BADALONA 0 L’HOSPITALET 0

Escapulats,

Empat a zero del Badalona aquest matí al Centenari davant L’Hospitalet. Que no us enganyi el marcador: els 90 minuts de partit han donat per a moltes coses, tot i que la realitat és que cap dels dos equips ha aconseguit marcar i s’han hagut de repartir els punts. Això significa, malauradament, que els escapulats seguirem una setmana més ben a prop de l’abisme.

L’Hospitalet és un altre equip des de l’arribada de Kiko Ramírez a la banqueta. No descobreixo pas res: els riberencs arribaven com a favorits al partit d’avui, i no era d’estranyar si tenim en compte que venien de guanyar cinc dels darrers sis partits i sent els màxims golejadors del grup III amb Elche i Llagostera. Per això tampoc ens ha sorprès l’inici fulgurant dels del Baix Llobregat, que en a penes dos minuts han tingut dues bones oportunitats per avançar-se a l’electrònic. Primer amb un potent xut d’Akinsola amb cama esquerra que Marcos ha desviat a còrner al minut 5 i, poc després, per mitjà d’un xut creuat de Canario que el nostre sofert porter ha pogut treure in extremis amb els peus. S’endevinava un matx clarament decantat del cantó visitant, però vet aquí que a partir dels vint minuts de joc els de Piti Belmonte s’han posat la granota de feina i han passat a controlar la possessió de pilota. Fruit d’aquest domini han arribat els nostres millors moments i alguna ocasió de gol; com sempre, en botes d’Abraham. El canari jugava en punta altra vegada (ningú sap quan tornarà Gallego…) i ha protagonitzat dues bones accions per avançar-nos al marcador. Primer, amb un bon xut de falta frontal que Craviotto ha desviat a còrner després d’una gran estirada i, després, amb una volea encara més espectacular al segon pal que el porter riberenc, amb l’ajuda del pal, ha salvat de forma acrobàtica. La rematada immediatament posterior de Lolo l’ha pogut treure la defensa amb dificultats. S’escapava així l’ocasió més clara del partit per inaugurar el marcador. Entremig d’aquests dos intents d’Abraham, Akinsola, un autèntic corcó durant tot l’encontre, ha tingut temps per tornar a fer lluir Marcos amb un xut ras que el nostre arquer ha refusat a dures penes. La primera meitat ha acabat amb un xut de falta de Canario que Marcos ha tornat desviat amb la punta dels dits a còrner.

Els dos porters han estat providencials per evitar que es mogués el marcador.
(Foto: Fede Agripa)

Els segons 45 minuts han començat sense perdre ni un bri de la intensitat que havíem vist al primer temps, si bé ara érem nosaltres els qui portàvem la veu cantant. Sorprenentment, L’Hospi semblava adormit i havent perdut tota l’agressivitat i la pressió de què havia fet gala abans. L'”empanada” els ha durat ben bé un quart d’hora, que per desgràcia no hem aprofitat per castigar-los amb un gol… Al 47′, i després d’una espectacular passada de rabona d’Abraham, Lolo s’ha plantat pràcticament sol a l’àrea visitant, però el seu xut amb l’esquerra no ha inquietat Craviotto. Segurament, el sevillà no s’acabava de creure que no fos en fora de joc al moment de rebre, i el segon de dubte li ha fet perdre tota opció…Pocs minuts després ha estat Joaquim qui l’ha tinguda en una rematada des de dins de l’àrea que el porter riberenc ha pogut aturar sense complicacions. Una llàstima, perquè l’acció provenia d’una gran jugada personal de Carracedo des de banda dreta. El jove del planter tornava a ser titular avui i la veritat és que segueix demostrant que té lloc al primer equip: aporta desequilibri, agressivitat i molt olfacte a l’hora de generar perill. A partir d’aquest moment, i com era d’esperar, els de Kiko Ramírez han despertat de la seva letargia i han tornat a rondar la nostra àrea. Especialment a través del seu capità Manel, que primer ho ha provat amb un xut des de la frontal que ha marxat fora per poc (58′). Tanmateix, l’oportunitat més clara de tot el partit l’ha tinguda deu minuts més tard però, després d’una bona internada i tot sol davant Marcos, ha creuat massa l’esfèrica quan ho tenia tot de cara. L’Hospi ens havia perdonat la vida. Ho acabaria pagant? Desafortunadament tot just uns instants després Fran Grima ha estat expulsat amb vermella directa per una manotada imprudent en un salt amb Iván Salvador. El Bada es quedava amb un home menys a manca de 15 minuts per la fi del partit. Tot feia pensar en un final agònic i amb molt de patiment, però la veritat és que el plantejament i l’actitud escapulats han estat molt bons i hem aguantat molt bé al darrere. A banda d’un xut postrer de Canario que ha passat llepant el pal, el Bada no ha patit grans angoixes per mantenir un puntet que podem considerar un mal menor.

L’empat d’avui no deixa de ser un mal resultat, però si tenim en compte les cricumstàncies, el rival que teníem al davant i els resultats dels nostres rivals directes, tampoc suposa un drama. Ara bé, aquesta igualada sí que comporta que diumenge que ve, a l’Estadio Balear, un dels més complicats del grup, estiguem obligats a treure alguna cosa positiva si no volem començar a jugar perillosament amb foc. Les properes setmanes seran decisives: aquesta segona volta ens visiten pràcticament tots els rivals directes (Ontinyent, Constància, Mestalla, Olot…), així que la salvació s’haurà de fonamentar en fer del Centenari un fortí. En tot cas, ara ja cal pensar en el desplaçament a Palma de Mallorca, on espera un Atlético Baleares que avui ha perdut a última hora a Olot, cedint el lideratge al Llagostera. En definitiva, un rival de nivell però que, mirant-ne la plantilla i sobretot pel que va demostrar al Centenari, no és ni molt menys un conjunt imbatible.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

10 responses to “BADALONA 0 L’HOSPITALET 0

 • lluis

  Ahir el Badalona no em va agradar gaire. L’Hospi, per mi, és un dels millors equips que ha pasat per aquí Badalona, però és que el Badalona no va fer un partit com els que había fet el dia del Huracan o el dia del Espanyol. Una altre vegada San Marcos ens va salvar de la desfeta, d’accord que també ells van tenir a Craviotto el seu salvador amb les dues o tres ocasions que va tenir el Badalona.
  També la banqueta del Badalona crec que no va està acertada, Lolo estaba asfixiat i canvian a Carracedo un jugador jove que ho està fent molt bé i que cada partit és el primer canvi.
  Abraham, a mi que em perdoni, tot el partit protestant al àrbitre, a la mínima que el toquen es tira a terra i la majòria de cops no és ni falta i a la segona part no corra ni lluita per la pilota.
  Crec que ahir el Badalona hagués pogut fer alguna cosa més en el terreny de joc.

  • L'escapulat

   Bentornat Lluís !

   Totalment d’acord pel que dius dels canvis. Jo tampoc hagués canviat Carracedo mai de la vida. Lolo o Puigodllers semblaven substitucions més assenyades pel que s’estava veient sobre el terreny de joc. En tot cas quedem-nos amb els elements positius: en Cristian és una clara promesa de futur; a veure si aquesta la podem gaudir més temps del que estem acostumats…

   Pel que fa a Abraham, sincerament jo penso que ell necessita jugar en banda i amb un punta de referència, si no es perd massa en baralles amb els centrals (que evidentment li reparteixen molta estopa) i protestant a l’àrbitre. A l’extrem, i deixant la feina bruta per a d’altres (un davanter de referència), crec que seria molt més efectiu i faria molt més de mal.

   L’altra qüestió és que ningú sap què li passa ni quan tornarà Gallego…

 • lluis

  Dons si a Gallego no se sap que li passa, perquè han deixat anar a Jordi, i també anaven a fer el mateix amb Moha? No hi han davanters i el Badalona ha deixat marxar a un i l’altre gairebè? No ho entenc.
  I pel que va dir Piti a la roda de premsa no creu que vingui ningú en el mercat d’hivern.

  • L'escapulat

   La mateixa reflexió que has fet tu l’hem fet tots aquesta nit a la Tertúlia de RCB… Aquest tema, juntament amb l’afer Tacón, no s’acaben d’entendre gaire… I el pitjor, ningú en dóna explicacions.
   Veurem, perquè el mercat d’hivern acaba aquest cap de setmana.

 • lluis

  Moha també ha marxat. Ja estem sense davanters.

 • Anònim

  Tacón ja ha causat baixa en el club…Ho han dit avui al migdia a Televisió de Badalona

 • Anònim

  Tacón ja és baixa…ho han dit a Televisió Badalona

 • L'escapulat

  Doncs per fi s’ha resolt l’ “affair Tacón”.

  Si ha rescindit contracte, vol dir que ha arribat a un acord amb el club per saldar el que se li devia. Potser ha cobrat només una part del que li faltava pel que resta de la temporada.

  En definitiva, un autèntic fracàs, perquè era un dels millor pagats de la plantilla i ens l’hem menjat amb patates per un tema extraesportiu. Aquí s’hauria de discutir si la voluntat de Piti s’ha posat al davant del bé del club o si realment el jugador era indisciplinat o un element distorsionador al vestuari (pel que jo sé i pels que el veien als entrenaments, no era així). En qualsevol cas, ALGÚ ENS HO HAURIA D’EXPLICAR.

  Dit això, suposo que aquesta sortida i l’estalvi (“estalvi”) de calers permetrà que es fitxi un jugador, pressumiblament un davanter o algú amb gol. Veurem.

  Ja sabeu, si teniu alguna informació o voleu opinar sobre tot aquest assumpte, sou lliures de fer-ho aquí !

 • lluis

  A mi Ferran Tacón, sempre que l’havia vist jugar amb altres equips al camp del Badalona, no m’havia convençut mai. I això de que cada temporada vingués amb un equip diferent, Leganés, Tenerife, Alcoyano, dona molt que pensar d’aquest jugador.
  Em deixes bastant estranyat quan dius que era uns dels millors pagats de la plantilla.Crec que no s’ho merexia ni de bon troç.