BADALONA 1 ZARAGOZA B 0

Escapulats,

El Badalona ha tallat avui, per fi, una ratxa nefasta de resultats que ens havia portat a sumar un dels últims dotze punts possibles i, a més, amb un pèssim bagatge de gols: ja no és que no marquéssim gaire sinó que, a més, érem incapaços d’acabar els partits amb la porteria a zero, un fet molt menys habitual a Can Escapulat. La victòria d’aquesta tarda ve acompanyada de tres punts valuosíssims. Sí, encara que sigui per la mínima i sí, encara que sigui contra el cuer de la lliga: tornar a sumar de tres en tres i allunyar el fantasma que ens perseguia les últimes setmanes d’un final trist de campionat era absolutament vital. S’ha fet la feina i el Bada del renovat Manolo González ja ha arribat als 50 punts a falta de 3 partits. Aprofito per tornar a recordar: la temporada passada vam acabar amb 46, i des dels temps de Manolo Márquez no arribàvem a les cinc desenes. Els números no enganyen… les sensacions, com sempre, van per barris.

Partit a dues velocitats el d’aquesta tarda a Montigalà | Foto: L’escapulat

Tornem a les xifres, que ja sabeu que a mi m’agraden força:

El Badalona és el pitjor atac de la lliga. Ras i curt: amb només 30 gols marcats en 35 jornades, no arribem al gol per partit. La temporada passada en vam marcar 38, xifra que no assolirem aquest any.

Pel que fa als gols encaixats, 32, són pocs, però encara tenim 6 equips al grup que n’han rebut menys. Amb Piti Belmonte a la banqueta ens en van fer 39, per un average total de -1. Aquesta temporada la dada és molt similar, amb un -2 global.

Només hi ha un equip en tota la categoria (recordeu: 80 clubs) que hagi marcat menys gols que el Bada: el Club Marino Luanco, del Grup I i que, amb tan sols 22 dianes en 35 partits, ja va baixar a 3a fa tres setmanes… Al Grup IV ens empaten, amb 30, Córdoba B, Lucena i La Roda. No cal dir que tots ells són equips de la part baixa de la taula.

– I aquí arriba una dada molt significativa: l’eficiència realitzadora. El Badalona és el millor equip de tota la 2a B en eficiència de gols; és a dir: la relació entre punts sumats i gols fets. Cada gol marcat li ha donat al conjunt de Manolo González 1,66 punts, més punts que a qualsevol altre equip dels 4 grups que componen la categoria (l’Alcoyano s’hi acosta molt, amb una eficiència d’1,65, però el superem). Déu n’hi dó, oi? La temporada anterior, per cert, la nostra eficiència era de 1,21.

I ara, pel debat, deixo oberta la qüestió del nostre míster. Dijous passat es va fer oficial la seva renovació fins al 2018. Què en penseu? Esteu contents amb la decisió de la Junta (que també acaba mandat aquell any)? Què n’espereu, d’aquest projecte a llarg termini -molt poc habitual a la 2a B- de Manolo González?

La paraula, com sempre, la teniu vosaltres.

Manolo González signant el contracte que el lliga al Badalona per tres temporades més | Foto: L’escapulat

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

19 responses to “BADALONA 1 ZARAGOZA B 0

 • lluis

  En quant al partit d’ahir vull dir un parell de coses. Hem va causar una grata impressió Kevin Gissi, jugador molt lluitador allà al davant a la davantera i gran partit de Raúl Torres al seu lloc al centre del camp. Una altre cosa que hem va sorprendre són els minuts de Joel, és un jugador cedit pel FC Barcelona, és a dir que tornarà cap allà, no ha gaudit de minuts en tota la temporada, perquè no jugava Esteve Monterde per veure si és vàlid per la temporada vinent?
  En quant a la pregunta de Manolo Gonzàlez aquesta temporada ha fet una gran tasca, salvant l’equip molt avanç del que tothom ens pensàvem després de com va anar el principi de temporada amb el tema fitxatges. Jo crec que és un encert renovar-lo ja, si les temporades, tres, són encertades? Jo crec que sí ell inicia un projecte i que el pugui anar continuant. Esperem que les coses li vagin molt bé.
  A partir d’ara a parlar amb jugadors que interessin per la temporada vinent. Ahir corria el rumor per Montigalà que la temporada vinent es fa un equip amb jugadors joves i que Prior no continua, no pel rendiment, si no per la edat. Jo m’el quedaria una temporada més

 • Kanu

  Doncs si hem de fer un equip només amb jugadors joves… estem arreglats.
  Espero equivocar-me però crec que al Manolo Gonzalez ens l’haurem de menjar amb patates…3 anys son molts… i ens perdonarà el sou en cas de destitució???

 • carlos

  Ayer se jugo bastante bien,con Raul Torres en su posicion habitual,me gusto Prior de central,y respecto a lo que dices Lluis de que un equipo joven para el año que viene estaria bien en ciertas posiciones donde este año nos ha faltado “punch”,sobretodo en ataque,pero que se respete el bloque mas o menos creado que tan buen rendimiento ha dado,porque se puede hacer un equipo joven pero en todos los equipos se necesita gente veterana y Prior es uno de ellos y sabe a lo que juega,igual que muchos de los que hay

 • Carlos

  Una correcion Albert en la clasificacion,aqui el Eldense esta en descenso y en la web del Badalona esta en playoff de descenso,esta empatado con el cornella y en caso de empate es el cornella quien promociona,por lo tanto aqui en el blog esta ok.

  • L'escapulat

   Tens tota la raó, Carlos, perquè el que compta en cas d’empat a punts és l’average particular, i els catalans li tenen guanyat a l’Eldense (0-1 a Elda i 1-1 a Cornellà).

   Ara mateix ho corregeixo!

 • chema

  Sin comentarios sobre la rueda de prensa del Sr, Guaita

 • carlos

  Quien es el señor Guaita?

  • lluis

   Crec, si no m’equivoco Carlos, que és un senyor que estava a la directiva del Badalona. Si volen dir aquest senyor, clar.

   • Carlos

    Es que yo miro la junta directiva en la pagina web y no figura ningun señor Guaita,si es algo para desestabilizar al club,que coja y que se vaya a su casa a tocar los “huevos” a otros

 • JACH

  Pienso que Lluis está en lo cierto. Creo recordar, de mi asistencia a las últimas Juntas, que este tal Sr.Guaita tenía un cargo en la directiva precedente (Secretario o similar). Sus intervenciones eran bastante críticas con la directiva actual. Vamos, que tal y como expone Carlos, con todo el ánimo de “poner palos a las ruedas”. Imagino que era persona de confianza del anterior Presidente. No debe sentirse cómodo viendo como los asuntos se van desencallando y se están poniendo las bases del futuro desarrollo del club.
  Desconozco el contenido concreto de la rueda de prensa, pero tampoco pienso que interese. Lo dicho, a lo nuestro, que no vamos tan mal…

 • JACH

  Por cierto, en ámbito escapulado, una reivindicación en el Día del Trabajador :
  Juanjo Prior, RENOVACIÓN…!!!
  No comprendo lo leído en mensajes precedentes, con la temporadita que se ha currado…
  Aunque optes por hacer un equipo joven, para jugadores así siempre hay hueco.

  • lluis

   Lo puse yo, JACH, y es un rumor que oí el domingo en el campo de Montigalà, sólo un rumor. También puse que yo lo renovaría una temporada más. Para mí y creo que, por lo que decís, para muchos de vosotros, ha hecho una temporada extraordinaria.

 • lluis

  Y si creo que el Sr.Guaita era un hombre afín a Fermín Casquete, secretario de la junta directiva cuando el era presidente.

 • L'escapulat

  El Senyor Josep Maria Guaita va ser membre de la Junta Directiva força anys amb Fermín Casquete, primer com a vocal i més tard com a tresorer.
  Com bé dieu, en algunes de les últimes Assemblees ha demanat el torn de paraula i s’ha mostrat molt crític amb la gestió que està fent la nova junta de Miguel Ángel. A l’última, però, crec recordar que la majoria socis li van abaixar la cresta, perquè entenien que anava més a enmerdar que res. Per exemple, ell va ser qui va proposar que Casquete fos “president vitalici”, figura no recollida als Estatuts i que, per tant, i per votació dels socis, va ser abolida.

  Molta gent diu que és el testaferro del senyor Casquete, tot i que jo li ho vaig preguntar directament i cara a cara i em va dir que era mentida, i que ell no manté cap vincle amb l’expresident, a banda d’una bona relació personal…

  A la “roda de premsa” que va convocar la setmana passada, i a la qual no va assistir-hi cap mitja de comunicació, suposo que volia intentar fer soroll i “posar pals a les rodes”, com apunta algú. En fi, per mi forma part d’un tipus de pràctiques que pensava que havíem deixat enrere i que no cal revifar.

  FUTBOL:

  * El partit de diumenge és televisat, i en teoria es podrà seguir pel web d’iB3.

  * Prior: Jo també el renovaria, tot i que ha arribat al final de temporada una mica just. La setmana passada va estar molt bé com a central. Penso que seria una peça interessant per tenir a la plantilla la temporada vinent. Ell ja té una edat i és de Sant Feliu de Llobregat, així que el club hauria d’aprofitar aquests dos factors i intentar renovar-lo amb condicions favorables.

  Per cert, a veure si demà seguim amb la bona tradició de guanyar al camp del Mallorca B: 4 visites, 4 victòries.

  AMUNT BADALONA

 • Carlos

  Albert jugamos pasado mañana,este dia de fiesta nos deja a todos un poco fuera de juego.Yo lo he dicho muchas veces incluso el otro dia al acabar el partido els betulians cantaban: JUANJO QUEDATE,JUANJO QUEDATE,JUANJO QUEDATEEEEE!!!!! Y yo era uno de los que lo cantaban,ha hecho una temporada estupenda junto con otros de su misma edad como Oscar sierra,Toni Lao,etcc…..Ya lo dije se necesita gente fresca arriba pero a su vez tambien veterania en muchos partidos en esta categoria y ellos la tienen.

 • Eloy M.

  Gràcies Albert per informar que hi haurà la possibilitat de veure-ho per intenet. M’has alegrat el dissabte i si es veu finalment, el diumenge també. A per els 53 punts!

 • Carlos

  VICTORAI 3-4 A MALLORCA,VAMOS BADALONAAAAAAA