MALLORCA B 3 BADALONA 4

Escapulats,

El Badalona va tornar a demostrar ahir al matí que no s’ha desentès de la lliga i que intentarà sumar els màxims punts possibles d’aquí al 17 de maig, data en què posarem punt i final a la temporada 2014/15. Una temporada que podem dir, ara ja sí, que és molt bona i, sens dubte, la millor des dels gloriosos anys de Manolo Márquez.

Com que suposo que la majoria vau poder seguir el partit pel web d’IB3 (curiosament, qui se’l va perdre vaig ser jo) i, els que no, esteu al corrent de com van anar les coses, passo directament a comentar, com sempre, algunes dades i estadístiques que penso que podeu trobar interessants:

Copa del Rei. Cada temporada a aquestes alçades hi ha el mateix debat i cal aclarir algunes coses: La sisena plaça NO dóna accés a la Copa del Rei. El reglament actual estipula que, de 2a B, hi accedeixen 22 equips -excloent filials-: els cinc primers classificats de cada grup (5×4=20) i, després, els dos equips amb millor puntuació. Això vol dir que els dos equips restants poden ser, si es dóna el cas, el 6è i el 7è d’un mateix grup. Si repassem la classificació dels altres grups, la veritat és que el Bada té ben poques opcions de jugar la Copa 2015/16. Compostela (58p), Cultural Leonesa (56p) i Barakaldo (56p) semblen els equips millor posicionats.

El Badalona només havia marcat més de dos gols en dues ocasions aquesta temporada: la victòria per 3-2 contra l’Atlético Baleares a Pomar (5/10/14) i l’empat 3-3 a Olot (9/11/14).

Feia tres anys i set mesos que el Badalona no marcava més de tres gols en partit oficial. Va ser un llunyà 30 d’octubre de 2011, en un 0-4 al camp de l’avui desaparegut Sporting Mahonés. Poca broma. Per si us interessa, l’última vegada que en vam fer més de tres a casa va ser el 23 de gener d’aquell mateix 2011: 4-1 davant la UDA Gramenet.

Amb 53 al sarró, el comptador de punts segueix sumant. Recordem que les dues últimes temporades vam acabar amb 48 i 46 punts, respectivament.

Catorzena victòria de la temporada (cinquena fora de casa). Dels deu anys que portem a la 2a B, i sense comptar el present, només hem arribat a aquesta xifra en cinc ocasions.

La segona volta del Bada ja és, a manca de dos jornades, millor que la primera pel que fa als punts aconseguits: vam acabar la primera meitat de la lliga amb 26 punts i ara ja en duiem 27.

El Mallorca B segueix sent el nostre rival més favorable a la categoria. Mai hem perdut contra el filial vermellenc (8 victòries en 10 partits) i hem guanyat en les cinc visites a Palma. Esperem que salvin la categoria, oi?

– Avui s’han estrenat com a golejadors Kevin Gissi i Joel Huertas. Molt bon premi per a dos secundaris, especialment l’ex del Barça.

ABRAHAM: Amb els dos d’avui arriba als 10 gols a la lliga, a més d’11 passades de gol, màxim assistent del grup III. Moltes veus apunten que el canari no serà aquí l’any que ve… Si no és per una qüestió merament econòmica, ningú no ho entendrà.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

28 responses to “MALLORCA B 3 BADALONA 4

 • carlos

  He visto el partido y la verdad si con este esquema hubieramos jugado mas de una vez otros partidos ahora estariamos luchando por otros logros seguramente, dos partidos asi y dos victorias.Muy bien el equipo,me sabe mal por Juanjo Prior que no va a poder despedir la temporada en casa,y quien sabe si jugara otra vez aqui(yo espero que si)

 • lluis

  El Sant Andreu ja és equip de tercera divisió. “Gran feina” la del nostre ex entrenador Miguel Alvarez. Es pot anar a pescar algun jugar per la temporado vinent? Germans mercenaris Viale no si us plau.

 • jony

  Una pena lo del Sant Andreu. En la Penya Betulians tenemos muchos amigos de este equipo y nos sabe realmente mal. Desde aquí todo el apoyo a una afición que lo da todo por su club y que tan buenos momentos nos ha hecho pasar tanto en su campo como en el nuestro. Espero que el año que viene vuelvan a subir

 • Eloy M.

  Jo crec que no es podia jugar d’aquesta manera abans perquè en el camp de pomar les mides són més reduides i això fa que no sigui propici per a jugadors com Joel Huertas. La temporada que es jugui amb l’estadi nou, segurament si que es jugui amb jugadors d’aquestes característiques.
  També em dona la impressió que desde que juguem així, en els partits hi ha molt més descontrol del partit amb anades i vingudes dels dos equips i això mai agrada als tècnics.
  No és una dada sorprenent com les de l’escapulat, però, per el que no ho sàpiga ho diré, es possible que la temporada vinent no siguem els únics en portar una samarreta escapulada. L’Europa jugarà per tercer any consecutiu els play-off per pujar a 2B.

 • L'escapulat

  Bon dia a tots!

  Jo també lamento molt el descens del Sant Andreu, no només per ser un equip de la terra sinó perquè, com diu en Jony, té una afició de primera que viu i sent el club. Segurament, amb més implicació que aquí mateix…

  Eloy, a mi m’encantaria que algun any pugés l’Europa, però ja fa moltes temporades que són allà i que no acaben de fer el pas… Veurem si aquesta és la bona!

  Lluis, ja que parles de “pescar” jugadors d’equips que baixen, crec que podríem mirar una mica més lluny, a Cornellà… Si al final els de Jordi Roger baixen (tenen dos partits molt complicats, però nosaltres els podem donar un cop de mà diumenge tombant l’Eldense), allà hi ha noms molt interessants com Gallar o Óscar Muñoz.

  Ah, i si la feina de Miguel Álvarez no ha estat bona, recordem que qui va començar a la banqueta andreuenca va ser Piti Belmonte…

  • lluis

   Després també n’he enrecordat d’això del que va començar la temporada va ser Piti Belmonte. Primer no hi havia pensat.
   Ara acabo de llegir que el Olot ja comença a renovar jugadors, concretament ha renovat a Rojas el central i al porter suplent.
   El Badalona què en sabem? s’està movent alguna cosa? Vull dir del tema jugadors interessants per la propera temporada. Van dir que fins que no acabi la temporada no hi hauria res, però crec que com a mínim es té que anar movent alguna cosa.

 • juan antonio

  no ceeis que nuestro futuro delantero sea kevin gissi, 2 partidos y a echo mas que en toda la temporada de marc mas.llega a todas por alto,rapido,protege el balón y le hacen muchas faltas,aunque manolo ya habrá hablado con algún delantero de algún equipo,ya sabeis que el Badalona no rumorea nunca sobre fichajes hasta que están atados.

 • juan antonio

  creo que miguel alvarez y pepe delgado se han ofrecido al sant Andreu si bajaban a tercera para volverlo a subir a segunda.

  • lluis

   Miguel Alvarez per cobrar una bona morterada d’euros segur i si puja al equip voldrà un plus per ell i la renovació del contracte amb més euros. Vaya un pesetero està fet.

 • L'escapulat

  Pel que fa a les renovacions i futurs fitxatges, ja sabeu l’hermetisme que hi sol haver… El que no m’agraden són els rumors que apunten que Abraham i fins i tot Marcos no seguiran la temporada que ve. Penso que són dos pilars de l’equip que, més enllà del futbol, s’identifiquen amb el club i són un símbol aquí a Badalona.

  Veurem si aquesta nit a la tertúlia de la ràdio en sabem alguna cosa més.

  • lluis

   La meva opinió sobre el tema és que Marcos seguirà, té una temporada més de contracte no?, però Abraham no seguirà. El mercat d’hivern ja va haber-hi el assumpte del Hercules i crec que aquest estiu tindrà moltes ofertes, millors que les del Badalona, i marxarà. Tampoc el Badalona, crec jo, ha d’anar per sobre de les seves possiblitats econòmiques per un jugador.
   Això dels símbols,Albert, tot passa. Més que jugadors emblemàtics pel Badalona com van ser en Càmara, i mira com va acabar amb el Badalona, i David Prats i ningú, gairebé s’enrecorda d’ells.

   • L'escapulat

    Cert, Lluís. Jo amb Cámara crec que es va acabar de forma decent, amb un homenatge al camp i després va tornar com a entrenador. Amb Prati sí que no es va fer justícia, és una llàstima.

    Jo també crec que Abraham no seguirà. L’únic que demano és que es diguin les coses clares: si és perquè li paguen més a un altre lloc, ok, però si no se’l vol renovar, també s’ha de dir. No es pot quedar bé amb tothom, oi?

 • lluis

  Amb Cámara, després d’acabar com entrenador, vaig està parlant amb ell i la cosa no va acabar prou bé. No sé si les coses s’ha arreglat però Cámara després d’entrenador no va marxar prou content del Badalona.
  Prats està entrenant equips base d’altres esntitats. Se li ha ofert algun equip base del Badalona?
  Una cosa que he vist Ruben Casado está al organigrama tècnic del Espanyol B. Sóc soci del Espanyol i el vaig a veure alguns partits i quan fan l’escalfament ell està amb els jugadors, i després es posa a grabar com feia la temporada pasada aquí al Badalona.
  Per cert l’altre dia vaig anar a veure el Espanyol B-Hercules, arbitre nefast per l’Espanyol i la gent del Espanyol deis “es que nos vienen unos arbitrajes”. Jo dintre meu pensava “Us podeu queixar del arbitre del dia del Badalona, que us va regalar el partit”.

 • icarlite

  Matematicament el playoff es possible no? I la copa com la tenim?

  • L'escapulat

   Matemàticament sí, però és una quimera.
   La Copa, com he escrit al post, també està molt difícil.

   Però si podem acabar amb 59 punts millor que amb 53!

 • L'escapulat

  Per cert, el nostre proper rival, l’Eldense, es juga la vida i va fort…

  tweet del Foro C.D. Eldense

 • Carlos

  A ver Albert la copa la juegan 84 equipos: 20 de primera,21 de segunda(Barcelona B no cuenta),20 de segunda B,y los campeones de tercera que son 18.Hacen un total de 79 equipos, con lo cual faltan 5 equipos que cogen de la segunda B,en este caso 6º,7º,8º,etc.. con mejor puntuacion sea cual sea el grupo.
  Para quedar quintos y entrar en copa directos: Ganar los dos partidos,que el Lleida solo saque un punto y el Alcoyano no gane los dos partidos.¡¡POSSIBLE!!
  Por cierto claro que tenemos posibilidades de playoff aun,tiene que perder los dos partidos el hercules,sacar solo un punto el Lleida,No ganar los dos partidos el Alcoyano y ganarlos nosotros. Quimera no QUIMERON !!!!!

  • L'escapulat

   Carlos, les places “segures” de Copa del Rei per a la 2a B són 22. És cert que després es pot ampliar a més equips, sempre per ordre de puntuació, en funció de les necessitats de la RFEF (depenent dels filials que pugin i baixin entre 2a i 2a B, etc).

   Et deixo l’explicació que feia el company Cristian Garcia al seu incomparable ‘El Blog de L’Hospi’.

 • lluis

  Deu ni do ahir la tertúlia va està força calenteta amb el tema Abraham, dient aquest jugador, present a la mateixa tertúlia, el nom del directiu que no vol que es quedi al Badalona, que ell només li té confiança al president del Badalona.
  Però jo hem faig la pregunta. Manolo González compta amb Abraham per la temporada vinent? Perquè els directius podent dir molt però,crec jo que el que té que dir l’última paraula és l’entrenador.

  • L'escapulat

   Exacte, anava a dir precisament això, que qui no hagi escoltat la tertúlia d’ahir que ho faci perquè val la pena…

   Jo estic amb tu, Lluís: aquí qui ha de decidir és el míster, que per això se l’ha renovat per tres temporades, perquè es creu en ell perquè dissenyi el Badalona del futur.

   Veurem com aniran les coses; té pinta que les declaracions del canari portaran cua.
   Ah, i per cert! Com ja va apuntar el company Ramon Duran, diumenge pot ser l’últim partit d’Abraham davant l’afició… per si de cas, penso que l’hauríem d’acomiadar com es mereix.

 • Carlos

  Yo creo que si la aficion y el entrenador estan con el jugador,tendria que quedarse,palabras de el mismo anoche en la tertulia que el valora otras ofertas pero la primera la del Badalona,se trata de ponerse a hablar y llegar a algun acuerdo,sabiendo que el club no podra estirarse tanto como otros clubs,pero teniendo en cuenta que el jugador quiere quedarse y esta bien en Badalona.El domingo un unanime: ¡¡¡¡ Abraham quedateeee !!!!,porque un jugador como el no podemos permitirnos perderlo,al igual como algunos otros de la plantilla

 • Eloy M.

  Lo único aquí que está claro es que la situación/ambiente ahora mismo no es el ideal para la planificación del equipo y tampoco para jugar los dos próximos partidos que restan.

 • Carlos

  Yo creo Eloy que una cosa no quita la otra,el equipo intentara ganar primero el partido del domingo de todas-todas sabiendo que aun restan posibilidades matematicas de playoff y entrar en copa,sabiendo tambien que el contrario se juega muchisimo y el partido sera complicado.

 • lluis

  o crec que si hi ha un ambient una mica desfavorable a dintre del equip l’ha creat Abraham amb les seves declaracions a la Tertúlia.
  L’altre dia Manolo González va dir que no es començaria a parlar amb cap jugador de la plantilla actual fins el dia 18 quan acabi la temporada, perquè creia que no era una cosa seria parlar ara amb uns jugadors si i altres no ara que encara no ha acabat la temporada. I jo ho veig correcte.
  I si algú ha de dir alguna cosa de la continuïtat d’Abraham, torno a repetir, ha de ser l’entrenador, per això se l’ha renovat 3 temporades perquè confeccioni ell la plantilla. Ni presidents, ni cap membre de la junta directiva.
  Jo penso això.

 • carlos

  Sabes Albert si comentaran algo en el campo esta tarde de lo de la primera piedra del nuevo estadio,que creo que es el dia 16?

 • L'escapulat

  Bona tarda a tots.

  M’enganxeu a punt de sortir cap a Montigalà, així que no sé si podré tractar tots els temes!

  a) Carlos, avui preguntaré a la gent de la directiva i us faré saber si ja és oficial la data i l’hora de l’acte.

  b) Abraham: Segurament, avui serà el seu últim partit vestint d’escapulat. Crec que el canari es mereix un bon comiat per part de l’afició, ja que és un dels millors jugadors que hem vist passar per Badalona.
  Dit això, amb les declaracions que va fer l’altre dia, jo penso que ell ja té clar que no seguirà… La meva opinió ja la coneixeu: com diu en Lluís, per mi ni directius ni jugadors, ni entorns, ni res de res: la continuïtat d’Abraham, si és econòmicament raonable, l’ha de decidir Manolo González.

  Partit interessant aquesta tarda per tancar la lliga a casa: davant un equip que s’hi juga la vida, hi haurà gent d’Elda a la graderia, gent de Cornellà, etc… A veure si veiem un matx obert i alguns canvis en l’onze inicial (Facundo titular?).

  En parlem en unes hores.

  Ah, i bones festes de maig!