Miguel Ángel: Any 0

En 4 dies acaba el curs 2013/14. Per fi. La tarda de diumenge posem punt i final a una temporada irregular, estranya, decebedora i que, en definitiva, se’ns ha fet llarga; molt llarga. Diu el tòpic que els números no enganyen, i la veritat és que l’estadística ho deixa ben clar: el Badalona ha fet una campanya pràcticament calcada a l’anterior; o sigui, mediocre. Amb l’Albert Cámara a la banqueta el Bada va sumar 48 punts (recordem, en una lliga de 21 equips) i va acabar en tretzena posició, a 4 punts del descens i a 24 del play-off. Enguany tornem a ocupar aquesta grisa tretzena plaça, lluny de la zona perillosa però encara més dels llocs de privilegi, a 18 punts de distància i que en tot moment hem vist com una quimera. A més, mentre que Cámara va salvar l’equip a manca de tres jornades, amb Piti Belmonte hem hagut d’esperar fins al penúltim partit per certificar la permanència. Un autèntic drama tenint en compte que la plantilla que s’havia confegit a l’estiu no era, ni molt menys, per patir tant. Independentment del que passi aquest últim partit davant el Lleida -diumenge tristament només podrem mirar amb enveja la situació d’un equip que sí que té la il·lusió de jugar per l’ascens- no és gens agosarat afirmar que el Badalona ha llençat un any, esportivament parlant.

Els inicis sempre són complicats, i la nova directiva de Miguel Ángel Sánchez ho està comprovant de primera mà. Al juliol molts vam alabar la valentia de tots ells per fer-se càrrec d’un club mig a la deriva i amb un futur incert, però això no treu que puguem parlar sense embuts de les coses que s’han fet malament… A misses dites és fàcil afirmar que l’elecció de Piti Belmonte va ser un error, però ja fa setmanes que sabem que l’ex del Sant Andreu no seguirà. El tècnic de Sabadell no només no ha convençut pel pobre rendiment que li ha tret a l’equip, sinó que sobretot ha despertat molts dubtes pel que fa a la gestió de la plantilla a nivell humà. Com a mínim s’ha evitat el desastre i el Bada ha salvat la categoria. És evident que cal bastir un nou projecte esportiu de cara a l’any que ve, i aquesta vegada seria bo que, més enllà de qui el lideri a la banqueta, el nostre onze tingui un caràcter propi que sigui reconeixible. Per aconseguir això, i per una vegada, estaria bé mantenir la columna vertebral de l’equip, i això implicaria que seguissin un bon nombre de jugadors (a tots ens vénen al cap 7 o 8 noms) i no “Marcos i deu més”, que ha estat la tònica habitual les darreres temporades. No es pot construir un projecte sòlid si cada estiu tenim un nou entrenador i s’ha de fitxar a 15 jugadors…

En el pla institucional podem dir que s’han mogut ben poques coses, potser perquè la construcció del nou estadi municipal ha monopolitzat l’actualitat des del primer dia. Després de la històrica assemblea de socis del 24 de febrer semblava que la decisió de marxar del Centenari aquest estiu per anar a jugar a Montigalà era definitiva i irrevocable, però a dia d’avui ens trobem que encara no tenim el conveni signat i, malgrat que des del club s’assegura que no hi haurà impediments, la veritat és que s’han suspès els actes d’homenatge que hi havia previstos pel diumenge. Ens podem refiar dels nostres polítics després de 18 anys? Creuem els dits. Deixant això de banda, sí que es troben a faltar algunes accions i iniciatives respecte a temes que han quedat en un segon terme, com ara la sacsejada que necessita l’entitat a nivell d’imatge i comunicació o l’alarmant salut de la nostra massa social: el Badalona no enganxa a la ciutat i és el club català amb la mitjana d’edat de socis i abonats més elevada de tot el futbol professional. Deures pendents. Deures urgents.

Seria injust exigir-li a Miguel Ángel que redrecés el rumb del CF Badalona en només una temporada. Tanmateix, el nostre deure com a escapulats és no només agrair-li la seva empenta i convicció en temps difícils i reconèixer-li l’esforç i els encerts d’ell i de tota la seva junta, sinó també recordar-li que encara queda moltíssima feina per fer si volem que el Badalona s’acosti una mica més a la idea que tenim tots d’un club professional modern, seriós i a l’alçada de les ambicions que sempre ens hem marcat però que sembla que mai ens hem acabat de creure.

Us proposo que valoreu aquest primer any com un període de transició o com un pròleg: com un any 0. La temporada que ve ha de veure no només un nou cicle esportiu, sinó també un nou projecte de club: un nou Badalona. I això no són només paraules. Miguel Ángel ha tingut un any per aixecar catifes, estudiar la situació real de l’entitat, fer balanços i decidir cap on ha de navegar aquest Badalona. A partir del juliol tots li demanarem més. I també, no ho oblidem, tots hem de donar més. Tots hem de remar. Deixarem enrere aquest any 0 per començar a escriure l’etapa més important de la història recent del Badalona. L’any 1.

AMUNT BADALONA

Albert Costa

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

10 responses to “Miguel Ángel: Any 0

 • lluis

  Estic d’accord amb tú que ara el president ja sap on és i que ha de començar a treballar. Però, pel que diuen i dius tú, l’accord del camp encara no està firmat i això fa una mica, bastanta por, perquè ja són molts anys de enganys per part del ajuntament.
  Encara que, dilluns a la tertúlia de RdeB,un directiu del Badalona va dir que segur que l’equip jugaría a Montigala.
  Aquí em ve un altre por, ja he sentit per part de bastants de socis que no renovarian el carnet per no pujar a Montigala i per la dolenta temporada que ha fet l’equip aqueta que s’acaba i crec que també, la propera temporada van dir que el carnet d’abonat desaparexia i només quedaba el carnet de soci. Que tingui cuidado el president amb els preus que posa, perquè la caiguda de socis pot ser important.
  I per últim, crec jo, que la renovació de la columna vertebral de l’equip ja s’hagués tingut que començar a fer. Per la meva opinió els Marcos, J.Castillo, Cárdenas, Abraham, Fran Grimà, Sergi Maestre, Boniquet, Gallego, encara que les lesions no l’ha deixat participar gaire, Jordi Ferrón el podria aguantar una temporada més, poden ser útils per la temporada vinent.
  Clar però primer s’ha de buscar un bon cos tècnic.

 • juan antonio

  yo tambien escuche a un socio mayor que no iria a montigala pues aunque no vayan si iran muchos de los barrios de alredeor y si no van los socios estos que dicen que no renovaran esque no sienten los colores de nuestro badalona porque los que lo sentimos vamos a donde tenga que jugar nuestro equipo.respecto a los carnet yo dejaria el mismo precio y como se dijo en la asamblea el abonado retirarlo,pero si que haria un carnet de socio para los parados que lo demuestren por 50 euros o menos.
  lo de la fiesta de esta semana en el campo veo bien que lo aplazen pues no hay firma con el ayuntamiento y viendo que van a venir unos 1000 aficionados del lleida no estara ma lel taquillaje y veo mal a la junta que no de entradas a los socios y abonados para que vaya mas gente y por lo menos igualar a los del lleida.yo tambien dije en otro apartado que ferron se merece otro año mas.

 • L'escapulat

  Molt d’acord amb tot el que dieu:

  1) Jo crec que no hi haurà problemes d’última hora i que aquesta vegada sí que veurem el nou estadi. Tot i això, la lentitud política és desesperant i sembla mentida que aquest projecte de ciutat no tingui la prioritat que es mereix…
  A mi el que em fa patir és en quin estat estaran les instal·lacions de Montigalà quan comencem la temporada a l’agost. També seria molt important que no s’allargués gaire aquest període de transició perquè em temo que farem una mica de pena durant aquest temps…

  2) La gent que diu que no renovarà el carnet pel trasllat em sembla una soberana tonteria. En primer lloc, jo mai deixaria de pagar el carnet (no estem parlant d’una morterada de diners) i menys tenint en compte que el futur estadi municipal serà allà. Això és com si els socis de l’Espanyol s’haguessin donat de baixa per no anar a Cornellà… em sembla una estupidesa i, com diu en Juan Antonio, si sents realment els colors no hi ha excuses per animar el teu equip.

  3) Espero que per fi se suprimeixi la distinció entre soci i abonat (sospitós sistema per controlar el vot a les assemblees, per cert) i que es pugui fer una rebaixa pels socis a l’atur. Dit això, crec que el preu de 50€ és molt bo.

  4) Pel que fa els jugadors, tinc la sospita que aquesta temporada ens costarà més retenir a Marcos i Abraham. A més, s’ha de tenir en compte que el nou entrenador també tindrà alguna cosa a dir i demanarà o descartarà noms…
  En el cas concret de Ferrón, si les seves expectatives salarials no són altes jo crec que podria seguir perfectament una temporada més com a capità. Un jugador de la seva empenta i experiència no es pot pas menystenir per un equip que vol estar a dalt.

  5) Per cert, malgrat que s’hagin anul·lat les celebracions del diumenge trobo que seria imperdonable no fer algun homenatge al Centenari abans d’abandonar-lo definitivament. I, com ja apuntava a l’article, crec que falta moviment al club per potenciar més l’assistència de públic… Aquest diumenge es podria fer algun gest (entrada lliure o reduïda), sobretot considerant que serà un partit maco, amb molta afició de Lleida i en plena festa major. A hores d’ara no s’ha anunciat res de res al web oficial ni enlloc, així que suspens pel club en comunicació, un altre cop…

 • lluis

  Jo, per això he dit, de que em de fitxar un bon cos tècnic, i dic bon, no que costi molts d’euros, sino que sapigue el que fa i tregui partit els jugadors i que ja digui en quins jugadors de la plantilla d’ara vol comtar.
  Crec que retenir a Marcos i Abraham pot costar si es fa un equip poc competitiu, si ells veuen que hi ha esforç a la directiva per construir un equip per estar a dalt jo crec que, almenys Marcos, es quedaría a Badalona.
  Al dia del Villarreal vaig està parlant amb un possible candidat a entrenador per la temporada vinent, que estaba al camp del Badalona, i li vaig preguntar que si vindría i evindenment ell em va contestar que no savia res.
  I amb els preus dels carnets millor que siguin preus asequibles perquè sino ja he dit abans que poden haber-hi forces baixes, pel que jo he sentit,

 • Vila-Rebollo-Pepín

  De cara a la propera temporada, dels que més han jugat, no em faria res prescindir d’en Cárdenas, Puigdollers i Gallego. D’aquest darrer n’esperava molt i n’he quedat molt decepcionat. En Marcos imprescindible, suposu que si no ha marxat abans, no hi haurian d’haver problemes perque segueixi amb nosaltres. En Castillo i en Ferron, tot i l’edat també m’agradarien que seguissin. En canvi l’Abraham, tot i que possiblement és el que té més classe de l’equip, tampoc em preocuparia gaire si no segueix, Però el que més m’agradaria seria que per una vegada servís d’alguna cosa tenir un juvenil amb tanta qualitat i que pugessin un parell o tres de jugadors al primer equip.

  Pel que fa al camp, no entendria que després de tanta comèdia de voler un camp nou, ara algú es donés de baixa perque hem d’anar a jugar a Montigalà, i més si tenim en comte que el nou camp també serà per aquella zona.

  I si veritablement aquest diumenge és el darrer partit a l’Avinguda de Navarra i no es fa cap acte especial (i si es fés, ja s’hauria d’haver anunciat perque hi anés el màxim de gent), serà una errada històrica i imperdonable. .Així que espero que es faci un partit d’homenatge a l’acabar la temporada, a no ser que la directiva ja sàpiga que la propera temporada encara estarem a l’Avinguda de Navarra.

 • lluis

  Jo crec que aquesta setmana l’Avinguda de Navarra semblarà el Camp d’Esports de Lleida. Si diuen que vindràn uns 800 o 1000 seguidors del Lleida i al camp del Badalona de mitjana i anem uns 400, mireu la diferéncia.
  Vila-Rebollo-Pepín, jo he sentit, encara que et sembli estrany, gent que ha dit que a Montigalà no hi pujaria, que es donaría de baixa. Semble estrany però és aixi.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Pentsant-ho bé, potser sí que demà no és el millor dia per homenatjar el camp, amb tanta gent del Lleida, el camp no seria el protagonista del partit, sino que ho seria el Lleida i la seva possible classificació per la promoció. Però sí que m’agradaria que a aquest camp se li fés el comiat que es mereix, potser organitzar un partit amb ex jugadors del Badalona.

  I referent a aquests socis que es donaran de baixa si anem a Montigalà, no sé on han estat aquests darrers 10-15 anys en que tothom es queixava dels endarreriments en marxar cap a Montigalà. Jo sempre he pensat que era l’únic boig que hauria preferit arreglar el nostre camp abans de marxar, i ara resulta que hi havia més gent que no vol anar a Montigalà. Serà que no han tingut anys per queixar-se’n.

 • L'escapulat

  Confirmat que demà vindran 1000 seguidors del Lleida en 12 autocars. Ben mirat, potser sí que com apunta en V-R-P serà millor que els homenatges no es facin aquest cap de setmana que tota l’atenció estarà posada en els lleidatans. Dit això, i ensumant-nos que l’alineació estarà farcida de suplents (Piti ja ha confirmat que debutarà Víctor Cocera), no m’agradaria gens que l’equip sortís a pasturar al camp. Més enllà de les primes, els aficionats del Bada que no hem fallat durant tota la temporada i que ens hem “empassat” aquesta lliga tan fluixa de l’equip ens acomiadéssim de la temporada amb un trunyet.

  Pel que fa als socis que dieu que no renovarien el carnet, torno a expressar el meu desconcert… A mi no m’hagués semblat malament fer retocs a l’Avinguda de Navarra, que ens hagués pogut deixar un estadi decent, però el problema és que no hi ha calers i, a més, segons el conveni, l’Ajuntament es farà càrrec del manteniment del camp municipal, que no és pas la xocolata del lloro…

  Suposo que haurem de passar una temporada (espero que curta) a l’ “infern” de Montigalet, però si ets del Bada no hi hauria d’haver excuses.

  Doncs res més, ens veiem demà i a veure si els propers dies anem coneixent cosetes importants (nou entrenador, futur de l’estadi, altes i baixes…).

  AMUNT BADALONA!

 • lluis

  Perdoneu que sigui negatiu, que no ho vull ser-ho, però sóc realista. Jo visc a 5 minuts del camp de Montigalà, on anirà a jugar el Badalona. Es pot entrar al camp per una reixa trencada, jo ho dic perquè he entrat a jugar amb el meu nebot, però jo jugo a una porteria i deixem les coses bé. Però aquest camp, fins a día d’avui no ha tingut cap manteniment, fa fàstic, allà entran gent gran ja a fer partits alas camps petits i es fan els amos, destrossan les porteries, hi han uns que no són ni catalans, ni espanyols que ja tenen els seus propis petos, les seves pilotes i esfan els amos del camp de futbol 7 que hi ha i si tiran tot el dia jugan sense que ningú els pugui fer fora. El camp està molt brut. Un dia vaig tindrà que avisar a uns nois de uns 16 anys que estiraban la moqueta i la arrancanban. Els seients de les banquetes estàn tots trencats, on hi ha la cabina de premsa estaba amb cables arrancats.En aquell camp crec que fins i tot s’hi fan botellons.
  Amb això vull dir que espero, que quan i jugui el Badalona, hi hagi més vigilancia i més manteniment per part de l’Ajuntament, perquè sino, amb dos dies, el camp estarà fet un fàs tic com ho està ara.
  Perdoneu que m’ahgi extés tant amb aquesta explicació però és la realitat que té ara el futur camp provisional, o poder qui sap si definitiu, del Badalona.

 • Fede Agripa

  Solo destacar un par de cosa que creo que se hacen mal y mas sabiendo que ya por si solo el club no mueve mucha gente.
  Primero fue conseguir una camiseta, nadie tenía idea de precios, de si tenían en stock, etc. Por suerte lo logre hace tiempo.
  He intentado hacer socio a mi hijo y a mí, con el resultado de que es imposible porque la máquina de los carnet no funciona y no se sabe si se arreglara, se comprara otra, o ninguna de las 2 opciones.
  La parte de redes sociales y web del club es nefasta también muy poco interés por informar y de mejorar. Yo he intentado colaborar y el interés fue nulo la verdad.