BADALONA 0 — SANT ANDREU 0

Escapulats,

Tercer empat consecutiu del Badalona per zero a zero. Tercer partit consecutiu sense marcar gols; tercer partit consecutiu sense encaixar-ne. Tres jornades, tres punts. Les dades no enganyen, però tampoc ho diuen mai tot. L’enfrontament que hem vist avui a l’Avinguda de Navarra ha estat un gran partit de futbol. Un Badalona – Sant Andreu acostuma a ser sinònim de bon joc, i avui no ha estat una excepció. Els dos equips han deixat ben clar des d’un principi que lluitarien pels 3 punts sense embuts, i així ha estat. Això sí: el color del partit ha estat clarament escapulat. El Bada ha portat el pes del joc durant els 90 minuts i ha gaudit també de les ocasions de gol més clares. I no estem parlant de dues o tres accions, sinó ben bé de més de mitja dotzena d’oportunitats per inaugurar el marcador. Malauradament, ni Boniquet, ni Abraham, ni Gallego, ni Joaquim ni Grimà han estat encertats de cara a porteria. Una autèntica llàstima, però sota el meu punt de vista les sensacions són molt bones i el més important ara mateix és que l’equip generi ocasions i es mostri segur al darrera. La piloteta, segur, acabarà entrant…

El d’avui era un partit molt especial per a Piti Belmonte, que els dos darrers anys havia ocupat la banqueta del Narcís Sala, però també de fins a quatre jugadors escapulats que la temporada passada eren al Sant Andreu: Cárdenas, Boniquet, Sergi Gómez i Neeskens, tot i que aquest últim, amb molèsties al turmell, no anava convocat. El que sí que ho estava i que de fet ha estat titular era Fran Grimà, que avui substituïa al lateral dret Jordi Ferrón, que també ha quedat fora de la convocatòria. El barceloní va estar sota les ordres de Piti fa dos anys, i la veritat és que avui ha quallat un autèntic partidàs. Els primers protagonistes del partit han estat, però, com ja sol ser habitual, els nostres extrems: Abraham a l’esquerra i Boniquet a la dreta. Els seus intents, però, massa tímids per inquietar un Morales que a la primera meitat ha tingut molta menys feina que a la segona. Interessant el canvi de posicions que han protagonitzat Joaquim i Lolo al mig del camp: el primer com a mitja punta i el sevillà com a “4”. Per darrere seu, un David Lázaro esplèndid que ha assumit perfectament el rol de “tap” que encarnava abans el gran Xavi Muñoz.

Bon partit de futbol el d'aquesta tarda, amb pluja i sense.
(Foto: L'escapulat) 

La segona part ha estat passada per aigua. Semblava que la tarda aguantaria, però finalment ha caigut una autèntica tromba d’aigua que, a partir del minut 55, ha causat una curiosa desbandada a la tribuna… En qualsevol cas, la tromba de veritat ha estat la del Badalona, que en aquest segon temps ha passat per sobre dels quatribarrats. Després d’uns primers avisos de Lolo i Boniquet, amb sengles xuts innocents, han arribat els millors moments escapulats que, durant 5 minuts, han tingut el Sant Andreu completament tancat a l’àrea i traient la pilota a còrner amb penes i treballs. De fet, en tres serveis de cantonada consecutius s’ha olorat el gol al Centenari: primer, en un xut de Boniquet que la defensa ha rebutjat in extremis; en el còrner resultant, amb un xut enverinat de Grimà que Morales ha tret amb problemes i, finalment, la més clara amb una engaltada de Joaquim que s’ha estavellat a la creueta… Però l’ocasió més clara encara havia d’arribar. El seu protagonista no podia ser altre que Boniquet, un autèntic malson pels homes de Patxi Salinas. Després de controlar dins l’àrea i amb l’ajuda d’un rebot afortunat, el jove extrem s’ha quedat sol davant el porter però, una mica forçat, ha intentat xutar a cama canviada i creuar la pilota amb l’interior de la bota esquerra. Morales, de nou, ha salvat la rematada amb els peus quan bona part del públic ja cantava el gol… Uns minuts abans ja havien entrat Moha per Lolo i Albert Puigdollers per un desdibuixat Gallego. D’aquí al final, el partit s’ha obert molt més i el Sant Andreu fins i tot ha gaudit de dues bones oportunitats per endur-se els tres punts. Afortunadament, els andreuencs tampoc han tingut sort i el marcador ja no es mouria a pesar de les últimes llambregades locals, com dues bones accions per banda de Tacón (que entrava per Joaquim al 77′) i Abraham que, després d’una espectacular cua de vaca, no ha pogut connectar la passada de la mort cap a un Joaquim que ja estava amb la canya a punt. Sembla increïble que un partit així hagi pogut acabar 0-0, però en 90 minuts ningú ha aconseguit enviar la pilota al fons de la xarxa.

Per damunt de tot, avui m’agradaria trencar una llança en favor del Bada de Piti Belmonte. L’equip no ha estat capaç de marcar en 270 minuts: és cert. No obstant això, i havent vist el que hem vist avui a l’Avinguda de Navarra això seria veure el got menys que mig buit, i és que l’equip ha ofert una molt bona imatge: rigor defensiu, bona circulació al mig del camp i capacitat per generar ocasions al davant. Manca gol, certament, però el cas d’avui el podríem qualificar d’excepció, ja que de 10 partits iguals en guanyarem 8 o 9. A aquestes alçades de temporada, el més important és veure un equip que és capaç de crear futbol i amb una idea clara de joc. I això, al meu entendre, s’ha demostrat de totes totes aquesta tarda. Diumenge que ve (19h) visitem L’Hospitalet a la Feixa Llarga en un partit gens fàcil. Una nova oportuniat per  començar a intuir a què aspirarà el Bada aquest any. Queda molta feina per fer però anem pel bon camí. Cal estar al costat de l’equip en aquest inici del nou projecte.

AMUNT BADALONA

 
Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

10 responses to “BADALONA 0 — SANT ANDREU 0

 • lluis

  Ahir, com bé has explicat Escapulat, en el Badalona li va faltar el gol. La segona part va ser molt bona per part del Badalona i un gol crec que hagués fet justicia pel joc desplegat.
  A mí, el que no em van acabar d’agradar van ser els canvis, jo hagués canviat a Joaquím en comptes de Lolo, que ho estaba fent molt bé, i hagués provat a dalt a Gallego i Moha junts. I pels partits que de moment he vist, que va ser el dia del Llagostera, històrics, i els dos de lliga a casa, no m’acaba de convença Ferràn Tacón. Els minuts que va jugar ahir no va aportar gaire cosa. És la meva opinió.
  Una pregunta a veure si t’en pots asabentar. Vaig sentir ahir al camp que el proper partit a casa contra el AT. Baleares és dissabte día 21 a la tarda ¿Podríes intentar averiguar la hora, si us plau?.

  • L'escapulat

   Està per confirmar Lluís, però tot apunta que serà dissabte 21 a les 6 de la tarda.

   • JACH

    D’acord amb el que exposa en Lluís, ja ho vam comentar ahir al camp. Només va mancar finalització davant porta. Afegiria el gran partit de la defensa, destacant F.Grima (molta competència per J.Ferron) y D.Cárdenas. Molt bona també la feina fosca de Lázaro.

   • JACH

    També dir que, personalment, em vaig divertir més ahir amb un 0-0 que en la majoria de partits de la temporada passada, inclosa alguna victoria.

 • lluis

  Moltes gràcies Escapulat per la información. D’accord amb tú JACH, jo també vaig disfrutar més diumenge amb el 0-0 que molts partits de la temporada pasada. Lo de Fran Grima també m’ho van comentar al camp, que si agafa bé la forma aquesta temporada Ferrón ho té negre per jugar. A mí ja em va agradar molt en el Torneig Històrics contra el Llagostera.

  • L'escapulat

   Totalment d’acord amb el que heu dit. De fet és una reflexió que vaig fer just acabar el partit, que feia molta ràbia tornar a casa amb un altre 0-0, però que la imatge era boníssima i la veritat és que el partit va ser molt entretingut. Ara bé, s’ha de tenir en compte que el Sant Andreu és un equip que juga la pilota; veurem què passa quan vinguin els valencians.

   Pel que fa a Fran Grimà, com dieu, va fer un partidàs i Ferrón tindrà una bona competència al lateral dret, i això beneficia a l’equip. És un jugador, recordeu, que ja va jugar amb Piti al Sant Andreu fa dos anys.

 • Badalona

  O guanyem ja un partit o l’equip i l’afició es començarà a posar nerviós…

 • Inodoro Power

  Hola, amigos.

  Como costumbre, les deseo un ascenso para el año que viene y que nos encontremos Badalona y Tenerife en Segunda, aunque con el Tete estemos pasando ya nervios a tope… Ya iré entrando de vez en cuando por aquí a ver cómo les va.

  Saludos,

  • L'escapulat

   Hombre Inodoro, qué alegría !

   Pues sí, parece que los dos hemos empezado con nervios pero no te preocupes que la 2ª es muuuuy larga y por lo que veo el Tete no está jugando mal.

   Pel que fa al Bada, seguim amb l’ambivalència… No marquem gols; tampoc ens en marquen. Ahir molt important que s’estrenés l’Enric Gallego com a golejador, però l’equip no va acabar de fer un pas endavant jugant contra 10.
   En qualsevol cas, un puntet a la Feixa Llarga el podríem considerar un bon resultat, i a veure com van les coses el dissabte contra el líder de la categoria, ni més ni menys.

   De totes maneres jo no parlaria, encara, de nervis. Paciència, que com va dir el míster a dalt tenim molta qualitat i els gols arribaran segur !

   Amunt Badalona !

   • L'escapulat

    Per cert, aquesta nit torna la tertúlia esportiva sobre el Badalona a RàdioB (94.4 FM) a partir de les 10 de la nit.

    Ja sabeu que cada dimarts procuro penjar les tertúlies al blog, concretament a la icona de la part superior dreta. Quan hi vagi jo em podeu transmetre les vostres preguntes per posar-les sobre la taula directament.

    No us les perdeu !