BADALONA 1 OLÍMPIC 0

Escapulats,

El Badalona s’ha retrobat amb el gol 42 dies més tard i ha tornat a sumar tres punts després de quatre jornades sense conèixer la victòria. Una gran notícia, sens dubte, que ens dóna oxigen a la classificació i que ha de servir d’injecció moral per a un equip que arribava al partit d’aquest matí força necessitat. Guanyar avui era importantíssim, no només per superar la sequera golejadora, sinó també perquè l’Olímpic és un rival directe en la lluita per evitar el descens i que marca, precisament, la zona perillosa a la taula. Primer objectiu, doncs, acomplert: tres punts al sac i la salvació una mica més a prop. Ara bé, poca cosa més: el Bada encara té una llarga llista d’assignatures pendents…

Amb 26 punts al sarró, la primera volta de la lliga la vam qualificar de bona; notable, fins i tot. Amb tres punts més, la segona meitat del campionat comença igual de bé que la primera. De fet, amb idèntic resultat: victòria per la mínima contra un Olímpic de Xàtiva que fins aquesta temporada era la nostra bèstia negra a la categoria (des del seu ascens el 2011, un empat i cinc derrotes en 6 partits…). Així doncs, sembla oportú començar parlant dels aspectes positius de la setena victòria del Bada a la lliga. Més enllà de l’estadística, però, el cert és que l’equip continua mostrant signes d’esgotament, sobretot al davant, i desperta més d’un dubte. A Manolo González li falten peces. El de Folgoso de Caurel, que avui tornava a la banqueta després de complir els tres partits de sanció, ha de creuar els dits cada setmana perquè no se li lesioni cap jugador, ja que tots ells són, ara mateix, imprescindibles. Bé, potser tots no: Joel Huertas tornava a ser descartat pel compromís d’avui: si Pineda va marxar del club amb un llacet, el de Juneda pot seguir els seus passos si res no canvia. Menció a part el cas de Facundo Ponzio: l’argentí encara és al seu país a l’espera d’uns papers que potser no arriben mai… Deixant de banda aquests dos casos per resoldre, vull referir-me a la sorpresa agradable del 2015: el retorn de Fran Bea. El de Motril, sempre amenaçat per les lesions, ha tornat com un tro i ara mateix va camí de convertir-se en un fix a l’alineació. L’ex del Prat no només aporta qualitat i rapidesa de circulació al mig del camp, sinó que també representa una poderosa arma a pilota aturada. Avui ha demostrat totes dues coses: servint en safata l’únic gol del partit amb un bon llançament de còrner i trobant sempre la millor passada sense retenir l’esfèrica, especialment al primer temps. En definitiva, una gran notícia que, a l’espera del fitxatge d’un davanter, ha de servir perquè l’equip aguanti el tipus les properes setmanes. Quant a l’arribada d’homes d’atac, el club segueix sense fer cap anunci oficial, però com ha reconegut el míster els moviments s’estan produint i hem de confiar que aquest mes de gener el Badalona incorpori, com a mínim, un davanter de qualitat. Temps al temps: com sempre, es prova de fitxar el millor possible optimitzant els diners de què es disposa.

Partit d’aquest matí: la primera i la segona part han estat com la nit i el dia, i no és cap tòpic. El matx no podia començar de millor manera: l’únic gol del partit ha arribat en un llançament de còrner de Fran Bea des de l’esquerra que s’ha colat a la porteria després d’un lleugeríssim toc d’Óscar Sierra. David Rangel se l’ha empassada, però la centrada de l’andalús, molt tancada al primer pal, era boníssima. Minut 1 i 1-0: tot de cara per un Badalona que hauria pogut sentenciar el partit a la primera part. Malauradament no ha estat així i després ho hem pagat a la represa; ja en parlarem. La primera mitja hora ha estat un vendaval escapulat i si l’Olímpic ha marxat viu als vestidors ha estat només pel nostre desencert. Fins a 9 còrners ha picat el Bada durant els primers 45 minuts! Quasi tots ells, per cert, servits molt tancats amb el toc precís de Fran Bea, i molt perillosos. Els xativins es defensaven com podien de les arribades locals, que només han afluixat al tram final. Abraham, amb un bon cacau des de la frontal, ja al minut 4, avisava un Rangel que no donava l’abast. El canari tornava a la titularitat després de dos partits i ha anat de més a menys. Força desencertat, no ha tingut sort i a la segona meitat s’ha anat diluint fins a ser substituït per Matamala a la recta final. No està al 100%, això segur, però per ganes i grapa ningú no el guanya. El palmesà l’ha tornat a tenir en una bona rematada de cap en un còrner al minut 26, però entre Rangel i la defensa valenciana han pogut allunyar el perill in extremis. Abans havia estat Manu Balda el que ho havia intentat -amb el mateix resultat-, també a la sortida d’un còrner, i Óscar Sierra veia com el seu xut era desviat en l’últim instant per un defensor rival (25′). L’equatorià encara ho tornaria a provar, ja a les acaballes, amb un xut desviat després d’un espectacular control a passada directa de Marcos. Per part dels socarrats ben poc: només una arribada de Víctor Ruiz que Marcos ha pogut avortar abans que el davanter visitant pogués posar la cama. El primer temps moria amb un marcador molt escarransit pel que havíem vist damunt la gespa…

Sembla mentida, però als minuts finals hem patit força | Foto: L’escapulat

A la segona part les coses han anat per un camí ben diferent. Tota l’empenta del primer temps s’ha esfumat i el ritme de joc ha caigut en picat. Si el Bada hagués sentenciat el partit abans del descans, el guió del matx hagués estat convenient: avorrit per l’espectador, però resultadista. El problema és que els escapulats no havien fet els deures, i ara ho pagaven. Definitivament, les piles se’ns han acabat a la represa i els valencians ho han aprofitat per girar les tornes i dominar clarament la posessió de la pilota. Per sort, els blancs són on són, aquest any, per la seva poca mossegada al davant… Sort, precisament, ha tingut el Badalona, perquè els socarrats han acariciat el gol en més d’una ocasió. Primer, al minut 60, després que Álvaro Vega cometés l’únic error del partit i s’empassés una pilota aèria que deixava sol David Gómez davant Marcos. L’acció ha quedat només en un ensurt perquè l’assistent havia alçat el banderó per fora de joc. També per posició antireglamentària era anul·lat un gol al mateix davanter visitant (76′), que havia tornat a guanyar l’esquena als nostres centrals. El Badalona jugava amb foc: cinc minuts abans Mendoza havia tingut la més clara en enviar als núvols una pilota morta després d’un servei de cantonada. Per cert, el Bada ha passat de picar 9 còrners a la primera meitat a no xutar-ne cap a la segona: sobren les paraules. De fet, amb Abraham molt desdibuixat i un Manu Balda destrossat físicament, els de Manolo no han tingut cap presència en atac fins l’entrada de Matamala al 84′. En Roger ha fet una molt bona feina, aleshores, baixant pilotes i distribuint el joc jugant d’esquenes. Segurament, l’ex del Sant Andreu hauria d’haver entrat molt abans al camp. Amb una bona passada seva ha arribat l’única oportunitat clara del Bada, ja al minut 87, amb una internada per la dreta de Toni Lao que ell mateix ha rematat al lateral de la xarxa. Els darrers instants han estat de patiment. Els valencians ho intentaven a la desesperada, penjant pilotes i cercant les faltes laterals, però si una cosa té aquest Badalona és ofici, i hem pogut aguantar fins al minut 93 amb solvència. Tres més al sac.

Diumenge que ve (12h) visitem l’estadi Municipal de Torre del Pla per enforntar-nos a un Ilicitano en caiguda lliure: cinc derrotes seguides sense marcar ni un sol gol i dos mesos i mig sense guanyar. No és cap sorpresa que els d’Elx siguin els cuers del grup… Males notícies, però: nosaltres acostumem a ser un bàlsam pels cuers. A més, Sierra i Vega seran baixa per acumulació de targetes. Si us plau, només demano que no tornem a fer el ridícul i regalem tres punts a l’últim classificat, com va passar a Saragossa i Elda. No ens podem entrebancar tres vegades amb la mateixa pedra, oi?

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

16 responses to “BADALONA 1 OLÍMPIC 0

 • Carlos

  La verdad que el equipo la segunda parte estaba para cogerlos con pinzas,nos ha dominado uno de ls peres equipos de la categoria,y no nos han empatado de milagro,raul torres se ha dliuido como un azucarillo no es el mismo del inicio de temporada,manu balda tambien ha aflojado bastante o vienen refuerzos pronto o sufriremos,abraham no esta para muchos alardes debido a que sale de una lesion.A Manolo aparte lo veo un poquito amarrategui cuando vamos 1-0.Solo veo positivo los tres puntos para preparar el proximo partido con mas calma,porque luego el calendario es bastante exigente no nos olvidemos.

 • L'escapulat

  Males notícies…

  Sembla que cada vegada cobren més força els rumors que apunten que Abraham marxarà a l’Hércules els propers dies. De fet, a diversos mitjans alacantins ho donen per fet:

  Las Províncias

  Información

  La Verdad

  Estadio Digital

  Zona Hércules

  Alicante News

 • Carlos

  Si tienen que pasar por caja que pasen, porque he leido que pide la carta de libertad al club,que es esto can picha?Si tieen que pagar que paguen,que no se nos vaya a ir gratis,solo faltaba,tambiente diria que seria una apuñalada trapera por parte de abraham que marche a final de temporada y o nos deje ahora tirados

 • Carlos

  Si se va el dia que venga aqui a principios de marzo la pitada creo va a ser sonora por mucho que nos haya ayudado,ya se que es mejora para el,pero no se puede dejar a un club tirado a media temporada,cuando eres unos de los pilares,AMUNT BADALONA!!!

 • L'escapulat

  A aquesta hora ja us puc confirmar, per una font fiable d’Alacant, que Abraham marxarà a l’Hércules.

  Jo no em faria mala sang: l’oferta econòmica és molt superior i el jugador marxa a un equip amb aspiracions d’ascens més que clares.

  Ara bé: si marxa, que paguin. Si el club no veu un duro, NO MARXA.

  • carlos

   Asi de claro Albert,si pagan bien que vaya y que le vaya bien,esta hablando de esto en la tertulia,lo que le digo a la directiva es que no se vaya gratis,por favor,

   • carlos

    Seria para mandarlos a freir esparragos a la directiva si se va gratis,si no hay pasta por medio se queda,nos mata si se va a media temporada

 • L'escapulat

  Des d’Alacant ens diuen que el jugador ha demanat la baixa. Si és veritat, és un gest lleig del canari. Pel que sembla, evidentment, el Badalona no la hi ha concedit.

  Última Hora a Alacant

  Espero que no s’enverini aquest tema, perquè l’equip està sota mínims d’efectius, i la institució no està per grans sacsejades, amb l’equip que no està ni molt menys salvat, i a Manolo González no deixen de sorgir-li inconvenients. En definitiva, vénen temps difícils… a veure si estem a l’alçada.

  Parlant d’estar a l’alçada: com sabreu, diumenge que ve, a les 11.45h, hi haurà l’acte d’homenatge al vell Centenari a l’Avinguda de Navarra.
  A qui se li hagi acudit anunciar-ho tot just una setmana abans i fent-ho coincidir amb l’hora en què juga el primer equip a Elx…. ÉS UN GENI.

  Pels que encara no ho hagueu fet, us recomano que escolteu la tertúlia d’ahir a RCB. Ja la teniu penjada a la part superior dreta del blog.

 • lluis

  Abraham aquí ha estat tractat com un ídol. Abans, a tots els equips que havia estat, havia tingut problemes i s’el titllava d’home conflictiu al vestuari.
  Si s’en va, a veure com li va per Alacant. A lo millor s’en penedeix.
  Ara, si tant vol al Badalona, que deixi uns calerons, que no tingui la cara de demanar la carta de llibertat.

  • L'escapulat

   Totalment d’acord amb tot el que dius, Lluís.

   Ell mateix ho reconeix; l’únic lloc on ha estat regular és a Badalona, on és la gran estrella de l’equip. Aquí s’ha fet un nom. L’oportunitat que li sorgeix és bona, així que si marxa li desitjo tota la sort del món.

   Però que passin per caixa, que ens roben la figura a mitja temporada. I no són precisament pobres, a l’Hércules….

 • Carlos

  Lo que no puede ser es como esta montado el tema,que pueda Abraham fichar por el hercules y que dentro de un mes y medio venga aqui y nos clave dos goles, no se tendria que poder fichar a un jugador que proceda de un equipo del mismo grupo para luego perjudicarte a ti mismo,yo creo que tambien asi el hercules un club con dinero ficha a las figuras de otro equipo de su mismo grupo el se favorece y al otro lo debilita.No es justo…

 • Carlos

  Albert el otro jugador que queria fichar el hercules que figura en la misma noticia que Abraham,ya lo han presentado esta tarde procedia del albacete pero no era un fijo en las alineaciones y llega con la carta de libertad.Espero que nosotros no hagamos lo mismo,y podamos llevarnos un dinerito que nos vendria de maravillas para poder reforzarnos.

 • L'escapulat

  Doncs sí, seria una mica esperpèntic que l’Hércules, un rival “directe” del mateix grup, s’emporti la teva estrella a mitja temporada. I, a sobre, sense voler pagar res a canvi.

  Curiosament, com diu en Carlos, els alacantins ja han incorporat a Indiano, un migcentre creatiu que no tenia minuts a l’Albacete, i donaven per fet el fitxatge d’Abraham. En les últimes hores, però, han afluixat pistonada, potser perquè no s’esperaven tanta repercussió aquí a Badalona, pel que he llegit.
  Es veu que el seu extrem esquerre, Ádrià Granell, pot marxar a la lliga grega els propers dies: d’aquí el sobtat interés a vida o mort pel canari.

  Això no acaba aquí. Com avui publica el company Albert Fibla a L’Esportiu, al llarg d’aquesta setmana han ‘tocat’ diversos jugadors escapulats: Manu Balda (que també tindria una oferta per jugar a Grècia), Raúl Torres i Marcos. En definitiva, una autèntica ofensiva sobre un equip que amb prou feines té 15 jugadors disponibles…

  El que està clar, pel que es comenta, és que Miguel Ángel no està disposat a deixar escapar Abraham sense rebre res a canvi (només faltaria…).

  Atents als propers dies. Jo, si hagués d’apostar, em jugaria els calers que Abraham no acaba el mes de gener a Badalona. Veurem.
  El pitjor és que, mentrestant, ens estem oblidant de la necessitat real de l’equip i del club: fitxar per assegurar la permanència…

  PS: Un jugador que també podria tenir els dies comptats és David Bermudo, que ja fa temps que és evident que no entra als plans de Manolo González. El passat dia 6 va concedir una entrevista a Futbolcatalunya.com, en què no va tocar cap tema sensible.

 • L'escapulat

  Les últimes informacions que arriben, tant d’aquí com d’Alacant, és que Abraham està més a prop de quedar-se a Badalona que de marxar.

  Pel que sembla, l’Hércules només vol el canari si arriba amb la carta de llibertat, cosa que la directiva del Bada no està disposada a tolerar…

  Pel que fa als fitxatges seguim igual: esperant…

 • Carlos

  Ole la junta directiva,asi tiene que ser,me parece bien que le ofrezca mucho dinero al jugador y que sea una buena oportunidad para el pero hay que pensar un poquito tambien en el equipo y no ser egoista porque es el que mas cobra en el badalona,aqui se le aprecia y es uno de los puntales del equipo,si se quiere ir que espere a final de temporada,asi como cualquier otro que le llegue una oferta,si es beneficiosa tambien para el club bien sino a cumplir lo firmado.

 • L'escapulat

  El club acaba d’anunciar els fitxatges de Marc Mas i Edu Silva.

  Sota el meu punt de vista, dos incorporacions boníssimes per a l’equip. Marc Mas ja sonava de feia setmanes, i s’hi estava negociant a pesar de ser un jugador que arriba del Guadalajara amb un bon contracte. Edu Silva va ser un jugador destacat a l’Alcoyano fa dues temporades, i després de passar per l’Índia les últimes setmanes ja s’havia estat entrenant amb nosaltres. Les properes hores intentaré actualitzar la informació del mercat de fitxatges!

  Sembla que per fi arriben les bones notícies. Ara a veure si aconseguim retenir l’Abraham: pel que sembla, ahir va haver-hi reunió del jugador amb la directiva i fa hores que no sentim soroll a Alacant…