BADALONA 2 HÉRCULES 0

Escapulats,

Al mes de juliol ningú donava un duro per nosaltres. A l’agost, malgrat les pírriques victòries a la Copa Catalunya i arribar, a base de penals, a la final del Torneig dels Històrics, molts ja ens col·locaven a Tercera Divisió. No seria moment, ara, de repassar segons quins comentaris o porres de pretemporada a les xarxes socials: més d’un en sortiria escaldat… Parlem clar: ens donaven per morts. Abans d’hora. Ara bé, hem de ser justos: els dubtes a l’estiu eren molts entorn d’una plantilla feta a cama canviada i amb els recursos agafats amb pinces. Cert: els escapulats tampoc no ho vèiem gens clar fa uns mesos però, de vegades, un esport tant imprevisible i cruel com el futbol també recompensa el treball i l’esforç. No és gaire freqüent però, de vegades, el futbol és una mica més just i deixa una escletxa als petits miracles. Alguns diran que el miracle té nom i cognom: Manolo González. El catalanogallec és, segurament, el cap visible i màxim artífex de tota aquesta màquina ben greixada que és el Badalona, però avui és impossible no cometre una injustícia si posem el seu nom per davant de qualsevol altre de la plantilla: des d’Abel Mourelo fins Abraham, passant per David Bermudo o Facundo Ponzio. Si alguna cosa transmet l’equip és que aquí tothom contribueix, amb el seu granet de sorra, a l’èxit del conjunt. Una anècdota reveladora: Manolo ha deixat anar, mig eufòric després del partit, que l’ambient de treball és immillorable i que al vestidor la gent es diverteix i té il·lusió per anar a entrenar cada dia. I ja sabem que, sovint, la il·lusió és una arma molt poderosa…

L’ocell del nostre escut no és una au Fènix, sinó una humil gavina, però el renaixement i l’explosió d’aquest Badalona ja és una realitat que ens fa somiar a tots i que sepulta qualsevol crida a la prudència del cos tècnic sota l’allau d’il·lusió que es respira a la graderia. Som així i ja no hi ha marxa enrere: a manca d’onze jornades i amb 42 punts al sarró, el Bada ha de lluitar per acabar la temporada entre els quatre primers i tornar a disputar un play-off d’ascens tres anys després. En acabar el partit, el míster ha dit a la roda de premsa que seria injust exigir que l’equip acabés entre els quatre millors, però que no ho seria que li demanéssim el màxim cada cap de setmana. Doncs tracte fet: pas a pas, partit a partit, amb humilitat i treball, demostrant que creiem en les nostres possibilitats i que aspirem a tot, ja sense amagar-nos i sense mitges tintes. La modèstia a aquestes alçades pot sonar una mica a broma.

Fins avui, la nostra millor actuació a casa aquesta temporada havia estat el 30 de novembre davant l’Espanyol B (2-0). Bé, doncs avui el Bada ha polveritzat, literalment, aquell record. El resultat ha estat el mateix, victòria per dos gols a zero, però aquest matí els primers 45 minuts de l’equip han estat absolutament impressionants. I és que no parlem de la intensitat i el compromís dels jugadors, que ja són senya d’identitat d’aquest Badalona, sinó de l’enorme sensació de superioritat que ha transmès l’equip damunt la gespa. De debò: semblava com si tots i cadascun dels jugadors sabessin què havien de fer en cada moment i, a més, executant-ho a la perfecció, amb la confiança pels núvols. En definitiva, quasi quasi una exhibició de com s’ha de jugar en aquesta categoria: intensitat, intel·ligència, sacrifici i oportunisme. Precisament, tot el que li ha mancat a l’Hércules, que sembla que encara no sap on juga i, amb la massa social encesa i urgències històriques, tot fa pensar que passarà un anyet més a la categoria de bronze. Els alacantins arribaven al partit d’avui amb sis baixes importants i un pèl tocats anímicament, però això no treu cap mèrit als nostres, que s’han buidat sobre el camp i han superat una de les millors plantilles de tota la 2a B. Després de tres precedents saldats amb empat, per fi ha arribat la primera victòria davant els blanc-i-blaus i, de pas, el goal average favorable a la lliga. En definitiva: tres punts històrics.

Marc Mas s’ha estrenat marcant l’1-0 en una acció d’oportunisme | Foto: Patricia Pérez

Tornem al Bada i al partit. Els que no hagueu assistit a Montigalà us heu perdut un bon espectacle, dels que feia molt de temps que no vèiem a Badalona. Avui no val la pena fer una crònica detallada del matx; el millor que podeu fer és veure el resum a la televisió: segur que es queda curt a l’hora de reflectir la superioritat del conjunt de Manolo González i, sobretot, la seva solvència i seriositat; la sensació, difícil de descriure, que aquest equip està molt treballat i que costa moltíssim tombar-lo. En definitiva, que si res no es torça està cridat a fer coses grans. Sí que podem comentar algunes pinzellades, com ara l’alineació inicial, amb Abraham sol en punta, Marc Mas pel darrere i Torres i Bermudo d’interiors a dreta i esquerra, respectivament. Una aposta sorprenent que ha sortit rodona i que confirma la recuperació del nostre veterà capità a la causa, com ha confirmat el mateix míster a la roda de premsa posterior (les declaracions no tenen pèrdua, per cert). El cert és que podem destacar, un per un, tots els jugadors del Bada pel seu rendiment: han estat de 10. Des de Marcos, que ha tret la poca feina que ha tingut amb nota -especialment, salvant una rematada de cap d’Atienza al 82′ amb una estirada acrobàtica-, passant per una defensa i un mig del camp incommensurables (Amantini, Vega, Sierra, Grima, Lao i Prior: espectaculars) i, com no, amb els tres de davant brillant, cadascun en la seva feina. Marc Mas per fi ha tingut el premi del gol, aprofitant una errada colossal del porter Chema al minut 30; Raúl Torres, recuperant la seva millor forma (avui només li ha faltat marcar, i tot perquè al 60′ una bona gardela amb l’esquerra s’ha estavellat contra el pal…) i, esclar, Abraham. Abraham Jesús Noé Quesada. Quatre noms, però només un futbolista: un futbolista que val per quatre. El canari avui s’ha doctorat i, definitivament, s’ha guanyat un lloc a l’altar futbolístic de la història d’aquest club centenari. El segon gol, al minut 36, és una autèntica genialitat. No només per com el fa sinó perquè, directament, se l’inventa ell. Primer, pressionant ben amunt al lateral Baldo (el nano tindrà malsons canaris aquesta nit…) per recuperar la pilota i, a partir d’aquí, delectar-nos amb una obra art impròpia de la 2a B: internada a l’àrea per banda esquerra mentre es va obrint cap al centre perfilant-se amb la dreta i, després de sortejar dos contraris amb fintes marca de la casa, envia la pilota al pal llarg amb una suavitat i una elegància només a l’abast dels més grans. Què voleu que us digui, em quedo sense paraules. Només per aquests segons màgics valia la pena ser a Montigalà aquest matí. El canari té un nom ben curiós, amb ressons de la Bíblia i dels profetes antics. Jo, com a mínim, veig la terra promesa una mica més a prop…

Senyores i senyors, escapulades i escapulats, Abraham Jesús Noé Quesada. Gràcies per venir… i fins la setmana que ve.

Geni i figura… | Foto: L’escapulat

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

26 responses to “BADALONA 2 HÉRCULES 0

 • Carlos

  Muy buen partido de todo el equipo tanto a nivel defensivo como a nivel ofensivo,,yo digo una cosa se ha acabado el tema del descenso y hay que empezar a pensar en metas mas altas,el equipo es competitivo y si vamos todos a una se puede conseguir.Ahora con el equipo a valencia el proximo sabado.AMUNT BADALONA!!!!

 • lluis

  Gran partit del Badalona avui. Una primera part com feia temps bo s’havia vist. L’Hèrcules no l’han deixat crear apenes ocasions de gol.
  S’ha vist un partit molt bo amb dos equips que jugaven i deixaven jugar i això ha afavorit molt el joc del Badalona, no trobar-se un equip d’aquells rocosos que només vénen a destruir.
  Una crítica que faig, una altra vegada s’ha engegat els aspersors a la mitja part deixen la grada tota mullada per a la segona part. Demano una mica més de respecte a la gent, que estem allà.

 • jony

  Partidos como los de hoy es cuando uno se da cuenta la magia que tiene el futbol y el sentimimiento que se tiene por unos colores. Hoy me he emocionado en el campo. He visto un Bada como hacía años que no veía. Hemos jugado tan bien en la primera parte que parecíamos un equipo de una categoría superior. Me quito el sombrero por cada uno de los jugadores.
  La semana que viene a Valencia. Cuántos más seamos mejor. Ahora más que nunca hay que apoyar al equipo. Si se hace así, os aseguro que se hará algo grande este año.

 • juan antonio

  lo que comentais es lo que hemos visto todos en el campo un gran equipo y jugando al futbol.a mi lluis me a pillado desprevenido lo del agua ,como no lo regaban últimamente me e quedado empapado,pero lo habran regado para que el balón rodara mas rápido ( lo podían haber anunciado por megafonía ).luego lo que estamos comentando muchas veces por aquí la afición es muy mayor de edad,yo después de haber marcado Abraham me e levantado para animar me e dirigido a los aficionados que animaran dando palmas y me encuentro que de 200 que habían a mi alrededor solo 10 salteados daban palmas, una pena porque este equipo se merece mas calor de los aficionados.como dice jony el sábado estaremos otra vez en valencia animando a nuestro Badalona.

 • Carlos

  Por cierto creo que el proximo encuentro Abraham con la targeta que le han sacado hoy cumple ciclo de 5 amarillas o sea que en valencia no estara,y todo por celebrar un gol con la grada,la verdad que el arbitro tela,luego un patadon a sierra y a bermudo en cada parte y no saca ni targeta.

 • L'escapulat

  Bona tarda a tots.

  Sis hores després d’acabar el partit i segueixo en un núvol. Feia temps que no veia un partidàs del Bada a casa com el d’aquest matí.

  Apunts:

  a) Demà a la tertúlia hi haurà el regidor d’esports de l’Ajuntament. A veure si tenim resposta del tema focus, tanques, gent que veu gratis els partits, etc.

  b) Aspersors: Sembla mentida que encara seguim amb aquest problema. El proper dia intentaré que, com a mínim, s’avisi per megafonia…

  c) 5a a Abraham: l’havia de veure algun dia… Potser serà una oportunitat per veure Ponzio a l’onze titular o més protagonisme per Ferrón i Edu Silva, amb Torres pel mig. Avui val a dir que qualsevol treia algú del camp, perquè estaven tots espectaculars.

  d) Molts ànims a la gent que es desplaça fins a Paterna; l’equip està en un moment dolç i com diu en Juan Antonio es mereix més suport de l’afició. De totes maneres, deixa’m dir-te que avui es notava més la pressió del públic; es notava que la gent estava més engrescada que en partits anteriors. Tot i això, i amb el rival que teníem al davant, m’esperava una millor entrada.

  e) Declaracions sucoses de Manolo González en acabar el partit. Li he preguntat en roda de premsa pel paper de Bermudo i ha reconegut que si estava fora de l’equip fins ara era perquè havien tingut una topada (de personalitats), i que les darreres setmanes els dos han baixat del burro i que el veu super implicat. Per tant, no us estranyi que torni a ser titular al camp del Mestalla.
  M’ha sorprès molt la sinceritat d’en Manolo, que fins i tot ha fet autocrítica i ha dit que el desencontre havia estat un error per part dels dos però sobretot seva, que té un caràcter fort, però que ja estava tot arreglat.
  Bones notícies, que és el que importa.

  Doncs res més: ara a gaudir d’aquesta setmaneta. No entrem a la zona de play-off per gol average però estem allà i si guanyem a València això ja serà imparable. La quarta plaça anirà caríssima, però avui hem donat un bon cop de puny damunt la taula. Aquest equip aspira a tot.

  Amunt Badalona!

 • Anònim

  Hoy me he fijado en el cartel de la foto del nuevo campo y ha desaparecido la cubierta de la tribuna. ¿Habrá volado con el viento?

 • Anònim

  Ojala el equipo no padezca demasiado la baja por acumulación de tarjetas de Abraham en Valencia. ¿Dijo algo al respecto el mister?

  • L'escapulat

   No va dir res sobre això en concret, no. Abraham l’havia de veure algun dia, suposo que a Palma va anar amb molta cura de no veure la groga (diga’m mal pensat) i ahir no sé si la volia provocar (està clar que amb l’acció en què li mostren no, perquè tot l’equip va protestar moltíssim i a més era al minut 35 encara).

   Veurem com respon l’equip a Paterna, després d’aquesta bona ratxa de 4 victòries en 5 partits i davant d’un filial irregular però incòmode…

   Per cert, avui al programa L’esport de Televisió de Badalona hi surt Juanjo Prior, que encara no s’ha atrevit a sortir del discurs dels 45 punts jejeje
   Recomanable escoltar-lo, igual que la tertúlia d’aquesta nit amb el regidor d’esports, Juan Fernández. A veure què ens explica del futur estadi…

 • Anònim

  A quina hora és el programa?

 • Carlos

  A las 22 horas anonim.A ver si dice cosas del futuro estadio y del que estaremos dos años mas,como es el tema focos,tema gradas para los proximos años etc,vallas,(tribuna de calle),etc,porque digo yo que sabra algo este señor.Y el sabado pa valencia a animar al BADALONA,vamos a por los 3 puntos

 • L'escapulat

  Els dilluns els horaris són:

  20h – Minut 91 a Televisió de Badalona

  22h – Tertúlia de Futbol a Ràdio Ciutat de Badalona (94.4 FM)

  22.30h – L’esport a Televisió de Badalona

 • Anònim

  Gràcies als periodistes que feu possible que ens arribi la informació del Badalona. Segurament no ho feu per temes economics sino perque us agrada. Gràcies de debo i visca el Badalona!

  • L'escapulat

   Gràcies a tu per llegir-me. Per part meva pots estar segur que no ho faig pels diners… ai, si vosaltres sabessiu!! Tot arribarà, espero.

   Per sobre de tot hi ha l’amor pels colors…

   Amunt Badalona!

 • L'escapulat

  Interessant la intervenció a la tertúlia d’ahir del regidor d’esports, Juan Fernández.

  Va confirmar:

  a) L’Ajuntament té previst anar polint les mancances de Montigalà: focus, tanques, graderia… Segons Fernández, el pressupost inicial només podia cobrir el trasllat de la gespa artificial i les graderies de mecanotub, que s’acabaran substituint pels antics blocs de pedra de l’Avinguda de Navarra.

  b) Nou Estadi: Aquest divendres acaba el termini per la presentació d’ofertes de les constructores. Segons Fernández, la licitació ha anat molt bé i segurament els costos de construcció seran menors del que es preveïa, per la qual cosa es podran invertir més diners en millores, tant en el nou estadi com al camp de Montigalà actual.

  – Coberta de Tribuna: Els rumors que corrien són, diu Fernández, falsos. El nou estadi tindrà, segur, la part de tribuna coberta.

  – El que no es veu: Els ‘budells’ del nou estadi (vestidors, premsa, equipaments…) seran tinguts molt en compte, amb acabats de qualitat.

  – Marcador del Centenari: Em va sorprendre positivament sentir que l’Ajuntament té previst traslladar el vell marcador de pedra del Centenari al nou Municipal del Torrent de la Batllòria.

  – Nom de l’Estadi: En un principi el nom serà neutre, “Estadi Municipal de Badalona”, però en un futur no es descarta l’opció d’acceptar propostes per un nom menys genèric. Falta veure si serà per concurs o algun altre mètode.

  Doncs això és tot: al mes de maig (encara que sigui sense acte oficial, per la proximitat de les eleccions), la primera pedra.

  Per fi! La llum al final d’un llarg túnel de 18 anys…

  Enhorabona a tots.

 • jony

  Ya era hora! Ahora falta que el equipo en los dos años antes de la inarguración no descienda, aunque con el ritmo de este año quien sabe si hay una sorpesa histórica. Hablo muy deprisa, pero mirar el Llagostera, sin campo y en Segunda A 🙂

 • lluis

  A mi em sembla molt bé el que dieu que va dir el regidor ahir a la tertúlia, però el malestar que tinc jo personalment d’aquesta temporada no m’el treu ningú, ni les promeses que diuen.
  Jo no crec que que el pressupost que hi havia era per la gespa i per les grades tant dolentes que han posat a Montigalà.
  Lo de la lona perquè no es vegi el partit de fora el carrer ho hagués pogut posar el club. No crec que costi gaires diners.
  I el tema des aspersors no es tema de que avisin a la mitja part, el tema es que no els facin funcionar, dons les grades queden xopes i no s’hi pot asseure a la segona part.

 • L'escapulat

  Una de les coses que volia deixar clares és qui és responsable de què i, per tant, a qui se li han de demanar explicacions.

  Pel que fa als focus, va quedar clar que era un tema de l’Ajuntament, que també tenia pendent la millora de les tanques i la construcció del camp de futbol 7 al turonet de de la banda muntanya.

  En canvi, que no hi hagi unes lones per impedir que la gent vegi gratis els partits és culpa estrictament del club, que encara no m’entra al cap que no hi hagi fet res. De debò costa tant? Una solució podria ser, per exemple, oferir a una empresa que hi posés publicitat de franc, de moment, només ocupant-se de col·locar ella la lona… No veig que sigui una cosa tan complicada, però potser sí… qui sap.

  Lo dels aspersors és una altra d’aquelles coses que atempten contra el sentit comú…

  Dit això, totes aquestes queixes les podríeu traslladar directament i de primera mà a la Junta quan aneu a les Assemblees. És un dret del soci i per això és tan important ser-ho…

 • Carlos

  A ver yo desde el primer dia cuando llega el descanso desaparezco de la grada,por si ponen los aspersores,lo que esta claro que los aspersores se deben poner para que la pelota corra mas y sobretodo cuando es un dia soleado como el del pasado fin de semana.Supongo que seran ordenes del entrenador para que la pelota corra y mas en hierba artificial,lo que si deberian hacer es avisar al menos que se van a conectar los aspersores.

 • Anònim

  Hi ha podcast per escoltar la tertulia de dilluns?

 • Anònim

  L’alcalde i el regidor d’esports són socis?

 • L'escapulat

  Bona tarda, anònim. El podcast està penjat i el pots escoltar clicant a la icona corresponent, a la part dreta de dalt del blog. O aquí!

  Doncs no sé si són socis; no ho crec pas. Tampoc crec que siguin socis de la Penya o del Círcol Catòlic, etc. O potser sí, ves a saber… No crec que sigui obligatori, tot i que evidentment a aquests llocs hi deuen anar com a “autoritats”. Suposo que és una cosa que queda dins de l’esfera personal. No veig al president Mas sent president de totes i cadascuna de les entitats esportives de Catalunya…

  Jony: com va l’expedició a Paterna? Feu ple?

 • jonyker

  Hola Escapulat!
  Tengo entendido que prácticamente está lleno, aunque esto en realidad lo sabe mejor que yo otro integrante de la Penya Betulians. Se lo preguntaré y os lo confirmo ¡Cuántas más personas vayamos mejor!

  Amunt Badalona!

 • L'escapulat

  Doncs m’encanta sentir-ho! Felicitar-vos altra vegada per la iniciativa i l’entusiasme (encara que no ho sembli, l’equip segur que ho nota quan juga fora) i a veure si això es contagia també a casa, on de vegades sembla que costi un munt que la gent animi i s’engresqui…

  Per cert, al Recull de Premsa us he penjat un parell de cosetes: l’entrevista d’avui de Manolo González a L’esportiu i el minireportatge que van fer els de BTV sobre en Gerard Moreno, i en què també hi apareix el míster…

  I de postres unes fotos nostàlgiques que ha publicat el company Jordi Mestres al twitter…

  Que tingueu bon viatge i un millor cap de setmana amb tres punts més! Amunt Badalona!

 • Carlos

  NOS VAMOS A POR LOS 3 PUNTOS SEÑORES,A VER SI TENEMOS SUERTE…AMMUUUNNNNTT BADALONAAAA