BADALONA 3 BALEARES 2

Escapulats,

Continuem amb el ple de victòries a casa. Tres partits a Pomar, 9 punts. El Badalona de Manolo González segueix il·lusionant i es manté ferm, una setmana més, en la zona noble de la classificació. Tant és així que, si s’hagués guanyat el partit de diumenge passat davant el Villarreal B, suspès per la pluja, el Bada seria líder en solitari a la jornada 7, just per davant del Nàstic i de l’Hércules. Poca broma.

Els alacantins seran, precisament, el proper rival del Bada el diumenge que ve (17h) al Rico Pérez. Abans de pensar en això, però, assaborim aquests moments perquè, sincerament, la nostra arrencada a la lliga en aquesta onzena temporada a la 2ª B està sent espectacular. No només és el millor inici de competició de la història escapulada sinó que, a més, m’atreveixo a dir que és l’any en què l’equip s’estrà mostrant més sòlid. Aquest Bada té, ara mateix, uns recursos senzills però executats quasi a la perfecció: esperit competitiu, rigor en la concentració individual i compromís col·lectiu, el màxim exponent del qual és una impressionant pressió a la primera línia que dificulta molt la sortida dels contraris i que explica bona part del nostre èxit defensiu. Ah! I Abraham. Sí: nosaltres tenim a Abraham Noé Jesús Quesada, un dels jugadors més determinants que he vist mai encarant la porteria contrària des de l’extrem esquerre.  Amb tot això, aquest Badalona pot i ha d’aspirar a objectius més ambiciosos que el de la simple permanència. Veurem fins quan manté el seu discurs prudentíssim Manolo González, tot i que em fa l’efecte que anirà per llarg. De moment, parlem del que hem vist aquest matí a la gespa del Pomar…

El Bada sortia amb el mateix onze que es va mullar diumenge passat contra el Villarreal B. No era cap sorpresa: l’equip comença a tenir un esquema força reconeixible i ja s’intueixen les seves peces principals (Sierra, Prior, Lao, Torres…). Dues novetats a la banqueta: Bermudo, que tornava després del “càstig” pel seu mal gest a L’Hospitalet, i Fran Pineda, ja amb el problema del transfer resolt. El malagueny, per cert, s’ha estrenat amb uns bons minuts substituint Abraham al 76′. Se li ha vist velocitat i bona visió de joc. Al davant, un Atlético Baleares que arribava després d’un mal inici de lliga i amb fins a sis baixes importants. Tots teníem el cap, doncs, aconseguir els tres punts. Tot i que els palmesans es presumien com un conjunt rocós, el cert és que els compassos inicials han estat completament nostres. La primera l’ha tinguda Abraham rematant una bona centrada de Serrano per la dreta, però la pilota marxava alta per poc. Deu minuts després, però, el canari etzibaria la primera estocada mortal: rep en banda esquerra, supera dos defensors com si res i, guanyant la línia de fons, col·loca una centrada precisa a l’interior de l’àrea perquè Raúl Torres, amb la canya a punt, afuselli amb l’esquerra el porter visitant Víctor. El Bada estrenava la porteria de banda muntanya per primera vegada a la temporada i tot es posava de cara si no fos perquè, tot just un minut després, Amantini veia la segona groga en una jugada desafortunada. L’argentí, que havia estat amonestat tot just començar el partit per unes mans involuntàries, s’havia endinsat amb la pilota en una zona del mig del camp en què no se sent còmode i, una mica acorralat, hauria colpejat amb el colze un jugador rival que el pressionava. Demà podrem jutjar millor l’acció amb les imatges de televisió… En tot cas, una maniobra poc intel·ligent del “papi”, que sabia que estava en el punt de mira.

Curiosament, ha estat el Badalona qui millor s’ha adaptat al nou escenari. De fet, Abraham ha posat el 2-0 al marcador amb un autèntic golàs al minut 28. Com sempre, ha rebut l’esfèrica en banda esquerra i, encarant dos defensors balears (el lateral Damià somiarà amb ell), s’ha internat a l’interior de l’àrea per fora, ha retallat amb l’esquerra i, gairebé sense angle, ha xutat de rosca amb la dreta per enviar el cuir a la base del pal oposat, lluny de l’abast de Víctor. El públic embogia i una pregunta flotava enmig de l’eufòria: Té límits, Abraham?

La primera meitat ha acabat amb aquest resultat immillorable, tot i que una centrada del canari per banda esquerra que no ha rematat ningú i s’ha enverinat hauria pogut significar el tercer gol. Víctor l’ha desviat a còrner in extremis. El Bada ha picat fins a 6 còrners els primers 45 minuts (cap l’Atlético), dada que parla a les clares de la bona pressió en camp contrari. Els mallorquins, per la seva part, amb prou feines ens inquietaven a partir de pilotes penjades a l’olla en serveis de banda, aprofitant el canó que Ignasi Dalmedo, un ex escapulat, té als braços.

L'expulsió d'Amantini ha deixat amb 10 el Badalona durant 75 minuts.
(Foto: CF Badalona)

 La segona meitat començava amb les cartes marcades: el Badalona havia d’aguantar tot el segon temps amb un home menys; els visitants treien artilleria al camp amb dos davanters: Cifu i Torres. Tot i que la primera oportunitat ha estat una volea alta d’Abraham, els de Nico López han retallat distàncies al minut 50 amb un gol de Cifu, precisament, després d’una badada defensiva dels nostres centrals. En una pilota alta a l’esquena de la defensa que no semblava revestir gaire perill, el jove davanter balear creuava la pilota al fons de la xarxa davant una certa passivitat de Lulu i Álvaro Vega (l’andalús havia entrat per Matamala al descans). Les coses es complicaven; no tant pels mèrits dels palmesans com per aquesta concessió innocent del Badalona, que havia regalat un gol i, encara pitjor, donat esperances reals a un conjunt amb ofici i, sobretot, superioritat numèrica.

Afortunadament, i a banda d’un xut llunyà de Biel Guasch que Marcos ha aturat sense complicacions, el Bada no ha patit gaire durant els següents 20 minuts i, a més, una nova genialitat d’Abraham ha acabat en un clar penal sobre el canari que Raúl Torres ha transformat en el 3-1 des dels onze metres. Semblava el gol de la tranquil·litat, i ben tranquils hem estat tots a excepció d’una bona combinació balear que ha acabat amb un cop de cap de Chando per damunt el travesser (79′). Fins i tot Carracedo, que tornava a vestir-se de curt entrant per un sacrificat Balda al minut 85, ha pogut sentenciar a les acaballes culminant un bon contraatac conduït per Fran Pineda. El seu xut ras i creuat, però, l’ha pogut salvar Víctor. Però no: avui tocava patir. Una segona “empanada” general de la defensa (i un Marcos dubitatiu) ha propiciat un gol de murri de Carlos Rodríguez al minut 90 que ens tindria amb l’ai al cor fins ben bé al 95′, quan l’àrbitre xiulava el final i certificava que els punts, tampoc avui, no es movien del Pomar.

Deixant de banda aquestes dues taques en defensa (cal tenir en compte que l’equip ha jugat amb un home menys durant més de 70 minuts i que hem hagut de presentar una parella de centrals inèdita -Lulu i Álvaro Vega-) el Badalona ha tornat a superar el test amb nota i es situa, per mèrits propis, entre els poderosos de la categoria. Hem de començar a parlar d’objectius més elevats per aquest projecte de Manolo González? En la meva opinió, no. Ara bé, com ja vaig dir fa unes setmanes, i ara encara amb més sentit, això acaba de començar però, no ho oblidem, ja ha començat. I, ara per ara, som a dalt i no li hem de tenir por a ningú.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

28 responses to “BADALONA 3 BALEARES 2

 • carlos

  Vamos badalona con dos pelotas…Ni con doce en el campo son capaces de ganarnos porque lo del arbitro es de traca vaya manera de complicarnos el tío este el partido,solo veía lo del contrario es para hacérselo mirar.Lo importante tres puntos mas y un partido aplazado que si lo ganáramos seriamos ahora mismo lideres en solitario.A ver lo que ofrece esta semana en referencia a noticias de cualquier campo si arreglan luces en Pomar o si se deciden por montigala de una vez por todas.Força Badalona

 • kanu

  Som_ni badalona! A per totes a alacant. Per cert algu sap on juguen els cedits d’aquest any? En Jordi?

 • kanu

  Avui han tingut un mal día els dos centrals del bada fitxats aquest any. El lulu i el vega…espero que es posin les piles!

 • Anònim

  Potser ens hauríem de plantejar no moure’ns de la Bombonera de Pomar aquest camp és un fortí, per cert aquesta tarda amb primera part amb pluja gairebé la mateixa gent que aquest matí, llàstima que els xavals no han pogut amb el Barça, 1-3 però han tingut l’empat abans del tercer.

 • carlos

  Con la que se ha liado entre en badalona y los dracs por el campo de montigala ahora nos vamos ha quedar en Pomar,si el de montigala arreglado es mucho mejor campo que el de Pomar en todos los sentidos(accesos,parking,espacio,etc…),esperemos tener la misma racha en montigala,ahora a por el hercules(como nos vendría de bien una victoria en el rico perez,seria para empezar a soñar)

  • L'escapulat

   Vagi per davant que jo penso que hem de seguir pensant únicament en la permanència, però aquest Bada apunta maneres. Ara bé, si l’equip guanya a Alacant serà difícil aturar l’eufòria!
   Jo repeteixo: tot el que sigui sumar al camp de l’Hércules serà un resultat excel·lent.

   Per cert, demà a la tertúlia de RCB parlarem a bastament sobre tota la polèmica amb els Dracs, així que us recomano que no us la perdeu (a les 22h, 94.4 FM).

   Dit això, Carlos, pel que jo sé el pàrking del camp de Montigalà (el que ara és obert a tothom) estarà reservat a jugadors, directius i socis amb abonament de Llotja. Crec recordar que, en preguntar pel tema, em van dir que per tenir accés a l’aparcament durant tota la temporada s’havia de pagar 100€ extres. Per tant, potser l’esplanada de sorra de Pomar fa millor servei a dia d’avui…

   Bé, veurem: hi ha tantes coses que encara estan a l’aire amb relació a Montigalà…

 • Anònim

  Escapulat, et recomano que vagis a veure’ls, cada temporada surt algun jugador interessant i la Divisió d’Honor és una competició molt maca.

 • L'escapulat

  Abans tenia el costum d’anar a veure el B de 1ª Catalana, però el juvenil només l’he vist un parell de cops. Sé que val la pena, i que a més és un dels orgulls del club, però mira, sovint un ja no sap d’on treure les hores !

 • lluis

  Segons El Mundo Deportivo, la crónica del juvenil diu que l’actuació arbitral va ser força anti-casera. Jo no hi vaig anar. Per variar quan el Badalona juga contra el FC Barcelona juvenil, jo he vist bastants partits, i els àrbitres, escombran, com és normal en aquests casos, cap el equip més fort economicament.
  En quant al primer equip del Badalona gran partit, en general de tot el equip, sapiguent aguantant, gairebé tot el partit, amb 10 jugadors.
  Jo dic que hem d’anar partit a partit i assegurar la permanencia i llavors a partir d’aquí ja parlarem.

 • carlos

  A ver si es verdad que esta noche se habla,en la tertulia del conflicto con los dracs y de la situacion de paro en.el campo de montigala,porque aqui no se ve nada de movimiento.Yo cada dia alucino mas,nadie sabe nada,etc…lo peor es tener que depender del ayuntamiento.

 • lluis

  Ahir us vaig escoltar a la tertulia de RdeB i hem va sembla vergonyós el que vareu parlar del tema del camp. A Pomar encara no hi ha llum, el tema de les grades de Montigalà, sembla que les hagi de fer en Gaudí. Total i com va dir en Ramón Duran de dos camps no hem fem un per jugar.
  Vergonyós i desesperant com està tractant el tema del camp l’ajuntament de Badalona.
  Qué s’ha de tractar el tema com el del 9N perquè corrin? No teé vergonya aquest ajuntament.

  • L'escapulat

   Doncs ara per ara és el que tenim… el dia del Mestalla confirmat que jugarem a Pomar de nou… Jo ja no m’atreveixo a dir que estrenarem Montigalà abans que acabi l’any…

   Per cert, Lluís, pots dir-nos si a Montigalà s’hi segueix colant gent per fer patxangues?

   • lluis

    Els dies que hi he pasat no he vist a ningú fent paxangues, a veure el que dura això.

 • carlos

  Yo voy al lado tambien y los dias que he pasado no he visto nadie de fuera,por cierto estan arreglando el alumbrado de montigala,me acabo de pasar y estan arregandolo,a ver si despues de lo hablado en la tertulia de anoche surte efecto y esta semana. O la que viene tenemos las gradas

 • Anònim

  Faltan arreglar o cambiar lámparas de 3 focos de 1 torre, hay focos mal dirigidos, pero de reforzarla con focos del Centenari como se comentaba, no parece que en esta etapa se haga.

 • Carlos gutierrez

  Si anomin se han quedado tres focos de una torre sin arreglar,de seis iba una,ahora por lo menos van tres,las otras se tienen que subir a los focos a cambiarlas,las demas problemas de fusibles,pero a ganado en iluminacion y eso que faltan esas tres.A ver si espabilan de una vez

 • L'escapulat

  El més important, repeteixo, és que, un cop instal·lades les llums, hi hagi disponible algun mecanisme de seguretat per a evitar (o com a mínim dificultar) que ens les robin tan fàcilment…

  Per cert, us passo el link del web de l’Hèrcules per si voleu consultar la prèvia que fan a Alacant del partit:

  http://www.herculesdealicantecf.net/-/lazaro-lo-primero-es-ser-solidos-defensivamente-y-luego-crecer-con-balon-

  Ells sí que tenen un web en condicions!

 • jose luis

  Bona tarda.Algú sap a quina hora es jugarà davant
  el València Mestalla?

  • L'escapulat

   Doncs encara no se sap, però segurament serà a la tarda i, com que diria que encara no hi ha il·luminació a Pomar, no us estranyi que sigui a les 16h.

   Ah! No oblideu que aquest dimecres a les 8 del vespre juguem les semifinals de la fase regional de la Copa RFEF contra la Muntanyesa (exequip de Manolo González) al Municipal de Nou Barris.
   Si passem, la final la jugaríem el dimecres 22 contra el vencedor de l’altre semifinal, que enfronta el Prat i el Sant Andreu. En cas que fossin els barcelonins, jugaríem a casa. Si no, ens tocaria viatjar al Prat.

   Per cert, us deixo la roda de premsa de Pacheta, l’entrenador de l’Hércules, prèvia al partit de diumenge. Com veureu, està perfectament avisat del nostre estat de forma…

 • carlos

  O sea si pasamos contra la montañesa y pasa el sant Andreu ya se sabe que jugaremos en casa? El día 22 y donde en Pomar y nos llevamos las velas o en montigala y nos llevamos las sillas plegables,si es que vaya falta de planificacion

 • L'escapulat

  Sí, sempre es juga al camp de l’equip de menor categoria. No em preguntis per què, però el Sant Andreu (tot i quedar per sota del Bada a la lliga de la temporada passada) es considera de categoria més alta.
  Recorda que va passar el mateix amb l’Olot a la Copa Catalunya: tot i que els garrotxins van quedar pitjor classificats que nosaltres la temporada 13/14, vam jugar al Pomar.

  Penso que si es donés aquest cas les llums ja estarien llestes a Montigalà.
  Algú ens pot dir si s’hi observa algun moviment nou en aquest sentit, o en relació amb les graderies?

 • Anònim

  Escapulat, alguien os ha informado mal, en caso de un Sant Andreu Badalona hay que sortear el campo el día 16 y el ejemplo del Olot no vale, en Copa Catalunya hubo un sorteo y en caso de que en la tercera eliminatoria nos tocara el Olot como así fue estaba sorteado que jugaríamos en casa.

  • L'escapulat

   Ei bona nit,
   Tens tota la raó! Perdoneu per la ficada de pota. Així doncs, si passem Sant Andreu i Badalona hi ha encara l’opció de no haver de jugar al Pomar.
   Per cert com ho veieu això de disputar la Copa RFEF? Una pèrdua de temps i diners o una bona eina per tal de donar minuts als menys habituals??

 • Vila-Rebollo-Pepín

  El partit de demà era ideal per televisar-lo, amb el liderat en joc, però veig que no el donen. A la web del Badalona hi ha la llista de convocats, per sort veig que l’Abraham està recuperat i va convocat, però en Balda és baixa per molèsties. En Facundo Ponzio segueix sense entrar a la llista, encara deu estar esperant els papers.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  No havia vist la pregunta de l’escapulat… Això de la Copa RFEF, suposu que en cas de guanyar la fase regional, ens haurem de desplaçar a jugar amb altres campions autonòmics, no? Se sap si et donen diners per guanyar la fase regional?? És que si no hi ha una important compensació econòmica, jo no li veig la gràcia. Et desgasta els jugadors, es perden entrenaments, es poden lesionar, has de pagar els desplaçamets, etc…. i si s’han de donar minuts als suplents, que es pacti algun amistós de tant en tant amb algun equip d’aquí a prop.

  • L'escapulat

   Totalment d’acord amb tu, V-R-P.

   Penso que és una competició que pot ser un alicient pels equips de tercera, però que per un 2ª B ha de ser més un destorb que res… Ara bé, si el Bada ha decidit jugar-la per alguna cosa serà. Recordeu que la temporada passada, sense anar més lluny, vam renunciar-hi. Desconec si aquest any els desplaçaments dels equips en la fase estatal els subvenciona la Federació (alguna cosa havia sentit). A veure si ho esbrino.

   Dit això, els premis econòmics la temporada passada eren aquests:

   – Campió Fase Autonòmica: 3.005,06 €

   – Semifinalistes: 12.020,24 €

   – Subcampió: 30.050,61 €

   – Campió: 90.151.82 €

   Jutjeu per vosaltres mateixos. Jo crec que si el nostre cos tècnic i la directiva han decidit participar-hi és més per una qüestió esportiva que no pas econòmica. A més, ja la vam guanyar al 2004 amb Calderé, així que ni tan sols hi hauria l’incentiu d’afegir aquest títol menor a les nostres vitrines.