MESTALLA 0 BADALONA 0

Escapulats,

El Badalona esgardissa un puntet més a l’Antonio Puchades per tancar la primera volta en la mateixa línia que ha marcat pràcticament tota la temporada: els nostres competeixen, es mostren sòlids i fins i tot tenen estones de bon futbol. Ara bé, a l’hora de traduir aquesta superioritat en gols, els llums s’apaguen. Ahir el partit va ser força igualat com la gran majoria en aquesta categoria– però, si fem balanç dels mèrits d’uns i altres, som nosaltres qui hauríem d’haver tornat amb els tres punts. Sense anar més lluny, Serramitja en va tenir dues a boca de canó que van sortir fregant el pal. En definitiva, un reflex més de la gran mancança que té aquest equip (a banda de la plaga de lesions): el gol. Tothom ho sap, tothom ho diu i, per tant, tot fa pensar en un hivern mogut a les oficines escapulades. Veurem si a la segona volta el Badalona puja un esglaó o es queda en aquesta zona mitja-baixa que, si bé és grisosa, compleix de sobres amb els objectius fixats a l’estiu.

 • Xifres. Arribats a l’equador de la lliga, les estadístiques ja són un element clau a analitzar amb un cert detall. En el nostre cas, els números fan èmfasi en la dualitat local/visitant i uns registres realitzadors de mitja taula pura. El Badalona no és un equip gaire golejador (20, 8è) ni tampoc de les millors defenses (20, 11è). Si en alguna cosa destaca és en la regularitat a casa (invicte i amb 19 punts de 27, només superat pels tres primers classificats). Un gran actiu com aquest, tanmatex, queda esblanqueït per les tristes dades fora de casa (sense conèixer la victòria i amb tan sols cinc empats; només el Peralada ho ha fet pitjor que nosaltres lluny de terreny propi). Aquest any la salvació pot no resultar tan cara com en edicions passades i, malgrat que amb 48 punts la classificació hauria d’estar fora de perill, a la segona volta faríem bé de donar un pas més per alçar el cap i intentar mirar més cap amunt que cap avall.
 • El mercat hivernal de Calaf. El mateix Manolo González ha declarat que calen reforços a la davantera i que arribaran, segur, uns quants noms per mirar d’aportar el que és, de llarg, el bé més preuat a la 2a B: el gol. Més enllà d’experiències passades, crec que aquesta temporada tots estarem d’acord que és una necessitat més que no pas un complement. El que costa més d’imaginar, ara mateix (o potser no) és quines són les peces de què es pot prescindir. De moment Héctor Camps va començar la dansa la setmana passada i ahir ja era sobre la gespa. Facin apostes.

Jornada 19. Mestalla - Badalona

Robert és, avançat o endarrerit, un fix per al ‘míster’ | Foto: Valencia CF

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

19 responses to “MESTALLA 0 BADALONA 0

 • Albatros

  Después de escuchar las declaraciones post-partido del entrenador, Albert, si me lo permites, un consejo: toma aire, respira hondo y no te calientes. Vete a tomar un par de cervezas y ya escribirás la crónica con perspectiva y frialdad.
  Personalmente, considero que todo lo expresado hasta la fecha en este foro-blog, no merece semejante reacción.
  Muchos ánimos..!!. Seguimos…

  • L'escapulat

   Bona tarda, Albatros.

   Com molts caps de setmana, avui treballo i amb prou feines he pogut escoltar els deu primers minuts del partit per ràdiob. Després he vist a twitter quatre pinzellades i que havíem empatat a zero.
   No pensava escriure res fins demà, que tindré una estona a la tarda.

   Ens pots fer cinc cèntims d’açò de què parles, però?

   Al capdavall jo sóc més de ratafia…

   • Albatros

    Pues eso, un par de chupitos de ratafía mientras escuchas las declaraciones post-partido del entrenador en la habitual entrevista de Ramón.
    Rajada al uso, con dedicatoria especial…

 • Anònim

  Que ha dit exactament?

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Ai, Déu meu, que deu haver dit aquest home….
  Jo del partit n’estic content. Havia firmat l’empat i hem empatat, i pel que es veu, l’Héctor ha tingut un bon debut.

  • Joan

   pero va dirigit al antic o al nou cap de premsa o continua el mateix? pobre home no li deuen fer cas a les seves peticions de fixatges i a res veure si la tv repeteix

 • Anònim

  El entrenador que se dedique a entrenar y hacer su trabajo y a callar más, que siempre se está quejando por todo. Nunca nada es culpa suya. Los otros son muy malos y ellos lo hacen todo bien, coño, que vamos de profesionales y de duros y después estamos pendientes de lo que digan cuatro mataos en los foros, por favor, ya me está hartando este tema de rajar y rajar desde los micros. Eso sí después nos quejaremos del ayuntamiento y de que si en twitter se dice nosequé. Quejas quejas quejas.
  Pues el chico este dirá lo que quiera como todos hacemos no veo yo qué carajo tiene que salir el entrenador a decir nada que puta mentalidad de club de barrio y de palmeros que tenemos de verdad que triste

  • Anònim

   I tant que ho posaran per les notícies de ràdio i tele com van fer altres vegades que l’entrenador havia fotut bronca o aquesta vegada no per que són amiguets? De moment res de res en xarxes socials sospistos El dilluns sortirem de dubtes

 • Garigot

  En la meva opinió donaría mes oportunitats a Marc Cosme, crec que té potencial que s’hauria d’aprofitar. Un altre tema que em preocupa es el de la subvenció i patrocini, com està la negociació? La penya ja ha signat 800.000.-Euros anuals i el Bada? 200.000 per subvenció i patrocini em sembla molt poc i mes comparat amb la penya. Que passarà si a les properes eleccions entra un nou govern i no tenim cap acord en ferm?

  • Anonimo

   Somos muy valientes los anonimos, podriamos haber fichado a kaka, ahora que a colgado las botas ya no podemos que lastima

 • L'escapulat

  Bona tarda!

  Em vaig oblidar de penjar el resum del partit que va penjar el mateix València al seu canal de Youtube:

  Pel que fa a les declaracions postpartit de Manolo González, diria que no són les mateixes que les que després surten a la televisió, però potser m’equivoco. Primer en Ramon Duran les agafa en calent tot just acabat el partit, per la ràdio, i després ja es fa la roda de premsa una estona després.

  Si no es poden recuperar o avui no surten als mitjans el bo i misteriós de l’Albatros, o els anònims, ens les podrien resumir una mica.

  Les que sí que vaig sentir són les que el míster va fer a la xarxa i que us he posat al text, en què deia que arribarien uns quants fitxatges a la davantera. No sé com tenim l’economia, però no espereu grans miracles tampoc al mercat d’hivern. Mai n’hi ha hagut -excepte Abraham o Gissi, els darrers anys- i no hi hauríem de confiar. Ara bé; açò no vol dir que no hàgim d’aprofitar les oportunitats que tinguem i fins i tot arriscar a 3a. Total, el marge de millora és molt elevat.

  I lligant amb el tema econòmic que comenta en Garigot, crec que un primer error seia comparar-nos amb la Penya, a qui mai podrem igualar quant a la consideració de l’Ajuntament, i menys ara quan les relacions estan tan tocades. El que és segur és que un canvi polític difícilment seria pitjor del que tenim ara, com a mínim pel que fa a la regidoria d’esports…
  200.000€ és una xifra moderada pels temps que corren a la 2a B, crec que molts ja es donarien per satisfets si es complissin els pagaments, simplement. Abans del nou coveni crec que era la meitat i sempre anava amb retard…

  En fi, anirem xerrant per ací dels fitxatges i les sortides. A qui obriríeu la porta, vosaltres? I a qui us agradaria tirar-li la canya?

  Seguim connectats.

  AMUNT!

 • Carlos

  A veces en la vida todo el mundo se equivoca como le paso a Albert en la cronica contra el Formentera,(cuando puso que el que centro fue kilian cuando en realidad fue Querol),lo digo por las declaraciones de Manolo Gonzalez contra Albert Costa que pude escuchar anoche en la tertulia.Sino mirar en la web del club en el apartado de la primera plantilla que a Marqueta le han puesto Ismael Moyano,lo ponen tarde y mal como siempre…Si es que no puedes tirar piedras sobre tu propio tejado….Aayyy

  • Joan

   No sabia que fos el mister qui fiques les imatges el q esta clar es q ha sortit perdent perque ara si escrivim abans no

 • L'escapulat

  Bona tarda!

  Aquest matí per fi he pogut escoltar les famoses declaracions postpartit de Manolo González, i que ahir van posar a la tertúlia de ràdiob (min. 25).
  La veritat és que són molt directes i contundents, encara que no es digui cap nom, com és costum; m’han sorprès força en aquest sentit [això sí: no ha calgut ratafia, Albatros…].
  Podríem comentar-les punt per punt una mica, a veure què us sembla:

  a) Un primer aspecte positiu a tenir en compte, sobretot aquestes últimes setmanes, que el blog ha estat una mica apagat, és que el que escrivim per ací té una certa repercussió i ho llegeix força gent, pel que sembla (arriba al primer entrenador de l’equip, ni més ni menys!). Per tant, potser açò anima més gent a visitar-nos i a dir-hi la seva, que en el fons és del que es tracta. Jo sempre he dit que la raó de ser d’aquest web era aquesta, i que el que és important és el debat que puguem mantenir entre tots i saber com respirem els aficionats, els que fem el Badalona, no tant el que jo pugui escriure o opinar, que al capdavall acostumen a ser apunts breus o dades per encetar la discussió, sempre des del respecte i l’educació.

  b) Enllaçant amb açò del respecte i l’educació, no crec que jo mai hagi faltat al respecte a ningú, i encara menys als nostres jugadors o a l’entrenador mateix. Una de les coses que fan gran el futbol, i el converteixen en un esport de masses, és que a molta gent li interessa i tothom es creu que en sap i dona la seva opinió i la fa petar amb els amics. Entenc que és una cosa del tot normal; una part més del joc, sobretot per als professionals (o semiprofessionals), que, en certa mesura, es poden guanyar la vida amb el futbol precisament per aquest motiu: perquè a la gent li interessa el que fan, ho segueix i fins i tot està disposada a pagar per veure-ho.

  Es feia referència al meu error a l’hora de dir que la centrada del gol de Serramitja a Formentera l’havia feta Kilian i no Querol, cosa que em va corregir en Carlos el mateix dia. Vaja, una equivocació, sí, mea culpa, però no crec que fos rellevant pel que fa a la meva valoració del partit -Kilian va ser dels millors; Querol no tant-. Si aquesta errada suposa una falta de respecte cap a Néstor Querol, doncs no ho sé…jo crec que no. Ni em considero analista ni líder d’opinió, en cap cas.
  Sóc poc de destacar actuacions particulars, però no crec que ho faci mai amb mala fe ni manies particulars. Si crec que Sergio Maestre és el millor jugador que tenim ara mateix ho dic; el dia que fa una mala passada enrere que ens costa el 0-2 contra el Barça B, doncs també ho destaco. Si trobo que Morales fa una mala sortida a Alcoi que costa un gol ho expresso així; si després salva els mobles contra el Saguntino o el Vila-real, també ho ressalto. Com faria qualsevol aficionat que hagi vist el partit i que li interessi una mica comentar com ho veu.

  Aquest és un altre element per aclarir: des del 2002 només m’he hagut de perdre tres partits a Badalona, els tres a l’Avinguda de Navarra (Badalona-Figueres; Badalona-Alicante; Badalona-Baleares), i fora de casa els miro també sempre que puc si és possible. Açò tampoc no és una competició de veure qui és més fidel, però és lògic que la teva opinió valgui menys si no has vist el partit. El Formentera-Badalona el vaig veure en directe del minut 0 al 90 gràcies a IB3. Respecte al partit de Paterna, com que no el vaig poder veure ni seguir, per açò no vaig escriure res fins diumenge al vespre, ja amb el resum i més dades, com faig sempre.

  D’ací a dir que tot el que escric al blog són “tonteries” i “una vergonya”; una falta de respecte als jugadors…
  El comentari de la parròquia desmotivada (que no decebuda), després del partit contra el Mallorca, doncs és el que vaig copsar a la graderia aquell dia.
  No sé per què ens centrem en els aspectes negatius, o més grisos, o crítics, quan el missatge general és positiu i remarcant sempre que l’objectiu de la permanència s’està complint amb escreix, sobretot tenint en compte les lesions. Crec que enguany cada diumenge el missatge ha estat aquest.
  De vegades, per cert, al camp sí que sento molts comentaris més crus i despectius i directament contra el cos tècnic o contra els jugadors, però aquí mai no he fet escarni de cap nom en concret, ni fet crítica destructiva. MAI. I el blog està en marxa des del 2011. Abans de Manolo González o de Néstor Querol han passat molts actors per aquest teatre.

  c) Una cosa bona que té Internet és que queda tot gravat, per sempre més, i després de set anys de blog i dos anys i mig escrivint les prèvies i les cròniques al web del club, és fàcil recuperar tot el que he escrit i com ho escrit, paraula per paraula. Només heu de fer una cerca i les línies surten una rere l’altra. Per tant, si algú no està d’acord amb alguna cosa que he dit o escrit o creu que està fora de lloc o és intolerable està al seu accés i només ha de mostrar-ho. Jo personalment estic força tranquil sempre amb el que he escrit; mai he fet res buscant faltar el respecte o la fricció, i a més crec que els fets ho demostren.
  I si l’equip no ha guanyat fora en tota la primera volta, doncs és el que hi ha. També està invicte a casa; són dades objectives, es posen sobre la taula, es comenta i es debat sobre què es fa bé i què no, tampoc crec que sigui una cosa tan condemnable. He sigut el primer a dir que l’equip ha jugat molt bé a casa encara que no guanyés (Saguntino, Villarreal…), però si encaixem la meitat dels gols als últims deu minuts també crec que és una dada significativa per esmentar.
  Sé que en açò del futbol hi ha molta cultura soviètica de “no hem tingut sort”, “ho hem donat tot”, “ens hem d’aixecar”, etc. Però aquest blog no és per llepar-nos (les ferides), encara que acabi sempre amb l’Amunt Badalona.

  d) Entre els perfils d’entrenadors, prefereixo els que no es refugien en els tòpics i reconeixen, per exemple, que sí que llegeixen el que s’escriu en l’entorn, etc., i no els que diuen que només se centren en el que ells fan i no escolten ni llegeixen res, quan és mentida. No entenc, però, que si tot el que diem per ací no li importa gens ni mica, per què va tenir aquesta reacció, però suposo que és el revers de la moneda de la que és la seva gran virtut a la banqueta, la intensitat i com transmet aquest compromís als jugadors. Un revers que ja hem vist que també li juga males passades pel que fa a expulsions o polèmiques. També tenint en compte que és ja la tercera vegada en tres anys que, com aquell que diu, demana el meu cap.

  e) Açò té a veure, ja per acabar, amb el que afirma de mi que “no el trago”. Aquesta és l’única part del que diu que definitivament puc assegurar que és del tot mentida. A més no entenc per què ho diu o en què es basa per fer-ho: dins i fora del club, si he parlat específicament sobre ell sempre ha estat de manera positiva i sincera, i ho continuo fent ara. Al blog, a la ràdio, a la premsa, etc.
  Podeu llegir, per exemple, l’entrevista que li vaig fer ara fa just 3 anys.

  Sempre he dit que en les temporades que fa que és ací la seva feina ha estat increïble i de molt mèrit, sobretot tenint en compte els recursos de què disposava, que ha espremut al màxim. Aquest és el seu gran punt fort i el que fa que tothom el respecti com a entrenador a la categoria. A mi particularment m’agraden els equips que es fan des del darrere i amb jugadors intensos, i enguany tampoc no és cap excepció. És curiós que en un cas com el meu, en el qual segurament sóc més pro-Manolo que no pas contrari o ni fred ni calor, ell pensi que no el suporti, i tampoc trobo que en aquest blog s’hagi escrit mai res, per part meva, criticant o anant en contra de la seva feina, sobretot perquè els aspectes més tàctics o tècnics no acostumo a tocar-los gaire. I que quedi clar que seria lliure de fer-ho si vulgues… En tot cas, sobta.
  Al capdavall, i com ja he dit, jugadors i entrenadors passen i el blog ha continuat, i en els textos mai s’ha fet campanya en contra de ningú.

  Tampoc quan era dins del club, i més enllà dels casos comentats, mai va haver-hi cap situació per la qual es pogués dir que pensés açò; sempre m’ha tractat bé amb respecte i complicitat, i per açò repeteixo que jo el que crec és que aquestes declaracions són fruit de la sang calenta i de l’altra cara de la seva gran virtut al vestidor i a la gespa, que potser no li fa tanta justícia fora d’aquest context.

  Fa poc vaig dir que L’escapulat seguirà viu si vosaltres voleu, no jo. El que em pot desanimar o replantejar-me les coses no són les crítiques o atzagaiades de ningú si no el fet que la gent deixi d’entrar ací cada setmana per dir com veu la situació i compartir opinions i punts de vista. Prou curt és ja el nostre horitzó social com per voler fer-lo més petit, no trobeu?

  AMUNT BADALONA

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Caram, com bé dius, és una sort que en aquest blog tot quedi “gravat” i arxivat per poder repassar-ne el seu recorregut. Jo no conec cap altre blog o fòrum on poder parlar del nostre club, i no només parlar sino informar-te. La veritat és que el post dels fitxatges que es fa cada estiu, és com una bíblia imprescindible pels primers partits de pretemporada i de lliga per anar-te familiaritzant amb els jugadors.
  Inclús ara mateix serveix per pensar com és que tenim un jugador com en Marc Cosme que l’any passat va fer 19 gols i ara es parla tant de buscar un golejador (això no és cap crítca al jugador per no marcar amb nosaltres, ni cap al tècnic per no donar-li confiança, sino un exemple per comprovar la utilitat d’aquest blog). Quan es diu que el seu promotor només hi diu tonteries, no només li falta al respecte a ell, sino a tots els pobres seguidors del Badalona que no tenim cap altre mitjà per informar-nos.
  Darrerament no hi han hagut molts comentaris, però ha quedat clar que la gent el segueix, inclús els que no han participat mai.

  Referent a les possibles entrades i sortides, jo no ho tinc clar. La defensa està ferida per les lesions, però no sé si en Robusté i en Moyano en tenen per molt de temps i podran tornar aviat, i també hi han altres jugadors que poden retrassar la seva posició, com en Maestre o en Toni Lao. I a part en Maldonado, que tot i que se’l dona com a primera sortida, jo no l’he vist jugar com per atrevir-me a dir que ha de marxar.

  I tant al mig del camp com al davant, tampoc veig cap jugador del que pugui dir, “tant de bó ens el treiem de sobre”. La majoria no ha desentonat, i potser veig falta de confiança en alguns jugadors. Els golejadors van per ratxes, i si veuen que cada setmana es va variant l’onze titular, també els pot fer jugar amb nervis.

  Sense saber com funciona el tema econòmic, jo no faria gaires moviments. Al final, patir no crec que patim, i amb els rivals que hi han aquest any, per molts fitxatges que es facin, no hi podem lluitar.

  • Lluis

   El president no a dit el mateix tindrem fixatges

   • L'escapulat

    En relació amb el que comenta en Lluís, us deixo les informacions al respecte, que també són al recull:

    Miguel Ángel Sánchez al Minut 91
    Entrevista del presi al Diari de Badalona
    Entrevista a Manolo González al web del club

    A veure si quants jugadors arriben i de quin perfil. Es parla de dos migcampistes, dos davanters i un defensa, xifra que em sembla força acurada pel que heu anat dient que necessitem. No sé si serà gaire difícil trobar sortida (o que l’acceptin) a tants jugadors de la plantilla actual, a més de la baixa per lesió de llarga durada d’Aly Coulybaly. Estarem atents.

    Pel que fa a la situació institucional, té raó el president quan diu que la tèbia situació esportiva de vegades no ens fa valorar prou el fet que el club hagi fet un salt amb la seva gestió; sobretot la construcció del camp i la liquidació del deute. Altra cosa són les relacions amb l’Ajuntament, amb la senyora Gallardo com a granític estorb, que té les conseqüències que té… De moment, patrocini i inauguració ens els pintem a l’oli.

    De les seves paraules també inferim que el futur de Manolo González va una mica lligat a la seva continuïtat a la presidència, que la SAE es plantejarà al febrer i que per primera vegada en molts anys Tusgsal pot marxar com a gran cordó umbilical del club. Veurem si amb anestèsia o sense, i quanta sang perdem pel camí.

    Amunt!