BADALONA 2 MESTALLA 1

Escapulats,

Partit èpic el d’aquest matí a l’Avinguda de Navarra. El Badalona ha suat sang, suor i llàgrimes per tombar el València Mestalla després de dues expulsions i un agònic penal fallat pels visitants al minut 85. Malgrat tenir-ho tot en contra, avui s’ha de reconèixer l’entrega de l’equip per donar-ho tot fins al final i que els tres punts es quedessin al Centenari. Fins i tot s’ha viscut una certa comunió entre el públic i els jugadors, a qui durant els 90 minuts se li han perdonat tots els pecats per empènyer l’equip fins la victòria. Un triomf que podríem qualificar de “Piti i collons”, ja que el tècnic de Sabadell ha salvat el càrrec, almenys, per una jornada més.

L’ultimàtum a Piti Belmonte planava en tot moment damunt les graderies del Centenari (no a la Tribuna, per cert, tancada pels mateixos Mossos d’Esquadra pel mal estat de la infraestructura). Tots sabíem que si avui no es guanyava l’exentrenador del Sant Andreu seria destituït. Al final no hi haurà canvis a la banqueta escapulada, tot i que al partit d’avui hi ha pogut passar de tot. Ha estat, de fet, un autèntic partidàs: disputat, obert, intens, dur, fluctuant i emocionant. Un espectacle per a l’espectador i un còctel força taquicàrdic pels que sentim el Badalona. A Piti Belmonte, per cert, no li ha tremolat gens el pols a l’hora de confeccionar l’alineació… Amb Ferrón, Puigdollers i Neeskens en l’onze inicial i Abraham a la banqueta, semblava que el míster volia enviar algun missatge amb aquest plantejament… La jugada li ha acabat sortint bé: Ferrón i Neeskens han tingut una molt bona actuació, mentre que “Putxi” també ha rendit a bon nivell, sense anar més lluny marcant l’1-0 al minut 25 amb un cop de cap perfecte després d’un còrner des de la dreta servit pel mateix Neeskens. L’ex del Recre ha enviat la pilota creuada a l’escaire lluny de l’abast de Jaume. Aquest gol de bella factura culminava un bon inici del Badalona, que poc abans havia gaudit d’una clara ocasió després que a Càrdenas li anul·léssin un gol per suposat fora de joc. Abans, quan tot just s’havien disputat 12 minuts de partit, Boniquet havia hagut de ser substituït a causa d’una forta topada a la cara. En Xavi ha estat traslladat a l’hospital on s’ha confirmat que no es tractava de res greu, afortunadament. Qui ha estat el recanvi? Abraham Noé, com no. El canari ha tingut menys incidència de la que sol tenir habitualment però, això sí, ha deixat la seva empremta en el partit, com sempre. La primera meitat ha acabat amb dues opcions més del Bada; primer amb una bona combinació entre Ferrón i Negredo que el madrileny ha enviat fora i després amb un xut de Lolo al lateral de la xarxa. Molt bon partit del sevillà, per cert, amb un gran desgast físic.

El segon temps ha començat amb una dinàmica ben diferent. Quedava clar que el partit aniria per unes altres vies els segons 45 minuts: els dos equips amb molta por a perdre i un plantejament més tàctic i menys arrauxat. Tot ha canviat al minut 55 quan Chumbi, després d’una indecisió entre els nostres centrals, ha engaltat un fort xut amb l’esquerra que ha superat Marcos per empatar el partit. Un minut després, Sergi Gómez veia la segona targeta groga. En poc més de 120 segons tot se’ns girava en contra. Sorprenentment, però, el Bada no s’ha vingut avall ni molt menys i ha fet de la necessitat virtut. Durant ben bé deu minuts ha tingut contra les cordes al filial taronja. Abraham ho ha provat, primer amb un servei de falta que ha sortit alt per poc i després amb un tímid xut que Jaume ha avortat sense problemes. Poc després Lolo ha etzibat un cacau impressionant des de trenta metres que aquest cop sí ha posat en problemes al porter castellonenc, que ha refusat a còrner. Finalment la nostra insistència ha tingut premi al minut 66 quan, després d’una excel·lent centrada del canari des de l’esquerra, Cárdenas ha rematat al segon pal per creuar la pilota al fons de la xarxa. Una acció d’autèntic davanter, amb l’ex del Sant Andreu posant l’interior del peu dret per assegurar el tret. Havíem fet el més difícil, però el partit encara tindria emocions fortes… A partir del segon gol el Mestalla ha posat tota la carn sobre la graella i se n’ha anat al davant sense complexos. Amb l’entrada del japonès Hiroshi, Molina i Mario Marín els chés han passat a controlar la pilota per complet, tot i que sense arribades clares. Semblava que el Bada podria aguantar el resultat fins al final però, ja al minut 85, Càrdenas ha comès un clar penal sobre Chumbi i ha vist la segona groga… Tot l’esforç semblava en va. Afortunadament pels nostres interessos, avui el futbol ha estat just i Portu ha enviat l’esfèrica als núvols des dels onze metres. Miracle. Ara sí que el Badalona ha tirat d’ofici per no deixar-se sorprendre i enviar totes les pilotes el més lluny possible de l’àrea de Marcos. Ni els cinc minuts d’afegit han pogut amb un equip que aquest matí, per fi, ha demostrat intensitat, sacrifici i ganes de guanyar: Piti seguirà una setmana més al capdavant del Badalona després d’aconseguir tres punts vitals en la lluita aferrissada per la permanència. Els resultats dels rivals aquesta jornada ens han acompanyat prou i, a més, amb aquesta victòria posem el Mestalla de ple en la pomada.

El capità valencianista Portu ha fallat un penal a falta de cinc minuts pel 90′.

(Foto: Fede Agripa)

Dissabte que ve (20h) toca un altre desplaçament complicadíssim a El Collao. Per sort, els tres punts d’avui ens permeten viatjar a Alcoi sense tanta pressió i amb la certesa que tot el que sigui sumar serà un petit tresor de cara a les dues grans finals consecutives que viurem al Centenari les properes dues jornades (Olot i Constància passen per aquí el 9 i el 16 de març, respectivament). Ara, però, toca assaborir aquesta importantíssima victòria i centrar la mirada en l’Assemblea extraordinària de demà a la tarda (19.30h al BCIN), on el soci del Badalona decidirà el futur del nou estadi municipal i, de retruc, el destí de tota l’entitat escapulada en els propers anys.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

7 responses to “BADALONA 2 MESTALLA 1

 • lluis

  Partit tàquicardic ahir al Centenari, però, almenys, varem veure els jugadors lluitant per emportar-se els tres punts tot i jugar uns quants minuts amb 9 jugadors.
  Si no és pot fer un joc macom almenys que es lluiti i es sui la samarreta fins al final del partit com els jugadors van fer ahir.
  Partidas de Neeskens, Lolo molt bé ahir, no vaig entendre el seu canvi. Molt bé Ferrón en la seva “reaparició” al onze titular. El més fluix Negredo, per a mí.
  S’ha de seguir amb aquesta linia, però a veure amb quina defensa podem anar a jugar a Alcoi, després de las targes d’ahir.

 • oscar

  No entenc perqué només posen aquesta intensitat quan saben que es una final o es un ultimátum al cos técnic…aquí está fallant alguna cosa…

 • lluis

  Ahir vaig escoltar la tertulia de Ràdio Badalona, on hi participabes tú,Escapulat, i on hi havia molta euforia pel tema del nou estadi.
  Crec que n’hi ha per està satisfet perque sembla que al final es veu la llum al final de túnel, però crec que, com vareu dir gairebé al mitg programa que lo important ara és el tema esportiu, és que el Badalona salvi la categoría.
  Si no pasa això el tema estadi, per mi, queda en segon terme.
  Un altre tema que discrepo amb vosaltres és amb el tema Abraham, jo veig que és un jugador técnicament bó, però gens lluitador, no com es diu per la tertulia un jugador de 1era divisió. Crec que Piti ara està apostant per jugadors lluitadors, i jugadors menys técnics.
  Hi han jugades, no sé si us heu fixat que ataca el Badalona perd la pilota ataca el equip contrari i Abraham està caminant encara a la área contraria quan la pilota ja està a la área del Badalona.
  I una altre cosa que no em va agradar va ser que ja es va donar el partit del Alcoyano per perdut, per què? podem tenir un dia bò o ells un dia dolent i guanyar o treure un puntet. D’accord que es un camp dificilisim però, perque no treure a`ldo de El Collao?.

  • L'escapulat

   Hola de nou!

   Primer de tot, gràcies pels vostres comentaris.

   Com ja sabeu, ahir es va aprovar en assemblea el conveni amb l’ajuntament per a la construcció del nou estadi al Torrent de la Batllòria de Montigalà, amb només dos vots en contra.

   M’agradaria fer quatre apunts ràpids que considero importants:

   a) El Badalona cedirà part del SEU patrimoni a l’Ajuntament a canvi d’unes instal·lacions esportives de les quals en podrà gaudir la ciutat en conjunt. No s’ha d’bolidar mai: a nosaltres no s’ens regala absolutament res.

   b) Hi ha acord entre totes les forces polítiques del consistori; a finals de març s’aprovarà aquest conveni en el plenari de l’Ajuntament.

   c) Ja hi ha compradors interessats en la subhasta dels terrenys de l’Avinguda de Navarra, així que la possibilitat que quedi deserta és molt remota.

   d) Aquesta és l’última temporada que el Badalona jugarà a l’Avinguda de Navarra. A l’estiu ens traslladem al camp de Montigalà, que s’haurà de condicionar amb graderies supletòries i el trasllat de la gespa artificial del Centenari perquè hi pugui jugar el 1r equip.

   e) L’Ajuntament avançarà 1 mil·lió d’euros per a les obres per “adecentar” el camp de Montigalà durant el temps que el Bada hagi de jugar allà. En acabat de les obres, el camp quedarà com a segon terreny de joc pel futbol base i el femení. A més, es construirà un nou camp de futbol7, que se sumarà als dos que ja hi ha, completant, amb el gimnàs, una ciutat esportiva.

   f) La duració de les obres s’estima en 25 mesos (tot i que segurament serà menys). Per cert, en un futur està previst que l’estadi es pugui ampliar de capacitat fàcilment.

   g) El Bada tindrà un ús preferent de les instal·lacions durant 30 anys, amb una subvenció de l’Ajuntament de 100.000€ per temporada i amb tots els costos de manteniment a càrrec del consistori.

   h) La construcció del nou estadi és independent de la trajectòria esportiva del club; no està lligada a si l’equip, per exemple, baixés de categoria… Creuem els dits.

   Crec que no em deixo res. Com molts van dir, no és el millor conveni possible ni el que tots voldríem, però pels temps que corren i sent realistes, és un acord satisfactori per a totes les parts i, sobretot, enceta una nova etapa il·lusionant per a l’entitat i tots els socis del Badalona.

   Com ho veieu?

  • L'escapulat

   Ei Lluís

   D’acord amb el que dius, però també hem de tenir en compte que aquest tipus de jugadors “creatius” han de tenir sovint un desgast menor en defensa. Messi, sense anar més lluny, va caminant…

   En el partit de diumenge, però, sí que és cert que al canari se’l va veure poc, i que jugava “enfadat”. No sé si Piti anirà en compte a partir d’ara… jo sincerament vull creure que no està fabricant un altre “Cas Tacón”… Veurem a Alcoi amb quin equip surt; el de Sabadell és una capsa de sorpreses i li agrada, pel que es veu, jugar amb foc !

 • Anònim

  Partir entretingut contra el valencia. Pero un cop mes es va demostrar q piti esta molt perdut. Con es posible q ferron no jugui????. Es molt millor q grima. Deu haber alguna cosa personal….

  • L'escapulat

   És una realitat que a Ferrón se’l va haver de quedar Piti perquè tenia contracte, i que no era gaire del seu agrat. En qualsevol cas és jugador del Badalona i com a tal sí que és cert que en certs moments de la temporada jo també he trobat que se li hauria d’haver tret més rendiment, sobretot tenint en compte la seva experiència i entrega.

   Com veieu el partit del dissabte? Firmeu l’empat com jo?