BADALONA 0 PRAT 0

Escapulats,

El Badalona ha encetat la temporada 2013/14 amb un empat sense gols davant el Prat al Centenari. Fins aquí la lectura neutra, desapassionada, del que ha estat la primera jornada de lliga al Grup III de la 2ª B.  A aquestes alçades, però, el que ens interessa a tots és, a banda dels punts, quina pinta fa el nou Badalona de Piti Belmonte. I aquí la lectura pot ser, al meu parer, força més positiva que el puntet aconseguit avui. Després d’un inici molt bo dels pratencs, que han dominat el ritme del partit i han aconseguit que no ens sentíssim còmodes en cap moment, els escapulats s’han posat les piles i han acabat prenent les regnes del matx. A la segona meitat els homes de Piti no han repetit l’empanada del primer temps i des d’un bon principi han sortit decidits a portar la batuta. I ho han aconseguit: el Badalona ha monopolitzat la pilota durant un bon tram de la represa i ha gaudit de més d’una oportunitat per inaugurar el marcador. Després d’aquests bons moments, però, els potablava han reaccionat i, a base d’accions a pilota aturada, han posat l’ai al cor a més d’un. Al final, el 0-0 no s’ha mogut, però els que hem estat al Centenari marxem amb bones vibracions: el Badalona 2013/14 tot just arrenca.

Com sol ser habitual, la climatologia no ens ha acompanyat i es repetia la tònica de la passada temporada: un dia tapadot i rúfol a l’Avinguda de Navarra. Això no ha impedit que un miler d’espectadors s’acostessin al Centenari per veure el debut en partit oficial d’aquest nou Badalona. El primer onze inicial que ha col·locat Piti Belmonte damunt la gespa ha estat el següent: Marcos a la porteria; parella de centrals per Castillo i Cárdenas; Ferrón al lateral dret, Bermudo a l’esquerre; Sergi Gómez i Lázaro com a pivots, Abraham i Boniquet d’extrems (esquerre i dret, respectivament), Gallego sol en punta i, per darrera seu, Ferrán Tacón. Així doncs, el 4-2-3-1 (esquema emprat per Cámara l’any passat) s’imposava al 4-4-2, un sistema que el tècnic de Sabadell també havia provat durant la pretemporada. Parlem ja del partit, però, que no ha començat gaire bé, precisament… El Prat ha sortit a per totes i ja al minut 3, després d’una falta d’entesa entre Marcos i els centrals, Rubén ha pogut marcar a porteria buida. Per sort, Joan Castillo ha tret la pilota sota pals. El conjunt entrenat per Agustín Vacas és un equip dur, amb molt d’ofici i que sabia perfectament el que havia de fer avui a Badalona. De fet, els potablava han dominat ben bé la primera mitja hora de partit i han aconseguit que el Bada anés a remolc. Segurament, l’aposta per un pivot de caire foça defensiu (Sergi-Lázaro) ha dificultat la connexió entre la defensa i la davantera: el mig del camp pràcticament no ha existit els primers 45 minuts i nosaltres patíem moltíssim a l’hora de treure la pilota jugada. Ara bé, quan aconseguíem trenar un parell de passades i l’esfèrica arribava controlada en zona d’atac, el Bada creava perill. Amb Boniquet com a home més incisiu han arribat les primeres opcions: primer amb un xut franc de Sergi Gómez que s’ha estavellat contra un jugador pratenc i tot seguit amb una gran acció individual d’Abraham per línia de fons que la defensa visitant ha pogut treure amb problemes. Els quatre jugadors d’atac escapulats han demostrat que aquesta temporada l’equip té pólvora al davant; falta, esclar, disparar a matar… El primer temps acabava amb bones sensacions, un Badalona recuperat i un Prat molt menys còmode damunt el terreny de joc.

Partit clàssic de la categoria: les defenses s'han imposat als atacs
(Foto: L'escapulat) 

La segona part ha començat amb un canvi que molts intuïen: l’entrada de Joaquim per Sergi Gómez. I no és que el barceloní estigués malament (de fet tant ell com sobretot Lázaro han quallat un gran partit), però semblava clar que el Bada necessitava de major fluïdesa per galvanitzar el joc d’atac. I així ha estat. Després d’un error inicial de Bermudo que ens hagués pogut costar car, quan només s’havien jugat 20 segons, el signe del partit ha estat escapulat. A banda del domini territorial, el Badalona ha gaudit d’ocasions clares de gol. La primera al minut 47 quan Abraham, després de pispar-li la cartera a Artabe, ha tret una bona centrada rasa que no ha trobat rematador. Deu minuts després ha estat Tacón qui, després d’una bona pujada de Ferrón, ha engaltat un potent xut des de la frontal de l’àrea que Toni ha refusat de punys. Durant una bona estona els pratencs han estat grogui, però no hem rematat la feina i mica en mica els de Vacas han recuperat el to. Fins i tot han disposat d’una bona oportunitat al 69′, en una jugada enrevessada dins l’àrea de Marcos. Dos minuts després arribaria l’ocasió més clara del partit en una acció individual brillant de Boniquet, que s’ha desfet de dos contraris per, arribant a línia de fons, fer la passada de la mort a Joaquim, que ha creuat una mica massa la pilota al pal esquerre de la porteria potablava. El partit era una autèntica bogeria, una anada i tornada constant d’àrea a àrea que, al final, se’ns ha girat en contra: el Prat ha pogut marcar en un contraatac claríssim que entre Ferrón i Marcos han pogut avortar in extremis. A partir d’aquí els visitants han rebifat i, a base d’accions a pilota aturada (Déu n’hi dó com les posava Fran Bea…) ens han complicat una mica la vida. A destacar, per cert, l’entrada de Moha per Tacón (62′). El jove extrem s’intercanviava constantment la posició amb un Gallego que avui li ha tocat bregar de valent, baixant pilotes i barallant-se amb tota la defensa pratenca. Haurà d’esperar una setmana més… Finalment l’electrònic no s’ha mogut i el primer partit de lliga acaba amb un 0-0 que, esperem, no sigui simptomàtic de la temporada que ens espera.

Bona nota per l’equip en atac; s’han de polir alguns errors innocents en defensa i, sobretot, dinamitzar el mig del camp. Queden 37 partits i tot està per escriure. Diumenge que ve, segon test a Sant Adrià contra l’Espanyol B de Manolo Márquez.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

17 responses to “BADALONA 0 PRAT 0

 • Anònim

  Discret partit del Badalona, però hem de pensar que es el primer partit de lliga i que falta que el equip es conjunti bé. Però l’equip es molt millor que l’any passat. M’encantat la defensa amb castillo i l’altre de ve del sant Andreu (ara no recordo el nom)…
  En realitat m’agradat el Badalona, però li falta rodatge…. Espero que en breu sigui un bon Badalona, més afectiu.

 • lluis

  Jo el que vaig veure va ser una primera part força discreta, però una segona part que, amb la entrada de Joaquím, el Badalona va tenir més la pilota i més profunditat. A la primera part tenia un centre del camp molt defensiu i a la segona Joaquím és un jugador més ofensiu.
  També vaig trovar a faltar a Lolo, que en el Torneig dels Històrics em va agradar força i diumenge no estaba ni convocat.

  • L'escapulat

   Lolo no estava convocat per temes federatius… una llàstima, perquè va fer una pretemporada molt bona i serà un home important al mig del camp.

   Coincideixo amb el que dieu tots; primera part discreta però una segona en què es van apuntar maneres, sobretot en el perill que tenim per bandes. Abraham està sobremarcat, però això fa que tinguem més opcions de xut des de la frontal.
   A veure com va diumenge contra el filial de l’espanyol. Serà el primer partit contra el “nostre” Manolo Márquez.

 • jony

  y sabeis hasta cuando no podra jugar lolo?

 • jony

  gracies 🙂

 • lluis

  He llegit un nou fitxatge pel Badalona Albert Puigdollers, que ja havia estat en el nostre equip, i que la temporada pasada estaba al Recre. Per a mi, si això és veritat, és un bon fitxatxe, un molt bon mitxcampista.

  • lluis

   Veig que la web del Badalona em confirma el fitxatxe.

   • L'escapulat

    Bona tarda

    Doncs sí, serà el fitxatge nº 14 de la temporada, i un bon fitxatge, al meu entendre. Aportarà experiència i ofici al mig del camp.

    Jo en tinc un bon record de la seva etapa al Bada, fent parella amb Tarradellas a les bandes. Veurem si també encaixa en el nou rol -més discret- que li espera en aquest Badalona de Piti Belmonte.

   • JACH

    Salt de qualitat. Amb aquest 21 jugadors, penso que hi ha força més nivell que l’any passat. Si el cos técnic aconsegueix bona implicació, intensitat i una mica més de gol, podem ser optimistes.

 • Xavi

  Algú sap si el proper partit encara es pot entrar amb el carnet de l’any passat?

  • L'escapulat

   En principi hauria de ser així; tradicionalment s’ha deixat entrar als dos primers partits amb el carnet de la temporada passada.

   En tot cas, truca al club per assegurar-te’n !

 • oscar

  Hem fitxat un altre lateral esquerre francès de 23 anys, no entenc perque si ja tenim bermudo i Fran Grima… total per un o dos partits que jugui tirem de juvenil… per cert el badalona surt a la travessa d’aquesta jornada

 • L'escapulat

  Casella 13, 1 fix !!!

  On ho has vist lo del lateral? Pensava que el mercat es tancava el dilluns a les 12 de la nit.
  Tot i que potser per les fitxes sub-23 no hi ha límit o és una cosa d’aquestes…

 • juan antonio

  Ramon duran lo dijo en tvb el miercoles que no llego a tiempo el transfer y estan a la espera de la federacion que lo admitan,yo tambien le tengo un 1 en la quiniela.

  • lluis

   Tienes razón Juan Antonio yo también lo oí. Dijo que estaban pendientes de la federación porque el transfer no llegó a tiempo y no se pudo inscribir en el plazo.

 • jony

  esta claro que esta temporada el club lo ha dado todo para lavar la cara al equipo y hacer que sea mucho más competitivo. Ahora faltan los resultados que acompañen, que estoy seguro que así será. Espero que se vea ya a partir de este domingo ante el sant andreu