BADALONA 1 S.ANDREU 0

Escapulats,

Les coses rutllen! El Badalona ha aconseguit avui la seva tercera victòria en quatre jornades per mantenir-se al capdamunt de la classificació. Un solitari gol de Balda ens dóna tres punts més i ens confirmem, de pas, com la millor defensa de la lliga. Ei, no perdem el cap… això tot just acaba de començar. Ara bé, tampoc no ho oblidem pas: això JA ha començat. I, pel Bada, ha començat molt bé.

L’inici de temporada del Badalona està sent espectacular. Bé, potser l’adjectiu “espectacular” no és el més idoni per a definir el joc escapulat, però quin millor qualificatiu per parlar d’una arrencada de lliga amb 10 punts sobre 12 possibles, 4 gols marcats i només un encaixat? Potser la paraula que sintetitza més bé l’esperit d’aquest nou Badalona de Manolo González és “competitiu”. Molt competitiu. Sembla que el nou míster li ha sabut conferir a l’equip el seu mateix caràcter i que els jugadors, tots a una, actuïn com un únic col·lectiu coordinat. Sòlid, treballador, seriós, atent, amb molt poques errades i compensant la seva poca exuberància ofensiva amb un sentit gairebé perfecte de l’oportunitat i de la lectura del partit. Aquest Bada sap controlar perfectament els tempos del joc: apretant quan toca, replegant-se i fent un pas enrere quan no ho veu clar i deixant anar les poques llambregades atacants quan és oportú. El catalitzador màxim d’aquest exitós esquema és Abraham. El canari és un dels jugadors que deixarà petja al club. Avui ha tornat a ser, indiscutiblement, el jugador clau i decisiu que tots esperem. Esperonat per la presència de Piti Belmonte a la banqueta rival, l’11 escapulat ha estat un autèntic malson per a la defensa andreuenca i cada pilota que tocava era sinònim de perill. Veure aquest jugador sobre la gespa és un autèntic regal que per ell sol ja justifica pagar l’entrada. Quan Abraham arrenca al mig del camp i encara la porteria contrària, des de la graderia s’aixeca aquell murmuri incofusible dels qui esperen que passi alguna cosa… dels qui SABEN que passarà alguna cosa. Com tants equips abans, el Sant Andreu ha provat d’aturar-lo amb ajudes defensives descarades i constants, però a Abraham li era igual. Cada vegada que rebia la pilota a l’extrem esquerre, la jugada acabava en una acció de gol o bé interrompuda en falta (fins a tres targetes ha provocat als defenses rivals). Després de provar-ho amb un llançament de falta inofensiu al minut 16 i una rematada de cap fluixa al 21′, l’ex de la Balona ha avisat amb un cacau creuat amb cama esquerra que ha sortitt llepant el pal dret de Morales. Amb aquest “ui!” a la graderia acabava una primera meitat completament dominada pel Badalona però que havia vist com Bruno tenia la millor ocasió al 41′, després de l’única badada defensiva dels escapulats. Marcos (avui tampoc ens oblidem d’ell) ha salvat el gol in extremis amb els peus. Els de Manolo González havien tingut sota control un dels millors equips cridats a lluitar pel play-off, però als metres finals els faltava un toc de qualitat per traduir el domini en gols.

La segona meitat començava amb uns barcelonins més endollats i incisius, i potser tot hagués canviat si Lucas Viale hagués arribat a rematar una falta picada al segon pal als sis minuts. Afortunadament pels nostres interessos, la reacció visitant ha acabat aquí i mica en mica ens hem tret la son de les orelles per tornar a portar el joc on més ens convenia. A destacar avui el gran partit de Matamala com a referència ofensiva, jugant d’esquenes i fixant els centrals, i el sacrifici d’un Manu Balda que s’està guanyant la titularitat a pols. És difícil donar noms, però, ja que els onze han complert amb escreix, des de la seguretat d’Amantini fins al saber fer de Prior i l’entrega de Grima o Raúl Torres. Espectacular treball d’equip, de debò.

Manu Balda aprofita la genialitat d'Abraham per fer l'1-0.
(Foto: Fede Agripa)
-

Després d’una centrada rasa a què Amantini no ha pogut arribar per poc i un parell de xuts llunyans de Raúl Torres sense conseqüències, ha arribat la jugada decisiva. La jugada màgica. Abraham ha agafat l’esfèrica en banda esquerra i, després de superar el seu defensor amb una ‘cua de vaca’ estratosfèrica, s’ha endinsat fins la línia de fons per servir el gol en safata a Manu Balda, que entrava pel mig com un coet. Un autèntic golàs (segon de l’equatorià a la lliga) que ha fet aixecar el miler d’espectadors que es congregava al Municipal de Pomar mentre els jugadors i la banqueta embogien per esclatar en una celebració conjunta que només es pot veure en els equips autènticament units. Malgrat tot, encara quedava mitja hora. La veritat és que el Badalona ha controlat molt bé aquest tram final de partit i Marcos no ha hagut de treballar gaire a excepció dels darrers cinc minuts quan, curiosament, amb el Sant Andreu amb 10 a causa de l’expulsió de Jefferson per una agressió a Monterde, els escapulats han fet un pas enrere i els de Piti ens han collat al darrere. Finalment, quan l’àrbitre ha posat fi a l’agonia al minut 95, Manolo González ha abraçat els seus ajudants, ha felicitat efusivament els jugadors i ha marxat, amb pas tranquil però més feliç que ningú, al vestidor. Jornada 4 i 10 puntets al sarró: “ja només en queden 35″, devia pensar…

Les sensacions d’aquest nou Badalona són immillorables, però cal tenir clar quin és el nostre objectiu i no fer volar coloms. És molt d’hora, sí, però les coses, de moment, rutllen.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

40 responses to “BADALONA 1 S.ANDREU 0

 • carlos

  Ole badalona ya solo quedan 34 jornadas para intentar subir ,veo al equipo muy bien en defensa hay que pulir alguna cosa pero me gusta mucho,y sobretodo a ver si para el proximo estrenamos campo que son 2 seguidos en casa y ha ce falta adaptarse

 • xavi

  Muy buen partido del Badalona, muy serio detras y lo mas importante con criterio en el medio campo. Prior inconmensurable, buena defensa, y una interesante delantera, con un Abraham impresionante. Que por cierto por la radio ha enviado a tomar por culo a Piti Belmonte, y ha dicho que ha tapado su boca, y que era personal el partido de hoy.
  Por lo que veo la relación con Piti Belmonte era horrenda. Pero ya lo fue con otros jugadores..

 • L'escapulat

  A mi, sincerament, m’ha encantat l’equip. No es pot tenir tot i falta una mica d’arribada però… que coi, això té molt bona pinta!

  Us deixo el resum de btv:

  http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/09/14/el-sant-andreu-no-arrenca-a-badalona-1-0/

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Gran victòria la d’avui!!! Per llògica, hi han equips amb més nom que el nostre per lluitar per estar a dalt, però aquests 10 punts han de servir perque els jugadors agafin confiança i els propers rivals ens tinguin més respecte. Avui en Marcos ens ha tornat a salvar amb aquella aturada amb els peus, l’Abraham ha donat un recital (esperem que no sigui només per la motivació extra de jugar contra en Piti), en Balda ha tornat a marcar i en Prior m’encanta. Esperem que duri.

 • Anònim

  Avui que teníem por de no cabre en Pomar hem estat mes de 600,però no hem omplert els 750 que caben en Pomar asseguts i això que avui no hi havia ni Barça, ni Penya, la graderia no estava totalment plena, la primera fila del costat dels del Sant Andreu estava buida i el tros reservat a ells no estava ple, però hi ha una cosa que m’ha agradat molt i és que en estar junts i atapeïts, el públic s’ha contagiat de l’animació dels Betulians i això feia anys que no ho veia, tot el públic bolcat amb l’equip.
  Aquest és el camí a seguir per augmentar la parròquia, que un abonament sol val 50 euros.Endevant Bada.

 • lluis

  Ahir vaig veure un molt bon Badalona, tot l’equip va jugar a un gran nivell, pe`ro com va dir Manolo González i Abraham al acabar el partit l’equip no s’ho ha de creure, sino que ha de lluitar tots els partits com han jugat aquests primers 4 partits, lluitant per cada pilota i treballant tot el equip.
  Dedicatoria de Abraham, a les declaracions per RdB, a Piti Belmonte, del gol i del partidas que va fer.
  Demostra que la relació que va haber-hi la temporada entre ell i Piti va ser horrorosa, i tinc entès que no va ser l’únic jugador que va tenir mala relació amb el ex-entrenador escapulat.

 • L'escapulat

  A mi em va sorprendre que l’estadi no estigués ple a vessar; fins i tot el dia de l’Elx crec que hi havia més gent i aquell dia hi havia el Villarreal – Barça a la mateixa hora. No sé si els Mossos d’Esquadra van impedir l’entrada a més espectadors (tots vau veure els membres dels Desperdicis que es van pujar sobre el mur de ciment de la banda de muntanya).
  Per cert, a veure si aquest ha estat, efectivament, l’últim partit al Pomar o encara jugarem allà contra el Villarreal B. Si els resultats han de ser aquests, per mi endavant!

  Pel que fa a Abraham, ja m’he desfogat a la crònica… Simplement impressionant. Llàstima que de vegades el perdin les formes una miqueta: és evident que li tenia moltíssimes ganes a Piti i que ahir anava hiper-motivat. Espero que conservi aquest esperit tots els partits.
  Per cert, jo encara no he sentit les seves declaracions post-partit però pel que he sentit no tenen desperdici…
  Ja vaig dir la temporada passada que Piti va amagar amb “crucificar” el canari, i aquí tenim les conseqüències… I sí, més d’un jugador no podia ni veure l’entrenador. Per sort, Piti Belmonte ja és una cosa del passat i sembla que amb Manolo González les sensacions són ben diferents…

  [Declaracions del míster en Roda de Premsa, al Diari de Badalona]

  En fi, com deia el company Ramon Duran ahir a la ràdio, aquests 10 punts són ideals per agafar confiança i per anar a L’Hospitalet amb 0 pressió. “Que nos quiten lo bailao”!!

  • dani

   Bon dia a tothom.
   Desde el lloc que vaig poguer veure el partit la grada feia goig veurela.. Es veritat que hi havia una part tocant a la separacio amb els del sant andreu que hi cabien mes gent pero l’altre part estaba ben plena..
   Tambe vaig preguntar a gent del equip si seria el ultim partit a pomar i em van dir que quedaria un mes. Ya que la lliga no els deixaba jugar en el nou si no tenia graderies. Que estan treballant en aixo
   I en cuant al partit el vaig disfrutar moltissim. Bona animacio. Suposo que te molt a dir que els betulians estiguessin en mig de la gent y aixo es nota molt.

 • jony

  Simplemente expectacular. La implicación de los jugadores es algo que hace años que no veía en el Badalona. Estoy orgulloso de este equipo, la entrega, la lucha. Ver como un jugador mira a la gradería para incitarnos a seguir cantando no tiene precio. Y como dice anónimo, el contagio entre los expectadores ha sido asombroso, jamás había visto algo así.
  Si hay que perder todos los partidos de esta manera (que espero no sea asi) no me importaría, porque ver este recital no tiene precio.
  Visca Badalona!

 • lluis

  Ara si que no entenc res. El camp dels impresentables del Llagostera tenia graderies? Crec que tenia les mateixes graderies que té el camp de la Travessera de Montigalà. I ells jugaban sense cap problema.
  Avui he passat pel camp, i ja han pintat les ratlles dels camps de fútbol 7 a la gespa, i, jo crec, que si volent i si posent de valent, per posar gràderies de mecanotubo amb 15 dies tenen temps de posar-les.

 • Anònim

  Copa Catalunya ens ha tocat el Girona a casa el proper 12 de Novembre.

  • L'escapulat

   Doncs sí! Confirmat el Girona als 1/4 de final de la Copa Catalunya Absoluta. El partit es jugarà -suposem que a Montigalà- el dimecres 12 de novembre.

   [Notícia al web de la FCF]

   Serà un partit maco; el Girona ha començat la lliga com un tro i si fem un bon paper tenim l’oportunitat real de guanyar aquesta competició: Per què no?

   Ben vist el que apuntes, Lluís, el camp del Llagostera feia més aviat pena, però sí crec recordar que tenia una petita graderia, encara que la major part del públic veiés els partits d’empeus. Suposo que la RFEF t’obliga a tenir un mínim de seients habilitats, que ara a Montigalà no hi ha…
   Per cert, què vols dir quan parles de les línies de futbol 7? Ja han condicionat les tanques del perímetre? A veure si pots passar alguna foto i ens vas informant al minut jeje

   Ah! Recordeu que avui torna la tertúlia esportiva sobre el Badalona a Radio Ciutat de Badalona (94.4 FM), a les 22h.

   • lluis

    Les linies de futbol 7 són les dues linies dels dos camps de futbol de categoria alevi, benjami, pre-benjami, que es fan del camp gran del futbol, a lo ample del camp. Allà juguen, junt amb el camp que hi ha al darrera una de les porteries, el fútbol base del Badalona.
    Les tanques del perímetre ja estàn acondicionades, com bé diu el Carlos, la que estava més malmesa, que és per on tothom entraba a jugar, ja està bé.
    La petita graderia del camp del Llagostera, també existeix al camp de Montigalà.

 • carlos

  Estoy de acuerdo contigo lluis,si solo queda unas graderias por poner y arreglar la iluminacion yo estoy convencido que el 28 de septiembre jugamos en montigala,como he dicho seria importante pues jugatemos dos seguidos en casa y el equipo se haria mas rapido al campo,si es por entrenar la semana que viene ya seguro que los jugadores podrian preparar el partido contra el villarreal b en montigala.Las gradas mono tubo prefabricafdas se montan en tres dias(Si se quiere claro esta sino mirar el llagostera en playoffs)

 • carlos

  Las vallas del perimetro ya las han arreglado solo faltaba un trozo de la parte de arriba por donde entraba toda la gente,solo falta echar el caucho ,iluminacion y graderias,y si les apetece las vallas traseras de las porterias

 • Anònim

  Puede que dé tiempo a tenerlo para el 28 (me refiero a las gradas y la luz) pero las autorizaciones federativas y comunicación de horarios se han de hacer con mas de una semana, según tengo entendido y por ahí creo que no llegamos.

 • Carlos gutierrez

  Han dicho en la tertulia de los lunes que posiblemente el siguiente partido en casa se juegue en pomar,bueno esperaremos una semana mas.Por cierto ha llamado un tal carlos a la tertulia y se pensaba el duran que era yo,al decirle si ultimamente usaba los foros y le ha dicho que no(sin querer salgo indirectamente en la tertulia)

  • L'escapulat

   jajaja és que com que normalment sempre truquen els mateixos quan ho fa un “convidat sorpresa” s’esvalota el galliner jejeje

   Jo no l’he poguda sentir: tan bon punt estigui penjada us la deixo a l’enllaç. Suposo que després del que vam haver d’empassar-nos la temporada passada haurà estat una tertúlia animada, per fi!

   Moltes gràcies a tots per la informació sobre el camp. Pel que dieu, tot fa la pinta que el dia 28 contra el Villarreal B tornarem a jugar a Pomar, i no descarteu que el partit següent contra el Baleares també, ja posats a assegurar el tret.
   Vistos els resultats allà, a mi tampoc m’importa gaire, eh! A més, l’important és que quan ens traslladem sigui amb totes les garanties.

   Per cert, sabeu si als terrenys adjacents on s’ha de construir el nou Municipal si està fent alguna cosa, ja?

   • dani

    Bona nit. Et comento que en els terrenys adjacents de moment no estan fent cap cosa del futur nou estadi. Aixi que suposo que encara trigaran un temps mes. Si no vaig mal entes..estaven esperant a la subasta dels terrenys de la avinguda i fins que aixo ni estigui llest ens tocara esperar.
    A veure si em podeu contestar. El davanter facundio no va entrar a la llista convocats. Saveu si es per lesio o per problemes de transfer..
    Gracies i bona nit

 • L'escapulat

  Bon dia!

  Gràcies per la info. Tens raó, fins que no estigui enllestit tot l’assumpte de la subhasta no es començarà a construir. Això ens porta a un fet important: crec que l’acord era perquè el nou estadi estigués acabat en 25 mesos. El que no sé és si són 25 mesos comptant el temps de dues temporades o bé 25 mesos a partir de la col·locació de la primera pedra. És un factor important, perquè si són 25 mesos a partir del primer dia d’obres… molt em temo que el camp no estarà llest per la temporada 2016/17… Així que més val que el camp de Montigalà sigui decent, perquè ens hi estarem força temps…

  Facundo: No va entrar a la llista perquè encara no té els papers del transfer en regla. Físicament està en perfectes condicions. Crec que el diumenge estava a la graderia, perquè en acabar el partit el vaig veure entrar a la zona de vestidors.

  * Per cert, ja teniu penjats tant el darrer “Minut 91” com la tertúlia dels dilluns a RCB.

 • Anònim

  Ponzio estaba en la grada cn el presidente y seria su padre el otro supongo, tambn habia un chico grande moreno y fuerte q no se si seria otro jugador

 • Carlos gutierrez

  El campo de futbol de montigala lo que es el cesped esta casi listo,han limpiado el solar donde se supone va la graderia,han quitado las rejas de detras de las porterias supongo que falta revisar la iluminacion y colocar las rejillas vierteaguas

  • L'escapulat

   Saps si hi treballen tot el dia o només els matins; caps de setmana?

   Gran partit aquest diumenge, si rasquem alguna cosa de La Feixa Llarga ja podem confirmar que aquest equip comença a tenir molt bona pinta.
   I, per cert, un altre bon partit entre equips catalans que TVC prefereix no emetre… En canvi, de la Liga Adelante Esport3 emet el Barça B – Llagostera, el Girona – Betis i el Sabadell – Ponferradina. Queda clar que la 2ª B no pinta res…

   • lluis

    El Barça B el tindràs cada cap de setmana, TV barça dona tot el que sigui barça, fins i tot donatian la “petanca” si tingués secció. I, normalment tots els equips que quedan de la liga adelante els donant cada jornada també.
    Com bé dius hi ha un Hospi-Badalona, i no el donant i la jornada pasada va haber-hi un Badalona-Sant Andreu i tampoc el van donar.
    Igual s’els hi ha de dir a aquest de TV3 Barça que Badalona també existeix.

   • lluis

    Avui aquest dissabte al matí he passat i estaban treballant, però només es dedican a la gespa, de lo altre no toquen res.

 • L'escapulat

  Tens raó en el que dius de “TV-Barça”; no ho descobrirem aquí… però vaja, això dóna per tot un altre llarg debat…

  Ja he vist la fotografia que vas penjar al facebook; Moltes gràcies per la informació Lluís!
  Pels que la vulgueu veure, la teniu aquí.

  Per cert, el club ha penjat al seu canal de Youtube declaracions de Toni Lao i Manolo González abans del partit a L’Hospitalet. A veure si segueix aquesta ratxa impressionant!

 • Anònim

  Las obras de palacio van despacio, tranquilos que un día u otro acabarán, todo lo que tienen que hacer y mientras tanto a jugar en Pomar, que no nos ha ido tan mal.

 • dani

  Bon dia a tots.
  Acabo de veure una noticia en la cual la junta de cf badalona fara una reunio en els propers dies pel tema camp.. S’ estan pensant anar a jugar al camp de la gramanet per culpa de la mala entesa per utilitzar el camp entre tots dos clubs. En especial les categories inferior.Ni un ni el altre vol cedir.
  Si es aixi crec que tindrien que pendre accions legals contra el ajuntament. Ya que el club a posat a disposicio del ajuntament el seu patrimoni i tindria que tenir us preferencial de les instalacions.ho sento molt pels dracs pero que busquin un altre lloc ya que desde un principi aquest camp era pel badalona.( ciutat esportiva)
  Vosaltres que penseu?

  • lluis

   El Badalona, per mi, no ha de marxar, ha posat la seva gespa, el seu marcador, crec, pel que he vist, les seves porteries, el seu patrimoni.I segons tinc entès, a la firma del conveni es deia que el camp era per ús preferent del CF Badalona.
   O sigui que els que han de marxar són els Dracs, sí o sí. El que pasa que aquests van molt crescudets peruquè han guanyat la lliga i han quedat finalistes del campionat europeu, però crec que el Badalona s’hade posar fort amb això i no deixar-los jugar. I si el Badalona marxa, que arrenqui la gespa i s’emporti tot el que ha posat i que els Dracs plantin la gespa ells.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Després de 25 anys reclamant un nou camp, ni han tingut temps per pensar en un acte d’homenatge a l’Avinguda de Navarra, ni per posar-se d’acord amb els Dracs de cara a pactar horaris. Que trist.

 • L'escapulat

  És una llàstima tot plegat i, com dieu, força trist.

  Vagi per endavant que els Dracs són un club de la ciutat i a més dels més rellevants en el futbol americà a tot el país i fins i tot Espanya.
  Dit això… és comprensible que el Bada ha de tenir total preferència en l’ús de Montigalà; no només per la importància del club sinó perquè, com bé dieu, és el Bada qui s’hi ha jugat el patrimoni i qui posa la virolla. És així.

  Al meu entendre marxar a Santa Coloma seria catastròfic. No només perquè l’equip potser hauria d’entrenar a un lloc i jugar a l’altre, sinó perquè crec que molta gent no estaria disposada a desplaçar-se fins allà per a veure els partits. Per cert, ara mateix l’Europa, de 3ª, està jugant els seus partits de local allà, així que no sé com estan repartits els horaris a Can Peixauet ara mateix..

  En fi, un despropòsit que espero que es solucioni ràpid (pensava que hi havia més entesa entre la aquesta junta i els Dracs). Ara bé, vagi per endavant que per mi no hi ha discussió: Primer, el Bada.

 • Anònim

  Antes de marchar a Santa Coloma, poner en Pomar una grada supletoria en el otro lateral para unos 400-500 y tenemos suficiente.

 • Anònim

  És possible que siguem molt bé rebuts en Santa Coloma ,que s’han quedat sense primer equip i potser dupliquem l’assistència de públic. Nosaltres ens hem quedat sense camp i ells sense equip en categoria alta, pot ser una solució.

 • L'escapulat

  Sí, jo també ho havia pensat (per cert, rivalitats a banda, sento llàstima per la UDAG, un dels mítics del futbol català…), però estic més amb l’anònim 1: per anar a Can Peixauet, graderia supletòria a Pomar i ja fem.

 • Carlos gutierrez

  Que cony el bada juga a badalona en pomar o en el pere gol si hace falta pero en badalona y los dracs que se vayan a pomar…por cu….,que alli tienen rayas ya pintadas

 • lluis

  El CF Badalona ha de jugar a Badalona. Es molt bónic que un equip t’arrecli el camp, posi el seu patrimoni per fer-ho i et deixi el camp tot maco i pólit i arribis tú (Dracs) i juguis, quan, amb les temporades que i portes jugant no i has posat res de la teva part per arreclar les instalacions, d’accord que són municipals.
  El dia que vaig anar a treure el carnet del Badalona va arribar el president dels Dracs amb un somriure de orella a orella i tot inflat dient que venia a deixar unes pilotes. Jo m’el vaig mirar amb mala cara i li vaig dir a la Maria, la que està a la oficina del Badalona cridant perquè ell hem sentís
  “Ja ha arribat el jefe” ell no hem va mirar amb gaire bona cara.
  Però jo crec que,l’Ajuntament, ens ha tornat a enganyar, perquè el problema l’hagués que tingut que solucionar ell i dir, als Dracs, que el camp era ús prioritari del CF Badalona i els Dracs a un altre camp, a Pomar que ja van jugar la final perquè, segons paraules del president, el camp de Montoglà, no estaba en condicions de fer una final.

 • Carlos gutierrez

  A ver en que acaba todo mañana hay una junta creo para decidir algo espero que sea algo sensato por el bien de todos