BADALONA 2 ESPANYOL B 0

Escapulats,

Gran. Gran victòria l’aconseguida avui per un Badalona que no només ha guanyat, sinó que a més ho ha fet amb brillantor. Jugant bé, plantant-li cara a un dels equips en millor forma de la categoria i, a més, dominant gairebé totes les facetes del joc. Els de Manolo González tornen a sumar de tres en tres després de set partits sense tastar el triomf i, de pas, escampen alguns fantasmes… Per cert, més dades positives: el Bada ha aconseguit deixar la porteria a zero sis jornades després i ho ha fet, ni més ni menys, que contra el millor atac de la lliga. Poc més a dir, oi? Estic segur que quan el canari Pérez Peraza ha xiulat el final, cap allà les dues del migdia, molts hem marxat a dinar cap a casa ben orgullosos de l’actuació del nostre equip.

Pluja. Segurament, un dels factors més importants que tots teníem al cap quan hem sortit de casa aquest matí. El Badalona tornava a Montigalà per intentar treure’s el mal gust de boca del debut amb derrota d’ara fa quinze dies contra el Reus, però l’amenaça constant de llevantada i la mala experiència d’una part dels socis amb les noves graderies d’aquell dia feien pensar que, a les 12h, el camp podia estar impracticable i presentar un afluència de públic més aviat trista. Al final, m’atreveixo a dir que tot ens ha sortit rodó. Només ha plogut amb intensitat durant el tram final de la primera part (i al descans): la resta del matx l’aigua ha estat pràcticament anecdòtica. Pel que fa a les graderies, avui hem comprovat la feina que s’ha fet al llarg d’aquesta setmana: s’ha retirat l’estructura de mecanotub i s’han instal·lat unes graderies més baixes i arran de gespa. No és, ni molt menys, una solució perfecta (els paraigües feien pràcticament impossible la visió des de les files posteriors), però sí que s’ha millorat respecte el dia 16. El mateix us puc dir en relació amb la cabina de premsa: s’hi han col·locat unes fustes separadores, però les finestres segueixen obertes de bat a bat i si el vent no ens hagués estat propici hauríem patit de valent per mantenir els equips intactes. Queda molta feina per fer, sí -megafonia, accessos, sala de premsa, marcador i un llarg etcètera-, però jo em conformaria a anar millorant una mica a cada jornada que passi. L’exili és així… En qualsevol cas: si us sembla parlem de futbol, que a la matinal d’avui n’hem vist molt i de qualitat.

Cel de plom i molts paraigües aquest matí a Montigalà | Foto: L’escapulat

Com ja havíem comentat durant tota la setmana, el Bada arribava força necessitat, no tant pel lloc a la classificació (que amb els tres punts d’avui encara és més dolç) com pels quasi dos mesos sense conèixer la victòria. Els darrers partits teníem l’estranya sensació que l’equip estava més bé en atac que en defensa, i que ens marcaven amb certa facilitat. El mateix Manolo González es mostrava preocupat per aquesta circumstància. Avui, el Bada ha respòs a totes aquestes inseguretats i ho ha fet amb contundència, donant un cop de puny damunt la taula. No només hem escanyat el joc ofensiu de l’Espanyol, sinó que a més hem jugat millor que ells: segurs al darrere, sense passar cap angúnia defensiva en 90 minuts (només la pilota aturada ens ha costat una mica) i incisius al davant. Hem estat nosaltres, en definitiva, els qui hem portat el pes del partit. I això, quan tens davant un filial perico sobrat de qualitat i en una gran dinàmica, no és poca cosa.

Manolo González ha apostat per deixar Lulu a la banqueta i formar una defensa de quatre amb Grima i Sierra als laterals i Amantini i Álvaro Vega en l’eix de la defensa. Tots ells han fet un autèntic partidàs, sobretot l’argentí, incomensurable en el tall, i Grima, que avui s’ha estrenat com a golejador amb la samarreta del Badalona. En Fran està vivint, segurament, en el seu millor moment com a professional. Abans d’aquesta efemèride, però, ja havíem avisat amb un xut llunyà de Raúl Torres que sortia llepant el pal (13′) i una gran jugada per línia de fons d’Abraham que rematava Manu Balda al primer pal, només per veure com el porter Koke salvava el primer (24′). En la següent acció que el canari ha tingut a la banda esquerra, però, la jugada ha acabat en gol. Després d’un parell de regatejos finíssims marca de la casa, la pilota ha quedat solta al vèrtex esquerre de l’àrea perica i Grima, des del darrere, ha engaltat un cacau perfecte amb l’exterior del peu dret per establir l’1-0. Un golàs, sens dubte: l’esfèrica, rasa, amb un efecte letal de dins cap enfora, feia inútil l’estirada de Koke. Eren els millors minuts del Badalona i, de fet, aquí hem perdonat la vida als blanc-i-blaus, que prou contents havien d’estar d’arribar als vestidors només un gol per darrere. Sense anar més lluny, Balda havia tingut el segon després d’una gran passada a l’espai de Toni Lao. La seva picadeta amb l’esquerra davant la sortida de Koke, però, marxava fregant el pal. I aquí no acaba la cosa: deu minuts després era Abraham qui no arribava pels pèls a una bona centrada des de la dreta de Carracedo. En Cristian ha tornat a quallar un excel·lent partit i s’està guanyant la titularitat a pols. Un nano, no ho oblidem, que fa només dues temporades era juvenil. En tot cas, la sensació al descans era que el Badalona havia deixat amb vida a l’Espanyol. I això, ja ho sabem, s’acostuma a pagar…

La segona meitat ha seguit amb els escapulats controlant perfectament el ritme del partit. Això, a la pràctica, volia dir que calia abaixar una marxa i calmar les coses. Durant els primers vint minuts l’únic remarcable han estat un parell de llançaments de falta desviats d’Abraham (poc encertat en la definició, avui, l’11 del Bada). Els de Lluís Planagumà no donaven senyals de vida en atac i, encara que a estones monopolitzaven el control de la pilota, quan el Badalona ha despertat una mica, ha sentenciat. El segon gol arriba després d’una molt bona recuperació i contraatac de Carracedo, que ell mateix s’encarrega de conduir fins a l’àrea rival per treure’s un xut amb la dreta que s’enverina després d’impactar amb un defensor. Koke amb prou feines pot arribar a tocar el cuir i Manu Balda, molt atent seguint la jugada i en posició correcta, només l’havia d’empènyer al fons de la xarxa. Un altre nom a afegir a la llista dels que avui s’han buidat damunt la gespa: l’equatorià ja és el ‘9’ de referència d’aquest equip. Qui ho havia de dir. El 2-0 deixava l’Espanyol tocat de mort i suposava un bàlsam tranquil·litzador pel Badalona, que en aquell moment s’ha sabut guanyador. Poc ha importat que l’entrada de Mamadou aportés velocitat i arribada al filial (el camerunés ha protagonitzat més d’una cavalcada interessant per banda esquerra). Just abans del gol Manolo havia donat entrada a Lulu per Torres perquè el Bada passés a jugar amb un sorprenent trivot al mig del camp: Prior-Lao-Lulu, que ha ajudat a assegurar als tres punts amb solvència. El darrer quart d’hora ens hem dedicat a gestionar l’avantatge i a provar alguna contra, sense patir en excés. Fins i tot, al final hauríem pogut tenir una rúbrica genial amb una especacular gardela de Balda des de trenta metres que ha fet tremolar el pal dret de Koke… Amb el xiulet final i els tres punts, com he dit, la majoria dels qui avui érem a la Travessera de Montigalà hem marxat a casa satisfets per la seriositat de l’equip i per haver vist un molt bon partit de futbol –climatologia a banda-. Aquest equip continua fent gala d’un esperit admirable.

El Badalona viatja a Saragossa dissabte que ve (16h) per visitar un altre filial, aquest amb un perfil oposat als pericos. El Zaragoza B és últim a la taula, però sense anar més lluny ahir va estar a punt de guanyar a L’Hospitalet, on nosaltres vam caure. Seria molt interessant encadenar una nova victòria i deixar ben encarada la recta final de 2014 per plantar-nos a la segona volta amb més de trenta punts. S’ha de ser ambiciosos, però realistes. Ja sé que costa, però pel que fa a la classificació encara no hem de mirar cap amunt, sinó cap avall…

De moment.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

34 responses to “BADALONA 2 ESPANYOL B 0

 • lluis

  Partit molt seriòs i molt ben plantejat per part del Badalona, el que ha donat una victòria molt important i que ja tots esperavem després dels últims partits.
  Poder el rival ha ajudat una mica, al no ser un equip d’aquells que es tanquen al darrera i que no deixa jugar a fútbol sino que és un equip que juga i deixa jugar.
  Dos punts més que ens acosten a la salvació.
  En quant al camp dir que el que han fet és un nyap, ja que han posat les grades arran de terra per poder veure la ratlla lateral, però no miiloran gran cosa més.
  La megafonía continua sense funcionar, i, amb 15 díes, encara no han pogut posar res perquè no es vegi el partit desde fora el carrer?
  No sé con han deixat la càbina de premsa, això ens ho poràs dir tú Albert, a veure si està millor que fa 15 díes.

 • Jaume

  Bona victoria!! Albert, una llástima que t’hagis pogut fixar en Bermudo per veure com ho està fent… Però quina casualitat no?? jejeje

  • carlos

   Buen partido del bada,fuertes atras y la verdad que el español b sea segundo y el maximo goleador de la categoria me hace pensar o que han tenido un mal dia o es que nosotros somos buenos de verdad.Bueno lluis van arreglando las cosas como buenamente pueden,tampoco la semana ha ayudado mucho con tanta lluvia si hasta ayer al mediodia estaban con la graderia liados.A ver si ganamos al colista y esos tres puntitos si que nos traerian tranquilidad practicamente para cerrar el paron navideño.

  • L'escapulat

   Yep Jaume, et refereixes a què ahir, precisament, s’ha quedat a la banqueta? jejeje Doncs potser el míster us ha donat la raó als detractors de Bermudo!
   El que està clar és que amb el nivell a què està jugant Grima, en David ho té difícil per ser titular ara mateix…

   • Jaume

    Això mateix!!Si mires enrere desde que li van aixecar el castig no guanyavem. No es que la tingui amb ell, només dic que Grima está molt be perque jugui, i si no té que jugar no pasa res, ja arribaran oportunitats. Esperem que la temporada duri una mica més del compte!!

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Importantíssima la victòria d’avui. Ens estem acostumant a mirar cap a dalt, però una derrtota avui, ens hauria deixat a mitat de la taula, està tot molt apretat. També m’agrada molt que anem aprofitant les perles que surten del juvenil.

 • L'escapulat

  El partit d’ahir del Bada va ser pràcticament perfecte. Com bé diu en V-R-P, la classificació està apretadíssima, però com ho fem per no il·lusionar-nos si l’equip està tan seriós i només som a 3 punts del liderat?
  Carracedo ahir va tornar a fer un partidàs, i crec que ja no es mourà gaire de l’onze inicial els propers partits. Espero que Monterde segueixi els seus passos; la veritat és que pel que li hem vist la cosa pinta molt bé. Per cert, parlant del Juvenil, el Divisió d’Honor va tornar a guanyar dissabte (5-1 contra el Jabac) i ha sortit del descens per primera vegada a la temporada. Felicitats als de Javi Cuesta!

  Avui que totes ens ponen m’agradaria fer dos crítiques constructives particulars (amb el vent de cara és quan toca fer-ho, penso jo):

  a) Marcos. Segueix sent molt segur sota pals i manté els reflexos espectaculars, però en les sortides per alt ja fa una temporada que no acaba de convèncer. No trobeu que li falta més decisió?

  b) Abraham. Ahir torna a ser decisiu en el primer gol i era la nostra principal arma al davant, però també el vaig notar un pèl gana, sobretot a la segona part. Evidentment Abraham és Abraham i sempre té el gol entre cella i cella, però ahir va haver-hi més d’un contraatac en què hauria d’haver aixecat el cap.

  Ja em direu com ho veieu. Ara a pensar en Saragossa, una ocasió perfecta per tornar a guanyar fora de casa contra el cuer.

  AMUNT BADALONA

 • L'escapulat

  Us deixo un tuit de Fran Grima celebrant el seu primer gol com a escapulat i el vídeoresum del partit a BTV.

  http://play.barcelonatvnoticies.webtv.flumotion.com/play/player?playerId=7&podId=66455

 • Kanu

  Victoria molt important! Amb els reforços al davant que vindràn al mercat d’hivern podem somiar… Per cert, molt perillós això de deixar les grades arran de terra, sobretot pels posibles pilotassos i mes si hi han nens petits a les grades (ahir no era el cas).

 • L'escapulat

  Pel que va dir en Ramon Díaz ahir a la tertúlia, en un futur pròxim es traslladaran a Montigalà els blocs de formigó del Centenari (penseu que les graderies d’ara són de lloguer), així que aquests problemes desapareixeran en breus, espero.
  També va assegurar que a curt termini ja estava previst tapar amb lones publicitàries el perímetre de l’estadi: s’ha acabat veure els partits “de gratis”…
  Ah, i els papers de Facundo Ponzio estan al caure. Potser podria jugar ja contra el Mallorca B.

  Bones notícies totes, doncs!

  • lluis

   Segons ha arribat a les meves orelles els rumors que hi ha és que els blocs de formigó so es trasladaran a la Travessera de Montigalà fins la temporada vinent, és a dir, quan acabi aquesta temprada, per tenir-los posats per la propera temporada.

   • carlos

    Yo creo lo mismo que tu lluis,pero es lo normal ya que no van a poner estas graderias para dos partidos,ya cuando acabe la temporada que hagan obras y coloquen las gradas prefabricadas de hormigon,ya que se necesita hacer obras de asentamiento.

 • kanu

  Doncs si no es fins la propera temporada.. Que fagin alguna cosa amb cara i ulls per aquest any. Perqué aquesta grada de lloguer qui la paga?

  • L'escapulat

   Entenc que la paguem nosaltres, ja que com us vaig dir d’aquell milió d’euros per invertir no se n’ha tocat ni un cèntim, perquè només es podia destinar al camp de Morera.
   Per tant, fins que no es venguin aquells terrenys no podrem disposar d’aquells diners.

   Kanu, jo vaig ser tot el partit a la cabina. Quin va ser el pitjor inconvenient d’aquestes graderies, sense tenir en compte el tema dels paraigües?

 • Anònim

  La gradería no creo que “la paguem nosaltres” salvo que quieras decir los ciudadanos de Badalona, entiendo que algún esfuerzo habrá hecho el Ayuntamiento, si la pagaramos nosotros (el club) no habríamos esperado tanto.

  • L'escapulat

   “Nosaltres” volia dir el club, esclar. Si l’Ajuntament no pot destinar aquell milió d’euros previst per a obres finalistes a Montigalà, com se’ns va dir, entenc que:

   a) És el Badalona qui assumeix la major part del lloguer, encara que després rebi compensació del consistori

   o

   b) És L’Ajuntament qui ho fa, la qual cosa no acabo d’entendre si finalment s’ha decidit traslladar els blocs de formigó del Centenari, perquè són diners que es podrien haver estalviat. Si no és que a algú li interessa que no s’estalviïn.

   Dit això, a mi no m’importa tant qui ho pagui com que es faci bé i sense precipitacions.
   Per cert! No estaria malament posar un segon marcador al turonet, per als que són a la banda del camp de les banquetes… per demanar que no quedi.

   Més coses: el club ha anunciat un conveni de col·laboració amb el Grup La Pau. No es pot negar que els últims mesos tenim força moviment d’empreses i institucions que s’uneixen, d’alguna manera o altra, al nom del Bada. Felicitats al club per les gestions.

 • Anònim

  Escapulat quien paga el alquiler, creo que es el Ayuntamiento y puede ser que quizás en el 2014 no había mas dinero para obras y si lo había para otros eventos (como puede ser el alquiler de gradas), en el 2015 si puede haber para obras si se presupuesta y quizás pueda hacerse lo de los bloques de hormigón del Centenari y mas cosas, que ahora no se pueden hacer porque no hay dinero para obras.

  • L'escapulat

   Sembla que estàs molt informat, Anònim! M’agrada saber, doncs, que al Bada no li costa diners el lloguer d’aquestes graderies provisionals. El que voldria conèixer és si això que ara pressuposta l’Ajuntament surt ja del famós milió d’euros o no. Ah, i a veure si pel 2015 també es poden pressupostar els focus que falten.
   Però vaja, que no t’ho prenguis com una crítica! Simplement, que de vegades no sabem ben bé qui s’ocupa de què i qui paga què. Per exemple, tinc entès que ara hi ha conserges municipals. Suposo que també és un altre estalvi pel club…

   Parlant ja de futbol, si poguessiu portar un davanter (factible) per aquest mercat d’hivern, us ve algun nom al cap?

   • Jaume

    Ja que aquest any han portat mota gent de tercera, jo diría de portar a Ruben Perez del CD Verea ( tercera divisió grup 16, La Rioja ).
    Aquest any porta 16 gols en 15 jornades, pero deixo aqui els numeros de les 3 últimes temporades

    2013-14 Gols 39
    2012-13 Gols 18
    2011-12 Gols 41

 • Anònim

  Javi Sanchez davanter centre del europa (molt bó) i es badaloní, no entenc com no l’hem fitxat abans…

 • L'escapulat

  Noms interessants els que traieu!

  A Javi Sánchez ja el coneixia, però del tal Rubén Pérez no n’havia sentit mai a parlar… té números de crack!

  A mi un jugador que penso que podríem “rescatar” de tercera és en Marc Serramitja, que ara juga al Figueres i que ha va passar per Badalona, amb un bon record, penso jo.

 • JACH

  Interesantes jugadores los comentados. Sobretodo el riojano, con números goleadores a tener en cuenta. Esta temporada lleva 16 goles en 15 partidos. 26 años y (creo) experiencia en 2a.B.
  En cuanto a Serramitja, no sé si su salida del club fue la ideal como para un regreso…

  • L'escapulat

   Caram, sembla que d’aquella època tothom sortia malament… El cas més sonat va ser el de l’altre Marc, en Sellarès, que ja tots recordareu…
   Què va passar amb en Serra?

   • JACH

    Creo recordar que fue la temporada de las denuncias, que al año siguiente obligaron a avalar y casi cuesta un descenso administrativo. Por la grada de lateral se comentaron varios nombres de jugadores que apretaron con todo este asunto. Pero bueno, agua pasada…

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Doncs jo em conformo amb que aviat pugui debutar en Facundo Ponzio, i que no vingui ningú per emportar-se a l’Abraham. No em sembla una urgència fitxar a ningú, tal i com està jugant l’equip.

  • carlos

   Mi opinion es que falta un extremo que encare como abraham para la otra banda,y supla la falta joan grasa y si pudiera ser con algo de experiencia,a pesar de todo carracedo lo esta haciendo muy bien.

 • L'escapulat

  Jo també tinc moltes ganes de veure debutar en Facundo, perquè el nano té moltes ganes i s’ha guanyat l’estima de tothom a dins de la plantilla, pel que sembla. El que és segur és que s’ha integrat molt bé i als entrenaments ho dóna tot sempre.

  V-R-P: Jo no posaria la mà al foc que l’Abraham no marxi, ja sigui al mercat d’hivern o a final de temporada. La veritat és que hem tingut sort que l’any passat no fitxés per algun equip de 2ª (d’ofertes, en tenia). Ell es troba molt a gust aquí i segur que té el sou més alt de la plantilla amb diferència, però hi ha moments a la vida i oportunitats a les quals no pots dir que no.
  No tinc cap certesa, eh, és un pressentiment. Això sí, el jugador té contracte per dos temporades més, així que si marxa, el Bada cobrarà calerons.

  Pel que fa al tema del davanter, jo preferiria que arribés un ‘9’ pur i no un extrem; crec que aquesta posició la poden assumir millor en Cristian o en Manu, i en canvi la de davanter centre, veient que Fran Pineda no compta i que Matamala té les limitacions que tots coneixem, no la tenim coberta.

  Per cert, el club acaba d’anunciar que en Jose M. Hernández, que s’ocupava de la premsa del club com a voluntari, plega.

  Pel que tinc entés la directiva té pensat substituir aquest càrrec ben aviat amb una persona que es donarà a conéixer els propers dies.
  Una bona notícia. Feia falta.

  • JACH

   El debut del argentino se está haciendo esperar, pero tengo confianza en que nos depare una agradable sorpresa. El chaval de lo merece todo, se le ve integrado y muy implicado, sólo hay que escuchar sus colaboraciones radiofónicas.
   Desconocía lo del contrato plurianual de Abraham, pensaba que renovaba anualmente. Se ha ganado de sobras el derecho a elegir, si la oportunidad es buena y quiere marchar, pues no quedará otra que aceptarlo. Tremendo lo que nos ha dado durante estas dos temporadas, de lo mejor que ha tenido el CFBadalona en 2a.B.

  • JACH

   De acuerdo también con lo del delantero centro puro, posición mal cubierta. Por lo visto, Pineda no cuenta lo más mínimo y Matamala pone voluntad pero… Si la economía lo permite, hay que buscar a ver que nos presenta el mercado invernal.
   Por cierto, que R.Negredo, el ariete de refuerzo en el pasado mercado invernal, acaba de dejar el Lealtad asturiano (2a.B), fichando por el Castellón (3a).

   • L'escapulat

    D’acord amb tot el que dius.

    Sí, Abraham i Marcos van renovar a l’estiu per dues temporades més.
    Ponzio ve com una aposta de futur (els seus drets són d’un grup inversor i és un nano que ja ha debutat com a internacional a les categories inferiors d’argentina), i personalment penso que aportarà molt a l’equip.

    Pel que dius de Serramitja, em consta que hi va haver mala maror per alguns jugadors que van denunciar l’impagament del sou a final de temporada, tens raó. Sembla mentida perquè el Bada -almenys així ens ho venen- és un club molt seriós pel que fa a pagar sempre el que toca.

    La comunicació del club fa temps que necessita un bon rentat de cara. De fet, si s’hagués fet fa anys segurament aquest web no existiria, però vaja. Dit això, i com bé dius, els recursos seguiran sent pocs, però el que està clar és que no podia seguir la cosa així.
    Des d’aquí felicitar el club per la decisió.

 • Carlos gutierrez

  A ver si es verdad y ponen mas informacion en la pagina web porque esta un poco olvidada,aun no tenemos ni los datos de los jugadores de la plantilla,etc…

  • JACH

   Pienso que el área de Comunicación necesita mejora integral, que abarque Prensa, Web, etc. Toda mejora requiere esfuerzo económico y recursos hay pocos, pero, en la mejora de lo posible, hay que intentarlo.
   Ahora que otras áreas como Marketing (tema patrocinios) se han reactivado, a ver si se sigue la línea.
   Tengo confianza en la directiva actual, poco a poco, van haciendo cosas buscando la mejora del club en ámbitos diversos.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Escapulat, quan deia que em conformava amb que l’Abraham no marxi, em referia a que el millor fitxatge per la segona volta és conservar-lo, però tinc molt clar que si no és a l’hivern, marxarà a final de temporada, i no se li hauria de retreure res si acaba marxant. Sempre que juga ho dona tot per l’equip, però té qualitat per estar a Segona A i si no ho aprofita ara potser serà tard. Però tampoc hauria pensat mai poder conservar en Marcos, i en seguim gaudint.

 • Oscar

  i en Mariano Diaz del Castilla, aixo si que seria un tros de fitxatge