BADALONA 0 NÀSTIC 1

Escapulats,

El Badalona ha perdut el segon partit de la temporada com a local (i el primer de 2015) davant un Nàstic de Tarragona que segueix disparat cap a la 2a Divisió A. Els grana han signat una actuació sòbria i, sense gaire faramalla, s’han endut els tres punts de Montigalà amb un encontre seriós i ple d’ofici. Els escapulats han pagat l’únic error defensiu dels 90 minuts i tornen a caure a casa després de dos mesos i mig. El raonament és ben fàcil: si no marques és impossible guanyar i, més important encara, amb ben poc et poden passar la mà per la cara. Seguim amb una trista victòria en els darrers set partits i només 5 dels últims 21 punts en joc. Ara, la gran pregunta que ens fem tots és si amb el que tenim, d’aquí al maig l’equip patirà per mantenir la categoria. El que és segur és que s’acosten les jornades clau a la lliga; les que defineixen la teva dinàmica final i et van posant al lloc que et mereixes a la classificació. De moment el Bada es va perfilant, encara a la zona mitja, per mirar cada vegada més cap avall, cap a la perillosa lluita per la permanència…

El Nàstic és, per fi, el líder sòlid del grup III de la 2a B. Després de dos anys en què no va fer els deures a la lliga “regular”, aquesta tercera temporada a la categoria sembla difícil que algú li discuteixi la primera plaça que, no ho oblidem, dóna dret a una eliminatòria directa per l’ascens. Els tarragonins tenen, doncs, certes urgències històriques, però avui arribaven a Badalona amb una mica de tranquil·litat a la taula i -crec sincerament- haguéssin donat per bo l’empat. De fet, aquesta és tot just la segona victòria grana en sis enfrontaments contra nosaltres, i el partit dels de Vicente Moreno no ha estat cap exhibició de futbol, ni molt menys. Els grana s’emporten els tres punts perquè, a més de tenir un autèntic equipàs farcit de jugadors de qualitat, tenen experiència i ofici per minimitzar els errors propis i treure petroli dels del rival. El Nàstic té dos dels millors davanters de la categoria, Rayco i Marcos, que han capitalitzat el seu joc ofensiu al llarg dels 90 minuts. El gol, però, no ha nascut després d’una triangulació vertiginosa al mig del camp, ni en una acció individual brillant d’aquests dos jugadors. El 0-1 ha arribat en una bona jugada d’estratègia de còrner al minut 10 de la segona part: amb un bon moviment d’arrossegament al primer pal, els grana han penjat la pilota a la frontal de l’àrea petita perquè Xavi Molina, pràcticament a plaer, enviés l’esfèrica al fons de la xarxa. Res hi podia fer un Marcos venut, que es lamentava amb un gest de frustració. A la banqueta escapulada, per cert, s’ha sentit un cop sec de ràbia. I és que avui el Nàstic no ens ha guanyat per ser millor equip, per la seva superioritat futbolística ni per profunditat de plantilla. Ens ha guanyat gràcies a una jugada d’estratègia a pilota aturada. I això, per Manolo González, segur que és com un cop de puny a l’estòmac.

El porter visitant, Manolo Reina, ha estat un autèntic mur | Foto: Patricia Pérez (CFB)

El Badalona ha començat molt bé el partit: no només no ha renunciat al control de la pilota sinó que, de fet, portava el pes del joc i arribava amb perill. Tot just al minut 8, els locals reclamaven penal després d’una molt bona jugada d’estratègia. Fran Bea picava una falta central, Prior entrava des del darrere al segon pal i, amb el cap, posava la pilota al cor de l’àrea buscant la rematada Marc Mas. El davanter escapulat queia al terra per una agafada i Óscar Sierra, en el rebuig, rematava forçat. L’àrbitre es desentenia completament de la jugada. De fet, el canari Pulido Santana s’ha desentès força del xiulet aquest matí… Per cert, ja ha aparegut el nom de Marc Mas: el de Sils entrava per primera vegada en l’onze titular com a davanter centre deixant clar, de pas, que Matamala té un peu fora de l’entitat si res no canvia aquesta última setmana de gener. En Marc ha lluitat molt però sovint s’ha vist molt sol davant dos centrals de primer ordre com Pablo Mari i Xisco Campos. A la banda, avui no ha sigut el dia d’Abraham, que ha tingut poques pilotes en condicions i de vegades havia de baixar a buscar la pilota massa amunt. A més, el canari ha rebut de valent, i al segon temps se les ha tingut amb Xavi Molina -que ha donat un bon ensurt en una topada contra el mur de formigó després d’un xoc amb el nostre 11- i l’afició tarragonina, que li menjava l’orella cada vegada que rebia la pilota (de fet, els mossos d’esquadra han detingut un aficionat visitant per llançar una escopinada al jugador canari, ni més ni menys). Quant a Raúl Torres, cada cop queda més clar que se sent molt més còmode jugant al mig del camp i no en banda. Fran Bea ha deixat detalls de qualitat, i els seus llançaments de falta són sempre perillosos, però té un físic limitat i al 59′ ha deixat el seu lloc a Edu Silva, que tampoc ha pogut marcar diferències a l’extrem dret tot i que en el futur aportarà profunditat a l’equip. A banda d’aquest possible penal, el Bada tocava bé però no inquietava els dominis de Manolo Reina, sempre molt atent i segur per avançar-se a les nostres passades en llarg. Curiosament, quan el Nàstic creava més perill era a pilota aturada, com en dues faltes laterals que Marcos rematava fora per poc (23′ i 32′). També in extremis Amantini rebutjava el xut de Rayco en un bon contraatac conduït des de l’esquerra per Lago.

Arribàvem al descans amb empat a zero i la sensació que el Bada podia aspirar a alguna cosa més els segons 45 minuts. Els primers compassos apuntaven cap aquesta direcció, de fet; primer amb una bona passada a l’espai de Toni Lao que Reina li treia a Mas en l’últim instant i, després, al 52′, en una bona falta de Fran Bea al primer pal que el porter visitant tornava a treure amb dificultats. Malauradament, tot canviaria tres minuts després amb el gol de Xavi Molina, que feia variar completament el panorama del matx. Qualsevol dels dos equips podria haver marcat abans, però ja amb avantatge al marcador els visitants han tancat files per aguantar al darrere, conscients de les limitacions del Bada en atac. Tant és així que fins l’entrada de Matamala per Toni Lao al minut 72 el bagatge ofensiu escapulat es resumia en un xut fluix d’Edu Silva amb l’esquerra. Just abans, però, hagués pogut arribar l’empat si l’àrbitre no hagués anul·lat un gol a Amantini després d’una jugada d’estratègia, amb un xut defectuós d’Abraham des de la frontal que l’argentí rematava a boca de gol en posició dubtosa. Després del 0-1, els tarragonins només s’han estirat amb un xut ras de Rocha al 67′ que sortia llepant el pal dret de Marcos però, més enllà d’això, han fet el mínim per endur-se la victòria. Ja a les acaballes, una bona gardela de Matamala des de 25 metres ha estat a punt de sorprendre tothom, però un Reina incomensurable ha evitat que la pilota entrés per tot l’escaire. Està clar que el Bada ha de picar massa pedra per aconseguir fer un gol. Avui, el Nàstic, amb una acció puntual, ens ha pispat la cartera.

La derrota d’avui fa que diumenge que ve visitem el Narcís Sala (12h) amb l’obligació, sobretot, de no perdre. Evidentment seria molt bo guanyar davant d’un rival directíssim en la lluita per evitar el descens però, sent realistes, el Badalona ha d’aspirar, primer de tot, a guanyar-li l’average particular als barcelonins (1-0 a Pomar a la primera volta) i afrontar els dos partits que tenim ara (Sant Andreu a fora i L’Hospitalet a casa) amb tothom concentrat al 100%. Tot el que sigui sumar menys de 3 punts aquests 15 dies pot comportar, segurament, començar a vigilar pel retrovisor i preparar-nos per un final de lliga calent a la part baixa…

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

14 responses to “BADALONA 0 NÀSTIC 1

 • lluis

  Partit en què, segons el meu parer, he vist dues parts diferents al Badalona. Una primera part força bona, amb bon joc i una segona part molt dolenta.

  Una cosa en comú de tot el partit ha estat que: si no es xuta a porta no es pot guanyar i el Badalona ha fet un sol xut a porta a les acaballes del partit que, si no hagués estat pel porter, hauria estat el 1-1.

  El Nàstic m’ha c

  decebut com a líder de la categoria ha fet un gol, per errada de la defensa del Badalona i quant a joc ben poc ha fet.

  He vist a un Abraham molt apàtic, fent un partit força dolent, no se si pot ser pels rumors que hi ha aquestes últimes setmanes, de la possible marxa o no del Badalona.

 • Carlos

  Fatal estrategia de manolo en el corner que ha supuesto el gol del nastic,Abraham en punta llevandose dos defensas y le dice que se retrase,con lo que uno de ellos a subido y os la ha clavado,mas de una vez e dicho uno o dos jugadores rapidos arriba en la salida de un corner del rival,para hacerles pensar.Por otra parte Abraham tiene la cabeza en tro sitio no lo veo como otras veces,si se quiere ir que se vaya pero pasando por caja.Lo dicho sino atacamos no metemos gol,y sino hay gol como minimo empatamos,y si encima juegas mal la estrategia y te la meten pues asufrir y a perder.Complicados partidos los que nos vienen ahora,y hay que empezar a mirar para abajo porque la semana que viene a campo del Sant Andreu.Casi nada….

 • Carlos

  Albert lo que dices en el comentario de que el lateral ese xavi molina se ha dado con el muro de hormigon es mentira se ha desmayado,abraham no le hecho nada y el tio se ha tirado a la piscina poniendose las manos en la cabeza.No sabia lo del aficionado ese que habia escupido a abraham,manda huevos que vengan de fuera a tocarnos a los de casa los….

  • L'escapulat

   Bona nit!

   Ostres, doncs la trompada des de la cabina semblava de les que fan època…

   El que dic de l’espectador del Nàstic no és d’oïdes, jo mateix ho he vist perfectament perquè feia estona que em fixava amb com l’escridassaven des de la banda. Espero que a aquell impresentable li caigui una bona multa; és fastigosa la gent que arriba a aquests límits, de veritat…

   Pel que fa al partit, ho ha resumit molt bé Manolo González en acabar: l’equip no ha merescut perdre ni molt menys i només ens falta més arribada al davant (“només”). Se’l veia enfadat, per cert, al míster. Massa punts que s’escapen, i avui per culpa d’una badada defensiva. El Nàstic et pot guanyar per qualitat, però així no.

   Avui Fran Bea ha tornat a estar bé i Marc Mas crec que necessita un altre davanter contra defenses tan contundents… De la mateixa manera, el cas de Raúl Torres clama al cel, és un jugador completament diferent quan rep la pilota pel mig i quan ha de començar jugada a la banda.

   Setmana decisiva pels fitxatges. Veurem si finalment marxen Joel Huertas (algú se’n recorda?) i Matamala i quins jugadors arriben. El mateix Manolo ha dit a la roda de premsa que segur que venien jugadors aquesta setmana.
   Pel que fa al canari, avui una mica fora del partit, no li han sortit les coses i tampoc ha rebut boles… no crec que fos pel tema de la seva no-sortida a l’Hércules. Jo espero que el jugador acabi bé la temporada, ens ajudi a salvar-nos i, al maig, ja veurem si aconseguim que es quedi…

   En fi, setmana absolutament decisiva que marcarà la temporada. Diumenge que ve imperdonable fallar contra un Sant Andreu que arribarà en descens… Complicat, molt complicat.

   Amunt Badalona!

 • L'escapulat

  Bona tarda:

  Només apuntar que un dels noms que sonava pel Badalona, el nostre vell amic Robert Simón, ara a 2a A amb el Llagostera, finalment anirà cedit a l’Olot, que també ha fitxat el davanter Trujillo. Sembla que els garrotxins aniran forts aquesta segona volta.

  Pel que fa a nosaltres, de moment encara no es coneixen els noms dels nous reforços que va deixar entreveure Manolo González ahir en roda de premsa.

  Per cert, si Natxo González, l’entrenador del Reus, salvava el cap dissabte guanyant contra l’Espanyol B, Pacheta no ha tingut la mateixa sort. L’inesperada derrota de l’Hércules a casa contra l’Olímpic (0-1) li ha costat el càrrec. El substituirà Manolo Herrero.

  —————————–

  Els que hagueu sentit la tertúlia d’aquesta nit ja heu sentit que demà es farà oficial el fitxatge de Xavi Ferrón, jove extrem dret procedent de l’Olot, i que Roger Matamala abandonarà el club aquesta setmana, amb rumb a 3a Divisió (segurament al Terrassa).

  A més, el bo d’en Facundo Ponzio sembla que per fi tindrà els papers en regla aquesta setmana i estarà a disposició de Manolo González.

  (He actualitzat la informació a l’apartat de fitxatges)

 • lluis

  Ariday, jugador del Sabadell i que la temporada pasada jugaba al Hospi, ha fitxat pel Huracan. Van forts els equips. El Sant Andreu, proper rival, ha fitxat al golejador del Rubi de Tercera Divisió.
  Ara be un calendari força xungo, Sant Andreu, Villareal i At Baleares a fora i Hospi i Hércules a casa. El Badalona ja cal que es posi les pil.les i a veure si amb els fitxatxes aconsegueix més arribada a porteria i gols que és el que li falta, per què sino veig la cosa una mica negre.

 • Anònim

  Hola escapulat, pots penjar la tértulia actualitzada

  Gràcies

 • Kanu

  Gràcies

 • L'escapulat

  El club acaba de confirmar que Facundo Ponzio ja té els papers en regla per poder alinear-se amb el Badalona. Ja era hora! Tinc moltíssimes ganes de veure jugar aquest nano!

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Una gran notícia que s’hagin arreglat els papers d’en Facundo!!

 • kanu

  Un altre sense transfer..haviam quan triga aquest..encara que les opinions del gissi aquest son bastant dolentes…espero que aquí millori

 • Anònim

  el gissi aquest e escoltat q ha jugat previa d’ europa league y pels videos que e vist no estaba del tot malament ara q clar, els videos q posaran seran les millors jugades q habra fet. Així que ja veurem que tal