BADALONA 0 BALEARES 1

Escapulats,

No tinc gens de ganes d’escriure sobre el Bada, avui. Suposo que tots els que heu anat al Centenari compartiu aquesta emprenyada… El Badalona ha perdut el seu primer partit oficial i segueix sense guanyar. Quatre empats i una derrota és un balanç molt pobre per les cinc primeres jornades de lliga. El més preocupant, però, són les xifres golejadores: 1 gol en cinc partits. No cal dir res més. L’equip no aconsegueix trobar continuïtat en el joc d’atac i li costa autèntics horrors generar ocasions, cosa difícil d’entendre si algú mirava l’alineació amb què ha acabat avui el Badalona el partit. Fins a 6 jugadors de marcat caràcter ofensiu (incloent dos puntes: Gallego i Moha) eren damunt la gespa al darrer quart d’hora de l’encontre. Al final no hi ha hagut manera, malgrat una clara oportunitat de Moha que ha salvat in extremis el porter balear. El pitjor, però, és que, amb ben poca cosa, sense fer res de l’altre món, l’Atlético Baleares s’ha endut els tres punts. I, a sobre, gràcies a una errada imperdonable en defensa. Una falta d’entesa entre Cárdenas i Fran Grimà al darrere ha permès a Capó pispar-los la cartera i plantar-se sol davant Marcos que, venut, aquest cop no ens ha pogut salvar… Un desastre, vaja. 

Com que no tinc gaires ganes de parlar de futbol, si em permeteu començaré abordant l’altre gran assumpte del dia a nivell institucional. Em refereixo, evidentment, a la roda de premsa prèvia al partit que han ofert Miguel Ángel Sánchez i el líder del grup municipal de Convergència i Unió, Ferran Falcó. L’assumpte a tractar, la veritat, feia una mica de mandra… no em mal interpreteu: sens dubte és un dels grans temes (si no és que és “el tema”) que ha d’afrontar l’entitat, i sobretot un dels punts estrella en el programa de la nova junta directiva. Ara bé… a mi em cansa una mica que haguem d’estar sempre reivindicant-lo. Sembla que visquem en el dia de la Marmota. Avui a la sala de premsa no s’ha dit res que no esperéssim, tot i que com a mínim s’ha dit de forma planera i clara. Falcó ha denunciat que ja han passat 18 anys i 4 alcaldes des que s’aprovés el primer projecte de construcció d’un nou estadi municipal per a la ciutat de Badalona. La situació ja la coneixem tots. Per al líder convergent “s’ha de deixar d’esperar l’ocasió per anar a buscar-la”. Bàsicament, Falcó ha dit que no cal ser un home de futbol per a dir prou. Com bé ha dit Miguel Ángel Sánchez, la ciutat de Badalona no es mereix un estadi vell i decrèpit com el Centenari (inaugurat, recordem, el 1936), que a més a més dóna una imatge molt pobra de la ciutat als equips que venen de fora. Falcó ha posat èmfasi en el fet que el nou estadi no ha de costar ni un euro als ciutadans, ja que és el Badalona, a través d’una operació immobiliària, qui finançarà el projecte amb l’ajuda de l’administració. Aquesta operació recordem que consisteix en la venda dels 34.000 m2 dels terrenys de l’Avinguda de Navarra per a la futura construcció d’habitatges (la meitat d’ells de protecció oficial), els beneficis de la qual serviran per finançar la construcció d’un nou camp al Torrent de la Batllòria. Aquesta és la història que ja ens sabem tots de memòria… “Cal posar-s’hi. Ja no hi ha excuses. Aquest sempre ha estat un tema de ciutat i la resta de grups municipals comparteixen l’interès de CiU perquè Badalona i el Badalona tinguin l’estadi que es mereixen”. Paraules de Falcó, que també ha reconegut que el Badalona segurament tindria moltes possibilitats de guanyar en una possible denúncia judicial, però tant ell com Sánchez han coincidit en afirmar que el millor per a les parts és no anar per aquesta via. El club, ha dit el nostre president, torna a donar una oportunitat als polítics perquè tirin endavant el projecte. Sempre segons el dirigent de CiU, la intenció seria que a finals d’aquest any ja hi hagués un projecte urbanístic aprovat i que el 2014 es col·loqués la primera pedra del nou estadi, que hauria d’estar acabat, tant sí com no, l’any 2015. Caldrà veure si tot queda en paraules altra vegada o sí ara va de debò i totes les parts (sobretot l’Ajuntament, no ens enganyem) posen fil a l’agulla. El que també ha quedat clar és que el que constava al conveni inicial, que preveïa una partida de 600.000€ anuals de subvenció al Badalona, no es podrà complir. El club enten que això és impossible en el nou context econòmic, i ambdues parts s’han mostrat predisposades a dialogar. “Parlant la gent s’enten”, ha reblat Falcó. Divuit anys donen per a moltes converses, certament. La meva opinió ja la coneixeu: és trist que, pel que sigui, un projecte d’aquesta importància per a la ciutat no es tirés endavant quan era època de vaques grasses.  Hi ha molts agents implicats, és cert, però normalment la política municipal ha girat l’esquena al Badalona sense adonar-se’n, potser, que es perjudicava no només a una de les entitats amb més història de la ciutat, sinó també a la ciutat mateixa.

Ferran Falcó ha estat qui ha portat la veu cantant a la roda de premsa.
(Foto: L'escapulat) 

I ara una mica de futbol, perquè no quedi dit. Quina mandra… El Badalona sortia amb Ferran Tacón en lloc de Boniquet, mentre que Abraham tornava a l’onze titular i Fran Grimà substituïa el lesionat Bermudo. El partit ha començat amb molt de ritme, però ha estat un miratge. Aviat s’ha imposat el migcampisme i l’avorriment. El Badalona no ha xutat ni una vegada a porta durant els primers 45 minuts i ni tan sols ha picat un sol còrner. Suposo que ja us feu una idea de com han anat les coses. l’Atlético, és veritat, tampoc ha fet res de l’altre dijous, però sí que arribava amb molta més claredat i tant Thiago com Xisco han tingut alguna acció de perill. La més clara, però, ha arribat quan el primer temps ja moria. En temps de descompte, i després de l’enèsima incursió per banda dreta de Juan Vich, Thiago ha deixat passar molt bé la pilota per habilitar Joan Oller que, tot sol i amb Marcos ja batut, ha enviat la pilota fora incomprensiblement. El Baleares ens perdonava la vida, però les sensacions no eren gaire bones.

La segona meitat tot s’ha capgirat com un mitjó. Els dos equips s’han llançat cap amunt i el joc s’ha animat molt, amb arribades sovintejades d’àrea a àrea. Al 58′ Abraham l’ha tinguda en una gran jugada personal. Després de superar mitja defensa en una arrencada pel centre, en el darrer moment s’ha tirat la pilota massa endavant i Xavi, el porter illenc, se li ha avançat sense fer penal. Abraham, per cert, no ha tingut el seu dia i en més d’un tram del partit estava més pendent de l’àrbitre que de la pilota. L’acció que hauria pogut canviar el partit i haver-nos donat els tres punts ha arribat al minut 75. Moha, que havia entrat per Tacón al 50′, s’ha quedat tot sol davant el porter a l’àrea petita. Malauradament, el seu xut amb l’exterior del peu dret intentant creuar la pilota s’ha estavellat contra el cos del porter visitant. Una autèntica llàstima, perquè com ja s’intuïa l’equip que marqués primer pràcticament s’assegurava la victòria, i així ha estat. A set minuts del final Capó ha aprofitat una paret mal tirada entre Cárdenas i Grimà a l’eix de la defensa per plantar-se sol davant Marcos i batre’l per baix. 0-1 i tots amb cara de tonto. D’aquí al final el Bada no ha tingut cap arribada clara i els tres punts han volat del Centenari, d’on ja s’han escapat 7 punts de 9…

Diumenge que ve (17h) visitem l’Ontinyent, un altre equip amb problemes que necessita els punts imperiosament. Aquest equip anirà a més, ja ho veureu, però s’ha de reaccionar ja.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

10 responses to “BADALONA 0 BALEARES 1

 • lluis

  Desilusionant i aborrit partit el d’ahir al camp del Centenari. Lo més greu és que ja no varem empatar sino que ja varem perdre els tres punts a casa. Això acaba de començar sí però per això si ha de posar fil a l’agulla ja, no generem ocasions de gol, Enric Gallego lluita sol per allà davant. Abraham ahir ni la va veure, només una jugada de mérit. La defensa bé però una errada un gol, i com que no fem gols 3 punts perduts.
  S’ha de reaccionar ja, sino em veig com la temporada pasada, pel mitg de la classificació cap avall.

 • Xavi

  Quina desilusió de partit. m’esperava un gran Badalona, però la veritat es que a lineas generals ha estat molt espes. Sobre tot de la part de la delanteria. Marcos esta com sempre esplendid, la defensa ha estat molt bé (tret la errada que ens ha costat el gol…), el centro del camp m’agradat.., però arribem a dalt i no se que passa. es veuen molt previsibles, molt lents. M’agrada Enric Gallego, però el trobo molt lent de moviments (potset per que es molt corpulent), abraham es molt bon jugador (encara que ahir no va tenir el seu dia), boniquet es bó, tacon (ho sento no m’agrada gens), lolo dona molta lluita i criteri. Es un bona davantera però un gol en cinc partits es que alguna cosa falla…

 • L'escapulat

  No us va sorprendre el to de la roda de premsa de’n Piti en acabar el partit? Jo crec que és un tècnic molt experimentat i que sap què necessita transmentre a l’equip.
  En qualsevol cas, diumenge anem a Ontinyent, un equip que encara està pitjor que nosaltres. Imperdonable no puntuar.

  Per cert, el club ha estrenat un nou web. Què us sembla?

  • JACH

   Sí, potser que el tècnic el que vol transmetre ara es tranquilitat, amb el desig que arribin ràpid els resultats. A mi personalment, segueixo dient, que l’equip no em desagrada. Treballen força, jueguen amb ganes e intensitat, però del mig del camp endavant no surt res bé. Poso d’exemple, en Lolo, que treballa molt, intenta fer jugades que fan palesa la seva qualitat, pero no li surten i no acaba de fer aquella jugada o pasada definitiva.
   A veure si a Ontinyent (equip fluixet), millora el bagatge ofensiu i ens podem portar el tres punts, que fan falta per aixecar l’ánim i engrescar la gent.
   El web ha millorat força, amb una imatge més moderna. Ara la informació ja està una mica més actualitzada. O sigui que una web millor, amb potencial de desenvolupament, però encara amb manca de contiguts. S’ha de seguir treballant i millorant. Personalment, m’ha sorprés el que ha trigat aquest canvi, tenint present el perfil professional de l’actual president. De quansevol forma, bona feina.

 • Badalona

  Considero que estem tenint el mateix problema que amb l’etapa Francisco, volem jugar massa maco i la segona B, no es per això… S’ha de jugar mes directe i mes amb els jugadors que tenim al davant. Veig les alineacions amb massa jugadors semblants…Ho ha molt bona plantilla. La setmana passada el Cardenas va estar horrible… i el Fran Grima molt fluixet.
  Espero que si la cosa no rutlla es busquin solucions i no esperem al final de temporada com l’any passat que va ser penòs…

 • lluis

  Dir que ahir vair parar la ràdio al final de la primera part després d’escoltar la penosa imatge que va donar el Badalona a la mateixa.
  Primera sorpresa quan vaig sentir l’alineació i veure els canvis a una línia que és la millor que funcionava, resultat 3 gols en 45 minuts quan en portavan 2 en 5 partits.
  Després veure jugar ahir 2 davanters centres d’inici, no farà més gols qui més davanters centres tingui.
  Vaig tornar a escoltar la ràdio quan faltavan 12 minuts el Badalona jugant amb 10 i a la desesperada.
  Les explicacions de Piti al acabar el partit no em van acabar de convencer dient que aquesta alineació la va fer pensant en com juga l’altre equip. Crec que el Badalona ha de tenir un estil propi i que el rival es preocupi del Badalona.

 • L'escapulat

  És evident que perdre contra un equip que només havia sumat un únic punt en cinc jornades és un cop dur, i entenc que la gent estigui cremadeta. A més, ara ja no valen les sensacions: hem sumat 4 de 18 i estem en zona de descens. S’ha de reaccionar ja, perquè ja no queda gaire marge.

  Espero que les declaracions de Piti la setmana passada, fent una mica de broma amb el tema de trencar la ratxa d’empats amb una derrota, no se les hagi d’empassar.
  De totes maneres, jo encara crec en aquesta plantilla. Només s’han disputat 6 jornades i tota la carn encara ha de ser posada a la graella. Això sí, hem de sumar de tres en tres. JA.

  Amunt Badalona !

 • lluis

  Ahir vaig escoltar la tertulia de la ràdio i es comentava força el tema que parlo, en el post que vaig escriure ahir, del canvi de la defensa.
  Tothom creiem en que hi ha bona plantilla, però a partir de diumenge s’ha de comenzar a sumar de tres en tres, sino si que vindràn les urgéncies.

 • Badalona

  El que esta clar es que així no es pot seguir… la plantilla es la que es…i crec que millor que l’any passat. Si aquesta setmana no es guanya… Piti al carrer i si no tenim diners per pagar… li fraccionem en diferents anys… el que no pot fer el club es deixar passar un altre any sense pena ni gloria en aquesta categoria

  • L'escapulat

   Uff jo ho trobo massa extremista, això… No ens enganyem, la plantilla és força millor que la de l’any passat, però com sempre hi ha molts jugadors nous (per no dir la columna vertebral sencera) i els inicis sempre són difícils. És cert que Piti tampoc té tot el crèdit del món, però tampoc siguem tan categòrics ! Queda mooolta lliga per endavant i s’ha de donar un marge de confiança.

   No vull recordar els “Manolo vete ya”…