BADALONA 0 MALLORCA B 0

Escapulats,

Empat a zero del Badalona davant el Mallorca B en un partit força espès dels de Manolo González, que tan sols han guanyat un partit dels últims deu per sumar, només, 9 dels darrers 30 punts en joc. L’espectacular embranzida de l’inici de temporada sembla que ja ha passat definitivament a la història, i mica en mica la situació del Bada ja es va ajustant més a objectius menys ambiciosos i, sent honestos, al discurs moderat que el míster i la directiva havien tingut des del principi. L’equip segueix sent molt competitiu, amb un mig del camp imperial i jugadors en estat de gràcia com Carracedo, Lao o Prior, però continua pecant del mateix: molt poca contundència al davant. Avui, amb les baixes d’inici de Manu Balda i Abraham, aquesta mancança s’ha accentuat encara més. De fet, l’equip només ha xutat un cop entre els tres pals en tot el partit… No queda altra: falta pólvora a dalt urgentment. Atents al mercat d’hivern; no només pels fitxatges que segur que arribaran… sinó també per les probables baixes que ja tots intuïm.

Poca història, l’encontre d’avui. Amb una dada us ho deixaré ben clar: entre els dos equips només hi ha hagut un xut entre els tres pals, i ha arribat al minut 93. Això sí: una ocasió de gol claríssima. Toni Lao rematava sol des de la frontal de l’àrea després d’un rebuig en un servei de banda, però el seu xut a l’escaire el treia Royo amb un guant miraculós. Gairebé no hi hauria temps per a més, i el partit acabava amb un 0-0 que no feia justícia als mèrits dels escapulats. La superaturada del porter balear ha estat una rúbrica espectacular per a un partit força ensopit. De la primera meitat, sense anar més lluny, només podem rescatar un cop de cap desviat d’Álvaro Vega després d’un servei de falta i un contraatac ràpid que entre Matamala i Torres han desaprofitat. L’ex del Prat ha tornat a posar molta feina i entrega damunt la gespa, però en aquesta acció ho tenia tot de cara per finalitzar la jugada i, a l’últim moment, ha optat per cedir una mala pilota a Torres, que finalment ni tan sols ha pogut xutar. En ‘Mata’ encara no s’ha estrenat com a golejador i queda clar que, malgrat que ho dóna tot al camp i aporta coses interessants, en Roger no pot ser el ‘9’ de referència d’aquest equip. Per part del filial mallorquinista, encara menys: una rematada de cap fora d’Uche al 32′ ha estat tot el seu balanç ofensiu els primers 45 minuts. L’únic visitant que inquietava una mica els nostres dominis era el seu extrem esquerre, Kike Senouba, que per cert buscava la brega en cada pilota dividida. Sergi Cortés, que avui tornava a Badalona dues temporades després, ha passat força desapercebut com a mitjapunta vermelló.

La pilota aturada ha estat pràcticament l’únic recurs del Bada en atac | Foto: L’escapulat

A la segona meitat ha seguit el domini territorial quasi absolut del Badalona però, ara sí, amb una mica més d’arribada. Primer ha estat Joel Huertas, avui titular, qui ha provat de sorprendre amb una bona acció des del vèrtex esquerre de l’àrea, però el seu xut l’ha tret la defensa en l’últim moment. Curiosament, un minut després el lleidatà ha estat substituït per Abraham, que entrava tocat i entre coixinets per intentar desequilibrar el matx amb alguna genialitat. En Joel, per cert, pràcticament no ha existit al primer temps (no se sent gens còmode a la banda, aquesta és la veritat), però els quinze minuts que ha jugat a la represa ha tingut molta més participació. En qualsevol cas, ha passat el que tots esperàvem: el canari ha absorbit bona part del protagonisme ofensiu i a punt ha estat de marcar a manca de deu minuts amb una bona rosca des de l’extrem esquerre que ha marxat desviada per poc a la base del pal. Abans havia reclamat penal en una caiguda dins l’àrea després d’una bona deixada de Matamala, però l’àrbitre se n’ha desentès. El mateix Matamala ha reclamat més d’un penal a la segona meitat, però avui no era dia pels onze metres, segons el col·legiat… Com he dit, els balears poca cosa han mostrat a la segona part, més enllà d’un cop de cap sense perill d’One (75′) i alguna pilota penjada. El Badalona, però, i a banda de les accions d’Abraham que hem comentat i d’un xut llunyà de Torres al 68′, ho ha fiat tot als còrners. En això, escapulats, ningú ens guanya: avui n’hem picat 8 en total  (només 2 el Mallorca B), però cap d’ells s’ha traduït en gol. Així s’han anat escolant els minuts d’un partit que arribava al temps d’afegit amb tot el peix venut… o no: la claríssima oportunitat de Lao ens hagués pogut donar una victòria més que merescuda i que hagués valgut el seu pes en or, donades les circumstàncies. Igual que el dia del Reus, però, la sort ha somrigut als visitants i el Bada s’acomiada de Montigalà fins l’any que ve amb un empat més aviat grisot.

Dissabte que ve (17h) visitem el Nuevo Pepico Amat, un camp de mal record escapulat i on el Bada necessita, com a mínim, sumar un punt per no acabar l’any amb males sensacions. Caldrà, sobretot, no repetir l’error de la setmana passada a Saragossa, on el cuer ens va robar la cartera. Per a més senyes, l’Eldense arriba en idèntica posició que el filial aragonés. Faríem bé d’anar amb la lliçó ben apresa… Ara per ara la prioritat és clara: aguantar fins al mercat d’hivern amb els pocs recursos que tenim i no fer el tonto a Elda. L’equip està sota mínims però ara no és moment de llençar tota la bona feina feta aquesta primera volta, que globalment ha estat notable.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

15 responses to “BADALONA 0 MALLORCA B 0

 • carlos

  No entiendo como no juega fran pineda sin tener casi ataque.Una vergüenza lo de la gente en la calle viendo el partido,he contado casi cincuenta personas a 15 euros son 750 euros menos de recaudación,y siguen sin poner nada provisional,hasta que pongan las lonas de publicidad.Me he enterado que la llagostera esta muy interesado en abraham y dispuesto a pagar,solo decirle que si se va, el año que viene lo veremos por aquí con la camiseta del llagostera(son carne de segunda b ese equipo),o sea, jugaría solo unos meses en segunda.Si pagan bien pues nada…..

 • carlos

  Por cierto y ponzio que,donde esta? A si con los dichosos papeles….Vamos una calamidad

 • lluis

  Per mi, partit molt avorrit el vist avui a la Travessera de Montigalà. Molt poques ocasions de gol per part dels dos equips, i tot i amb això el Badalona ha tingut els 3 punts a les seves mans amb el xut de Toni Lao i la mà que ha tret el porter mallorquí.

  També hi han hagut dos penals no assenyalats a l’àrea del Badalona, un a Abraham i un a Roger Matamala que per mi han estat claríssims.

  No hi ha davantera, i si no es fan gols, no es pot guanyar.

  Estic amb Carlos, segueix el camp sense la lona i la gent veient el partit desde fora el camp, la tanca que va caure pel vent, com jo pensava no ha estat arreglada i seguia igual trencada. Almenys avui hi havia megafonia, hem guanyat alguna cosa.

  Lamentable lo dels aspersors, a la mitja part ens han deixat xops, i tota la graderia mullada.

  En quant ho que diu en Carlos de Abraham, jo també he sentit aquest rumor al camp, que en el mercat d’hivern marxa cap a Llagostera, amb l’impresentable del Oriol Alsina.

 • carlos

  Respecto al partido lluis el equipo bien pero falta gol,y esa ultima oportunidad de toni lao es que hasta la suerte nos ha abandonado,el penalti a Abraham es de libro,y lo de las vallas supongo que es cosa de los seguros,pues yo en mi casa estoy igual se me rompieron los toldos y estoy a la espera del perito.Al menos ya tenemos musica y el himno vuelve a sonar en nuestro campo

 • JACH

  Buenas tardes. Sin apenas juego de ataque y con tan poco gol, poco más se puede hacer. Aún así, dos manos impresionantes de los porteros contrarios contra Reus y MallorcaB han evitado que tengamos 3 puntos más. De la media para atrás, sin problemas. La primera parte ha sido horrorosa, al partido le ha sobrado la primera hora, animándose sólo tras los cambios.
  Delantera.- Joel y Matamala aportan muy poco. Lo de este último, un poco desesperante. Torres ha bajado su nivel de los primeros partidos. Carracedo lo ha intentado en la segunda parte. Inexplicable lo de Pineda, evidentemente apartado del equipo, puesto que hoy era partido para que tuviera oportunidad.
  Abraham.- Entrando media hora escasa y jugando a medio gas, desequilibrante. Provocando un penalty, la ocasión más clara y peligro en los córners. No es de extrañar su más que probable marcha; si a todas las partes le interesa la operación, pues adiós y muchas gracias, aunque se le echará a faltar.
  Futuro.- Si salen Abraham, algún descartado y jugadores con pocas oportunidades, en enero el equipo cambiará bastante en la zona de creación y finalización. Espero que los encargados estén realizando bien su trabajo y llegue gente con nivel para la categoría y que aporte gol.
  Instalaciones.- La grada instalada en primera instancia era lamentable, por seguridad, visibilidad, accesibilidad, etc.. Tras la modificación, sigue siendo más que cuestionable. Ha mejorado algo la visibilidad del juego, pero sigue siendo muy poco segura para los jugadores y público por la proximidad al terreno de juego. Capítulo aparte merece lo del riego, que deja totalmente empapada la gradería de madera y a sus ocupantes, en definitiva, penoso. Mucho por mejorar todavía en un campo provisional, pero para tres temporadas prácticamente.
  En definitiva, bastante trabajo por hacer durante las próximas semanas en todas las áreas del club. A ver que novedades hay.

 • L'escapulat

  Bona tarda:

  Molta raó en tot el que dieu.

  1) Gent veient el partit de gorra: Lamentable. S’ha de posar alguna solució ja perquè si no els que paguem, com sempre, serem els tontos.

  2) Aspersors: També un problema, però veig més difícil la solució. Què hauríem de fer, no regar? Jo crec que com a mínim, ara que tenim megafonia, haurien d’avisar 3 minuts abans que els posaran en marxa, i així la gent pot posar-se a cobert si fa vent…

  3) Abraham. La temporada passada hi va haver interès del Llagostera i el Sabadell, però no es va concretar res. D’ofertes en deu tenir moltes -jo vaig sentir el Cádiz, per exemple-, altra cosa és si es mourà o no. Jo penso que aquesta és la seva última temporada aquí, però que a l’hivern es queda.

  4) Necessitem un davanter finalitzador. Matamala hi posa treball, però no n’hi ha prou i no dóna per a més. Estic segur que al Nadal arribarà algú. Abans, però, sortirà gent: Pineda és evident que no compta per a Manolo i en Joel, després del partit d’avui, veurem si té més opcions o si també canvia d’aires. Una altra incògnita és la de Fran Bea, que no ha jugat ni tres partits en condicions, i venia com a home important… veurem.

  5) Algú es recorda d’Álex Fernández, aquell jugador valencià del Sant Boià que vam fitxar a principi de temporada i que vam descartar poc després? Resulta que segueix entrenant amb el Bada. Jo pensava que era com a cortesia fins que trobés equip, però no: segueix en nòmina del club. És a dir, estem pagant cada mes a un jugador que oficialment no forma part de la primera plantilla. Déu n’hi do.

  En fi, ànims: toca aguantar amb el que tenim fins al Nadal… és el que hi ha! No oblidem que, amb 25 punts a falta de dos partits, la primera volta ja la podem qualificar de bona.

  AMUNT BADALONA

 • kanu

  Doncs si li estém pagant …a l,hivern fitxa donada d,alta. Home no siguem tontos. A_un entrenador se li ha de donar poder pero fins a un limit…les grades molt mal estructurares…i segur que estarem tres anys mínim…un camp nou no es fa en dos anys i mes si hi ha ajuntament per el mig

 • xafarder

  No crec que es pugui donar d’alta, un jugador no pot tenir dues fitxes en un mateix club en la mateixa temporada, així ho tinc entès i no crec que hagi canviat aquest any el reglament de la federació.

  • L'escapulat

   Entenc el que dius, Xafarder, però aleshores l’error del club és doble:

   1) Primer, per contractar un jugador si no se n’estava segur (altres jugadors han passat per aquí a entrenar però no se’ls va fer pas contracte, com Albert Manteca, per exemple)

   2) Segon, un cop ja el tens en nòmina, llavors no el donis de baixa si no li rescindeixes el contracte, perquè aleshores ni te’l treus de sobre ni el pots fer servir… Ara, per exemple, podria ser una opció: mai se sap!

 • xafarder

  Recorda Escapulat que l’última setmana abans de començar la lliga es van posar a tir tres o quatre fitxatges i per tant s’havien de donar baixes per augmentar la qualitat de la plantilla (no pots tenir fitxats mes de 22 i solament 16 de mes de 23 anys)i si no haguessin fitxat als que van donar la baixa.Amb qui hauríem jugat la Copa Catalunya, contra Masnou, Martinenc i Olot? Finalment per rescindir ha d’haver-hi acord entre les parts, això no és un equip amateur, són professionals amb contracte. Per tant jo no veig tants errors, mai tens la seguretat del ple al 15, mira uns altres amb algo mes de diners i teòricament amb millor plantilla, tenen menys punts i ja han fet fora a l’entrenador.

  • L'escapulat

   Molt ben explicat, Xafarder. Vist així, entenc més la situació. Ara bé, a partir del gener ja no hi ha excusa perquè aquest jugador segueixi en nòmina: s’ha d’arribar a un acord econòmic i que es busqui equip.

   I sabent-me molt de greu, penso que el tema de Facundo pot anar pel mateix camí: esperem que no es converteixi en un altre ‘cas Obioma’.
   Fa setmanes que sentim que els papers estan a punt d’arribar: a veure si aquest dissabte és el definitiu.

   Per cert, parlant d’altes i baixes, pel que vaig veure ahir a l’entrenament, l’equip viatjarà en quadre a Elda, perquè a la sanció d’Amantini (i de Manolo, per cert, dos partits a la graderia) s’hi han de sumar les lesions de Lulu, Balda, Abraham, Grasa, el dubte permanent de Fran Bea… i tenint en compte que Ponzio segurament no tingui els papers i que Pineda ja està amb peu i mig fora del club, acabem el 2014 sota mínims.
   Jo ja firmo rascar un puntet d’allà baix!

 • L'escapulat

  Molt bé Carlos jejeje en Manolo és una persona molt propera i que no té pels a la llengua…

  Quan la feina m’ho permeti penjaré l’entrevista, abans de Nadal.

  De moment us puc avançar que arribaran fitxatges segur al mercat d’hivern i que Fran Pineda no vestirà més d’escapulat…

 • lluis

  Què va pasar amb Manolo Gónzalez? No el van expulsar pas el dia del Mallorca.

  • L'escapulat

   Sí que el van expulsar, sí. Ja se les va tenir amb Olaizola durant tot el partit.. i al final li va caure el regalet. Demà a Elda i el dia 4 contra l’Huracán dirigirà el partit des de la graderia.