BADALONA 1 L’HOSPITALET 0

Escapulats,

Victòria de prestigi d’un Badalona que aquest matí s’ha doctorat enfront de L’Hospitalet. Amb una actuació sòbria i efectiva, els escapulats han sabut jugar el seu partit per aconseguir que els tres punts es quedessin a Montigalà i encadenar, per segona vegada aquesta temporada, dues victòries consecutives (de fet, ens hem de remuntar fins a les jornades 1 i 2, al mes d’agost…). És cert: ha estat L’Hospi qui ha portat el pes del joc i el domini de la pilota durant bona part dels 90 minuts, però en futbol guanya qui fa més gols i avui el Bada ha estat molt efectiu al davant i molt seriós al darrere.

De vegades sembla que els aficionats del Bada oblidem qui tenim al davant. Ho vam dir quan vam perdre a casa davant el Nàstic fa quinze dies i ho repetim avui, després de derrotar L’Hospitalet. Algunes de les crítiques posteriors a la desfeta contra els tarragonins van ser un pèl injustes, tenint en compte el pressupost, la pantilla i els objectius d’un equip i l’altre. Si d’alguna cosa ens fa sentir orgullosos aquest Badalona de Manolo González és de la seva actitud: el compromís, l’entrega i la lluita incansable de tots els jugadors que en defensen la samarreta. El Badalona d’aquesta temporada no dóna una pilota per perduda i, a excepció del desastrós parèntesi d’Elda, sempre ha donat la cara, amb millors o pitjors resultats; amb marcadors més o menys justos. Segurament, fa dues setmanes no mereixíem haver perdut davant el Nàstic i avui, tal vegada, el més just hagués estat un empat. Però el Badalona no li ha perdut la cara al partit i ha sabut aprofitar les seves armes per emportar-se la victòria jugant contra l’equip més en forma de la lliga. No ho oblidem: L’Hospitalet de Kiko Ramírez no perdia des del passat 22 de novembre i només havia encaixat dos gols els darrers 8 partits. Poca broma. Avui ho destaco especialment, perquè no tornem a oblidar mai qui tenim al davant, i l’enorme mèrit d’aquest triomf per la mínima que, de pas, ens col·loca a tocar del play-off.

Si parlem del partit hem de destacar, primer de tot, que ha estat un encontre absolutament frenètic, amb un ritme endimoniat i molta, molta intensitat. A priori, aquesta dinàmica no afavoria gaire el nostre joc, com ha quedat demostrat en uns primers vint minuts en què el Bada no ha donat senyals de vida. Els riberencs han perdonat el 0-1 al minut 10 en una claríssima ocasió desaprofitada per Vivi que, sol al segon pal després d’un mal rebuig d’Amantini i amb Marcos ja batut, ha enviat la pilota als núvols. Un ensurt dels bons que no feia presagiar res de bo: la defensa escapulada es mostrava insegura (a destacar, per estrany, el mal partit d’un Amantini molt imprecís) i els visitants arribaven amb insistència i facilitat, com en un xut llunyà d’Alcaraz que Marcos ha desviat a còrner (22′). Curiosament, a partir de la mitja hora el partit s’ha capgirat com un mitjó i el Badalona ha pogut sentenciar-lo en 10 minuts molt bons. Primer, després d’una mala sortida de Craviotto que Marc Mas ha estat a punt d’aprofitar i, poc després, amb una centrada des de la dreta de Xavi Ferrón que s’ha estavellat al travesser. Cinc minuts després, el mateix Ferrón feia l’1-0 després d’una altra indecisió entre el porter visitant i els seus centrals. L’ex de l’Olot ha estat el més llest de la classe per posar la cama i batre Craviotto pel pal curt. L’allau escapulada no acabava aquí, ja que el segon ha pogut arribar en dues faltes consecutives picades per Abraham des de l’esquerra (39′ i 40′). La primera l’ha treta Craviotto in extremis al primer pal i, en la segona, la deixada de Juanjo Prior no ha trobat rematador a l’interior de l’àrea petita. Aquests han estat els millors moments del Bada en tot el partit, i a punt hem estat de deixar K.O. els de Kiko Ramírez, que només han reaccionat a les acaballes amb un cacau de David Haro que Marcos ha pogut rebutjar, de nou, a còrner.

El Bada ha sabut aguantar amb intel·ligència als minuts finals | Foto: L’escapulat

La segona meitat ha estat força menys agradable pels interessos del Badalona, tot i que ha començat amb una bona oportunitat d’Abraham que, a centrada de Mas des de la dreta, rematava fregant el travesser. Un petit miratge, perquè el domini de l’Hospi s’ha accentuat i, a diferència del primer temps, nosaltres no hem tingut gaires estones d’inspiració. Això sí: hem sabut patir, sense posar-nos nerviosos (ells reclamaven mans i penals a quasi cada arribada a l’àrea, per cert…) i, per fi, la sort ens ha acompanyat una miqueta. Al 56′ una excel·lent jugada combinativa dels riberencs ha culminat amb un potent xut d’Alcaraz des de la frontal que, després d’impactar en un defensor, ha fet tremolar el travesser. Al nostre Sant Marcos se li ha girat feina i, set minuts després, ha intervingut desviant a còrner un xut de Boris a mata-degolla. Kiko Ramírez ja havia posat tota la carn a la graella donant entrada a aquest bon davanter, fitxat del Rubí al mercat d’hivern i a Luque, i passant a jugar pràcticament amb quatre puntes. El cert, però, és que a banda dels llançaments de còrner (7 a la segona meitat, per un total de 9 -només 3 pel Bada-) els visitants només han tingut una opció clara de gol, i a cinc minuts del final. Ha estat una volea de Luque a l’interior de l’àrea que, afortunadament, ha marxat molt alta. Per part nostra, em quedo amb el rigor defensiu al darrere, el bon partit de Ferrón i el sacrifici de Marc Mas al davant, sense oblidar-me del retorn de Carracedo (una mica insegur, encara) i especialment del debut de Facundo Ponzio amb la samarreta escapulada. L’argentí ha entrat per Abraham a manca de cinc minuts pel final i la veritat és que ha deixat molt bons detalls, il·lusionants de cara al futur. El canari, per cert, ha marxat enfadadíssim cap a la banqueta, però avui l’únic que preocupava als aficionats era aguantar els darrers minuts amb intel·ligència i, sobretot, assegurar els tres punts, i així ha estat.

Ara tenim dos desplaçaments seguits als camps del Villarreal B i l’Atlético Baleares. El primer, contra un dels conjunts de més qualitat del grup i, el segon, a casa d’un rival directe en la lluita per la permanència. Perquè… aquesta és la nostra lluita, encara, oi? En parlem d’aquí tres setmanes, quan rebrem l’Hércules a Montigalà en un duel que, qui sap, potser serà de play-off

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

20 responses to “BADALONA 1 L’HOSPITALET 0

 • lluis

  Gran victòria del Badalona en un partit molt travat i una actuació arbitral molt fluixa. Però el Badalona fent un partit molt seriós s’ha endut els 3 punts, molt importants ja que ara hi ha dos partits fora de Badalona, i sumà avui dona tranquil·litat.

  L’Hospi l’he vist com un equip força dur, però el Badalona no ha caigut a la seva trampa i ha jugat a lo seu. Molt bé Manolo González canviant a Amantini un pel nerviós, i amb targeta groga, que hagués pogut caure a la trampa del Hospi.

  Debut, encara que amb molt pocs minuts de Ponzio, però se l’ha vist molt treballador i lluitador, encara que la sortida la camp de Ponzio ha portat la retirada de Abraham que ha marxat molt enfadat d

 • Carlos

  La verdad que lo de Abraham a veces es de juzgado de guardia no se puede enfadar asi cuando quedan 4 minutos para terminar el partido,que falta de respeto para sus compañeros por que lo cambien,si el entrenador lo cree oportuno cambiarlo lo cambia y ya esta,ya lo ha hecho varias veces y yo de manolo tomaria medidas,lo de hoy a sido menuda patada a la botella le ha metido.Por lo demas bien pero no nos pueden encerrar tanto en nuestro campo,durante el partido.Una cosa alguno que escribe en este blog va a iral campo del villarreal b,lo digo por saberlo

 • jony

  Hola Carlos!
  Yo seguramente vaya a Villarreal para ver el partido. Por cierto, aprovecho la ocasión para deciros que los que formamos parte de la Penya Betulians, hemos organizado un autocar para desplazarse hasta allí. Por 30 euros se tiene derecho a autocar, comida y entrada al campo. Si alguien está interesado que se informe en las oficinas del club, allí estará toda la información.

 • Carlos

  Gracias jony por la informacion,ya lo habia leido alli en el campo tiene buena pinta y me han comentado que no sabian si quedaban plazas,y de quedar serian ya pocas

 • Carlos

  Por cierto una pregunta alguien sabe que ha pasado con edu silva el otro dia titular y hoy ni tan siquiera convocado,esta lesionado o que?

 • L'escapulat

  Carlos, pel que jo sé ha estat decisió tècnica: Edu Silva estava disponible al 100%.

  Molts ànims als que aneu a Vila-Real, serà un desplaçament bonic per la dinàmica de l’equip i pels records que porta sempre aquell equip jejeje
  Per cert, jo dissabte només podré actualitzar el resultat perquè sóc a Granada de viatge… No falleu a l’hora de comentar, però!

 • juan antonio

  yo carlos ya e pagado mi viaje ,solo tienes que llamar a oficinas del club y ya te diran si hay plazas,tenemos que ir a animar al equipo que es importante traernos los tres puntos para mantenernos en la categoría y a saber si tener mas aspiraciones.con respecto al partido de hoy lo mas lógico hubiera sido un empate,el hospi un buen equipo que estará luchando para play off también,nosotros en nuestra línea,que también nos da buen resultado.

 • L'escapulat

  Per cert, us deixo les reaccions d’avui dels dos tècnics després del partit, de la mà de la Sala Multimèdia del sempre recomanable Blog de L’Hospi: un web espectacular d’un autèntic malalt del fubol com és el company Cristian Garcia.
  Feu-li una ullada, de debò: per a mi és tota una referència, no només pel que fa a l’equip de la Feixa Llarga, sinó per tota la informació del futbol de la 2a B.

  • Jaume

   Bona victoria en un partir molt treballat!! Al meu gust falta jugar una mica mes la pilota per el terra, però en la resta no se li pot dir res negatiu a l’equip.
   Per cert, per si algú l’interessa Cristian García ( el blog del hospi ) també te canal a youtube i es el primer que publica els resums del grup 3. Con ve dius es un malalt del futbol i un crack!

   • L'escapulat

    Gràcies per l’apunt, Jaume. Aquí us deixo el seu canal de Youtube.

    Per cert, aquesta nit a la tertúlia (a més dels habituals i d’un servidor) hi va l’Abel Mourelo, segon entrenador del primer equip. A veure què ens explica, ara que tot són elogis i els resultats acompanyen. Estic segur que ens posa tots a lloc i rebaixa una mica l’eufòria!

 • L'escapulat

  Molt interessant la tertúlia d’ahir a RCB, on vam tenir el privilegi de comptar amb un dels segons entrenadors del primer equip, l’Abel Mourelo. Recomano que escolteu tot el que va dir perquè no té pèrdua!

 • Anònim

  Per cert avui he tingut l’oportunitat de parlar amb el company Ramon Duran de l’RCB, i es troba una mica tocat. Lamentablement hi ha un senyor per dir-li d’alguna manera educada , anomenat Maudili Prieto , que està enemistat amb mitja Badalona, i que es dedica a criticar a tothom. En aquesta ocasió li ha tocat a l’amic Duran que sembla ser va escriure un article a Mundo Deportivo , i que el mateix diari va adornar amb uns subtítols, on ell no cap mena de responsabilitat. Aquest senyor Maudili l’acusa de fer una falta ortogràfica que ell no ha comès (Déu n’hi do el corrector ortogràfic del diari), i a més insinua que ha copiat textos de TeleB a Mundo Deportivo. En fi aquest Maudili poc deu conèixer l’amic Duran i com treballa. La qüestió és criticar sense fonament. Ànims Duran!!! els que et coneixem fa temps sabem com ets i com fas les coses, i que no entraras en jocs bruts.

  • L'escapulat

   Bona tarda anònim,

   Acabo de llegir el tuit miserable d’aquest trist “personatge”, per no dir una altra cosa…

   Jo des d’aquí, i evidentment sense mencionar la relació d’amistat, l’únic que puc dir es que tothom que coneix en Ramon Duran només té paraules d’elogi per a ell, i no només com a professional, sinó també com a persona, així que no perdré ni dos línies més donant comba a aquest impresentable.

   Ànims Ramon!

 • Carlos

  Lo mismo digo animo a Ramon Duran,de parte de un oyente de la tertulia,que aunque no lo conozco personalmente,las veces que he llamado para salir en antena para opinar o para el CONCURSO DEL JAMON,(jajajaja..como dice el muchas veces),se le ve una persona bastante amable y sincera.Un abrazo Ramon y animo que lo que diga una persona te influya en tu persona.

 • Carlos

  Queria decir que no influya en tu persona.ANIMO RAMON !!!!!!

 • lluis

  Donar el meu recolzament a en Ramon Duran, gran profesional i millor persona, i que no en fagi cas de persones que parlant per parlar.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Acabo de mirar aquest tuit i al veure la seva foto he recordat que ja el vaig veure una vegada en una altra polèmica ridícula que va protagonitzar. Que l’únic retret que li pugui fer aquest personatge sigui una falta ortogràfica diu molt a favor d’en Duran. Ànims Ramon!!

 • Carlos

  Animo a los que os desplazais con el equipo y a traerse los 3 puntos,que nos situarian momentaneamente en playoffs. AMUNT BADALONA !!!!

 • Carlos

  Me he enterado que se puede ver el partido por villarreal tv a partir de las 18 horas,quien quiera verlo