ELDENSE 3 BADALONA 0

Escapulats,

Teniu una plantilla en hores baixes que no acaba de rutllar? El vostre equip es troba en un lloc delicat a la classificació i necessita una victòria amb urgència? Creieu que ja no podeu caure més baix i que ningú no podrà rescatar-vos del pou? No us preocupeu! El CF Badalona es presentarà diligentment al vostre estadi disposat a regalar-vos tres punts que us permetran tornar a casa amb un somriure a la cara i passar unes joioses vacances de Nadal amb esperances renovades! Ah! i no patiu si aneu últims: fins i tot podem oferir-vos el pack especial de golejada nadalenca i, per evitar malentesos, una nul·la activitat ofensiva com a resposta. No ho oblideu, els cuers són la nostra especialitat: eficàcia provada!

Perdoneu-me aquesta atzagaiada -injusta, en molts sentits- però havia de desfogar-me. Suposo que a molts us passa el mateix aquest vespre, després d’haver vist com el Badalona queia per un estrepitós 3-0 al camp de l’Eldense. És veritat: els atenuants són molts, i de pes, però això no justifica haver estat humiliat al Nuevo Pepico Amat. Ens hem tornat a deixar robar la cartera al camp de l’últim classificat (altra vegada) i avui, a més, ens han passat per sobre. No ho dic jo, sinó un dels tòtems del vestidor com Juanjo Prior. El d’Esplugues ha tingut la dignitat de donar la cara després de la debacle i demanar perdó als aficionats per la imatge oferta. Ell és, de ben segur, un dels que menys hauria de sortir a disculpar-se, i el que de veritat no tindria perdó seria centrar-nos en un dels pilars d’aquest Badalona de Manolo González. El míster, per cert, també ha estat clar en acabar el matx: “A diferència de la resta de partits fins ara, avui ha estat el primer dia que no hem estat competititus“. Doncs no, gens competitius: el Badalona ha fet pena a Elda. Literalment. Tant és així que aquesta tarda ha estat de les poques vegades a la meva vida que, a mesura que passaven els minuts en la retransmissió de ràdio del bo d’en Ramon Duran, més desitjava que s’acabés el partit. De fet, quan l’àrbitre ha xiulat el final, la sensació dels herois que encara aguantàvem al costat del transistor deu haver estat la mateixa: alleujament etern per la fi de la tortura.

Fem una cosa: comptem fins a deu… El Badalona arribava sota mínims al partit d’avui, cert. A la baixa de llarga durada de Joan Grasa (un home cridat a ser clau a la plantilla i de qui molts ja no se’n recorden) s’hi sumaven les d’Abraham, Lulu, Bermudo i Balda, a més de la sanció per acumulació de targetes d’Amantini. En Manolo (que, per acabar-ho d’adobar, també estava sancionat i avui no podia seure a la banqueta) amb prou feines tenia opcions per a confeccionar l’onze titular. Finalment ha sortit amb Óscar Sierra fent parella amb Álvaro Vega a l’eix de la defensa i Monterde al doble pivot amb Prior. Joel Huertas repetia a l’extrem esquerre acompanyant Carracedo a l’altra banda; Torres (preocupant la seva davallada de forma) com a mitja punta i Matamala de ‘9’. Grima i Toni Lao, als laterals, completaven un equip perfectament capacitat per plantar cara a un conjunt alacantí que només havia marcat un gol els últims quatre partits. La realitat ha estat demolidora: el Bada no ha rematat ni una sola vegada a porteria. De fet, en 90 minuts només podem anotar un xut desviat de Monterde al 36′ i una centrada de Fran Bea al 75′ que Alberto ha rebutjat sense complicacions. L’Eldense, en canvi, ja s’havia avançat als dos minuts gràcies a un còrner mal defensat que Chupe rematava a la gàbia. Vint minuts després, Domènech perdonava el segon després d’una bona jugada de Guardiola. No us preocupeu, el 2-0 acabaria arribant de la pitjor manera possible: a manca d’un minut pel descans i després d’un penal innecessari de Lao sobre Soldevila que Cañadas transformava enganyant Marcos. La segona meitat s’ha convertit en un veritable via crucis escapulat, que ha fregat el vodevil quan Fran Pineda entrava per Huertas al 55′. Totalment intranscendent, l’actuació del malagueny al partit d’avui resumeix el seu pas per aquest Badalona de Manolo González. L’ex de la Munta, per cert, tampoc ha tingut pèls a la llengua a l’hora d’assegurar que Pineda no tornarà a vestir d’escapulat. Ja ho avisàvem: el mercat d’hivern es preveu calentet, i no només en el capítol d’altes… Tornem al partit: el Bada no era capaç de generar perill ni de canviar ni un mil·límetre el guió de l’encontre, però la festa dels locals encara no havia acabat: Chupe posava la cirereta al pastís al minut 70, firmant un doblet després de rematar un bon contraatac de Cañadas -un malson per a la defensa escapulada- que Marcos només podia salvar en primera instància. Cada segon pesava com una llosa per a un Badalona que no aixecava cap. Com a mínim, Abel Mourelo, que dirigia el partit des de la banqueta, no ha donat entrada als dos juvenils que avui havien ajudat a completar la convocatòria. No s’ho mereixien.

Cares llargues en un Badalona que ha vestit de groc a Elda | Foto: facebook CD Eldense

Les primeres reaccions dels protagonistes són les que toquen després de fer el ridícul. Manolo, Prior, Marcos… els pesos pesants del vestidor han fet autocrítica. Evidentment, no s’acaba el món per tenir un mal partit. La derrota d’avui és molt dura, no només pel resultat sinó per com es dóna. Ara bé, hem de tenir perspectiva: després de 18 jornades, la primera volta del Badalona -a falta d’un partit- és bona. A nivell de resultats, però també a nivell d’actitud. És, potser, el primer compromís de la temporada en què l’equip no ha estat a l’alçada. Fins avui no se li podia retreure res a una plantilla que ho està donant tot sobre el camp ni a un cos tècnic que ha fet miracles amb els irrisoris recursos que té. Ara vénen 10 dies de vacances que han de ser balsàmics. Desconnectar, recuperar forces, replantejar les necessitats d’un equip amb moltes limitacions i, sobretot, completar-lo amb les peces que falten i que fa setmanes que tots reclamem. No serà fàcil, i segurament primer caldrà deixar sortir perquè puguin entrar, però confio en la gent que hi ha allà dins i que de moment ha aconseguit una cosa que semblava difícil a començament de temporada: arribar al Nadal sense angoixes a la classificació i amb un trasllat poc traumàtic a Montigalà.

Ah, i no fa falta que us ho recordi: cal estar al costat de l’equip quan van mal dades.

BON NADAL I AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

15 responses to “ELDENSE 3 BADALONA 0

 • Carlos gutierrez

  Mic ,mic ,mic Estamos en la UVI no hemos chutado ni a puerta, otra vez el ultimo nos gana el partido,tres partidos seguidos sin meter gol,como ganen otros equipos acabamos el año el 11,refuerzos ya hombre

 • JACH

  Uuffff..!!, en clara línea descendente, que justitos acabamos el año y la primera vuelta..!! Manolo lo vió claro hace semanas y acertadamente insistía con los refuerzos.
  La secretaría técnica tiene bastante trabajo, que espero haya empezado hace días. Según mi opinión, veo 3 bajas y 3-4 altas, por ahí debería ir el cambio.
  Ya no es que no metamos goles, es que ni llegamos, ni tiramos a puerta, ni nada… Además de reforzar la delantera, también es necesario hacerlo con la zona de creación.
  Confiaremos, no queda otra. El crédito que se ganaron a pulso durante las 10 (ilusionantes) primeras jornadas, no debería haberse agotado.
  Ánimos y a esperar cambio de tendencia.

 • lluis

  Ahir vaig parar la ràdio al minut 30 de la primera part i no el vaig tornar a engegar fins quan faltaven 10 minuts per acabar el partit, donat la tristíssima imatge que estava donant el Badalona.

  D’acord que faltaven jugadors puntals en l’equip, però, almenys, els que jugaven, li podian posar més ganes de les que li van posar.

  Un trist xut a porta, que no va anar ni entre els tres pals, en tot el partit. Com bé dieu, 3 partits

  sense marcar un gol, i dos d’ells contra equips cues de la categoria.

  Es necessiten reforços ja, per què el tema de Ponzio, és la història interminable.

  Pel que intueixo Joel i Pineda seran baixa, i a veure que passa amb Abraham i els rumors que corren.

  El Badalona necessita un home que faci arribar pilotes a dalt i un home que faci gols

 • L'escapulat

  Bon dia a tots

  Jo em quedaria amb les reflexions en fred: 25 punts a la primera volta és una bona xifra, i si guanyem a l’Huracán el dia 4 podrem parlar d’una primera etapa de campionat de notable. Ara bé, és veritat que vivim de rendes, i que amb aquesta dinàmica l’equip patirà per mantenir la categoria.

  Per mi és imprescindible que els jugadors desconnectin durant 10 dies (també el cos tècnic) i que el club es posi mans a la obra per portar el que demana el míster i que tots demanem: un davanter i algun jugador creatiu al mig del camp.

  Sortides: Pineda tots tenim clar que no seguirà; entenc que es buscarà una sortida a Álex Fernández i després tenim dos jugadors en una situació complicada:

  a) Joel: tot fa pensar que marxarà, però personalment crec que encara pot aportar coses; només necessita creure més en les seves possibilitats… i embrutar-se les mans. Veurem si Manolo el manté o si ja se li ha acabat la paciència amb l’ex del Barça.

  b) Ponzio: Sembla que els papers no acaben d’arribar… el xaval té moltes ganes i il·lusió, com diu tothom que el veu als entrenaments, però si no pot saltar al camp no té sentit que segueixi aquí, i em dol dir-ho. No oblidem que és un nano de 18 anys i que els seus agents suposo que l’últim que volen és que s’estanqui a Badalona sense jugar.

  Després tenim a Fran Bea, que tampoc ha acabat d’assentar-se a l’equip. El de Motril va arribar com una peça important, però la seva propensió a les lesions ha impedit que tingués continuïtat. No descarto que també canviï d’aires.

  En definitiva, moltes expectatives flotant en l’aire… A veure si en la tertúlia de demà a la ràdio sabem alguna novetat.

  Per cert, publicaré l’entrevista amb Manolo González el proper divendres 26, dia de Sant Esteve. Ja sabeu que el míster no es talla mai, així que atents!

  Bones festes a tots i AMUNT BADALONA!

  • lluis

   I d’Abraham que en penseu. Marxarà al mercat d’hivern a un equip de Segona A? Es quedarà fins a final de temporada?

 • Carlos gutierrez

  Albert mañana no hay tertulia dijeron que hasta el dia 5 de enero.

  • lluis

   Ahir en Ramón va dir ahir, en acabar el partit, que demà hi ha tèrtulia mab alguna sorpresa inclosa, en forma de regal.

 • L'escapulat

  Sí que hi ha tertúlia, sí! Tertúlia a les 22h a RCB, i a les 20h el Minut 91 per Tele Badalona, si és que algú està amb ànims per reviure el desastre…

  D’Abraham, estic pràcticament convençut que es quedarà aquesta temporada. Per sensacions -i petites informacions que tinc, rumors, comentaris…- penso que 80% segur que es queda fins al maig; 65% segur que marxarà a l’estiu. Però no sé res del cert, esclar. Em baso sobretot en el que va dir a la tertúlia del dia 15.

 • juan antonio

  pues ahora esta la clasificacion como terminara al final de temporada,con el lleida metido tambien,yo estoy todavia pensando que si hubieramos ganado en zaragoza ,mallorcab y eldense ahora seriamos lideres solitarios (como desaprovechamos las ocasiones,es damos vida a los equipos de abajo)por cierto en el castellon que empezaron mal la temporada ayer colideres,a ver si os acordais de estos nombres,albert yague metio 2 goles y negredo 1 un golazo.haber que fichajes nos traen que todavia tenemos los playoff a tiro aunque sea lo nuestro la permanencia.

 • Carlos

  Yo es que lo de negredo la verdad no lo entiendo,el chaval tenia gol se integro bien los meses que estuvo,buen lanzador de penalties,oportunista,y ahora metiendo goles en el castellon,si es que…

  • L'escapulat

   Curiosament, és un jugador que jo també m’hagués quedat quan va acabar la temporada passada, però si no és a la plantilla és perquè el cos tècnic no el va voler, així que…

   Jo crec que els reforços arribaran a partir de jugadors destacats de categories inferiors, catalans desperdigats per Espanya a 2ª B o 2ª que no estiguin jugant, etc. Els recursos són els que són, però confio en tornar-la a encertar com va passar amb Prior, Balda o Torres.

   A veure si aquesta nit a la tertúlia escoltem algunes pistes!

 • kanu

  Bon nadal a tothom! Escapulat quan puguis penja la ultima tertulia. Gracies

 • lluis

  Gerard Moreno a la selecció catalana absoluta. Enhorabona al jugador surtit de la pedrera del Badalona

 • L'escapulat

  Bona tarda!

  Lluís, ho vaig sentir ahir a la ràdio: gran notícia, aquest nano sembla que apunta alt i ben aviat serà un dels millors davanters del país i de tot Espanya. De passada, ha deixat un bon grapat de calers al club, i encara poden ser més si el Villarreal el traspassa o acaba jugant amb la selecció espanyola absoluta, així que li hem de desitjar molta molta sort 😉

  Ja teniu la tertúlia penjada, Kanu. Per cert, al final l’entrevista amb Manolo González la penjaré demà a l’hora de dinar, i no per Sant Esteve! Ja em direu què us sembla: en Manolo no es talla un pèl i crec que vam tenir una conversa molt interessant.

  BON NADAL A TOTS I AMUNT BADALONA !!!

 • Carlos

  En la pagina web de lasegundab.es hay una lista de jugadores sin equipo,que es bastante interesante y hay dos en la lista de ataque que pueden ser interesantes: http://afe-futbol.com/Publico/JugadoresSinEquipo