BADALONA 2 CONSTÀNCIA 0

Escapulats,

I ja en són quatre. El Badalona ha tombat el Constància d’Inca aquest matí per continuar amb una imponent ratxa de victòries que de moment ja s’enfila a l’excel·lent estadística de 12 punts sobre 12 possibles. Qui ho havia de dir ara fa un mes! L’equip ha reaccionat quan més falta feia i aquesta espectacular embranzida ens allunya, ara ja sí quasi definitivament, de la zona perillosa. Una molt bona notícia que donarà estabilitat a la plantilla i al cos tècnic per encarar les darreres vuit jornades de lliga i que farà, no ens enganyem, que més d’un per fi pugui respirar tranquil.

El partit d’avui té poca història: domini tranquil d’un Badalona intermitent que, en alguns trams de la primera meitat, semblava estar a prop de l’apatia. Era com si l’equip s’hagués obligat que, de fet, el partit seguia 0-0. L’inici dels homes de Piti Belmonte ha estat bo, i ja al minut 3 Puigdollers ha tingut una bona oportunitat amb un servei de falta que ha marxat fora llepant el pal dret de la porteria balear. Un miratge, ja que a partir d’aquest moment i pràcticament fins arribar a la mitja hora de joc el Bada ha fet poqueta cosa, fins al punt que era el Constància qui tocava més i millor la pilota al mig del camp. Afortunadament, però, els mallorquins són el pitjor atac de la lliga (15 gols) i avui han demostrat el perquè… En qualsevol cas, el partit no acabava de girar rodó pels nostres interessos. Tot ha canviat, però, amb dues arribades per banda dreta: en la primera una internada de Joaquim ha acabat amb una bona pilota centrada al segon pal però Velillas, amb la canya a punt, ha vist com la seva rematada la desviava un defensa a còrner (33′). Poc després ha estat Jordi Ferrón qui ha arrencat una potent cavalcada per plantar-se dins l’àrea contrària i, a empemtes i rodolons, quedar-se davant el porter. Tanmateix, en última instància l’etern lateral ha xutat forçat i mig caient-se, objecte d’un més que probable penal que l’àrbitre no ha assenyalat… però que ha compensat en el còrner posterior xiulant una falta molt més dubtosa comesa sobre Rubén Negredo. En fi, coses dels col·legiats canaris, que ja els coneixem prou a l’Avinguda de Navarra… Atenció perquè els incidents no acabarien aquí. El mateix Negredo s’ha encarregat de llançar el penal: el primer llançament ha acabat en gol, però l’àrbitre l’ha fet repetir; en el segon intent Perales ha tret el xut de Negredo (que havia canviat la direcció d’esquerra a dreta) però el ‘9’ escapulat ha aprofitat el rebuig per, ara sí, establir l’1-0 al marcador. El Badalona arribava al descans havent obert la llauna una mica amb la llei del mínim esforç.

Abraham, arribar i moldre: als quatre minuts d'entrar 
ja havia sentenciat el partit.
(Foto: L'escapulat)

La segona meitat ha estat força diferent. En realitat, i gràcies al magnífic temps de què avui hem gaudit al Centenari, semblava més un pausat espectacle per acompanyar el vermut que no pas un partit de futbol en què els dos equips es jugaven la permanència. Si el de diumenge passat va tenir a Marcos com a protagonista, el matx d’aquest matí ha tingut un altre nom propi: Abraham. Com no, el canari ha estat decisiu per enèsima vegada. Abans, potser, hauríem de posar èmfasi en la seva suplència, i és que Piti ha decidit altre cop deixar-lo a la banqueta (en principi l’extrem no patia cap molèstia física) en lloc de Velillas que, tot sigui dit, ha quallat una molt bona actuació. De fet, el segon gol ha nascut d’una bona recuperació seva en zona d’atac: després de conduir la pilota ràpidament pel centre ha habilitat precisament a Abraham que, sol davant Perales, li ha picat elegantment la pilota per sota les cames… un gol de crack. Minut 57, 2-0 i partit absolutament sentenciat. Aquí han arribat els millors moments del Badalona, que fins i tot s’ha permès agradar-se en algunes accions, tot i que el marcador ja no es mouria. A destacar, per cert, l’entrada de Gallego per Sergi Gómez al 65′, de manera que Piti ha provat una vegada més, i durant quasi mitja hora, de jugar amb dos davanters purs. Una altra bona notícia, aquest retorn progressiu de l’ex del Cornellà, molt actiu avui encara que sense el to físic dels seus companys. Poca cosa més, la veritat: el matx ha acabat sense més incidents i amb un Badalona que ha jugat els darrers minuts a plaer. Feia temps que no vivíem un encontre tan plàcid al Centenari, i la veritat és que bona falta ens feia!

Diumenge que ve (12h) visitem Tarragona per enfrontar-nos a un Nàstic que encara alberga alguna petita esperança de fer play-off. No estaria malament, per allunyar-nos encara més de la part baixa i viure de rendes els darrers partits de lliga, esgarrar-los la festa i seguir amb aquesta ratxa de victòries seguides

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

16 responses to “BADALONA 2 CONSTÀNCIA 0

 • lluis

  Com bé dius Escapulat, una primera part força aburrida, només salvada pel gol de penal de Negredo.
  A la segona part s’ha vist un bon Badalona, per mi, que, pot ser acompanyat pel resultat, ens ha fet haudir d’un bon joc.
  Ferrón s’està surtint en els darrers partits,i tota la temporada l’ha tingut a la banqueta. Velillas, per fi, ha cuallat un bon partit.
  Es cert el que vaig sentir pel camp que Neeskens s’en va a jugar als Estats Units i deixa la disciplina del Badalona avui mateix?

  • L'escapulat

   Confirmat, Lluís. De fet, ahir era a la graderia, amb Lázaro, al costat de la porteria banda esquerra mirant l’autopista.

   Pel que dius de Ferrón, totalment d’acord: vist el rendiment que ha donat quan ha estat al camp, no entenc com es va passar mitja temporada en l’ostracisme.
   Dit això, per cert, quan aquest estiu marxi tots li hauríem de reconèixer la professionalitat que ha aportat en aquests anys al Badalona. Un dels grans, en Jordi.

 • lluis

  Ara que parles ja una mica del estiu. ¿No creiu que ja es podría comenzar a parlar amb jugadors, d’aquesta temporada, que poden ser interessants per la temporada que ve?
  A mi em venen al cap: Joan Castillo, Cárdenas, Sergi Maestre, Abraham, com no “el gran” Marcos, Boniquet, Són jugadors que están donant bon rendiment i que per la temporada vinent són interessants i no tindre que fitxar 14 ó 15 jugadors com cada temporada.
  Què en penseu?

 • lluis

  Suposo que el partit contra el Reus ja será en horari de tarda no? Si el dia 29 hi ha el canvi horari, el Badalona cada temporada fa el mateix.
  Saps alguna cosa d’això Escapulat? Gràcies.

 • L'escapulat

  Lluís:

  – Totalment d’acord: Aquesta temporada s’hauria de trencar una mica amb la pauta dels darrers estius i intentar mantenir, com a mínim, la columna vertebral de l’equip.
  La meva aposta seria: Marcos, Cárdenas, Castillo, Bermudo, Costa, Maestre, Sergi Gómez, Abraham, Negredo, Velillas, Joaquim.
  Tinc molts més dubtes amb Boniquet i Gallego… Tot i que jo penso que amb un altre entrenador podrien donar el millor de sí.
  Algú pensa en Jordi Sánchez, per cert?

  – Horaris: Sí, aquests últims 4 partits de lliga que queden a casa (Reus, Levante B, Villarreal B i Lleida) es jugaran a les 5 de la tarda.
  Al meu entendre, el millor horari per gaudir del futbol.

 • lluis

  Jordi Sánchez jo m’el quedaria al igual que Carracedo, que els partits que ha jugat amb el primer equip ho ha fet força bé.
  Costa està cedit pel Barça, no? Si no el volen allà que ens el tornin a deixar, és un gran defensa.

 • Anònim

  Alexandru maxim ( exescapulat) esta tenint molt bona temporada al stuttgart, esta sent l’anima de l’equip.

  • L'escapulat

   Hola !

   Doncs sí, ja ho vam comentar fa unes setmanes, aquest ex de l’Espanyol B va passar per aquí sense pena ni glòria però a Alemanya sembla que ha explotat… és habitual al futbol veure casos d’aquests de tant en tant… en tot cas esperem que el proper “Max” el poguem veure explotar a Badalona.

 • lluis

  No sabia res del partit del Nàstic però ara he llegit la teva crónica pel Facebook i he llegit la alineació i gaig una pregunta, ¿què pasa ara amb Joan Castillo que porta dos partits seguits a la banqueta? Quan Joan Castillo és un puntal de la defensa. Ara que posa a Jordi Ferrón al lateral dret fent bons partits, asenta a Joan Castillo, Sergi Maestre que ho feia bé com a mitg centre, el posa de central. Pel que llegeixo els tres gols d’avui per errades defensives
  Piti encara no sap per on navega, a veure si s’acaba la temporada i s’en va ja.

 • juan antonio

  ayer piti hizo oyra de las suyas jornada 31 y 31 alineaciones diferentes,jugadores fuera de su sitio lo digo porque lolo no es extremo derecha abraham es extremo izquierdo y jugo detras de negredo abraham estaba perdido y cuando creaba peligro era cuando subia por su banda ferron cuando queria subir por la banda no podia porque lolo se lo impedia negredo no se movia del punto de penal,no seria mejor que lolo jugase en medio detras de negredo velillas derecha y abraham izquierdo este piti lo hace todo mal fran grima no podia con el morenito y va y cambia a ferron en la segunda parte ( que sigue siendo el que mas huevos pone ) y pone a grima a la derecha que tambien no podia por la banda derecha ,lo mismo se cree piti que todavia esta en pretemporada,lolo que ya sabe que es el primero en cambiarlo todos los partidos saca a boniquet y no hizo ni una jugada y encima con 10 el nastic en vez de comernolos se jugo peor,lo mejor la vuelta del autocar cantando todo el viaje como si hubiesemos ganado la liga,piti con 3-0 sentado en el banquillo otro entrenador estaria dando animos a los jugadores.
  ahora a por el reus,VISCA EL BADALONA

 • juan antonio

  carlos martinez a renovado por 2 temporadas mas por el olot creo que es el momento de renovar nosotros a jugadores para que no se vayan como marcos,abrahan,cardenas etc.y los dos delanteros negredo y gallegos que con otro entrenador seguro que lo haran mejor.

 • lluis

  Juan Antonio, en un post del día 17/03/2014, dije lo mismo que estás diciendo tú, que los jugadores que son interesantes para la temporada que viene se tendrían que empezar a asegurar, sino pasará como cada temporada, a fichar 15 ó 16 jugadores y otra vez a empezar de nuevo. Pero se ve que esto sólo lo vemos los socios, la directiva no se da cuenta o no lo quiere ver. Pero lo que hay que fichar ya asegurar un entrenador para la temporada que viene y que no sea Piti.

 • juan antonio

  tienes razon lluis,
  a lo mejor viene pepe delgado que esta haciendo una gran segunda vuelta con el prat que todavia tiene posibilidades de hacer permanencia

 • L'escapulat

  Hola a tots de nou!

  Vaja, Déu n’hi dó amb la diversitat d’opinions. M’encanta. Tant de bo el blog fes sempre tan de xup-xup.

  Anem a pams:

  a) Fixeu-vos en una contradicció: tots volem que el club comenci a lligar ja els jugadors que componen la columna vertebral de l’equip però, en canvi, tots tenim clar que Piti no ha de seguir.
  Aquí hi veig dos problemes: primer, que encara no tenim clar que l’any que ve siguem a 2ªB, així que és una mica prematur renovar jugadors quan encara no s’han complert els objectius d’aquesta temporada. Segon: si encara no tenim un entrenador per la temporada vinent, no té sentit renovar jugadors que al juliol el nou tècnic pugui descartar…

  Això ens porta al punt b

  b) Vull pensar (i crec en un 90%) que el club ja té un precontracte amb l’entrenador de la temporada que ve i que, per tant, ja pot anar discutint amb ell sobre la confecció de la plantilla per a la 2014/15.
  Tothom parla molt de Pepe Delgado, i per cert jo el dia del Mestalla jo al camp vaig veure a Juanma Pons (no sé si tenia alguna relació… vosaltres mateixos). Algú veu possible el retorn de Manolo Márquez?
  I, d’altra banda, i ja tenint per segur que Piti marxa, què me’n dieu dels seus ajudants (Blanco, Rubén Casado, etc.)… creieu que seguiran?

  En qualsevol cas, sí que tinc molt clar que l’entrenador del Bada la temporada que ve tindrà un perfil baix, d’home de club i bregat en categories inferiors, i serà més de “pit i collons” que d’excel·lència tàctica. Crec, de fet, que és precisament el que més ens convé.

  En fi, m’agradaria parlar una mica més del partit de diumenge contra el Reus, que és im-por-tan-tíssim. Si no es guanya, compte perquè encara poden venir jornades de patiment per evitar la promoció: els desplaçaments que ens resten són complicats i en 15 dies tenim el Levante B, equip que precisament marca el descens.

  Què en penseu, de tot plegat?

  Bon cap de setmana i ens veiem el diumenge !!!

  AMUNT BADALONA

  PS: Pels que aneu al Centenari, ja sabeu que des de l’última jornada podeu adquirir una revista totalment gratuïta amb l’actualitat futbolística de la ciutat: BadalonAprop, dels companys Juanjo Montes i Luis Alberto Lairado.
  Hi col·laboraré habitualment amb una columna d’opinió: “Soci nº298”. Si la llegiu i voleu fer-ne algun comentari, no ho dubteu!

  PS2: Aquest dilluns 31 també seré a la tertúlia del Bada a Ràdio Ciutat de Badalona (94.4 FM / 22h). Si voleu que hi traslladi alguna de les vostres inquietuds i que la posi sobre la taula per entrar al debat de la tertúlia, només m’ho heu de dir!

 • lluis

  Això que dius d’entrenador de perfil baix, de home de club, i bregat en categorías inferiors em fa pensar en un home que ja ha estat a la casa i que ara està entrenant a tercera divisió, fent molt bona campanya ¿m’equivoco escapulat? No vull di noms.
  Crec que Rubén Casado i Blanco no están a la alçada per portar l’equip, i quedarse al staff técnic, poder Casado sí, però Blanco crec que no.
  En quant a Manolo Márquez, pot ser una bona opció, encara que veig una mica difícil que torni.
  En quant a lo dels jugadors poder la columna vertebral de l’equip, per mi (Marcos, Castillo, Cárdenas, Sergi Maestre, Gómez, Bermudo, Boniquet, Gallego, Abraham, aquest crec que será difícil,) intentar, almenys aparaular-los, per Segona B, i si hi hagués la mala sort de baixar, que no pasarà, deixar-los anar.
  En quant a lo del partit del diumenge es importantíssim guanyar els 3 punts per respirar una mica més trànquils, per què si es perd tornarem a la zona de patiment.

  • L'escapulat

   Bona tarda Lluís,

   Vaja, doncs potser ja saps alguna cosa més que jo… 🙂

   Crec que serà un dels estius més interessants pel que fa a les travesses d’entrenadors, jugadors, staff tècnic…

   Ara bé, primer cal tenir-ho tot al sac i ben lligat, i això passa per guanyar aquesta tarda al Reus. Després, parlarem a bastament de tot plegat.

   Ens veiem al Centenari.

   Amunt Badalona!