Piti Belmonte: morir matant o matar per viure?

Diumenge 23 de febrer; jornada 27. El Badalona rep el València Mestalla després de sis setmanes sense guanyar. Piti Belmonte, un entrenador permanentment a la picota, es juga el càrrec, ara sí definitivament. A la graderia, observant entre el públic, més d’un candidat a substituir-lo a la banqueta. És una situació límit, i el de Sabadell ho sap. No només ell: jugadors, cos tècnic, directiva, aficionats, periodistes… tots som conscients que si el Bada no guanya l’ex del Sant Andreu anirà al carrer. Per això, precisament per això, és molt revelador l’onze inicial que Piti col·loca damunt la gespa: Neeskens com a extrem esquerre; Abraham a la banqueta i Jordi Ferrón, que feia dinou partits que no era titular, al lateral dret… “Aquest vol morir matant”, va ser el pensament de molts aquell matí. “Jo puc caure, però el vaixell sencer s’enfonsarà amb mi”. Va ser aquesta la desesperada reflexió de Piti? Mai ho sabrem.

En qualsevol cas, la jugada li va sortir bé. Tant Neeskens com Ferrón van fer un partidàs i aquell dia es va guanyar de forma agònica per salvar el match ball. Després, el Bada va encadenar quatre victòries seguides que virtualment li asseguren la permanència. Des d’aleshores sembla com si el mateix Piti s’hagi alliberat: cada jornada és més complicat encertar la seva alineació i fins i tot ha flirtejat amb un altre “cas Tacón” ni més ni menys que discutint el Sant Cristo Gros: Abraham Noé. Poca broma.

El pas de Piti Belmonte pel Badalona (algú creu que seguirà la propera temporada?) haurà estat, com a mínim, desconcertant. Ara bé, se li ha de reconèixer una cosa: quan més pelut ho tenia, quan ja es trobava amb l’aigua al coll i entre l’espasa i la paret, ell se l’ha jugat amb les seves idees. Fins al final. A tot o res, peti qui peti i encara que fos amb decisions molt impopulars. ¿Volia morir matant, o és que finalment va descobrir que calia matar per sobreviure? Un altre interrogant que planeja sobre una figura, la de Piti Belmonte, que marxarà del club amb unes quantes incògnites més…

 Albert Costa

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

Comments are disabled.