ILICITANO 1 BADALONA 1

Escapulats,

Totes les cròniques que he pogut llegir sobre el partit que el Bada ha empatat aquest matí a Torre del Pla coincideixen en una cosa: el punt obtingut pels escapulats ha estat insuficient. I no només perquè altra vegada jugàvem al camp del cuer, sinó perquè, aquest cop, tots se’ns havia posat de cara: penal a favor al minut 10; expulsió d’un rival cinc minuts després i 0-1 abans de la mitja hora. És a dir, teníem avantatge al marcador amb més de 60 minuts per endavant jugant amb un home més. Però ni així ha pogut ser. Com ara fa una setmana davant l’Olímpic, el Badalona hauria d’haver sentenciat el partit a la primera meitat. No ho ha fet, i aquest cop sí que ho ha acabat pagant.

Un empat fora de casa sempre és una bona notícia, encara que sigui al camp del cuer. Només cal repassar els resultats cada cap de setmana o fer una ullada a la classificació: en aquest grup III els punts van molt cars: caríssims. El Badalona visitava de nou l’estadi del darrer classificat i, com a mínim, aquest cop no n’ha tornat amb les mans buides (recordem les derrotes a Alcoi -tot i que l’Alcoyano fos un cuer ‘amb trampa’-, Saragossa i Elda). El filial franjiverd acumulava sis derrotes consecutives, no guanya des del 2 de novembre i, a més, avui havia de rebre’ns a l’exili de Torre del Pla. Tots els condicionants eren propicis per pensar que els de Manolo González sortirien a per totes contra un rival ferit. I, de fet, ha estat així. Amb Abraham i Balda en l’onze titular, els nostres han firmat un molt bon inici i amb només 10 minuts el canari en tenia prou per provocar un penal en una ràpida internada. Per desgràcia, ell mateix ha desaprofitat l’oportunitat: Freixanet aconseguia desviar amb les cames el xut centrat de l’extrem escapulat i salvava el seu equip. Cinc minuts després, però, tot se’ns posava de cara amb l’expulsió de Nacho Porcar per doble amonestació. No hi havia excusa: s’havia d’anar a totes. El gol acabaria arribant abans de la mitja hora (26′) gràcies a un bon llançament de falta lateral de Fran Bea que, després de tocar en un defensor ilicità, s’ha colat entre els tres pals. Tot un déjà vu d’ara fa una setmana: espectacular el retorn a l’equip del “niño de Motril”. Millor impossible, oi? Doncs no. Abraham, Torres i Balda ho han provat una i altra vegada, però mica en mica els locals s’han anat traient la pressió de sobre i, amb un jugador menys, se’ns han acabat pujant a les barbes. Tant és així que abans d’acabar la primera meitat Primi aconseguia l’empat en rematar una bona pilota perllongada al segon pal després d’un còrner (40′). Ja ho diria Manolo González a la roda de premsa posterior al partit: “A la primera pert podíem haver sentenciat 0-3, però hem perdonat“.

El Badalona, almenys, encara no ha perdut al 2015 | Foto: Elche CF

El segon temps ha començat com un autèntic malson: jugant amb 10, el filial de l’Elx ens ha dominat i fins i tot ha arribat a tancar-nos dins l’àrea durant algun tram de joc. (Sant) Marcos s’ha erigit en l’heroi escapulat (feia temps que no tenia una actuació tan providencial), salvant el gol en més d’una arribada i, sobretot,  aturant un penal a Mario al minut 56 (per mans de Prior) que hagués pogut canviar per complet el signe del partit. Per increïble que sembli, les coses no pintaven gens bé. El partit s’havia girat com un mitjó. Aquí és quan en Manolo ha mogut fitxa: cercant la reacció, ha donat entrada als debutants Marc Mas (per Fran Bea, al 57′) i Edu Silva (substituint Manu Balda, al 67′). El tècnic gallec se la jugava amb una aposta agressiva. Després d’aquests canvis el panorama ha canviat força i, amb l’esperó anímic del penal aturat, l’equip ha sabut reaccionar. El darrer tram de l’encontre ha vist alguna bona arribada d’Abraham (amb gol anul·lat inclòs a deu minuts del final) i el Bada ha estirat línies per buscar el segon gol. Fins i tot Matamala ha entrat per Juanjo Prior al 81′: acabàvem amb un onze descaradament ofensiu que, malgrat tot, s’ha hagut de conformar amb l’1-1 final.

Dos apunts ràpids: Primer, que ja tenim 30 punts al sarró i, encara que no aprofitem les oportunitats que tenim per fer un pas endavant a la classificació, seguim més a prop del play-off que de la promoció de descens. Segon: pel que he pogut sentir a la ràdio, i malgrat els dubtes de més d’un, l’actitud d’Abraham ha estat molt bona; de fet, ha estat el jugador més actiu al davant. Tots sabeu que aquesta setmana molts el col·locaven a l’Hércules, però de moment les negociacions entre el Badalona i el club alacantí són en punt mort (bàsicament perquè l’Hércules el vol a cost 0 i la directiva de Miguel Ángel ni s’ho planteja). El jugador avui ha demostrat que és un professional i ha tornat a assumir els galons sense excuses. Bon detall. En canvi, el que sembla que no seguirà a Badalona és Manu Balda: alguns mitjans ja donen per fet que marxarà a Grècia en els propers dies. Així doncs, l’equatorià pot haver jugat, aquest matí, el seu últim partit com a escapulat…

Diumenge vinent (12h) ens visita el flamant líder del grup III, el totpoderós Nàstic de Tarragona. Una excel·lent pedra de toc per comprovar si el Badalona pot jugar de tu a tu amb els millors i, qui sap, mirar més enllà de la permanència. Serà el primer gran partit a Montigalà, tot just una setmana després d’acomiadar el nostre vell Centenari: no us el perdeu!

La fi d’una era: Adéu, Centenari, adéu | Foto: CF Badalona

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

11 responses to “ILICITANO 1 BADALONA 1

 • Carlos

  No se puede dejar escapar los puntos asi, fallar un penalti con empate a cero y dos minutos despues desde el minuto 13 en superioridad numerica todo el partido,a pesar de que tambien fallaron ellos uno con empate a uno(mejor dicho lo paro San Marcos),con un jugador mas hay que poner mas dinamita delante ahora que la tenemos,y otra vez contra el ultimo dos puntos que se nos escapan,la semana que viene un rival duro a ver si somos capaces de ganarles,a ver si se solucionan de una ver por todas lo de abraham ,etc…,para poder trabajar mejor los partidos entre semana ya que esta con tantos rumores no acompañan nada para trabajar.Otra cosa a decir,a ver como nos colocan la semana que viene en el partido contra el nastic(en referencia a socios y simpatizantes),pues se espera presencia de aficionados visitantes,espero no nos hagan como en campo del pomar contra el lleida nosotros que somos los locales un poquito mas de miramiento al socio,porque a nosotros cuando vamos afuera no lo tienen tanto.

 • kanu

  Avui enderroc centenari! Finalment que ha passat amb el marcador i les grades que han d’anar a montigala?

 • L'escapulat

  Una llàstima el partit d’ahir… Un altre cop punxem al camp del cuer, que a més portava 6 derrotes seguides i es van quedar amb 10 al minut 15.
  En fi, l’equip no va tenir sort de cara al gol (…) i fins i tot vam fallar un penal. A la segona part quan escoltava la ràdio la sensació és que encara vam salvar un punt, perquè fins que van entrar Silva i Mas no la rascàvem.

  Aigua passada. Un puntet més que farem bo si aquest diumenge guanyem al totpoderós Nàstic, a qui ja vam guanyar la temporada passada 2-0. Serà un bon partit de futbol en què hem de tenir clar que el Bada ha de jugar al contraatac, mantenint la solidesa al darrere i aprofitant la rapidesa al davant d’Abraham i Marc Mas.

  Kanu: Avui a la tertúlia preguntaré pel tema del marcador i les graderies de ciment del Centenari. Tot fa pinta, però, ara que l’Ajuntament ha assumit les operacions, que el vell marcador passarà a millor vida…. Al Recull de Premsa teniu algunes de les informacions que han anat sortint als mitjans comentant la notícia de l’adéu al Centenari.

  Per cert, el club ja ha fet oficial la baixa de Manu Balda.

  20/1: El Badalona anuncia l’abonament reduït de cara a la segona volta. Com la temporada passada, ofereix els 8 partits que queden a Montigalà per només 25€. També s’anuncien avantatges pels socis per la temporada que ve.

 • Carlos

  Oye Albert una pregunta,sabes algo de eso que se comento en la tertulia referente a que este domingo se presentaran algunas cosas antes del partido como una segunda captacion de abonados o socios para la segunda vuelta,y la presentacion del autocar del primer equipo personalizado,etc…sabes si es antes del partido o como va.Por cierto acuerdate de mandar lo de las entradas por la porra,traere un par mas de espectadores,sabes si me puedo pasar antes por oficinas,a partir del jueves es que igual el dia del partido igual habra que correr para coger sitio se espera bastante publico.

  • L'escapulat

   Ei Carlos!

   Molt ben fet, per això serveix la Porra, per animar tothom a arrossegar nous aficionats al Badalona!
   Les entrades les has de recollir a taquilla el mateix dia de partit; només has de dir el teu nom i DNI.

   Pel que fa a diumenge, sí que hi haurà un acte de presentació de l’autocar oficial del club (11.30h), però no sé exactament en què consistirà perquè no hi ha res confirmat. Ara bé, com tu dius és un dia per anar-hi ben d’hora: no només per aquest acte previ sinó també perquè hi haurà molts seguidors de Tarragona i les dimensions de la graderia són les que són… El que està clar és que cap soci del Bada es quedarà sense seient: el Badalona penso que ha enviat una quantitat d’entrades prudencial al Nàstic.

   Serà un partit maco; animeu a tots els qui conegueu a anar-hi. I, de pas, a fer-se socis fins a final de temporada, que per 25€ està tirat!

  • juanan_requena@hotmail. com

   carlos soy juan antonio las entradas del albert tienes que ir a la entrada y hay un colaborador del club con una carpeta y los nombres le dices el tuyo y ya pueden entrar los acompañantes en taquilla no las tienen y haber como se lo monta el club porque esta semana si que no cojemos desde tarragona vienen muchos sin entrada aunque a lo mejor lo ven gratis desde fuera y perdemos mucho dinero en taquilla.

   • L'escapulat

    Ei Juan Antonio, no sabia que no s’havia d’anar a la taquilla sinó que calia demanar-la a l’entrada al camp…

    Moltes gràcies per l’aclariment!

 • L'escapulat

  Per cert, sembla que últimament, després de l’arribada de Silva i Mas i la marxa de Manu Balda, s’ha refredat la carpeta Abraham.

  Jo no descartaria que acabés marxant. Ell mateix va dir en acabar el partit d’Elx que volia fitxar per l’Hércules, i aquí l’únic problema és que el club alacantí no vol afluixar la mosca. El Badalona, evidentment, no li obrirà les portes si no rep cap contraprestació (econòmica o amb la cessió de jugadors) de l’Hércules. Les coses, doncs, segueixen igual: cap de les parts amaga les seves cartes, però si ells no posen diners el canari es queda a Badalona. De fet, l’Hércules ja ha fitxat un extrem esquerre (Juan Quero).

  En fi, fins al dia 31 no sabrem res del segur; jo ara mateix donaria un 65% de possibilitats que Abraham es quedi aquí, però mai se sap: potser diumenge contra el Nàstic serà l’última ocasió en què el veiem vestit d’escapulat…

  Ah! I per qui no ho hagi llegit al post de fitxatges, Enric Gallego ha sortit escopetejat d’Olot, després de jugar només 4 partits com a titular i no marcar cap gol… Us sona la història?

 • kanu

  Finalment que ha passat amb marcador i grades…seran derruits com la resta del camp?

 • Anònim

  Las gradas dicen que se las han llevado al campo de la Morera, con la idea de ponerlas en Montigalá, cuando sea posible, eso es lo que se comenta, lo del marcador no he escuchado ningún comentario.

 • L'escapulat

  Bona pregunta. Com diu l’anònim, les graderies des del club sempre s’ha dit que aniran a Montigalà, a la zona del turonet (suposo que ja la temporada que ve). En canvi, del marcador no se’n sap res… així que podem esperar el pitjor.
  Intentaré preguntar-ho demà a algú que ho sàpiga, o dilluns a la tertúlia.