sobre el seu futur i cap a on pot anar el club: http://programes.laxarxa.com/audio/138067/play

 • L'escapulat

  Bon dia!

  El tren de la Copa del Rei ja està pràcticament descartat, també, amb aquesta embranzida final de l’Ebro i l’Ontinyent…
  Recordem que hi opten els cinc primers classificats de cada grup (filials a banda). Després, per completar el quadre de 80 equips hi van els equips amb més puntuació a partir del 6è, i diria que per competitivitat al grup III poca cosa hi podem fer.
  Però potser m’equivoco.

  Bon àudio el que ens fas arribar, Edu.
  Jo estic força d’acord amb tot el que diuen tant en Ramon Duran com en Manolo González, per bé que seria una mica més crític amb la gestió de l’equip durant aquests trams finals, tant aquesta temporada com la passada.

  Les seves paraules són meridianes: lliga el seu futur al del president i gairebé a la transformació del club en SAE. Ara ens queda esperar notícies (que no poden trigar gaire) i veure el ball de noms i d’inversors que faran ressonar els cants de sirena.

  Trobo perillós vincular l’ambició i aspiracions esportives a la conversió, com si fos la fórmula màgica. Esclar que seria molt diferent un procés de transformació amb empresaris locals o gent amb un vincle amb la ciutat que una SAE a partir d’empreses de representació, marques esportives o grups d’inversió, que quan es cansin de la joguina o vulguin descapitalitzar ens deixaran amb el cul a l’aire.

  En fi. Temps al temps.

  AMUNT!

  • Josep

   Crec que institucionalment el club no ha estat correcte no felicitant als campions de lliga com si ha fet gairebé tots els altres clubs. Som un club centenari amb prestigi hi algú o alguns sembla que no ho sàpiguen i deterioren aquest prestigi treballat durant molts anys.

   • Anònim

    el club amb la seva representacio institucional a son moix ja va felicitar “in situ” al campió de lliga al finalitzar el partit…abans de parlar cal informar-se!!!

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Potser he pecat d’optimista en el tema de la copa, però segueixo pensant que ho tenim bé per classificar-nos, tot i que hauríem de guanyar al València B.

  Els nostres rivals són el Tudelano (grup II) i el Villanovense (grup IV). El Tudelano (que fa un mes que no guanya) ens porta un punt d’aventatge i ha de jugar al camp de l’Athletic B, que encara té opcions de quedar campió de grup, però que encara no està matemàticament classificat per la promoció d’ascens. I el Villanovense ens porta dos punts, però ha de jugar al camp del Marbella, que encara té opcions de quedar campió però també té el Múrcia lluitant per péndre-li la segona plaça.

  Si el Badalona aconsegueix guanyar a casa contra el València B (ja tocaria), només ens apartaria de la copa que tant el Tudelano com el Villanovense guanyessin diumenge els seus partits en camp contrari i contra dos equips de la part alta i amb coses en jóc.

 • Garigot

  Doncs força Athletic B i Marbella!

 • Carlos

  V-R-P para la copa solo se clasifica los cinco primeros de cada grupo,sin contar los filiales,en el caso de que ganemos,solo si quedamos sextos(villarreal b no cuenta) nos clasficariamos y para eso tienen que perder tanto lleida como onteniente sino no tendremos plaza garantizada,da igual lo que hagan lo de los otros grupos,sino hecha cuentas,son 80 equipos en total(20 de primera,22 de segunda,20 de segunda b y los 18 campeones de tercera,total 80 equipos) es asi como funciona.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Jo crec que es classifiquen 24 equips: els 5 primers de cada grup (sense comptar filials). I després els 4 equips amb millor puntuació, independentment del grup a que pertanyi.

  Al primer grup hi han dos filials entre els cinc primers, per tant es classifica el 7è. El vuitè és filial (Madrid B) i no compta, i el novè ja té 51 punts (menys que nosaltres, que en tenim 52).

  Al segon grup hi han tres filials entre els cinc primers, per tant es classifica el 8è. I el 9è (Tudelano) amb 53 punts seria un dels 4 possibles afegits. Al 10è (Burgos) ja no el compto perque té menys punts que nosaltres.

  Al nostre grup només hi ha un filial entre els cinc primers, per tant es classifica el 6è (Ontinyent). I el Lleida (54 punts) i nosaltres (52) quedem a l’espera.

  I al quart grup, sense filials entre els primers, es classifica el 5è. I el 6è (Villanovense amb 54) quedaria a l’espera. Al 7è (Ucam Múrcia) no el compto perque té menys punts que nosaltres.

  Per tant, els 4 reenganxats seríen ara mateix el Lleida (54), Villanovense (54), Tudelano (53) i nosaltres (52). O sigui que no dependríem de ningú (fins ara no he vist que el Fabril és filial del Depor), si guanyem ens classifiquem.

  Això segons els meus càlculs. Com només es classifiquin 20 equips en quedem fora. I si no guanyem al València B també….

  • Carlos

   Perdona VRP no he tenido en cuenta los dos filiales de segunda division el barça b y sevilla b,entonces quiza por ahi habria opcion,tienes razon quedarian dos plazas.

   • Carlos

    No,son solo 20 equipos en segunda b los que se clasifican,lo que tendriamos opciones al haber dos filiales en categoria profesional el barça b y sevilla b,entonces por ahi quizas si pero solo ganando tendriamos opciones.

 • Xafarder

  Tens raó V-R-P la circular nº 5 de la RFEF a les pàgines 32 i 33 ho explica com tu bé dius i és mes aquest any podria haver-hi una plaça mes dels de segona B, atès que en haver-hi dos equips depenents en segona A (Sevilla Atco. i Barça B) en comptes de ser 21 de segona A, serien 20, és a dir que podrien a part dels cinc primers de cada grup, els cinc equips amb millor puntuació dels quatre grups.
  És a dir que no ho tenim tan malament.

 • Xafarder

  Cinc primers descomptan els filials o dependents.

 • Garigot

  Si no fem la copa, el que si que m’apuntaria l’any vinent es a la copa federació, que al contrari del que diuen molt i com a ex-jugador de futbol crec que beneficia molt a una plantilla i fa que tots els jugadors estiguin motivats e implicats. Apart de la confiança que agafa un equip al pasar rondes

 • Garigot

  a… i també hi ha un premi important al guanyador

 • Garigot

  Per cert si Gerard Moreno fitxa pel Villareal el Bada encara cobra alguna coseta, perque tenia un 5% oi?

 • Marc

  El club s’ha de fixar amb el Cornellà i l’últim any del Sabadell. Dos clubs SAE que tenen futur esportiva i institucional.

 • L'escapulat

  Bona tarda a tots, i bones Festes de Maig!

  Garigot, el tema de la Copa RFEF sempre és una arma de doble tall; tant es pot argumentar per una banda com per l’altra… Jo mateix de vegades ho veig negre i de vegades blanc. Potser sí que serveix, però només si tens una plantilla moderadament llarga. Pots anar fent fins a 1/8 i aleshores decidir quanta carn poses a la graella…

  Pel que fa al pessic de Gerard Moreno, diria que el Badalona ja no té RES d’on sucar en cas de traspàs. Em sembla que fa uns mesos es va aclarir aquest tema, ara no sé si ho vaig sentir en una tertúlia o al diari. Abans el Badalona tenia un 5% del 50% del Vila-real, i per açò quan al seu dia s’especulava sobre el traspàs de Moreno a la Premier ens fregàvem les mans. Al final només van ser 4 milions i el Bada en va percebre 150.000€, si no recordo malament. Si conservessim aquests drets avui, si finalment el jugador es traspassa per 20M ens pertocaria mig quilo, que no està gens malament. Però em penso que marramiau…

  Marc, Cornellà i Sabadell tenen un potencial que no deriva precisament de la seva condició de SAE (a Sabadell t’ho podrien explicar…). El Cornellà té molts calers a partir d’un futbol base mastodòntic i el Sabadell, massa social i ajuda institucional. Cap d’aquestes 3 coses apareixen entre els nostres “actius”, em temo.

  Canviant ja de tema, us deixo l’entrevista a Manolo González que sortia avui al Diari de Badalona. Es referma en les paraules que hem anat comentant aquests dies. Què en penseu? Jo crec que té bona part de raó en tot el que diu; ara bé, l’escut de la realitat econòmica serveix per a tot?

  De cara ja a la propera temporada, esportivament parlant: Quins equips de 2a B veieu fent el salt? I de tercera? Jo personalment espero que pugin 2 o 3 equips del grup III o l’any vinent, amb el Barça B i l’Espanyol B, pràcticament segur, tindrem un panorama encara més complicat.
  A Tercera m’agradaria que pugessin el Castellón i el Terrassa. Preferències personals i de tradició, simplement…

  AMUNT!

  • Anònim

   Soc en Lluis, jo crec que en Manolo González té tota la raó del mon en el que diu, Crec que ja està una miqueta cansat de cada temporada patir com està patint, i, encara que molts estaran en contra de la meva oipinió, jo crec que gràcies a que ha estat ell, aquestes crec 5 temporades, l’equip no ha baixat de categoria, perquè amb un altre entrenador, ja ho haguessim vist. Hi han hagut temporades, que, amb quatre canyes al equip, ha sapigut salvar la categoria. Ara a veure que pasa, amb la reconversió, com es diu, a SAE, a veure qui si posa i a veure que és el que volen fer.
   Encara que com vem poder veure alguna temporada, amb jugadors que van costar molts de calers, tapoc vem conseguir res,

  • Marc

   No apareixen com actius ara escapulat, el que vull dir és que s’ha de treballar per ser com a minim com ells en un futur. Xafarder no he dit res de Gerard Moreno.

 • Xafarder

  Marc, és el 5% del que tregui el Vila-real, no del que tregui l’Espanyol per vendre la meitat dels drets, en aquest cas si ho traspassessin el Vila-real pagaria, no cobraria.

 • Xafarder

  Disculpem.Tens raó, era en Garigot que parlaba del Gerard Moreno.

 • L'escapulat

  Bon dia,

  Per afegir una mica d’al·licients al partit descafeïnat de demà, recordem que el mateix Manolo González ha insistit que pot ser el seu darrer partit a la banqueta del Badalona…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s