BADALONA 1 OLOT 0

Escapulats,

Tercera victòria consecutiva d’un Badalona a qui ara totes li ponen. Sembla que per fi la fortuna ens somriu ja que, avui, si som sincers, el futbol ha estat injust amb un Olot que ha jugat millor que nosaltres i que no mereixia marxar de buit. Això sí, tampoc ens hem de lamentar gens ni mica d’aquest fet: els d’enguany són tres punts boníssims que ens allunyen una mica més del descens i dels vàliums…

La sort no ha estat l’únic factor que explica la victòria del Bada aquest matí. El partit d’avui té nom i cognom: Marcos Pérez. El nostre sempitern porter ens ha salvat una altra vegada i ha estat absolutament decisiu. De fet, només Sant Marcos pot explicar que la primera meitat acabés sense gols ja que l’Olot, molt més endollat que nosaltres, ens ha passat per sobre. Literalment. Els garrotxins han dominat la posessió de pilota de forma evident i, el que és més important, les ocasions més clares també han estat seves. Els gironins tenen un dels atacs més verinosos del grup, amb uns puntes, Coro i Carlitos Martínez, que entre els dos sumen 22 gols (nosaltres n’hem fet 27 en tota la lliga…) i avui ho han demostrat. Ja al minut 16 una internada de David López per banda dreta superant tota la defensa ha acabat en un xut per baix que Marcos ha aturat en dos temps. Poc després, Uri ha rebut després d’una bona desmarcada per encarar porteria però, afortunadament, el davanter olotí s’ha distret i la jugada ha acabat en no res. La tònica era preocupant: l’Olot tocava a plaer i els seus atacants ens guanyaven l’esquena amb molta facilitat. El nostre balanç ofensiu es reduïa a un intent de rematada acrobàtica de Cárdenas (9′) i una centrada picadeta de Lolo que no ha trobat rematador (23′). Qui realment portava perill eren ells, tant en joc estàtic com a pilota aturada. De fet, les dues oportunitats més clares han arribat en sengles còrners dels gironins: primer amb una centrada llarga que Rojas ha rematat una mica forçat al segon pal, llençant-se al terra i enviant la pilota al travesser; ja cap al final, amb un cop de cap de Serra, també al segon pal, que el central visitant ha enviat al lateral de la xarxa. El millor que podia passar era que l’àrbitre xiulés el camí de vestidors; per això quan ho ha fet els escapulats hem sospirat alleugerits i també emprenyats per uns primers 45 minuts ben pobres dels homes de Piti Belmonte.

Negredo no ha fallat i aconseguia de penal el seu tercer gol en 6 partits.
(Foto: Fede Agripa)

Ja que parlem de Piti Belmonte, hem de destacar l’onze inicial que ha col·locat damunt la gespa, atès que alguns dels jugadors que més protagonisme havien tingut últimament, com Lázaro, Joaquim o Neeskens, han quedat a la banqueta. Grima i Sergi Gómez ni tan sols estaven convocats per decisió tècnica… En definitiva, que l’entrenador de Sabadell ha pres una postura de força en les darreres jornades que, tot sigui dit, li està resultant. Una altra sorpresa d’inici era la presència de Velillas com a extrem esquerre en lloc del lesionat Abraham (s’espera que el canari torni contra el Constància). Joaquim entrava per Lolo en començar el segon temps quan, curiosament, molts esperàvem que el substituït fos el mateix Velillas, molt voluntariós però poc efectiu. Més rellevant ha estat la tornada als terrenys de joc d’Enric Gallego, que ha substituït Boniquet (65′) i ha fet que el Bada jugués amb un inhabitual esquema de 4-4-2 amb dos davanters centre purs. Una solució tàctica que, per cert, no hauríem de descartar d’ara en endavant.

Tornem al partit: els segons 45 minuts han mantingut el ritme trepidant i amb moltes arribades; tanmateix, per fi el Badalona s’ha posat les piles i ha donat més guerra al davant, encara que sense gaire encert. Només una centrada de Bermudo a la qual no ha arribat Negredo (48′) i una rematada de Cárdenas a la sortida d’un còrner que ha marxat alta (56′) han inquietat els dominis del porter Óscar. Per la seva banda, l’Olot sí que arribava amb molta més claredat. Davant, però, s’ha trobat amb un Marcos pletòric que ha avortat totes i cadascuna de les escomeses garrotxines. Així, David López (64′), Carlitos (67′) i especialment Coro (47′, 72′ i 77′) han vist frustrats els seus intents per estrenar l’electrònic; algun d’ells força espectacular, com el potent cacau de David López que Marcos ha desviat acrobàticament a còrner o una altra fuetada del menut Coro que un altre cop Marcos ha salvat amb una plàstica estirada a l’escaire. Un autèntic “show Marcos” que ha aixecat molts aplaudiments a la graderia d’un Centenari que, per cert, avui mostrava un aspecte més que bo: la veritat és que tant el clima com el joc d’ambdós equips han acompanyat. Malgrat que aquesta allau d’ocasions visitants només ha estat resposta per un xut de falta de Puigdollers que ha sortit fregant el pal, tot feia pensar que el matx acabaria sense gols. El puntet, donades les circumstàncies, semblava bo pels escapulats. No obstant això, a dia d’avui és innegable que la nostra sort ha canviat i, quan el partit ja agonitzava, amb bona part del públic enfilant el camí cap a casa i en una acció aïllada, una centrada de Ferrón ha impactat a les mans d’un defensor olotí i l’assistent ha assenyalat un penal d’or que Negredo s’ha encarregat de materialitzar en l’únic gol del partit. Un autèntic cop de sort per rubricar una ratxa de tres triomfs seguits en què ens ha acompanyat, en major o menor mesura, la deesa Fortuna.

Diumenge que ve (12h) repetim a casa davant d’un rival, el Constància d’Inca, que, per sort, cada vegada és menys directe, atès que els balears ja es troben 10 punts per sota nostre. Precisament per això, però, perquè estan en una situació desesperada, els mallorquins no seran cap caramel… Sense anar més lluny, a la primera volta ens van derrotar per 1-0 i la temporada passada vam ser incapaços de batre’ls a l’Avinguda de Navarra (1-1). Ara bé, no cal dir que una quarta victòria consecutiva significaria, virtualment, salvar la categoria i jugar amb molta tranquil·litat els darrers vuit partits de la temporada. Creuem els dits per posar punt i final, doncs, a una etapa massa llarga de patiment i cares llargues quan jugaven els nostres.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

8 responses to “BADALONA 1 OLOT 0

 • lluis

  Ahir no vaig asistir al Centenari però pel que he llegit i pel que m’han explicat, el Badalona no es va mereixer la victoria, “sant” Marcos va evitar que el Olot s’endugués els tres punts, però això val per quan el Badalona,en alguns partits, ha estat superior, recordo el dia del Sant Andreu, i no va aconseguir la victoria.
  El que no entenc és aquests canvis d’alineacions que fa Piti, Neeskens ho estaba fent prou bè i ahir treu a Velillas, Grima ho fa bè i ahir ni convocat, Gómez feia una bona tasaca al mitg del camp, ahir ni convocat.
  No entenc res de les decisions de Piti.

  • L'escapulat

   Estic d’acord amb tu que no ens hem de crucificar ara per guanyar un partit injustament… per una vegada que la sort ens ve de cara!

   L’equip ha reaccionat de la millor manera, amb 3 victòries seguides i 9 punts ben bons que ens deixen 8 punts per sobre del descens i a 4 de la promoció. A manca de 9 jornades jo diria que el descens directe està pràcticament descartat; no així la promoció pel descens, que s’haurà de lluitar. Jo confio que l’equip lligui els partits de casa i puguem rascar alguna cosa lluny del Centenari. Estarem d’acord que si diumenge que ve guanyem al Constància pràcticament podrem dir que l’equip està salvat.

   Per cert, Lluís, no ets pas l’únic que no entén els canvis de Piti… Molts estavem sorpresos per l’11 inicial d’ahir i, sobretot, pels jugadors que es van quedar a casa o directament a la banqueta.
   És un secret a veus que el de Sabadell no seguirà la temporada vinent, i suposo que vol tancar el seu pas per Badalona morint amb les botes posades.

   En tot cas, i com sempre he dit, ara cal estar tots a mort amb ell i amb els jugadors per tirar això endavant i, a final de temporada, acomiadar-nos del nostre vell estadi i d’un any per oblidar i pensar ja en el futur immediat, que segur que serà amb un nou entrenador i esperem que amb més alegries esportives…

   Ara i sempre, però: Amunt Badalona!

 • xavi

  Falta molt encara per dir q estén salvats, ni tan sols guanyant l constancia. Darrera hi hha el sant Andreu….
  piti m ha decebut molt, tenim bonS jugadors pero no s ha fet equip. Per la temporada vinent m encantaría q tornes manolo Márquez. Una dela millors entrenadora q hem tingut

  • lluis

   Discrepo una mica amb lo de Manolo Márquez. Cert que ens va portar a dues promocions d’ascens, però era un entrenador clarament defensiu, més o menys com Piti.
   Preguntali al Espanyol que, desde que el van fer fora, l’equip a anat cap amunt.
   Piti, no vull que es quedi, evidenment, un entrenador que crec que encara no sap per on navega, que cada semana canvia d’alineacions sense mes ni mes.

 • L'escapulat

  Tots tenim clar que Piti no seguirà la temporada vinent; en tot cas tampoc fa falta anar-ho repetint un dia sí i l’altre també; jo crec que fins que no estiguem salvats (crec que si guanyem al Constància només caldrà lluitar per evitar la promoció) no ens hem de refiar ni un pèl i pensar en l’any vinent.

  A mi la veritat és que Piti també m’ha decebut; no sé si tenia expectatives massa elevades, però ara és fàcil parlar i dir que va ser un error portar-lo: jo vaig ser el primer en aprovar el seu perfil pel que havia fet al Sant Andreu i com jugava aquell equip. Les coses no han sortit bé, mala sort… el que està clar és que tant pel seu tarannà (la intransigència en aspectes disciplinaris -Tacón, Abraham…-) com per resultats considero que el Badalona li ha vingut gran.
  De totes maneres se li ha de reconéixer la valentia de posar tota la carn a la graella i jugar amb els seus ideals quan més se la jugava i fins al final. En aquest sentit, chapeau.

  Com ho veieu diumenge? M’agradaria que, com el dia de l’Olot, hi hagués ambientet a l’estadi i fes bon temps, però aquesta vegada amb un equip entonat. Està clar que el partit serà ben diferent: tots sabem a què juguen els d’Inca: a no perdre, així que tocarà obrir la llauna d’hora i tenir paciència.

  AMUNT BADALONA !

 • oscar

  Les meves informaciones es que si no ni ha cap d,altabaix piti continuará l,any vinent

  • L'escapulat

   Vols dir Óscar? Jo tinc força coll avall que no seguirà pas. De fet, el dia del Mestalla algunes veus apunten que el possible substitut de Piti ja corria pel Centenari… només cal mirar les cares conegudes del futbol català. Tot apunta, però, a un perfil d’entrenador baix per a la temporada que ve…

   En qualsevol cas, i com ja vaig dir, ara toca estar al costat de l’equip, hi hagi qui hi hagi a la banqueta.
   Començant per demà!!

   Per cert, us deixo l’entrevista que el presi va concedir a Ràdio MARCA el passat dimecres, i que ha penjat el club al seu compte de Youtube.

 • lluis

  Jo el que veig molt al camp del Centenari i prenent notes és a Agustín Vacas.