BADALONA 1 REUS 2

Escapulats,

En la seva estrena al Municipal de Montigalà, el Badalona ha tocat de peus a terra. Definitivament. El Reus Deportiu, un dels equips amb millor plantilla i cridat a lluitar pel playoff, ens ha esgerrat el debut i, de pas, abaixa els fums i les expectatives dels més optimistes. Sense fer res de l’altre dijous, amb un joc sobri i directe, els roiginegres s’han emportat els tres punts i ja són els nous líders d’aquest grup III. Davant els equips punters de la categoria, les mancances ofensives del Bada queden del tot al descobert. Fa temps que ho avisem i Manolo González no es cansa de cridar enmig del desert: necessitem més pólvora a dalt.

No és hora, ni molt menys, d’alarmismes. El Badalona es troba en una posició molt còmoda, amb 20 punts i a la zona mitja-alta de la taula. De fet, hem d’estar més que contents de ser on som amb els (pocs) recursos que tenim i les molestes baixes que ja comencen a desgastar una plantilla molt justa. Ara bé, els números no enganyen: sense comptar el partit ajornat contra el Villarreal B, no guanyem des del passat 5 d’octubre (3-2 contra el Baleares) i, sorprenentment, ja fa 6 partits que no aconseguim mantenir la porteria a zero. Cal una reacció.

Dimecres Lulu va caure lesionat a les acaballes del partit de Copa Catalunya davant el Girona i, a hores d’ara, encara no sabem l’abast de la seva lesió… La seva parella habitual a l’eix de la defensa, Álvaro Vega, amb problemes físics, ha començat el partit des de la banqueta. Sense els dos andalusos, avui l’alineació del Bada tornava als orígens: SierraAmantini com a centrals, Fran Grima a la dreta i Bermudo a l’esquerra. Al mig del camp, Manolo González (avui veient el partit des de la llotja per sanció; Abel Mourelo dirigia a la banqueta) substituïa la baixa del també sancionat Prior per Fran Bea, que amb prou feines ha aguantat vint minuts sobre la gespa. L’ex del Prat s’ha hagut de retirar per unes molèsties a la cama dreta i demà sabrem si revesteixen gravetat. Bé, ho sabrem o no, perquè darrerament el període de recuperació de les lesions al Bada és un autèntic misteri… En qualsevol cas; Vega havia d’entrar al camp (per cert, en tot el partit ni rastre de problemes físics), fent parella amb Toni Lao a la medul·lar. Pel que fa a la davantera, l’esquema habitual amb Abraham a l’extrem esquerre, Carracedo a la dreta, Balda en punta i Raúl Torres com a mitja punta pel darrere. La dada rellevant, però, no era damunt la gespa, sinó a la graderia: Fran Pineda encadena ja tres artits fora de la convocatòria. No és difícil endevinar que no entra gaire als plans del míster

La primera meitat no passarà a la història del futbol, sobretot el primer tram, però ens ha servit per veure un Bada combatiu i que, amb les armes que tenia, provava de portar el pes del partit enfront d’un Reus superior tècnicament, especialment al davant: només cal repassar noms com Sellarès, Xisco, Edgar… Els visitants no s’han sentit còmodes en cap moment i només inquietaven la defensa escapulada amb xuts llunyans (Colorado, 16′) i arribades des de la banda dreta de Cassamá, un lateral molt ràpid en atac i que, a més, en defensa ha lligat molt en curt Abraham. Els reusencs ho provaven amb un joc molt directe, cercant les despenjades de les seves dues torres, l’Edgar i en ‘Sella’, però no acabaven de generar perill. Nosaltres tampoc, tot val a dir-ho: l’única ocasió digna d’esment a la primera meitat, més enllà d’un xut escarransit d’Abraham al minut 23, ha estat una bona acció individual de Raúl Torres, que ha rebut a l’interior de l’àrea i, retallant amb la dreta, s’ha tret un bon xut amb l’esquerra que ha fet lluir Edgar Badia. Malauradament, quan ja tothom pensava en el descans ha arribat un gerro d’aigua freda: internada de Cassamá per la dreta, centrada perillosa al punt de penal que Sierra ha tret com ha pogut i Ramon Folch, des del darrere i sense deixar caure l’esfèrica, engaltava una volea perfecta amb l’esquerra per afusellar Marcos. Així arribàvem a la mitja part, amb el tràngol d’haver de pair als vesitdors un d’aquests que anomenen “gols psicològics”…

Prop d’un miler d’espectadors en aquest debut amarg a Montigalà. // Foto: L’escapulat

La segona part ha començat de forma esperançadora. El Bada semblava haver sortit amb una altra mentalitat: la mateixa intensitat i contundència al darrere però, a més, afegint claredat d’idees als metres finals. El primer avís el donava Toni Lao que, emulant les jugades dels gols del diumenge passat a Olot, arribava des de la segona línia per rematar una centrada de Torres des de l’esquerra. Llàstima que el seu xut al segon pal, mossegat, acabava a les mans de Badia. Deu minuts després, al 65′, la insistència local trobaria recompensa en un penal assenyalat a Cassamá sobre Abraham. Aquí deixeu-me remarcar l’excel·lent canvi de joc d ‘Óscar Sierra des de l’altra punta de l’atac, que deixava sol el canari dins l’àrea petita abans de caure travat pel lateral reusenc. L’onze badaloní no fallava, deixava les taules al marcador i, el més important, marcava un punt d’inflexió que podia haver determinat el partit, i és que els del Baix Camp feia estona que no trenaven cap jugada d’atac i semblaven més aviat perduts. Per desgràcia, aquest matí la pilota aturada ens ha jugat una mala passada i, només dos minuts després de l’1-1, el Reus es tornava a avançar a l’electrònic gràcies a una bona jugada d’estratègia en una falta lateral que Edgar, a boca de canó, enviava al fons de la xarxa. Havíem treballat molt per madurar el matx lentament i, quan havíem fet el més difícil, en dos minuts ho llançàvem tot en orris en l’única jugada amb cara i ulls dels visitants a la segona part. El Badalona ha reaccionat poc a poc al tram final, amb el Reus clarament perdent temps i jugant a veure-les venir. L’entrada de Matamala i Esteve han donat aire fresc al davant, però només a l’afegit han arribat opcions clares de gol: primer amb una mà miraculosa de Badia per salvar una rematada de cap d’Amantini a la sortida d’un còrner picat per Abraham (93′) i, en l’últim sospir, quan Esteve no s’ha decidit a xutar una pilota franca a la frontal de l’àrea mentre esperava la desmarcada de Balda. El dubte ha estat fatal… Al final, 1-2 i primera derrota dels de Manolo González com a locals.

L’equip visitarà el Cornellà diumenge que ve (18h), un rival directe en la lluita per la permanència que també ha quallat un bon inici de campanya. Tanmateix, aquesta vegada ja no podem dir allò de “viatjar sense pressió”. El Bada ja fa massa temps que no guanya i necessita tornar a sumar de tres en tres si no vol començar a activar les primeres llums d’alarma. Això sí: tant el cos tècnic com aquesta plantilla s’han guanyat amb escreix que els donem un vot de confiança.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

18 responses to “BADALONA 1 REUS 2

 • lluis

  El meu comentari d’avui anirà, sobretot, a com han deixat el camp de la Travessera de Montigalà.

  Les grades pel públic de general són horribles, no es pot veure la ratlla de banda que tens a sota. Aquelles grades de noves no en tenen res. Els seients són de fusta molt vella. Molts dels que estàvem allà ubicats ens queixàvem d’aquest tema.

  No han tapat les reixes del camp que donen al carrer, pel qual hi havien, almenys una cinquantena de persones veient el partit de franc. En preguntar jo per aquest tema m’han dit que no hi ha hagut temps per posar el metacrilat que s’ha de posar. No han tingut temps?

  He preguntat quina diferència hi ha entra la zona VIP i la del soci de general, m’han dit que els de zona VIP paguen 200 euros la temporada. Jo no m’ho crec.

  Els altaveus no funcionaven, no sabíem ni les alineacions, ni els canvis que es produïen ni res de res.

  L’entrada a les graderies es han de pujar moltes escales per pujar al camp i després escales per pujar a les graderies instal·lades, cosa dificultosa per la gent gran.

  Una altra qüestió, general a 15 euros, això ja hi era al camp del Pomar, però abans fins als 18 anys no es pagava, avui me n’he assabentat que ara no es paga fins als 14 anys, que a partir dels 15 anys els joves han de passar per taquilla. Així volen fomentar el que els joves vagin al futbol?

  En tot això li dono la culpa a la directiva del CF Badalona per no haver estat a sobre les obres i haver autoritzat tot el que s’ha fet.

  Pel que fa al partit, he vist un mal partit del Badalona i a un Reus amb un gran equip que, crec jo ha guanyat merescudament.

  • carlos

   Estoy contigo lluis,la gente viendo el partido gratis desde la calle,los altavoces yo pensaba que iban y tampoco,y dicen que los vips pagan 200 euros no se lo creen ni ellos,bueno lo de los bancos pues que quieres que te diga para el tiempo que van a estar,creo que lo que resta de temporada y han puesto unos de batalla,aunque creo que tenemos como minimo el mismo derecho a que fueran como la zona vip.Respecto al partido pues yo no he visto tanta diferencia,la unica ha sido ese jugadorazo que tenemos de pivote que hoy no ha jugado llamado JUANJO PRIOR que es el unico que da equilibrio en el centro del campo por su pausa y colocacion junto con toni lao que lo he visto hoy perdido por esa misma razon.La verdad ellos solo jugaban bien por arriba,el rubio alto y marc sellaressolo buscaban las prolongaciones,a sido el primer partido en casa que se nos ponen por delante y no hemos sido capaces de saber leer el partido,y luego retoque en toda la linea defensiva solo repetia en su puesto amantini respecto al partido de olot,con lo facil que hubiera sido colocar a alvaro vega junto a amantini,fran en la izquierda y oscar en la derecha.A todo eso si le unimos que era la jornada 13,pues era eldia perfecto para perder.

   • lluis

    Lo dels bancs encara té una pase però lo del accés amb tantes escales, per a la gent gran és un problema. Jo he sentit a gent gran que es queixaba d’aquest tema de les escales.

 • carlos

  Me imagino podian facilitar el acceso para la gente mayor po la puerta grande o por la puerta que da al parque

  • carlos

   Tengamos en cuenta que al final es el primer partido aqui y ha sido todo deprisa y corriendo para llegar a tiempo y supongo que para los proximos partidos se subsanaran errores,eso espero

 • dani

  Bona tarda a tothom.
  Pel que e pogut veure aquest mati havia un gran ambient al camp. Una altra cosa seria veure on fiquen a mes gent si el bada es juga alguna cosa al final de temporada.
  En cuant al partit dir que a sigut un bon partit. El primer gol del reus es per treures el barret. Molt bon gol i res a dir.
  El empat a sigut gracies a una internada de abraham que li han get penal i la marcat.
  El que no pot ser es que en la seguent jugada una badada de la defensa ens costi el partit ya que portem uns cuants partits que ens passa aixo.
  Tambe dir que en general em estat una mica per sota del que ens tenen acostumats. Excepte la jugada del penal i un parells cuan perdiem no e trobat creacio ni jugadors determinants. Aixi que ya sabem que fitxaran al mercat de hivern perque no hi ha mes.
  A veure la setmana que ve com va pero segueixo confiant amb aquest equip.

 • kanu

  Davanters si que ni han matamala, pineda. Una altra cosa es el que gol l’entrenador…encara que aquests ell va donar el seu consentiment..

 • L'escapulat

  Bona vesprada a tots:

  Entenc perfectament les crítiques que feu a l’estat en què es trobava Montigalà aquest matí… I us asseguro que les condicions en què hem hagut de treballar la gent de premsa han estat, com a mínim, millorables. La cabina es prou gran, però encara estava bruta (anit hi va haver el botellón de torn), les finestres amb prou feines es podien obrir per veure una mica i, sobretot, estàvem tots allà enxubats i sense cap mena de separació. En fi, un desastre.

  Al respecte d’això:

  a) Com diu en Carlos, feia la sensació que s’arribava a aquest partit de pressa i corrents, una mica al límit. En aquest sentit, no entenc perquè no esperàvem quinze dies més a fer el trasllat, si total als aficionats tampoc els venia ja d’aquí…

  b) Comprensió: ateses les circumstàncies, siguem benevolents i donem un marge de confiança al club. El dia 30, contra l’Espanyol B, espero que s’hagin sol·lucionat el 80% dels problemes.

  c) Totalment d’acord pel que fa a les escales: pels socis més grans és un problema i segurament seria millor habilitar l’entrada principal (la de les taquilles).

  d) A mi també m’ha sorprès molt que la gent, des de fora, pogués veure perfectament i totalment de franc el partit. Espero que ho sol·lucionin perquè, si no, els que paguem el carnet som els tontos del poble.

  e) La megafonia no funcionava perquè, simplement, no hi ha espai. Allà a la cabina és impossible treballar-hi en aquelles condicions i, de fet, no sé ni si hi havia un encarregat per aquesta tasca (de premsa ara mateix no hi ha cap responsable).

  d) Zona VIP: que jo sàpiga de tota la vida la llotja val 200€ i, si pagues, tens dret a anar-hi. Altra cosa són les invitacions i convidats (avui per exemple hi havia l’alcalde i el regidor d’esports).
  Ara bé, amb la mandanga aquesta dels aspersors, a la mitja part la llotja ha quedat completament xopa, i el problema de no veure el que tenen a sota també el tenen, així que no sé si envejar-los gaire….

  e) FUTBOL: Avui ens ha guanyat un equip que segur que lluitarà per pujar, i que de fet ja és líder. Les coses cada vegada estan més apretades, i a Cornellà s’ha d’anar a guanyar.

  f) Tercera vegada seguida que Pineda es queda fora de la convocatòria. Crec que la setmana que ve Facundo Ponzio ja té els papers en regla i, veient el panorama, no m’estranyaria que el malagueny marxés al mercat d’hivern…

  Demà vaig a la tertúlia de RCB (22h / 94.4 FM). Atents perquè de ben segur que tractarem tots aquests temes…

  Ànims i Amunt Badalona !

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Avui no he pogut anar al partit, aixi que no puc dir res del camp, però em preocupa això de que la cabina estava bruta per culpa del botellón. La gent fa botellons dintre del recinte????. Pel partit, tot i la preocupació dels partits que portem sense guanyar, s’ha de tindre en conta que el Reus és un dels aspirants a la promoció i tot i que ens faltava en Prior no hauria sigut injust un empat. La llàstima és que en Raul Torres em sembla que es perd el partit de Cornellà per acumulació de targetes. Que es vagin resolent els papers d’en Facundo Ponzio és una gran notícia, ja tinc ganes de veure’l jugar, a veure si és el davanter que necessitem.

 • L'escapulat

  Als que no l’hagueu seguit, us recomano que quan pugueu escolteu la tertúlia d’aquesta nit perquè ha estat mogudeta… S’han tractat molts temes però, sobretot, hi ha intervingut el mateix president per aclarir algunes coses al respecte de l’estrena a Montigalà.

  La més important al meu entendre: del milió d’euros que en principi s’havia d’haver invertit a Montigalà, no se n’ha gastat ni un cèntim. Resulta que al contracte amb l’Ajuntament, com recordareu, hi consta que aquesta quantitat és, explícitament, per a condicionar les instal·lacions de Morera, i per tant legalment no es pot destinar a cap altre ús. Així doncs, totes les reformes i inversions que de moment s’ha fet a la Travessera de Montigalà han sortit de les arques municipals. Això vol dir que, en un futur, si el club vol vendre’s aquells terrenys (tot apunta que serà així), rebrà el milió d’euros a compte propi. En resum, a mig termini el Badalona hi sortirà guanyant.

  Ho comento perquè, com és evident, a Montigalà no s’hi ha invertit un milió d’euros ni molt menys… Tot el que s’ha fet fins ara allà ho ha pagat l’Ajuntament.

  Doncs res, jo des d’aquí agraeixo les explicacions del presi i em sumo a la demanda de paciència per part de tots… Poc a poc les coses s’aniran arreglant i espero que mica en mica tots puguem anar sentint Montigalà com el que és, casa nostra. No la primera residència, però sí una part important del patrimoni del club. Això no treu que el dia 30 han d’haver millorat moltes coses, especialment pel que fa a la comoditat del públic i els periodistes…

  Ara a parlar de futbol, que és el que toca!

  Amunt Badalona

 • kanu

  No entenc la part quan dius que el club en un futur vulgui vendre els terrenys? Quins morera?

  • L'escapulat

   El Badalona és propietari d’uns terrenys a la Morera, un camp de futbol de terra que està al costat del Tennis Badalona.

   Part del conveni amb l’Ajuntament establexi que aquest ha de pagar 1 milió d’euros per la seva remodelació, uns diners que es pensava invertir per la remodelació de Montigalà però que, finalment, legalment només es poden destinar a aquest camp de Morera.

   El quid de la qüestió és que aquests terrenys, ara semiabandonats, no interessen al club, que amb tota probabilitat se’ls vendrà els propers anys. És per això que dic que aquest milió d’euros queda congelat (perquè el Bada no el vol invertir en una instal·lació que vol treure’s de sobre). Així doncs, quan l’entitat es vengui el camp de la Morera ingressarà aquest milió d’euros a banda dels diners que en tregui.

   Canviant de tema, el club ha fet oficial un acord amb l’empresa de seguretat VPSitex com a nou patrocinador. De moment no han transcendit ni les quantitats acordades ni la duració del contracte, però sens dubte és una bona notícia.

 • Anònim

  Escapulat no entenc lo d’aquest milió d’euros, com bé dius és per arreglar el Camp de Morera, si no s’arregla, aquest milió no crec que el pugui cobrar el Badalona el dia que ho vengui, de la mateixa manera que no s’ha pogut passar a Montigalá, perquè és solament per arreglar la Morera, per tant és un milió que crec que l’hi estalviarà l’Ajuntament,una altra cosa és que l’Ajuntament inverteixi en Montigalá un milió per millorar coses, com el nou camp de futbol 7, grada, llum, etc. pero de un altre partida de diners.

 • carlos

  Albert una pregunta,sabes si van a hacer o hay hecho alguna maqueta del que sera el nuevo estadio?,porque si saben mas o menos la capacidad se supone que que tendrán algo hecho,tengo entendido que seria de capacidad de 4700 espectadores y podría ser ampliable.

  • L'escapulat

   A l’Assemblea de socis se’ns va mostrar un powerpoint amb una imatge virtual del nou estadi i més o menys les places disponibles per a públic general, llotja, VIPs, etc.
   De maqueta no en conec ninguna, però si et vols fer una idea pots mirar aquest muntatge en 3D del futur Municipal que va ser publicat al seu dia.

   Crec que s’arribava als 5100 espectadors; jo mateix vaig preguntar pel tema de la futura ampliació, i em van deixar clar que l’estadi seria fàcilment remodelable per posar més seients: és a dir, que tothom té molt clar que aquest municipal quedaria petit per acollir partits de 2ª A, que és on esperem arribar els propers anys…

 • kanu

  Bona noticia el tema del sponsor. Es per a tot el club?

  • L'escapulat

   Doncs la veritat és que només conec el que ha publicat el club a la web… i allà no s’especifica si apareixerà a la samarreta del primer equip, de tot el futbol base, si només seran cartells a l’estadi…

   En fi, espero que en tinguem notícies els propers dies.