BADALONA 2 ELDENSE 0

Escapulats,

El Badalona es va acomiadar ahir de la temporada davant l’afició amb la tercera victòria consecutiva a la lliga i la gens menyspreable xifra de 56 punts al caseller. Poca cosa comentarem aquí sobre el partit d’ahir: futbolísticament, una nova mostra de l’eficiència d’aquest Badalona de Manolo González, que normalment aprofita al màxim les ocasions i concedeix molt poc al rival. Després del nefast 0-4 davant l’Olot i un mes d’abril força difícil, l’equip ha reaccionat i, quan pitjor pintaven les coses, ha tingut l’esperit i el coratge per sortir endavant i acabar la temporada amb dignitat i el cap ben alt. En aquest sentit, jo me n’aniré de vacances, almenys durant uns dies, satisfet i força tranquil.

Repassem alguns apunts de la jornada 37, la penúltima del campionat de lliga:

És la primera vegada que guanyem l’Eldense a la 2a B. El passat 20 de desembre els alacantins ens van passar per sobre (3-0) i, la temporada 06/07, l’única que els blaugrana havien estat a la categoria fins ara, dos empats: 1-1 a Badalona i 2-2 a Elda.

Copa del Rei. Amb el triomf d’ahir seguim amb opcions reals per jugar-la la temporada vinent. Tenim 56 punts i, si repassem la resta de grups, competirem amb el Compostela (58p), la Cultural Leonesa (56p), el Tudelano (55p) i el Socuéllamos (55p). Aquests quatre equips, juntament amb nosaltres i l’Alcoyano (56p) -que ens té l’average guanyat i que ara per ara és el sisè classificat del grup III- són els que tenim major puntuació fora dels cinc primers de cada grup. Els dos que acabin amb més punts jugaran la Copa segur i, a partir d’aquí, la RFEF podrà ampliar el nombre de participants segons li convingui. En definitiva, que si guanyem a Torrent i acabem la lliga amb 59 punts tindrem força possibilitats d’acabar en posicions de Copa del Rei. En cas contrari, potser fins i tot hi podríem entrar amb 57 o 56 punts.

Gissi i Ponzio. Primera vegada -que jo recordi- que juguem amb dos davanters purs sobre el camp. Per mi ambdós van quallar un molt bon partit, amb molta lluita i creant espais interessants per als companys. En Kevin va sucar per segona jornada consecutiva i és, de fet, un dels jugadors més rendibles pel que fa a rematades / gols. En ‘Facu’, per la seva banda, em va agradar força: no donava una pilota per perduda i només li va faltar tenir alguna ocasió per veure porteria. Què us van semblar? Serien jugadors amb qui comptaríeu per l’any que ve?

Comiats. Parlant de l’any que ve: tal i com es va anar rumorejant al llarg de tota la setmana, i amb el rerefons de les explosives declaracions d’Abraham a la ràdio, ahir el canari va tenir un comiat especial per part dels Betulians, en què també s’hi va afegir el capità Marcos. Si parlem de “comiats”, significa que la propera temporada no esperem veure aquí aquests dos pilars del Badalona dels últims anys. El cas d’Abraham pot semblar més o menys clar, però al porter encara li queda un any de contracte… Les properes setmanes seran clau i, a partir del dia 18, tant la Junta Directiva com el míster hauran de començar a definir la plantilla 2015/16, ja sense rodejos ni mitges tintes. Estarem atents… 

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

40 responses to “BADALONA 2 ELDENSE 0

 • carlos

  Estupendo el equipo,contentisimo con el resultado,luchando hasta el ultimo partido,una pena lo de Abraham que suena a despedida y Marcos esta en el aire,y mas salidas que habran,rspero equivocarme.Vamos Badalona!!!!

 • lluis

  Vaig trobar molt malament el que va passar al camp. La majoria de gent despedint a Abrabram i a Marcos i els demes jugadors del equip què? Igual molts no tornaran a vestir la samarreta del Badalona i tota la plantilla ha fet l’esforç de salvar l’equip moltes jornades abans de acabar la temporada. I s’hagués de haver fet una ovació molt forta al responsable de que això hagi passat, el tècnic Manolo Gonzàlez i tot el seu equip. Ho vaig trobar molt malament, ho torno a repetir.

  • Anònim

   Tienes toda la razón del mundo!!

  • JACH

   Totalmente de acuerdo con lo que expones, Lluis.
   Me viene a la mente, por ejemplo, el capitán Bermudo. También otros.
   La despedida de temporada en casa, no estuvo a la altura…

 • lluis

  Gissi i Ponzio jo m’els quedaria. Gissi ha demostrat, aquests 2 ó 3 partits que ha jugat que és un jugador lluitador, que es baralla amb la defensa i ha marcat dos golets. Ponzio, ahir va tenir l’oportunitat de jugar titular, va lluitar molt, i li va faltar tindra oportunitats de gol. Tots dos van marxar del camb asfixiats.
  Què passa amb Marcos? Té una temporada més o com va al tema? A la tertúlia de dilluns pasat el president li va dir alguna cosa de la temporada vinent i Marcos va respondre “Ya hablaremos,presi”. Algu pot aclarir el tema.
  I pel tema acomiadament ja he dit el que, hagués tingut que ser un acomiadament ben sonat a tot el equip i el cos tècnic ja que han fet una grandíssima temporada, veient el que pasaba al principi de la mateixa. No vaig trobar gens bé que només es fes un acomiadament a dos jugadors, quant, crec jo, bastants jugadors no lluïran, la temporada vinent, la samarreta escapulada.

 • Carlos

  A ver Lluis yo no le daria tanta importancia,solo que lo de Abraham y Marcos quizas por la seguridad que da que no van a continuar y por los años que llevan aqui,es que yo pienso que son los unicos que se han desmarcado un poco en el tema y las cosas hay que dejarlas atadas antes de tiempo(sino pasan estas cosas),no solo lo de ellos sino tambien lo de los demas.Yo te digo una cosa,es imperdonable dejar marchar a estos dos pilares,si es por dinero que no podemos vale,pero por otros temas,Abraham ya dijo que el tenia en primera opcion al Bada pero claro si no le comunican nada,normal que se vaya,y Marcos mas de lo mismo.Lo mismo que muchos otros de la plantilla.Espero no tener que estrenar el año que viene el campo en tercera division.Por otro lado Albert,cuando sepas algo del acontecimiento del dia 16 dinos algo.

  • lluis

   Manolo González ya dijo que se empezaría a hablar con todos los jugadores, los que interesan para la temporada y los que no, a partir del día 18 cuando acabe la temporada, porque no veía ético hacerlo antes. Yo lo veo bien.
   Y ya he dicho en el otro post que que pasaba con Marcos, si renovó por dos años, porque dicen ahora que se va. Es lo que yo no entiendo. A ver si alguien lo puede explicar.

 • Anónimo

  A partir del 18 se aclararán las cosas ahora todo son rumores y algunos sin fundamento y el entrenador lo dijo bien claro en la rueda de prensa que está colgada en la web del club, como también ha dicho que el presupuesto será el mismo de esta temporada, así que no penséis que van a tirar cohetes.

 • L'escapulat

  Bona tarda a tots!

  Buff, ja veieu que hi ha molts temes al foc!

  a) Esportivament, no descarto gens que puguem arribar a la Copa, perquè tal i com està l’Huracán últimament i, no ens enganyem, comptant amb les primes del Lleida i el Reus, mai se sap si encara podem sucar a Torrent…

  b) Comiats: Estic d’acord amb el que diu en Lluís, per una banda, però per l’altra entenc que són dos jugadors especials i si els Betulians volient tenir un detall només amb ells hi tenen tot el dret. Dit això, la temporada de Manolo González i de la resta de jugadors (quasi tots) ha estat espectacular. Per mi, agradi o no, el cos tècnic s’ha guanyat la renovació a pols, i ningú no entendria que no seguissin.

  c) Ja vau sentir a la tertúlia d’ara fa una setmana -o a les declaracions del míster de diumenge després del partit, que teniu a la web-, que les coses van calentetes. Jo dic el de sempre: primer, el Badalona. Ara bé, que quedin les coses clares i que tothom ensenyi les cartes: si Abraham i Marcos marxen perquè aquí no podem igualar-los les ofertes que tinguin, perfecte, però si és perquè l’entrenador no els vol, també perfecte. Per això l’han renovat, no? Després ja criticarem o avaluarem les decisions que es prenguin: el que no pot ser és que sempre s’estiguin explicant mitges veritats i volent quedar bé tots amb tothom…

  d) Dia 16: Pel que sé, s’organitzà un campionat de futbol base al Camp de Montigalà i a la tarda es farà l’acte de col·locació de la primera pedra (per part del club) als terrenys del Torrent de la Batllòria. Us ho aniré confirmant a mesura que en sàpiga els detalls.
  En qualsevol cas, serà un dia històric, 79 anys després de la inauguració del vell camp de l’Avinguda de Navarra.

 • lluis

  Albert: tema Marcos. No va renovar per dues temporades la temporada pasada? O estica mal fixat. És el que jo no entenc.
  Podies fer cinc cèntims d’això si tu saps alguna cosa
  Gràcies.

  • L'escapulat

   Marcos té contracte fins l’estiu de 2016.

   Pel que tinc entés, la temporada passada se’l va renovar per una més i amb una clàusula de renovació automàtica per una altra si arribava a certa quantitat de partits a la qual evidentment ha arribat, perquè és titular indiscutible.

   Altra cosa és que ja sabem com va el futbol: si el jugador vol marxar, marxa, i Marcos va deixar la porta oberta de bat a bat a la tertúlia del passat dilluns, amb la resposta que va deixar-li anar al president.

   Jo no m’hi apostaria els calers, tot i que crec que, ni que sigui per motius contractuals, el porter té més probabilitats de quedar-se que no pas el canari.

   En tot cas, queda ben poc per saber-ho…

 • Carlos

  Por cierto el otro dia en el partido contra el Eldense,vi que estaba por alli el actual secretario tecnico y ex-jugador de L´Hospitalet,Ivan Hammouch,(era vecino mio de niños en Llefia),y me dije a espiarnos no vendran porque ya no juegan contra nosotros,¿No sera que vienen a pescar por aqui algo, digo yo?

  • juan antonio

   el hospi esta fichando juveniles del cornella y de la damm y lo tiene mal para mantenerse la temporada que viene el dinero de la seguridad social parece que a desaparecido a lo mejor estuvo viendo algún jugador nuestro barato para ficharlo.

 • L'escapulat

  Vaja, bona aportació aquesta!

  Tingueu per segur que aquest estiu molts equips aniran ben justos de calers, i que confeccionaran la plantilla sota mínims, començant per nosaltres. Precisament per això és important tocar de peus a terra i saber que repetir un any com aquest seria positiu: fins que no tinguem el nou estadi, ara cal assegurar la permanència a la categoria tant sí com no.

  I, parlant de pescar, si finalment baixa el Cornellà allà hi hi juguen alguns jugadors moolt interessants… I també podríem “tocar” algú del Cornellà, oi?
  Alguna proposta?

  • JACH

   Puede ser, por lo visto en su visita a Montigalà, algún jugador había aprovechable para la categoría. Creo que más en el Cornellà que en el Sant Andreu.
   Tras el partido de hace unas semanas contra el Cornellà, pude ver a Manolo González hablando prolongadamente con uno de sus jugadores. Quizás, un indicio, tanteando el terreno…

   • L'escapulat

    A mí m’agraden molt Gallar, Óscar Muñoz i, per què no dir-ho, Sergio Maestre, que és un jugador que no hauríem d’haver deixat escapar la temporada passada…

    A partir del proper dilluns es començaran a moure moltes coses…

   • JACH

    Escapulat, suenan bien los tres nombres que citas…

    Gallar.- juventud, calidad y goles, 8 está temporada, que para ser centrocampista no está mal.

    O.Muñoz.- ha goleado allá donde ha jugado, un trotamundos. 11 goles está temporada, 4 de penalty. Le ha costado bastante llegar a 2a.B, que supongo no querrá abandonar.

    S.Maestre.- totalmente de acuerdo, no debería haberse dejado marchar la temporada pasada. Por polivalencia y similitud, buen sustituto de A.Vega.
    Por cierto, con S.Maestre es con quien estuvo charlando M.González a la finalización del partido contra el Cornellà…

    Si finalmente desciende el Cornellà, veremos si alguno de ellos cae por aquí la próxima temporada.
    Puesto que nos van los regresos (Grasa, Mas, etc.), no descartaría que Maestre fuera el siguiente.

 • juan antonio

  yo comente que kevin gissi podría ser el delantero para la próxima temporada como dice en lluis a echo mas que marc mas en estos tres partidos.el tema Abraham por lo que escuche el domingo hay mas de un directivo que no lo quieren por el tema de su alta ficha.dice manolo que el presupuesto será el mismo que esta temporada,pues no lo entiendo pues dijo el regidor de deportes que este año daría los cien mil euros por el contrato del campo mas cien mil mas de esta temporada que termina porque no lo pudieron dar por el tema de la venta de los terrenos o sea que habría dos cientos mil euros mas en el presupuesto para la temporada que viene,eso lo dijo el regidor de deportes.ivan hammouch a dicho adiós al hospi de secretario técnico a lo mejor esta preparándose para ser secretario técnico del Badalona.

  • JACH

   También escuché lo de los 100.000 + 100.000 € que se cobrarían, liquidando los atrasos y permitiendo un presupuesto más desahogado.
   Pensé que con ello se incrementaría la asignación para el primer equipo. Pero, por lo comentado, parece ser que no será así y que se mantendrá el nivel de gasto actual.
   Entiendo que destinarán estos recursos que citó el concejal a otras partidas, quizás liquidación de deudas, temas fiscales-laborales, etc.

 • juan antonio

  mas noticias suena Juanjo prior para el hospi

  • JACH

   Pues mala noticia es Juan Antonio.
   Parece ser que los demás equipos se están moviendo rápido, espero que (en la sombra) nosotros también.

 • L'escapulat

  Abraham: sempre que se li ha preguntat ell ha dit que no marxarà pels diners. És a dir, que té molt bones ofertes però que estaria disposat a quedar-se per menys si el Badalona li ofereix una mica més. Això és el que ell diu, repeteixo. Jo, personalment, m’ho crec.
  Altra cosa és que tingui enemistat amb algú allà dins (ell mateix va deixar clar que amb Cándido Viana sí) o que el míster no el vulgui, que també podria ser i jo, de fet, estaré sempre amb el que demani Manolo, que per això l’hem renovat 3 anys i creiem en el seu projecte. Ara bé, les coses s’han d’explicar. Veurem com van les coses a partir del dia 18; ara mateix em penso que el canari té peu i mig fora del club.

  Bons apunts, Juan Antonio: vols dir que vindrà un secretari tècnic de fora? No hi comptaria, jo…
  Juanjo Prior seria un jugador que jo em quedaria: està al final de la seva carrera, és de Sant Feliu de Llobregat, i pot renidr-te bé de pivot defensiu i de central, encara que sigui un recanvi.

  • lluis

   Jo diumenge vaig comentar al camp que hem quedaria Prior, Sierra, Raúl Torres, Toni Lao, Amantini, jugadors ja veterans però que han fet una molt bona temporada i alguna persona del públic hem va contestar que tants no pot ser que s’ha de rejuvenir l’equip.

   • JACH

    Estoy contigo Lluis, sin duda, estos cinco jugadores deberían seguir. Para mi, también otros como Grima y Lulu, que han hecho una temporada correcta.
    También K.Gissi, que se ha ganado la oportunidad. Mucho mejor que Matamala y Marc Mas.
    Y es que, hacer cada temporada equipo nuevo, con 15 fichajes y escaso presupuesto, pues no me acaba de convencer, luego toca rectificar en diciembre. Pero es la 2a.B y parece ser que es lo que toca.

 • JACH

  Sobre lo de “rejuvenecer el equipo”, algún comentario…
  Estamos en el (difícil) G3 de la 2aB, donde la experiencia cuenta y mucho.
  Fijaros en los 6 filiales, equipos jóvenes y de calidad: dos descendidos desde hace días, dos en riesgo hasta el final y dos en media tabla.
  No es sencillo el grupo y quien domina el “otro fútbol”, el que manejan los jugadores bregados, tiene mucho ganado.
  Por eso, cuidado y no nos pasemos con el rejuvenecimiento. En una plantilla de 20-21 hay sitio seguro para los 7-8 jugadores que por aquí hemos comentado.

 • carlos

  Yo la verdad mis prioridades serian quedarme con Prior,Oscar sierra,Fran Grima,Amantini,Toni Lao,Marcos,Raul Torres,Kevin Gissi,Ponzio,Xavi Ferron y Abraham intentar retenerlo,ya que muchas veces a dicho que primero escucharia oferta del Badalona.

 • Pedro

  ¿Se sabe la hora ya de la colocación de la primera piedra por parte del Badalona ? Me parece fatal que no se haya avisado con tiempo por parte de la directiva para que pudiera ir la máxima gente posible de la ciudad dado que será un momento histórico.

 • Carlos

  Yo pienso lo mismo,ni que tan siquiera se comunique en la web del club

 • L'escapulat

  Bona nit a tots

  L’acte de col·locació de la primera pedra del nou estadi s’ha ajornat per impossibilitat de posar d’acord tots els partits polítics de la ciutat, pel que sé i tal i com era de preveure per les dates que corren…
  Per tant, i tot i que ja des d’aquesta setmana han començat els treballs preliminars als terrenys de la Batllòria -si us hi acosteu veureu que han començat a posar tanques perimetrals-, no hi haurà acte oficial fins passat les eleccions, em temo.

  Aquest dissabte a partir de les 18.30h es celebra un torneig d’equips del futbol base de la ciutat, però no és cap cerimònia ni hi haurà acte oficial…

  En fi, jo us informaré del que sàpiga però, coneguent com va el duro, fins que no passin les eleccions no crec que es faci res simbòlic. Això sí, les obres ja han començat i només cal que aneu allà i ho comproveu!

  • lluis

   En el comunicat que ha penjat la web del club posa que es fera el torneig i que assistirà el Sr.Garcia Albiol i tots els gups polítics. El que penso jo es que no es fa el acte de la primera pedra perquè l’alcalde de Badalona ja no pot fer actes oficials, per això s’esperarà a després de les eleccions a que hi hagi nou consistori.

 • Eloy Molina

  La foto sempre hi ha temps per fer-la, el més important és que han començat per fi les obres després de tants i tants anys d’espera. Aquest diumenge al Badalona l’espera un autentic infern al camp de l’Huracán que estarà ple de gom a gom.

 • L'escapulat

  Yep!

  Com diu en Lluís, crec que fins dos mesos abans de les eleccions ja no es pot fer cap inauguració, i per això la celebració, de moment, queda una mica aigualida. Tal i com diu el comunicat, a partir del juny segur que es farà un acte oficial. Les obres, en tot cas, ja han començat: com a mínim els treballs preliminars.

  Pel que fa a la vessant esportiva, diumenge serà molt difícil treure punts de San Gregorio, que serà un fortí amb ple absolut i l’afició bolcada. Ara bé, nosaltres podem jugar amb la seva pressió i, a més, potser hi ha l’ajuda externa d’algun equip català (Reus, sobretot…), especialment interessat en què guanyem. Són aquelles coses que sempre es diuen i que en teoria no existeixen… però vés a saber.

  Diumenge apassionant de futbol, en tot cas!

 • Pedro

  Hoy se ha visto a algunos jugadores sacando sus pertinencias del vestuario con bolsas negras en su ultimo entrenamiento. Ha llamado la atención que no fueran todos los que se han llevado sus cosas… Quizás ya algunos se huelen que no van a continuar la temporada que viene..

 • Carlos

  Eso,eso,da nombres queremos saber,alomejor las bolsas negras estaban llenos de billetes de quinientos como los pujol.

  • Pedro

   En el rato que he estado he visto con bolsa a: Fran Grima, Marcos y Bermudo. No llevaban bolsa: Gissi y por sorprendente que parezca tampoco llevaba una Abraham!

 • Carlos

  Bueno todo son cabalas que se hacen ahora,lo logico es que Fran Grima con la temporada que ha hecho siguiera,y Marcos creo que tambien seguira,espero no equivocarme,ya veremos que pasa,a mi me gustaria que Abraham se quedara creo que como el no tendremos otro.

 • Eloy M.

  Això de les bosses jo no li donaria molta importància…

  • L'escapulat

   Jo tampoc, la veritat! Suposo que els jugadors simplement estaven buidant les seves guixetes perquè a partir de dilluns l’equip ja no entrena més…

   Déu n’hi dó la supertarda de futbol que estem vivint tots avui, eh? I el Bada, tranquil·lament amb els deures fets: un privilegi. A veure si al final pesquem la classificació per la Copa del Rei.