BADALONA 2 LLAGOSTERA 3

Escapulats,

En primer lloc, perdoneu la meva tardança i aquesta entrada “exprés” al blog, però la veritat és que ni el temps (ni, per què no dir-ho, les ganes) han jugat a favor de qui us escriu… Anem al gra: El Badalona ha tornat a caure derrotat i trenca així la bona dinàmica iniciada ara fa 15 dies amb la victòria davant el Nàstic. Aquest matí, i en el mateix escenari, els escapulats han deixat escapar tres punts més en un partit que ha tingut de tot i que, malauradament, ha acabat de la pitjor manera possible pels nostres interessos. Sembla que ens costa trobar la línia; no encadenem dos partits bons i, en definitiva, no acabem d’arrencar. Piti Belmonte encara ha de donar amb la tecla adequada per a fer rutllar un equip al qual, per desgràcia, se li comença a tirar el temps a sobre. Els àrbitres, certament, tampoc ens estan ajudant gaire. De fet, avui hem necessitat rebre tres penals clars perquè ens en xiulessin un. Ara bé, no oblidem el quid de la qüestió, companys: aquesta setmana arribem a la jornada 15 i per tant ja no té sentit el suat tòpic que “això tot just acaba de començar”. No, no acaba de començar. S’han disputat 42 punts a la lliga i el Badalona només n’ha sumat 11. Tan sols hem guanyat dos partits i, tercers per la cua, la salvació ens queda a 4 punts. Hem de reaccionar. No podem arribar a l’aturada nadalenca amb aquests dubtes i, sobretot, en aquesta posició a la taula, perquè aleshores sí que arribaran els nervis i les presses. I és molt difícil sortir d’un pou amb nervis i amb presses…

Parlem ja del partit d’avui. L’encontre ha començat amb una tònica que, si fa no fa, s’ha mantingut durant els 90 minuts: el Bada buscant el futbol directe i les passades a l’esquena de la defensa i els gironins apostant pel toc i les triangulacions. És cert que els de Lluís Carrillo portaven el pes del joc, però les aproximacions més interessants les teníem nosaltres. Sense anar més lluny, un golàs de vaselina (ben) anul·lat a Abraham per fora de joc, després d’una bona pentinada de Gallego. De res han servit aquestes sensacions quan, al minut 10, i tot i que ja estàvem més que avisats del perill del Llagostera a pilota aturada, una falta al vèrtex esquerre picada per Piti l’ha rematada Eloi avançant-se a tothom per establir el 0-1 amb què arribaríem al descans. Una autèntica gerra d’aigua freda. Al minut 26 ha arribat la primera jugada polèmica: bona internada de Cárdenas per banda dreta, centrada a l’àrea i Gallego que aconseguia ficar la cama per rematar a porteria. La pilota ha rebotat en un defensor gironí i tot el Badalona en bloc i, no cal dir-ho, el nombrós públic del gol sud s’ha alçat d’un bot reclamant mans dins l’àrea. De res han servit les protestes. Bé, sí: han servit perquè Bermudo veiés la groga per protestar… Encara sort, per cert, que en la darrera acció del primer temps, i en una falta lateral calcada a la del 0-1, Sellarés no ha encertat a trobar porteria i la seva rematada de cap ha sortit desviada. Definitiviament, no havíem après la lliçó.

Pobra entrada al Centenari, en un matí amenaçat per la pluja.
(Foto: L'escapulat)

La segona meitat ha estat molt moguda. Al 55′ ha arribat el gol de Joaquim, rematant de cap una excel·lent centrada des de l’esquerra de Boniquet, i a partir d’aquí han arribat els millors moments del Bada. Sense anar més lluny, cinc minuts després Abraham ha pogut marcar el segon, però el seu xut creuat l’ha pogut treure Moragón in extremis i, en el rebuig, Lázaro ha estat literalment “atropellat” dins l’àrea quan només havia d’empènyer la pilota per marcar. L’àrbitre no ha volgut saber res d’un dels penals més clars que jo he vist al Centenari en aquests 10 anys a la 2ª B… Les desgràcies, com ja sabeu, mai vénen soles: quan millor estàvem jugant ha tornat a arribar la garrotada gironina… Eloi marcava el segon amb un espectacular cop de cap inabastable per a Marcos (62′). El Badalona, però, no s’ha rendit i, comandat per un incisiu Abraham, ha posat setge a la porteria de Moragón. Finalment el canari ha estat objecte de penal al minut 70 (aquest sí assenyalat, per fi!), en una acció en què el visitant Barnils ha vist la vermella directa. L’ex de la “Balona” no ha fallat des dels 11 metres i tot se’ns posava de cara… Per desgràcia, la grandesa del futbol és que es tracta d’un esport totalment imprevisible: quan tot semblava apuntar que el Bada aspirava a sumar els tres punts, una indecisió entre Gallego i Marcos a la sortida d’un còrner ha significat el tercer gol llagosterenc (84′). Un altre cop a pilota aturada i un altre cop amb Piti com a executor. Un gol en pròpia meta a manca de sis minuts i gairebé en l’única aproximació del Llagostera en el darrer quart d’hora. Era el cop definitiu; un autèntic despropòsit que ens deixava molt tocats i sense resposta. El partit s’ha allargat fins al 95′, però el marcador ja no s’ha mogut a pesar de dues batzegades finals de Lolo i Abraham. Amb els tres d’avui ja han volat 13 punts del Centenari…

Dissabte que ve (16.30h) visitem el filial del Levante, un altre equip amb problemes però que sembla que sí que ha trobat la fórmula per tal de reaccionar. De fet, els granota fa cinc jornades que no perden i ja han sortit de la zona perillosa. Nosaltres, en canvi, ens trobem de nou amb l’aigua al coll. Ens hem d’aixecar, no ens queda altra: Tornar a perdre no és una opció.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

One response to “BADALONA 2 LLAGOSTERA 3

  • lluis

    Ahir vaig sortir del camp decebut. D’accord que l’arbitratge no va afavorir gens els interessos del Badalona, ben al contrari, però el que no es pot permetre el Badalona, i més sabent’ho, és que ens fagin els tres gols practicament iguals, de pilota aturada.
    Empata el partit, controlem el partit, i estem mes a prop del 2-1 que del 1-2, penal no assenyalat, i gol de pilota aturada del Llagostera. Tornem a empatar, es queda el Llagostera amb 10 jugadors, tornem a dominar i al final un corner i gol de pilota aturada i en propia porta del Badalona.
    Això és el que més amb va decebre ahir, els gols encaixats, perque tot i la nefasta actuació arbitral, el Badadalona va tenir el partit per guanyar.