BADALONA 1 ONTINYENT 1

Escapulats,

Pas enrere del Badalona. Després del bon empat contra el Baleares del passat diumenge, aquest matí els de Piti Belmonte han repetit resultat enfront de l’Ontinyent. El problema és que aquest cop el partit era a casa i davant d’un rival directe; el penúltim classificat i pitjor defensa de la lliga. A més, el mal regust de boca és total perquè el joc del Bada no ha estat gens bo. Les coses es compliquen.

Us seré sincer: surto amb males sensacions de l’encontre d’avui. L’equip no ha transmès seguretat ni convicció quan més falta feia i, el que encara és pitjor, fins i tot ha pecat d’una certa indolència al llarg dels 90 minuts, especialment tenint en compte que ha estat l’Ontinyent qui durant més estona ha controlat la possessió i el ritme del joc. Mala peça al teler, perquè aquest matí només valia guanyar tant sí com no i al final han volat dos puntets més de l’Avinguda de Navarra. Ha estat un partit força estrany, en què el nostre joc ha anat massa a ràfegues i sense cap continuïtat. Els valencians s’han trobat molt còmodes damunt del terreny de joc i, de fet, podem dir que han estat els de Nino Lema els qui han portat la veu cantant al llarg dels 90 minuts, com a mínim pel que fa al control de la pilota. Molt sorprenent, però encara ho és més l’aparent passivitat que ha mostrat el Badalona, que ni tan sols quan s’ha posat al davant al marcador ha transmès intensitat.

A la primera meitat li ha costat arrencar i fins al minut 24 no hem vist la primera acció de perill del Bada, en una bona internada d’Abraham per l’esquerra que ha acabat en còrner. El canari ha servit de cantonada i Sergi Gómez ha estat a punt de sorprendre la defensa blanca amb una bona rematada de cap, però Unai ha pogut rebutjar novament a còrner. Les altres dues grans oportunitats del primer temps han arribat per les bandes; primer amb una gran acció de Fernando Velillas, avui titular, que ha fet un bon control orientat a l’extrem dret per plantar-se dins l’àrea rival. Per desgràcia, la seva passada de la mort ha estat interceptada a l’últim moment, quan Joaquim ja tenia la canya a punt (26′). El mateix Joaquim ha tingut, deu minuts més tard, l’ocasió més clara dels primers 45 minuts. Abraham ha marxat molt bé per banda esquerra i ha col·locat una centrada baixa perfecta per a l’ex de la Grama, però el seu xut ras i ajustat al pal dret l’ha pogut treure Unai in extremis. Aquesta gran ocasió arribava, tanmateix, enmig d’un autèntic desgavell al mig del camp escapulat, ja que el Bada havia perdut per complet el control de la situació. De fet, Verdú havia posat a prova Marcos amb una bona volea amb cama esquerra quatre minuts abans. El “10” ontinyentí ha estat un malson per a la nostra defensa; una mica l’Abraham dels valencians. Per sort els de blanc són penúltims per alguna cosa, i els costava molt generar ocasions malgrat el seu domini territorial. Per cert, a destacar la presència de David Lázaro a la medul·lar, així com la titularitat ja comentada de Velillas i de Rubén Negredo, els dos fitxatges al mercat d’hivern. Aquest últim ha començat molt bé actuant de referència al davant i baixant pilotes, però de mica en mica la seva actuació s’ha anat desdibuixant, com la de tot l’equip.

La segona meitat ha estat ben diferent a la primera. Començava frenètica, amb arribades per ambdós bàndols: Velillas i sobretot Abraham entraven per les bandes buscant centrades perilloses, mentre que pels visitants Cervera, amb un potent xut que ha marxat fregant el pal esquerre (49′), i Verdú, que ho ha provat per tots els mitjans amb molta classe, han inquietat els dominis de Marcos més del desitjable. Malgrat això, les opcions més clares han arribat arran de dos còrners consecutius del Bada als minuts 60 i 61. Les dues jugades, a més, han estat calcades: pilota al primer pal buscant la prolongació. En la primera Castillo ha pentinat la pilota però un defensor l’ha pogut rebutjar amb problemes; al còrner posterior la jugada sí que ha sortit bé però Joaquim, al segon pal, ha rematat fora amb l’esquerra. Semblava que el Badalona apretava les dents, però només dos minuts més tard els valencians han tingut el 0-1 en una gran acció de Verdú, que ha retallat molt bé a la frontal de l’àrea per marxar de Castillo. El seu xut, per sort forçat, l’ha pogut atrapar Marcos. Enmig d’aquesta bogeria, i sense un clar dominador, el Badalona ha aconseguit marcar: ha estat Negredo, que no ha perdonat després de rebre una bona assistència de Boniquet (que havia entrat per un fos Velillas al 62′). L’ex del Reus només havia d’empènyer la pilota al fons de la xarxa per sumar el seu primer gol amb el Badalona. La jugada, per cert, l’havia iniciat Lázaro després d’una bona recuperació en zona d’atac i la posterior passada en profunditat per Boniquet. Havíem fet el més difícil. Malauradament, després d’avançar-se al marcador els de Piti Belmonte han desaparegut incomprensiblement. En comptes d’aprofitar el cop etzibat a un rival necessitat, ens hem tornat a estancar amb un joc àton i a veure-les venir. L’Ontinyent, esclar, s’ho ha cregut i a manca de deu minuts a punt ha estat d’aprofitar una gravíssima badada defensiva en el servei d’una falta des del mig del camp que ha deixat sol un dels seus davanters davant Marcos. Afortunadament, la pilota ha sortit llepant el pal. El més greu, però, és que aquest avís no ens ha servit per espavilar ja que, en la jugada immediatament posterior, Berna establia l’1-1 després d’una jugada embolicada dins l’àrea. Un autèntic desgavell, fruit d’una falta total de concentració i d’intensitat que ens ha costat l’empat. D’aquí al final poca cosa hem fet, i en realitat han estat ells els qui han anat a pels tres punts… Per cert, abans del gol visitant Piti tenia previst fer entrar a Neeskens, però amb l’empat el jugador que ha entrat ha estat un Lolo que, precisament, no ha estat gaire afortunat. Ah! i a la mitja part Puigdollers havia entrat per Sergi Gómez. El fet que no l’hagi esmentat en tota la crònica es deu, precisament, a que l’ex del Sabadell no ha aportat absolutament res, com gairebé sempre que ha estat damunt la gespa del Centenari.

Negredo ha afusellat Unai al minut 73. És el seu primer gol d’escapulat.

(Foto: Fede Agripa)

Diumenge que ve (16.30h) visitem l’Olímpic de Xàtiva a la Murta, un dels camps més complicats del grup i contra un rival que té a tocar el play-off. El principal problema és que l’ensopegada d’avui ens obliga a sumar alguna cosa… És com un cercle viciós del qual el Badalona no és capaç de sortir. La solidesa defensiva i els bons partits (i punts) que s’esgarrapen davant de rivals complicats serveixen de ben poc si, després, quan t’enfrontes amb equips de la “teva” lliga, punxes. En definitiva, arriba el moment clau de la temporada però no acabem de fer net, continuem en una situació compromesa a la classificació i el temps s’acaba. Cada vegada queden menys partits pel final i juguem amb foc. La incertesa és total per saber si aquest equip és mentalment prou fort per arribar als darrers partits jugant-se la permanència. El que comença a quedar clar, malauradament, és que patirem fins al final.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

13 responses to “BADALONA 1 ONTINYENT 1

 • lluis

  Jo, ahir, vaig veure un partit molt dolent del Badalona. El mitg del camp de Badalona no va existir en tot el partit, que va ser dominat completament per l’Ontinyent. Com sempre el millor del Badalona, la defensa i Marcos, però un despiste defensiu de la defensa ens costa el gol de l’equip contrari.
  Els dos fitxatxes a mi no em van convencer gens. Velillas, no va fer res en tot el temps que va està al camp, bè una centrada i Negredo, a part del gol, no va aportar gaires coses. Almenys Gallego lluita i ho dona tot durant el partit.
  Carracedo,que els partits que ha jugat amb el primer equip ho ha fet força bé, ja torna està amb el juvenil. No entenc res.
  Abraham, com sempre, més pendent de caure a terra i del àrbitre, que de desplegar el bon fútbol que té.
  Com bé dius, a patir fins a final de temporada.

 • Adri

  Sigo diciendo que nos falta centro del campo y hasta que no solucionemos esto no vamos a tirar para arriba. Por cierto, en alguna revista de badalona leí que el Bada tiraría para adelante no en la primera jornada, ni en la octava sino más adelante.porque los jugadores no se conocían.

  Ahora ya llevamos 7 meses (la pretemporada empezó el 15 de julio) y yo creo que ya se deberían conocer porque en cuanto a juego esto no mejora y como sigamos con la tontería de que no se conocen y tal llegaremos a la jornada 38 sufriendo.

  Por cierto, esta semana el Bada va al campo del Olímpic que lleva 5 meses sin perder en casa. Para que os hagáis una idea desde que vinieron al Centenari y nos ganaron 1-2 no han vuelto a perder en casa. Si sacamos un punto ya lo daría como bueno porque ni el Madrid ha conseguido ganar allí.

  Una abraçada escapulats i visca el bada !!!!!

 • L'escapulat

  Tots coincidirem que el partit de diumenge va ser força dolent… Ara bé, jo donaria temps als dos nous fitxatges i penso que, especialment Negredo, pot aportar moltes coses.

  Pel que fa al partit d’aquest diumenge, totalment d’acord amb l’Adri: un puntet estaria prou bé. Esclar que d’un en un no anem enlloc, especialment si després fallem a casa.

  Dit això, ja han arribat a casa dels socis les cartes anunciant la convocatòria de l’Assemblea Extraordinària del dilluns 24. No sé si tots els qui escriviu aquí teniu dret de vot però, en tot cas, què creieu de l’assumpte? Hauríem de marxar del Centenari durant dos anys perquè es pugui fer l’estadi a Montigalà? Confieu en l’Ajuntament?
  Ah! I què us sembla el nou anunci de la construcció del complex esportiu i les piscines Mireia Belmonte? Aquí sembla que ha estat dit i fet,eh? L’alcalde ho anuncia i en dos anyets tot fet. Total: 12 mil·lions d’euros. Déu n’hi dó…

  En fi, què en penseu de tot plegat?

 • lluis

  Jo només són abonat, per qüestions economiques, i per tant no puc anar a la asamblea.
  El meu parer és que no es tindria que maxar del Centenari fins que no estigues el estadi fet. Jo no confiu amb l’ajuntament, ja són molts anys de dir mentides sobre el camp, desde que manava el PSC fins ara que mana el PP.
  En el camp de Montigala, jo el tinc a dos minuts de casa, l’ajuntament ha de fer moltes reformes, gespa nova, posar grades perque hi ha poca gradería i la gent ha d’estar d’enpeus. arreglar les tanques d’entrar al camp perque la gent es cola per jugar-hi, arreglar la cabina de premsa que està molt malmesa.
  D’això del camp molta culpa li dono al antic president del Badalona, Sr.Casquete, perque ell va estar a la presidencia durant mols anys i ell era un dels principals del PSC a Badalona i el camp no es va aconseguir. Ell ha marxat i ara el Badalona vol que el camp es fagi en un plis plas.
  En quant a la piscina jo crec que una piscina a Badalona de 50 metres fa falta, tenim una nedadora, Mireia Belmonte, que està guanyant molts de títols arreu del món passejant el nom de Badalona i ha de anar entrenar fora de la ciutat perque aquí no te mitjans.
  A part de que la piscina que hi ha a Badalona, municipal, pel que diuen està fet un fàstic.
  L’alcalde ha dit que la piscina i el complex esportiu es farà en dos anyets. Jo encara no ho he vist. Qui no diu que pot pasar com el nou camp municipal de futbol que primer, no se quants anys fa, molt de anomenar-ho, i encara s’ha de fer.

 • juan antonio

  lluis el cespet del centenari lo colocaran en el campo de montigala haran gradasy vallaran el campo este campo sera la zona deportiva del badalona, lo de la piscina lo veo bien pero tambien creo que entre el nuevo estadio de futbol y lo de la piscina para dentro de 2 años es para recoger votos.en el apartado del equipo creo que la culpa la tiene piti no tenemos un equipo titular ni esquema de juego,el domingo los jugadores se corregian sitios o sea que no sabian que tenian que hacer,como dice adri yo tambien me conformo con un empate aunque ni el empate nos vale el olot se va y el sant andreu con nuevo entrenador tambbien se ira y tendremos que luchar por la permanencia con el espanyol, espero equibocarme pero es lo que vemos todos.

 • lluis

  Te doy toda la razón en que todo esto que quieren hacer es para recoger votos, Juan Antonio.
  También me temo otra cosa que, como hagan un gran gasto en las instalaciones de montigala, será el campo de fútbol del Bdalona para muchos años y lo del estadio nuevo se ira posponiendo. Ya sabemos como las gasta el ayuntamiento.

 • L'escapulat

  Estarem d’acord que estem recollint les principals preocupacions que són en boca de tots:

  * La majoria d’aficionats estan decebuts amb el rendiment de l’equip i, en especial, amb la gestió que ha fet Piti Belmonte de la plantilla. Veurem com acaba la temporada però jo, personalment, dubto que segueixi l’any que ve.

  * Nou Estadi: Per les informacions que m’arriben, l’única opció que té el club per tal que es construeixi el nou estadi és aquesta; marxar del Centenari perquè es pugui subhastar…

  Com diu en Juan Antonio, la gespa del Centenari (molt bona, per cert) es traslladarà a les instal·lacions de Montigalà i, en un futur, allò serà la “ciutat” esportiva del Bada, pel futbol base i el femení. La idea és bona sempre i quan hi hagi seriositat i es compleixin els terminis… I, repeteixo, SERIOSITAT. El nou estadi ha de ser amb cara i ulls; graderia, tribuna coberta, cabines de premsa dignes (PER FAVOR !!!) i accessos decents.

  Suposo que el dia 24 sortirem de dubtes i el president i la seva Junta ens ho explicaran tot a la perfecció. Després queda, esclar, el vot del soci.

  En seguirem parlant !

  PS: Per cert, una anècdota (o no)… NO ens podem permetre que el club enviï una carta als seus socis farcida de faltes d’ortografia. És de vergonya aliena…
  A veure si la queixa arriba a qui li pertoqui…

  Diumenge important no perdre a Xàtiva!

  AMUNT BADALONA !!!

 • oscar

  No entenc perqué no es fa fora a piti.aquí fa olor a podrit alguna cosa… Crec que es vol baixar expressament perqué no ni han dineros… Pero el presi no no vol dirho

  • L'escapulat

   Bé, abans ho dic i abans la cago. Derrota a Xàtiva sense xutar a porta. La situació ja és límit.

   Óscar, personalment jo el cessaria si diumenge no es guanya davant el Mestalla, però a aquestes alçades, i pel que s’ha vist, l’experiència ens diu que seguirà a la banqueta.

   Ens esperen dos mesos molt durs… L’equip no pot fallar a casa i a més ha de sumar alguna cosa a fora si no volem veure’ns al mes d’abril lluitant pel descens. Perquè, ara mateix, som carn de Tercera.

   I dilluns 24 l’assemblea. Veurem si es farà en un ambient prebèl·lic per la situació esportiva de l’equip.

 • Inodoro power

  Suerte, escapulats. Espero que se salven.

  • L'escapulat

   Gracias por el apoyo, Inodoro, como siempre.

   Ya ves que aquí estamos en horas bajas, pero al menos parece que por fin nos construyen un estadio digno… a ver si la próxima promoción nos la disputamos en un campo decente.
   Promoción para 1ª División, claro.

   Saludos y gracias por la visita !

 • lluis

  Oscar penso el mateix que tú, que aquesa temporada es vol baixar. No pot ser que no es xuti cap cop a portería en tot el partit, si has de guanyar si o si, jugues tot el partit a la defensiva.
  Tothom criticabem a en Cámara, però millor que en Piti ho va fer.

  • L'escapulat

   Suposo que de moment Piti Belmonte ens està decebent a tots… no pot ser que siguem un equip tan pobre en atac, i després de 26 jornades si la cosa no rutlla és que ja no ho farà. En fi, de totes maneres crec que el que ara toca és arremangar-se, estar al costat del míster i de l’equip i patir tots junts per salvar-nos. Després, amb el cap fred i un cop amb les dades a la mà, ja podem fer valoracions i prendre les decisions oportunes.

   Imprescindible els tres punts del diumenge i, per cert, no oblideu que el dilluns tenim l’assemblea de socis… Buff !