BADALONA 3 REUS 0

Escapulats,

Al sac i ben lligat. El Badalona ha assolit avui la salvació virtual gràcies a una nova victòria a casa (la quarta consecutiva); aquest cop sí, amb suficiència i oferint un bon futbol. El marcador final potser és una mica massa ampli pel que s’ha vist damunt la gespa, però la victòria és totalment justa; el Bada li ha posat molta més intensitat al partit que un Reus que ja fa setmanes que juga sense pressió i, de fet, hem viscut un dels encontres més plàcids de la temporada. Tres punts que són un bàlsam i que ens allunyen quasi definitivament de la zona de perill: ja som a onze punts del descens directe i a vuit de la promoció. A partir d’ara, aquesta tranquil·litat de sortir al camp sense la sensació de jugar-se la vida ha d’ajudar una plantilla que les ha passat magres i que, tot sigui dit, ha respòs en els moments més difícils.

Avui estrenàvem l’horari d’estiu a l’Avinguda de Navarra, però el debut a les cinc de la tarda no ha anat acompanyat de la bona assistència de públic de què havíem gaudit les darreres jornades (poc més de 400 espectadors). De ben segur que aquest fet ha estat condicionat pel mal temps: durant els 90 minuts ha caigut una fina pluja que, per sort, no s’ha convertit en la tempesta que el cel metàl·lic anticipava. Aquesta circumstància ens ha dificultat molt la feina a la patida gent de premsa, sobretot tenint en compte que les cabines del vell Centenari romandran tancades per sempre més… En tot cas, parlem de futbol: Piti Belmonte ha plantejat un onze inicial amb dos noms propis clars: Joan Castillo, que per fi tornava a la titularitat acompanyant Cárdenas en l’eix de la defensa, i Fernando Velillas, que definitivament li ha guanyat la partida a Boniquet com a extrem dret titular. L’ex del Cerdanyola s’ha convertit en la gran aposta del tècnic de Sabadell des que va arribar en el mercat d’hivern, i avui s’ha reivindicat amb un partit esplèndid. De fet, la primera ocasió del matx ha arribat de les seves botes quan només s’havien jugat 80 segons, amb un xut des de la frontal a sobrebot que ha marxat fregant el pal. La primera meitat ha començat molt animada i amb un futbol ràpid i incisiu, clarament afavorit per la velocitat de pilota que permetia la gespa mullada. El Bada ha sortit a mossegar i pressionant la sortida de pilota dels reusencs, que han patit força en aquests primers minuts. Tant és així que el primer gol ha arribat després d’una fulgurant recuperació d’Abraham, que li ha pispat la cartera a Medina prop de la frontal per plantar-se sol davant Edgar. Com no, l’11 escapulat ha definit a la perfecció creuant la pilota al pal llarg. Era el minut 13 i el Bada encarrilava el partit amb molt bones sensacions. Tres minuts més tard el canari ha tingut el segon però, després d’una espectacular conducció pel centre de l’atac en què ha superat fins a tres contraris, el seu xut ras l’ha pogut desviar Edgar amb els peus. Si bé nosaltres portàvem el pes del partit, val a dir que els del Baix Camp també tocaven la pilota amb criteri i ens han creat problemes amb diagonals i pilotes llargues a l’esquena de la defensa. Per sort, Marcos ha estat sempre molt atent per anticipar-se a aquests intents de passades profundes. Només un xut llunyà d’Asier Izaguirre (37′) ha inquietat els seus dominis. Semblava que arribaríem a la mitja part amb aquest avantatge mínim, però ja al 46′ Folch ha tocat l’esfèrica amb les mans dins l’àrea de forma clara en una disputa aèria. L’àrbitre ha xiulat penal i Rubén Negredo, ex del Reus, s’ha encarregat de fer pujar el 2-0 al marcador. El madrileny ja ha marcat 5 gols en 9 partits i en la celebració s’ha notat que li tenia ganes al seu antic equip; aquest fet explica que hagi estat ell i no Abraham qui hagi llançat la pena màxima. Olot, Constància i Reus: tres penals i tres gols des dels onze metres del nostre 9.


Partit plàcid del Badalona sota un cel de plom aquesta tarda al Centenari. 

(Foto: L'escapulat)

La segona meitat no ha començat amb el ritme de la primera per part de cap equip, tot i que això ja convenia als nostres interessos. La primera ocasió digna d’esment no ha arribat fins al minut 63 amb un potent xut d’Álex López amb cama esquerra que Marcos ha enviat a còrner amb la punta dels dits. Acte seguit, en aquest servei de cantonada l’ex escapulat Jaume Sobregrau ha rematat pràcticament sol però, afortunadament, la bimba ha marxat desviada per damunt de l’escaire dret. Malgrat tot, aquesta breu desconnexió no ha estat més que un miratge, perquè ni el Reus ha apretat excessivament més enllà d’uns instants d’inspiració ni el Bada s’ha deixat sorprendre. Els minuts han passat monòtonament sense que cap dels dos conjunts culminés accions de perill, encara que els de Piti ho han pogut fer en sengles contracops entre els minuts 75 i 79. En el primer, i després d’una gran passada de taló de Negredo, Lolo ha xutat al cos del porter i, en la segona oportunitat, el xut de rosca d’Abraham des del vèrtex esquerre l’ha tret Edgar amb una estirada espectacular. Aquestes llambregades al contraatac han fet que els roiginegres reculessin una mica i el final de partit fos totalment tranquil pels interessos locals. Boniquet ha aportat frescor i desequilibri entrant des de la banqueta, i en una jugada individual ha pogut arribar la sentència al minut 85, però el seu xut amb l’esquerra després de dos bicicletes ha acabat a les mans d’Edgar. Finalment acabaria arribant la cirereta al pastís: jugada per banda dreta del mateix Boniquet, que marxa per velocitat fins la línia de fons i posa una centrada picadeta perfecta perquè Lolo, al segon pal, engalti una tisora espectacular per fer el 3-0 amb un autèntic míssil. El gol ha estat d’una gran plasticitat: Lolo ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb molta violència després que aquesta impactés al travesser. Un premi pels que encara aguantàvem a aquelles alçades sota la pluja, i que ha aixecat els aplaudiments de tots els assistents. També entre aplaudiments ha marxat l’equip, conscient de la feina ben feta i que el públic li agraeix l’esforç fet les darreres setmanes per segellar la salvació quan pitjor pintaven les coses. A més, la reacció ha arribat amb bones actuacions a casa.

Diumenge que ve (12h) viatgem a Llagostera per enfrontar-nos a un líder en hores baixes que veu amenaçat el seu primer lloc. Els gironins viuran el partit com una autèntica final i nosaltres no tenim res a perdre. Tot el que sigui puntuar serà positiu de cara al partit del dia 13 davant el Llevant B. Aquell dia sí que per fi esperem, si tot va com ha d’anar, confirmar la permanència, anar tancant aquesta temporada amb el cap ben alt i començar a pensar en la següent. Serà una nova etapa en la història del club en què s’obren molts interrogants i moltes il·lusions. De moment, però, cal lligar el sac de la permanència a la 2ª B d’una vegada per totes.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

2 responses to “BADALONA 3 REUS 0

 • lluis

  Podem dir que, malgrat Piti, ja tenim la salvació practicament assegurada. Ahir fent un partit normalet, el Badalona va fer el resultat més ampli de la temporada.
  Discrepo una mica amb tú amb el tema Velillas, aquest jugador jo només l’he vist jugar bé el dia del Constància, els demes partits res. Ahir una defensa de 10 amb els postergats Ferrón i Castillo, i gran partit de Grima pel lateral esquerra. Golaç extraordinari de Lolo, com bé dius.
  I vull felicita a tú i a Ramón Duran per la gran tasca feta ahir treballant amb les condicions que ho esteu fent en el camp del Centenari actualment i amb el dia que feia ahir.

  • L'escapulat

   Gràcies pel reconeixement Lluís ! La veritat és que algun dia algú li haurà de fer un monument al pobre Ramon, que ja les ha vist de tots els colors… Imagina’t ahir: sense cabina i plovent; tots dos aguantant un trist paraigües i fent la retransmissió com podíem; jo a dues bandes… Això sí, ho fem de gust perquè ens encanta el Badalona i el futbol!

   Tema Velillas: És evident que es tracta d’un jugador amb limitacions tècniques, però jo ahir el vaig veure molt bé, sobretot aportant agressivitat i pressió al davant, es nota que vol aprofitar l’aparador que per a ell és la 2ª B. A més trobo que ens pot aportar molta profunditat en banda. En canvi, no està especialment dotat per la passada, però té molt de marge de millora. Per a mi, dels millors del partit.

   El gol de Lolo és dels millors que he vist al Centenari, si no el millor!

   Com ho veieu d’aquí a final de temporada? Jo penso que independentment de Llagostera si es sumen tres punts davant el Llevant B el dia 13 això ja està fet, i ni tan sols hauríem de patir per la promoció.

   Avui seré a la tertúlia; a veure quins temes es toquen. Recordeu: 22h/94.4 FM

   Amunt Badalona!