FITXATGES AL MERCAT D’HIVERN

Escapulats,

Com era d’esperar, el mercat hivernal d’aquest any també serà mogut a Badalona. No és cap secret que al Bada que hem vist fins ara a la primera volta li manca potencial al davant: els números canten i, de fet, el mateix Manolo González ho deia sense embuts a cada roda de premsa. Així doncs, a les oficines del club se’ls girava feina durant les vacances de Nadal, i ara ja en comencem a veure els primers resultats. Com la temporada passada, en aquest post faré un resum del que ens deixa el mercat d’hivern en el capítol d’altes i de baixes.

JUGADORS QUE HAN MARXAT

> FRAN PINEDA

Segurament, l’únic error clar del cos tècnic en la planificació de la plantilla. Veient la trajectòria d’aquest rodamón del futbol, tot fa pensar que l’aposta per Pineda podia sortir cara o creu… i ha sortit creu. El malagueny havia passat per l’Altea, el Xerez, l’UCAM Múrcia, el Milsami romanès i l’Athlétic de Tétouan amb només 26 anys. El seu pas per Badalona haurà estat igual de fugaç que en alguns d’aquests equips i, això segur, tampoc no passarà a la història. Pels motius que siguin, Manolo González no va comptar amb ell en cap moment i la seva presència a l’equip va ser absolutament testimonial. Per això no va agafar ningú per sorpresa quan, el dia de Cap d’Any, el club anunciava la rescissió del seu contracte. Dues setmanes més tard, s’anunciava el seu fitxatge per la SD Formentera, de 3a Divisió.

> MANU BALDA

Manu BaldaEl seu cas és ben diferent al de Pineda. Malgrat alguns problemes físics, l’equatorià ha estat una peça clau a l’equip durant tota la temporada, jugant 15 partits (13 com a titular) i marcant 3 gols. L’extrem va fitxar aquest estiu procedent del Cornellà i, tot i que arribava com un segona espasa, els primers partits va tenir un rendiment destacat, sobretot quant a intensitat i arribada a l’àrea. De seguida va convèncer Manolo González, que en molts partits el va reconvertir com a ‘fals 9’ en detriment de Matamala. A principis d’aquest mes el seu representant va presentar-se amb una suculenta oferta del futbol grec i, després de pagar una compensació econòmica, Manu Balda deixa el Badalona amb rumb al Panthrakikos de Komotini. Una baixa sensible i contrària als interessos esportius del club però, no ens enganyem, força inevitable quan el futbolista demana la sortida i l’oferta econòmica és bona…

> ROGER MATAMALA

IMGP0592En Roger va arribar aquest estiu de l’AE Prat com un reforç secundari per a l’atac. Ell i Manu Balda havien de donar suport a un davanter centre titular que, després de la greu lesió de Joan Grasa, al final mai no va arribar… Tot i que no se li pot retreure res pel que fa a entrega, compromís i intensitat a la gespa, tampoc podem obviar que en ‘Mata’ no ha marcat ni un sol gol en 20 partits i que tampoc no s’ha acabat de guanyar mai la confiança del míster (només ha jugat 9 vegades com a titular, per un total de 841 minuts). En Roger era un bon recurs per servir de referència a dalt, fixar els centrals, baixar pilotes i jugar d’esquenes a porteria, però el mateix jugador sabia des de feia setmanes que el club li obriria les portes al mercat d’hivern. El seu destí serà la 3a Divisió; concretament el Terrassa de David “Pirri”.

JUGADORS QUE HEM FITXAT

 > MARC MAS

Un vell conegut que torna a Badalona. El de Sils va arribar al Bada durant el mercat d’hivern de la 2011/12 (primera temporada de Manolo Márquez) procedent del Llagostera, que aleshores era a 3a. Aquí va jugar 18 partits (7 de titular) i va marcar un gol. A l’estiu va tornar a l’equip gironí -que acabava de pujar a 2a B-, on va marcar 5 gols en 25 partits, i després va passar pel Sant Andreu, amb un protagonisme més reduït. El seu bon rendiment al Betis B la temporada següent, a 3a, va fer que aquest any fitxés pel CD Guadalajara, equip punter del grup II de 2a B. Allà, però, no ha trobat el seu lloc (13 partits, només 4 de titular; cap gol) i per això els manxecs l’han deixat sortir.

En Marc té 24 anys, és un segona punta ràpid i amb bon olfacte golejador. Pot jugar com a ‘9’ i també caure una mica a la banda. Des d’aquí li desitgem tota la sort del món i esperem que pugui aportar pólvora i explosivitat a les posicions del davant, que falta ens fa…

> EDU SILVA

Un altre jugador atacant de qualitat, també de 24 anys. Potser el recordareu de la seva etapa a l’Alcoyano (2012-13), on va coincidir amb un altre vell conegut nostre, Ferran Tacón… Esperem que l’Edu tingui més sort que ell; com a mínim, Piti Belmonte ja no hi és. Format al futbol base del Zaragoza, va arribar a estar a 2a amb el primer equip aragonés, però la seva carrera ha anat molt lligada a la categoria de bronze. Així, ha passat pel Roquetas, l’Alzira, l’Andorra (Terol), l’esmentat Alcoyano i el CD Teruel. A l’estiu va marxar a l’Índia, i actualment es trobava sense equip. Ja feia setmanes que entrenava amb nosaltres i el club estava a l’espera que respongués a l’oferta que tenia sobre la taula. Amb la seva incorporació, el Badalona s’assegura un bon jugador pel davant, tot i que amb un perfil més de banda que Marc Mas.

 > XAVI FERRÓN

ferron-390x390Alguns potser recordareu aquest jove gironí, que el proper 12 de març complirà 22 anys, perquè la temporada passada ens va marcar un gol al minut 91 a Olot que va suposar la nostra derrota per la mínima, després d’aguantar el 0-0 durant tot el partit. D’això ja fa 15 mesos i, el que és la vida, ara en Xavi deixa l’equip de la Garrotxa per reforçar l’atac escapulat. Ferrón és un extrem dret molt ràpid i amb empenta. La temporada 2013/14 (la del gol fatídic) la va començar amb l’Olot a 2a B, en què va tenir cert protagonisme des de la banqueta i va anotar-se dues dianes. Al mercat d’hivern, però, va marxar cedit al Figueres fins a l’estiu. Aquesta temporada tornava al conjunt vermelló, però fins ara només havia jugat 7 partits (4 de titular) sense marcar cap gol. Tot apunta que Manolo González el farà servir com a extrem dret, en la seva posició natural, complementant Abraham a l’altra banda. Serà molt interessant veure què pot aportar aquest jugador, que se sumarà a l’alternativa, també en banda, d’Edu Silva.

> KEVIN GISSI

4888L’últim fitxatge d’aquest mercat d’hivern és una mica… exòtic. Parlem de l’italoargentí Kevin Gissi, davanter de 22 anys nascut a Ginebra i que la temporada passada va jugar dues estonetes amb l’Alcoyano (66 minuts en dos partits). Abans havia militat al Servette, de la segona divisió suïssa, amb qui va disputar la prèvia de classificació per a l’Europa League. Aquesta temporada estava jugant al FC Jürmala, últim classificat de la 1a divisió letona, on pel que sembla tampoc va tenir gaire sort. Una autèntica incògnita, aquest Gissi: un jugador peculiar per la seva alçada i corpulència i que arriba amb l’objectiu de competir amb Facundo Ponzio com a alternativa a la davantera. Veurem si aquest “invent” ens surt bé…

El que no podem negar, ara per ara, és que aquest mes de gener el Badalona ha invertit tots els esforços en reforçar la línia ofensiva. Esperem que en els tres mesos llargs que queden de competició no tornem a lamentar-nos de tants punts perduts per culpa de la manca de gol.

AMUNT BADALONA

PS: Un cop finalitzat el mes de gener i vençut el plaç per incorporar nous jugadors aquest mercat d’hivern a la 2a Divisió B, aprofito per deixar-vos un quadre resum de com s’han reforçat els equips catalans de la categoria, cortesia dels companys de Golcat.com

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

8 responses to “FITXATGES AL MERCAT D’HIVERN

 • Carlos

  Primera buena noticia,dos fichajes que nos hacian falta a ver si nos salen bien,y pueden rendir.Ahora a esperar a ver si llega alguien mas,y sobretodo si se soluciona lo de abraham y manu,etc…

 • L'escapulat

  Avui una altra bona notícia per portar més gent a Montigalà: el Badalona ha anunciat un acord perquè tots els socis dels clubs de futbol de la ciutat puguin comprar les entrades pels partits del Bada a només 5€. Sota el meu punt de vista, una molt bona iniciativa.

  Tornem als fitxatges: Sembla que encara pot caure algun altre jugador durant aquest mes de gener. Com a mínim, amb Mas i Silva s’han cobert les necessitats bàsiques de l’equip.

  Pel que fa a les sortides, de moment viatgem a Elx sense més notícies que la rumorologia que ja vam comenar: l’Hércules espera emportar-se Abraham lliure i el representant de Manu Balda segueix volent que el club li obri les portes per marxar a la lliga grega.

  Per cert, Sergio Maestre, que va jugar aquí la temporada passada, ha causat baixa a l’Olot. Una mica estrany, perquè era un fix en l’onze garrotxí i a més estava jugant a bon nivell. Aquesta temporada no tindria lloc, amb Lao i Prior imperials al mig del camp, però mai se sap…

  • Carlos

   Yo pienso lo mismo de lo de maestre,ayer lei la noticia en la web de la segunda b,y me quede extrañado a ver si va a acabar aqui a badalona

 • lluis

  Segons la pag. web del Olot, Sergi Maestre, fitxa pel Cornellà.

 • Carlos

  Se sabe algo de lo de abraham? Ha viajado con el equipo?

 • Vila-Rebollo-Pepín

  I en Facundo Ponzio? Segueix a l’Argentina? Es segueix treballant per aconseguir els seus papers o ja s’ha descartat definitivament?

 • xavi

  Sap molt de greu la baixa de Manu Balda, m agrada a la seva manera de jugar. Per altre banda crec q Abraham anira al Hércules, ja q al acabar el partir de elx va dir a la prensa q ell volia amar al Hércules. En fi….., una pena si al final es aixi

  • L'escapulat

   Ei Xavi

   A mi també em sap greu, perquè era un jugador amb molta empenta que ens anava bé al davant i que s’havia convertit una mica en la revelació de la temporada. Ara bé, si et ve un equip de primera divisió grega i “apoquina” doncs no hi ha res a fer. Suposo que allà li ofereixen molts més diners, i per ell és una oportunitat, també.

   Pel que fa a Abraham, les coses segueixen com estaven: el jugador ha demanat marxar, però el Badalona no li obrirà les portes sense rebre res a canvi.

   Parlant de fitxatges de davanters, Enric Gallego ha sortit escopetejat de l’Olot després de jugar només 4 partits i no marcar cap gol. Us sona la història?