NOTES A L’ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS

Escapulats,

Comento, breument, els punts que considero més interessants del que ha passat avui a l’Assemblea General de Socis, celebrada a l’Auditori Mª Aurèlia Capmany del Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN):

 • El Badalona jugarà tot el que resta de temporada al Centenari. Així ho ha assegurat el regidor d’esports de l’Ajuntament, Juan Fernández, present avui a l’acte.
 • El conveni signat el 2006 entre el Badalona i el consistori era, en paraules del polític popular, “una carta als reis”. Recordem que, segons aquell acord, el Bada havia de rebre cada temporada una xifra propera als 600.000€ durant 30 anys en concepte de subvenció directa.
 • El consistori acaba de fer una proposta al CF Badalona que modifica certs aspectes de l’anterior conveni per tal d’adaptar-los a la nova realitat econòmica. De fet, Fernández ha confirmat la xifra: per aquest acord, el Badalona cobraria de l’Ajuntament 100.000€ anuals. Així doncs, parlem d’una reducció de 500.000€. El cost de no haver fet els deures en l’època de vaques grasses.
 • Aquesta proposta de l’ajuntament haurà de ser aprovada pels socis en una assemblea extraordinària que s’ha de celebrar properament. Si s’aprova, club i administració signaran l’acord i el projecte entrarà en marxa el primer trimestre de 2014. El pressupost del nou estadi municipal és de 7 milions d’euros.
Assemblea 3-12-13
Miguel Ángel Sánchez en un moment de la seva intervenció.
(Foto: L'escapulat)

A partir d’aquí hi ha un petit problema, i és que com ha emfatitzat el president, no es pot subhastar un terreny amb inquilins a dins; o sigui, no es poden vendre uns terrenys dels quals s’està fent un ús esportiu. Per tant, la solució seria que el comprador dels terrenys ens cedís el seu ús en el període que durés la construcció del nou estadi (ara mateix es parla d’uns 25 mesos).
Aquí, sota el meu parer, hi ha la mare dels ous. Al meu entendre, és imprescindible que el club tingui la seguretat que l’equip no marxa de l’Avinguda de Navarra fins que el nou estadi no estigui acabat.

Més coses:

 • L’assemblea ha votat per àmplia majoria suprimir la figura del “president institucional”, per la qual cosa l’assumpte queda clar després de l’affair Casquete
 • Per aquesta temporada 2013/14 hi ha un desequilibri pressupostàri de 150.000€. L’Assemblea ha aprovat que la Junta faci els ajustos necessaris per a compensar-ho.
 • Males notícies: el Bada ha passat dels 810 socis de 2006 als 303 de l’actualitat. De fet, en l’exercici anterior s’esperaven uns ingressos de 80.000€ en concepte de quotes de socis i abonats, però la xifra final és demolidora: 37.625€. Ni el 50% del previst…
 • Segurament, la introducció de la figura de l’abonat hi ha contribuït. En aquest sentit, el soci nº 218, Xavier Saisó, ha denunciat que el CF Badalona és l’únic club europeu en què els socis han de pagar per poder assistir a les assemblees i votar-hi. És a dir, que hi ha socis de primera i de segona. Miguel Ángel Sánchez s’ha compromès que en la propera assemblea es sotmetrà a votació l’eliminació de la figura de l’abonat per tal que tots els socis tinguin els mateixos drets.

En definitiva, aquestes són les línies mestres del que ha passat aquesta tarda-vespre-nit (l’Assemblea ha acabat passades les deu) al BCIN.

Si teniu qualsevol comentari a fer o voleu dir-hi la vostra, com sempre, això és casa vostra.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

13 responses to “NOTES A L’ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS

 • lluis

  No s’ha explicat les raons perque el Sr. Casquete ha deixat la presidencia d’honor?

  • L'escapulat

   Pel que vaig entendre, en la darrera assemblea es va aprovar “d’estranguis” la proposta de nomenar-lo president d’honor, però aquesta no és una figura reconeguda als Estatuts, així que de fet Casquete va fer un brindis al sol.

   Per cert, en la Junta hi va haver força crítiques a l’expresident, que ahir no es va deixar veure pel BCIN.

 • lluis

  Una altre pregunta, aquests 303 socis s’inclouen abonats o només els socis en dret a la asambleas diguem-ho aixi?.

  • L'escapulat

   303 són els socis amb dret de vot; és a dir, els que paguen la quota de soci a més de l’abonament de temporada (85€ en lloc dels 50€ d’abonat).

 • lluis

  Moltes gràcies

 • Vila-Rebollo-Pepín

  No sé si a part de dir el nombre de socis “de primera” (303) va dir els que som “de segona”. He fet els meus càlculs: 303 socis x 85 = 25.755 euros. Per arribar als 37.605 euros recaptats en faltarien 11.850, entre els 50 euros que paguem els de segona són 237 socis més. En total 540 socis entre els de primera i els de segona. Si al 2006 erem 810 socis, vol dir que n’hem perdut 270, just una tercer part.
  El que no em lliga és que esperavan recaptar 80.000 euros. Si al 2006, que sembla ser el punt més alt erem 810 socis, suposant que tots fossim de primera i paguéssim 85 euros, s’haurien recaptat 68.850 euros, una xifra una mica allunyada dels 80.000 euros. I a més, m’imagino que aquests 270 socis que s’han perdut desde el 2006, s’hauran perdut de forma esgraonada, pel que encara entenc menys aquesta previsió de 80.000 euros. I després veiem que hi ha un desajust pressupostari de 150.000 euros, no m’extranya veient les previsions.
  És trist veure la baixada de socis, però hi han molts factors que ho explican, estem estancats a la segona b (tot i que pels que hem patit tants anys de tercera divisió i de regonal preferent això és glòria) sense gaires expectatives reals de pujar, i avui en dia només compta ser del Barça o del Madrid, ser d’un equip de segona b, fins i tot segona a, és vergonyós, cada vegada hi han més opcions d’oci, la crisi (no tothom pot pagar 85 ó 50 euros, (tot i que no ho trobo car, ni els 85 per ser soci de primera),etc. Per mi el més trist és la poca ajuda que rebem per part de la premsa, tret del 9 esportiu. Al mundo deportivo i l’sport, que se suposa que són premsa esportiva i catalana, a les seves webs és impossible veure ni tants sols la classificació de segona B. Ara, si un jugador surtit de la cantera del Barça (ni tants sols fa falta que hagi format part de la pantilla del primer equip) juga la final de la lliga dels estats units, s’hi envia un enviat especial i es fa un monogràfic de la lliga dels Estats Units.
  I ho deixo aquí, que la meva dona em diu que sembla que estigui escribint l’antic testament….

  • lluis

   Vila-Rebollo-Pepin jo també vaig fer els càlculs quan vaig saber lo dels socis i em sortian més o menys els números que poses tú. Jo actualment estic l’atur i pago carnet d’abonat, 50 euros. I jo crec que molts de que eran socis al any 2006 es van pasar a abonats veient les baixades de preus.
   El que dius de la segona b, també et dona la raó perque la gent es cansa de veure cada any els mateixos equips, i lo de la prensa també és veritat i avui jo he quedat glaçat quan he vist a El Mundo Deportivo que posaban 2 pàgines de la prèvia Sant Andreu-At.Madrid mentres que quan el Badalona va jugar amb el Barça la copa del rey no van fer tanta propaganda.
   Després una altre cosa que em va sobta és que, quan va morir Cayetano Re, no sabessin que hagués jugat amb el Badalona, ni per la televisió, ni per la ràdio ho van dir.

 • L'escapulat

  Abans de res, una autèntica llàstima la derrota aquesta tarda a Vila-Real. És cert que és un camp molt complicat, però hem tingut ocasions per avançar-nos a la primera meitat i al final et fan un golet i s’emporten els 3 punts.
  En fi, en la meva opinió, calen 4 punts en els dos últims partits de la darrera volta per no arribar al Nadal en una situació crítica. Els rivals, Huracán i Lleida, no són gaire propicis… Tocarà patir, escapulats !!

  * Tema socis:

  Jo crec que s’ha d’agrair que la nova directiva de Miguel Ángel rebaixés la quota de soci en 100€ (abans era de 185€) i a mi el que em sap greu (i em decep) és que, amb un preu d’abonament tan baix, la gent no s’animi a pagar 50€… És veritat que la cojuntura econòmica no ajuda, però sincerament crec que 50€ l’any… Bé, en qualsevol cas és el que hi ha; i és el panorama esportiu del país… la reflexió que feu dels mitjans i de l’hegemonia exagerada Barça-Madrid em sembla molt encertada. No crec que la gent es cansi de veure sempre els mateixos equips… la gent es cansa d’una categoria “pou” de la qual es molt difícil sortir i que ofereix ben pocs partits atractius. I com que la reforma federativa sembla eternitzar-se en el temps, si és que mai arriba…

  De totes maneres, ànims ! Crec que l’equip s’ha recuperat del pèssim inici de temporada i, tot i que el calendari final no ens està ajudant, crec que el 2014 serà un any molt millor que aquest que deixem enrere…

  Amunt Badalona !

 • Adrii Bada

  Hola bona nit.

  Respecte al tema socis que dieu em sembla que d’abonats hi ha més dels 237 que dieu. Almenys això posa al número del meu carnet. El que no acabo d’entendre és com fan aquest recompte. Al 2007 jo era el soci nº 2596, aleshores no entenc aquesta diferència respecte als 810 que van dir a l’Assemblea. Algú m’explica què és el que falla??

  Una abraçada a tots i Visca el Bada !!!

 • lluis

  Bon dia
  Adrii Bada, això dels números d’abonats crec que no cal fer-li molt de cas, jo també tinc el 8 i algo, però crec que no están regularitzats.
  Escapulat també et dono la raó en que la gent es cansa de la categoría, aquesta categoría, ja que la federació no va cap reestructuració, com tú bé dius, té que ser uan categoría pont, un parell de temporades i a Segona A.
  En quant al partit d’ahir, estem am el mateix de tota la temporada, no marquem gols, i així ens costa molt guanyar i fins i tot empatar. Els gols que fem són d’estrategia, de jugada elaborada marquem poc i així no podem anar enlloc malgrat que el joc del equip ha millorat.
  A mi em fa por diumenge perque el partit és el de Cap Nen Sense Joguina, tothom tindrà que pagar o portar una juguina, juga la Penya a la mateixa hora, a veure si això mimba, encara més , la asistencia de públic al Centenari. Espero i desitjo que no, el equip necesita recoltzament del públic.

 • L'escapulat

  Pel que comenteu dels números de soci, jo tampoc li faria gaire cas: jo vaig passar de ser el 2587 al 298. Em van dir que era perquè ara el número realment correspon al nombre de socis que paguen quota i tal, sense comptar números de futbol base, entrenadors, etc.

  Jo comparteixo la teva preocupació Lluís, però no només per aquest proper diumenge. Si, posem per cas, perdem els dos partits que resten d’any (o sumem 1 punt), quedarem en una situació més que complicada a la classificació. És fotut, perquè l’equip ha millorat, però el calendari final ens és molt desfavorable…

  Si arribem al Nadal fotuts què faríeu? Piti al carrer? Reforços al mercat d’hivern?

  El que està clar és que baixar a 3ª no és una opció. Si baixem, no hi haurà projecte d’estadi municipal ni hòsties en vinagre que puguin revitalitzar la situació del club…

 • lluis

  Si arribem fotuts al Nadal la veritat és que jo no sé que fer. No hi han calers, per lo que canviar d’entrenador o reforços crec que és una cosa bastant difícil.
  Lo que tenim s’han de posar molt les pil.les i han de treure això endavant com sigui.No s’ha de baixar a 3ª, sino s’ha acabat tot.
  Em d’esperar que els que están al club ara fagin una segona volta impresionant i salvint la categoría, només demano això tal i com están les coses de fotudes.