BADALONA 1 LEVANTE B 1

Escapulats,

Seguim sense poder guanyar el Levante B al Centenari. En deu temporades a la 2ª B no hem estat capaços de tombar el filial granota a l’Avinguda de Navarra (si bé és cert que els valencians han estat un club ascensor els darrers anys). Ja sigui un equip de la zona alta o un conjunt que lluita per la permanència, els llevantinistes sempre han estat un rival incòmode, i avui no ha estat una excepció. El Bada podia certificar la permanència matemàtica aquesta tarda, però no ha pogut ser. Aquest empat trenca una gran ratxa de quatre victòries consecutives a casa i ens deixa amb un regust agredolç per encarar la Setmana Santa. Ara bé, no altera en res la tranquil·litat en què vivim instal·lats a la classificació. Queden 4 partits, 12 punts en joc i mantenim un agradable coixí d’11 respecte el Llevant que és qui marca, precisament, el descens. Ara ja tot apunta que els dos equips que es jugaran les garrofes per evitar la promoció seran, a tot estirar, el València Mestalla i el Sant Andreu. Nosaltres, afortunadament, viurem aquestes darreres quatre jornades còmodament des de la distància. Ja només queda fer un bon paper els dos diumenges que li queden al vell Centenari.

Piti Belmonte afrontava l’encontre d’avui amb moltes baixes, i això s’ha notat en un onze inicial en què Fran Grima apreixia al lateral esquerre i Abraham sol com a davanter centre. La clau del partit, però, no ha estat ni a la defensa ni a la daventera, sinó al mig del camp. Això és: els escapulats han patit molt per controlar el joc a la medul·lar i ni Puigdollers, ni Sergi Gómez, ni Joaquim han pogut agafar les regnes del partit en cap moment. De fet, podem dir sense embuts que el mig del camp del Badalona ha estat pràcticament inexistent. La pilota passava directament de la defensa a l’atac obviant completament els migcampistes escapulats. Aquesta incapacitat per construir el joc amb criteri des de la zona de creació explica, en bona mesura, la dinàmica general del partit, sobretot per part nostra. Els primers minuts han estat frenètics, amb els dos equips amunt i avall i totalment incapaços de posar ordre. Andy ha avisat amb un xut sec que Marcos ha pogut treure amb el peu de forma poc ortodoxa (5′), i poc després Velillas ho provava amb un xut creuat que li ha marxat fora per dos pams. El gol podia caure de qualsevol banda, i finalment ho ha fet per la visitant al minut 14 arran d’una gran jugada d’Andy que, després de superar fins a tres defensors, ha habilitat a Fonte dins l’àrea perquè aquest definís perfectament davant la sortida de Marcos. Sense fer res de l’altre món els granotes s’avançaven a l’electrònic i tenien contra les cordes un Badalona una mica desconcertat. D’aquí al descans tan sols podem destacar un possible penal sobre Abraham que l’àrbitre no ha assenyalat i una bona internada de Grima per l’esquerra que ha acabat amb un xut des de la frontal que un defensor ha pogut desviar.

 Abraham feia l'1-1 amb un bon xut creuat dins l'àrea al 55'.
 (Foto: Fede Agripa)

La segona meitat ha començat amb una tònica força semblant a la primera: un Levante B tocant la pilota amb comoditat i un Badalona que no sabia com bastir jugades d’atac clares. Per sort, ha aparegut el de sempre. Abraham ha agafat una pilota al mig del camp al minut 9 de la represa i, després d’una llarga conducció en diagonal, ha fet una bona passada profunda per a Boniquet a la dreta. L’ex del Sant Andreu ha penetrat dins l’àrea i ha frenat per tornar-li la pilota enrere al canari que, amb molta sang freda, ha engaltat un bon xut creuat i ras amb la dreta que ha superat l’estirada d’Ovejero i ha impactat en el pal per acabar introduint-se al fons de la xarxa. El Badalona aconseguia l’empat amb una simple llambregada d’un jugador que marca diferències i que ja du 13 gols a la lliga. Just després de l’empat Piti ha donat entrada al davanter del juvenil Draman per Sergi Gómez, en un canvi ofensiu que ha coincidit amb els millors minuts del Bada. Draman ha aportat una cosa molt important: per fi teníem un “9” pur al davant capaç de fixar una mica els centrals i fer que els valencians ens deixessin més espai a les bandes. Malauradament, la pájara granota ha durat ben poc i només una rematada de cap de Maestre ha inquietat els dominis d’Ovejero en aquest període. Abraham -que per cert no s’ha trobat còmode en cap moment- ha marxat substituït per Lolo al minut 70 i ho ha fet ostensiblement emprenyat. No només això: ell i Piti han tingut alguna cosa més que paraules a la banqueta… Una mostra evident de la mala sintonia que tenen tècnic i jugador, i un resum de l’ambient enrarit que hi ha hagut a la plantilla durant tota la temporada. Futbolísticament, el Badalona ha jugat amb foc i a punt ha estat de veure com el Llevant li donava un ensurt. El filial, en veure la nostra falta total d’idees, s’ho ha cregut i ha anat avançant metres mica en mica. Per sort, els granota no ocupen places de descens per casualitat i tampoc han estat especialment brillants al davant. Semblava que el matx acabaria sense més incidents, però ja a les acaballes hi ha hagut dues ocasions claríssimes; una per cada equip. Primer al minut 88 quan, en una bona centrada de Boniquet des de la dreta, Velillas ha rematat de cap al travesser i, ja al descompte, amb una altra pilota al travesser, aquesta vegada a la porteria de Marcos, en una jugada embolicada arran d’un rebot en un servei de falta que ha tocat Carlos Tomás a empentes i rodolons. Al final hem arribat al xiulet final amb aquest 1-1 una mica ensopit.

Aquest Dijous Sant (18h) visitem l’estadi José Díez Iborra, a la ciutat esportiva de l’Elche, per jugar contra un equip que anirà a per totes per aconseguir ficar-se a les places de play-off, que ara té a tocar. L’Ilicitano serà un filial semblant però a la vegada diferent al del Llevant: per una banda, és un conjunt amb bon gust pel toc de pilota però, per l’altra, té objectius molt més ambiciosos que el rival d’avui. El Badalona intentarà trencar la mala ratxa de derrotes en els partits disputats durant la Setmana Santa (2-1 a Xàtiva i 0-4 davant el Yeclano els dos últims anys, sense anar més lluny…). Afortunadament, viatgem sense cap pressió i amb l’aval que ens donen les bones actuacions fora de casa les darreres jornades. Veurem si la salvació matemàtica arriba aleshores.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

14 responses to “BADALONA 1 LEVANTE B 1

 • lluis

  Jo ahir vaig veure un Llevant B que tocava molt bé la pilota al centre del camp. Puchi no va apareixer en camp momento. El partit va ser dominat, en tot moment pel conjunt visitant.
  Crec que el resultat d’empat va ser un resultat just pel que va ser el partit.
  Pasa alguna cosa amb Carracedo? Hi habían dos juvenils a la banqueta, Draman i un altre i ell no hi era. L’altre dia, fins i tot, va jugar amb el Juvenil C. No ho entenc per que les seves actuacions amb el primer equip van ser forza bones, i ha desaparegut totalment de les convocatòries.

 • juan antonio

  lluis lo de convocara draman y coll era porque faltaba un delantero centro y un central porque cardenas estaba sancionado,draman para mi lo hizo muy bien controlo todos los balones que le pasaron y no perdio ni una lo de carracedo entiendo yo que como todos los equipos de futbol base hacen lo haran jugar hasta final de temporada con el c para salvarlo de categoria y tener 2 juveniles en preferente,por cierto vaya bronca descomunal de piti a abrahan este es el mal de toda la temporada entre mister y plantilla menos mal que se acaba la temporada yo hubiera cambiado a boniquet que no se iba del morenito del llevant en todo el partido y abrahan aun estando lesionado y andando te crea peligro,ayer otro partido aburrido como toda la temporada.

 • oscar

  Perqué no va jugar ahir enric gallego?

 • L'escapulat

  La incògnita de Carracedo (més enllà del que comenta en Juan Antonio d’ajudar els juvenils) és un dels “expedients X” de la temporada…

  A ningú se li va escapar la bronca entre Piti i Abraham, eh? Va ser un moment força tens; per sort el canari no va saltar, però la veritat és que és una molt mala senyal… Aquest entrenador no té sintonia amb els jugadors i això es nota moltíssim. Jo crec que si Abraham no fos ABRAHAM seria un “Tacón 2”.

  Enric Gallego segueix amb molèsties al pubis. Una llàstima, perquè haurà passat més temps a l’enfermeria que damunt el camp… però ja se sap, és una lesió molt complicada i de difícil pronòstic. No sé si això afectarà a la seva hipotètica renovació per la temporada que ve…

  El que està clar és que ahir l’equip sense un “9” pur es va veure una mica coix, almenys per mi, i clarament superat per l’envergadura de la defensa rival. Ah, i recordeu que Negredo tampoc pot jugar a Elx…

  • lluis

   Jo crec que un 9 pur a camp contrari tampoc es notarà tant com a camp propi, és la meva opinió.
   El que dius de Carracedo també es pot dir de Ferrón, mes de mitja temporada no anant ni convocat, i, desde que juga titular, és un dels millors, per no dir el millor, cada partit.
   Increible aquest Piti el que ha fet amb els jugadors.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  A mi em va agradar més en Draman en el poc temps que va jugar, que no l’Enric Gallego als partits que l’he vist, Suposu que també hi té a veure les expectatives amb que m’esperava en Gallego després de tots els gols que va marcar la temporada passada. A veure si podem aprofitar algun juvenil per la temporada que vé.

 • L'escapulat

  Jo crec que Gallego pot ser un molt bon davanter, però necessita que el busquin més per alt… De fet, jo per la temporada que ve em quedaria a Gallego i a Negredo, que també m’ha agradat molt des que va arribar, sobretot per la intel·ligència que té per passar la pilota i fer de boia.

  Suposo que la temporada que ve Carracedo serà jugador de la primera plantilla i veurem, per cert, si torna Jordi Sánchez (serà per davanters, al final…).

  Ah, i ja que l’esmenteu, a Jordi Ferrón ben bé se li podria aixecar un monument al nou estadi: és molt lloable el que està fent a la seva edat… sembla el que més sent els colors de llarg! Jo, si està bé físicament, és dels que em quedaria per la plantilla de la temporada que ve 100%.

  Parlant una mica de lactualitat, com veieu les jornades que queden? Una mica ensopit el tema per part nostra, no? No ens juguem massa cosa. Espero poder veure bons partits contra Villarreal B i Lleida, com a mínim.
  Alguna preferència en els ascensos i descensos? Fem una porreta?
  M’arriscaré: Jo veig al Sant Andreu a 3ª i L’Hospitalet a 2ª A…

  • lluis

   Com bé dius, Escapulat, els partits que quedan al estadi serán aburridots al no jugarsi res el Badalona, només esperar veure bons partits i ja està, acaba el via crucis, ara que estem a setmana santa, que ha estat aquesta temporada, de la millor manera possible, i esperar la propera a veure que ens depara.
   En el tema de ascensos i descensos jo no veig el Sant Andreu a 3era, crec que fara la promoció i es salvarà, i L’Hospi, fara el play-off d’ascens però no pujarà, com la temporada pasada li va succeir.

   • L'escapulat

    Doncs sí, espero que el proper partit puguem veure un partit animat entre dos equips que no ens jugarem res, i a veure si podem guanyar al Villarreal B una altra vegada, que normalment sempre li passem per sobre aquí al Centenari.

    Doncs jo el Sant Andreu el veig força malament, i tenint en compte que ara venen els nervis, no sé si dir-vos que equips amb molta més confiança com el Prat puguin sortir d’allà baix. Ara més que mai hem de valorar la sort d’haver escapat de la zona perillosa, perquè Déu n’hi dó el pa que s’hi dóna…

    Que passeu una bona Setmana Santa!

 • lluis

  Com és que el proper partit el juguem dissabte a la tarda?

  • L'escapulat

   Ostres Lluís, tens raó; no me n’havia adonat! El club no ha fet pas cap anunci oficial, oi? Només ho recull a la planificació setmanal…

   Desconec si és a petició del Vila-Real o per iniciativa pròpia. Ho per temes federatius? Potser la RFEF obliga a que es juguin tots els partits a la mateixa hora? En tot cas, si es repeteix horari per la darrera jornada (que seria dissabte 10 de maig), perfecte.

   Per cert, guanyar al filial groguet (que no es juga absolutament res) ens salvaria matemàticament, així que cal un últim esforç.

   Amunt Badalona!

 • juan antonio

  le estoy dando vueltas a la cabeza lo de jugar el sabado y creo que es porque la penya juega el domingo a las 19 horas y celebra los 20 años de la copa de europa a lo mejor me equivoco,la federacion lo descarto y si el villarreal a pedido adelantarlo al sabado para que puedan jugar algun jugador el domingo a las 21 horas con el primer equipo tambien lo descarto porque seria un gran error del club porque este partido es el de la salvacion de la temporada el sabado todos al centenari que seremos poquitos y no veo que el club haga propaganda que se juega el sabado el dia del at baleares muchos socios no se enteraron que se jugo en sabado. AMUNT BADALONA.

 • lluis

  Yo también creo que es por el tema de la Penya.

 • L'escapulat

  Per les meves informacions, ha estat el filial del Vila-Real el que ha demanat avançar el partit.

  Com bé dius, Juan Antonio, és un partit molt i molt important: el de la salvació, així que no estaria de més que hi hagués una entrada decent tot i que, com ja heu dit, el club no ha fet cap mena d’anunci… Espero que de cara a la darrera jornada li donguem més bombo a la cosa, perquè Déu n’hi dó…