El perfil del nou entrenador: PITI BELMONTE

Foto: Mundo Deportivo

Nom: Pere Belmonte Rincón “Piti”

Lloc i data de naixement: Sabadell  (13/9/1973)

Trajectòria com a jugador

1991 – 1994:  Sabadell

1994 – 1995València B Mestalla

1995 – 1996Polideportivo Almería

1996 – 1998Sabadell

1998 – 2002Figueres

2002 – 2003:  Hércules

2003 – 2004:  Lleida

2005:  Algeciras

2005 – 2006:  Terrassa

2006:  Jaén

2007:  Badalona

2007 – 2009:  Gavà

2009 – 2010:  Gramenet

————————————————–

Piti Belmonte va penjar les botes el 2010 després d’una dilatada carrera en el futbol català. Aquí el vam veure a les acaballes quan, al mercat d’hivern del 2007, va arribar al Centenari per intentar portar els escapulats, aleshores entrenats per Francisco López, a repetir participació al playoff (la temporada anterior havia estat la de la històrica primera posició de Julià García). No va poder ser: el Badalona va acabar cinquè i en Piti va marxar l’estiu següent al Gavà, on sí que disputaria les eliminatòries per l’ascens (sense sort, tampoc). El seu darrer any com a futbolista el va passar a la Gramenet la temporada 2009/10, després de la qual va fer el salt de la gespa a la banqueta de Can Peixauet. Amb una Grama en una situació econòmica i esportiva molt complicada, Piti va aconseguir salvar l’equip del descens (15º), però va decidir abandonar l’entitat arran de la greu crisi institucional en què estava immersa.

La temporada següent el sabadellenc va prosseguir la seva trajectòria com a entrenador al CP San Cristóbal, de 1ª Catalana, que havia destituït el seu entrenador a causa d’un inici de lliga nefast. Amb l’arribada de Piti els egarencs van protagonitzar una remontada espectacular que els va permetre acabar en tretzena posició, amb un balanç, amb ell a la banqueta, de 13 victòries, 4 empats i 8 derrotes. Aquesta bona actuació li va servir per atraure la mirada del Sant Andreu, que va pensar en Piti per dirigir el conjunt barceloní la temporada 2011/12. Al Narcís Sala s’hi ha quedat dos anys en què ha hagut de confeccionar una plantilla amb un pressupost de mínims (força semblant al nostre, per cert) i amb uns resultats més que meritoris, donades les circumstàncies: 10ª posició la temporada passada i 7ª aquesta darrera, en la qual, a més del bon paper a la lliga, va proclamar-se campió de la Copa Federación derrotant clarament el La Hoya Lorca per un global de 4-0.

Piti Belmonte aterra a l’Avinguda de Navarra havent demostrat que pot fer-se càrrec sense problemes d’un equip punter de la categoria i, a més, amb un pressupost reduït. Les seves dues campanyes al front del Sant Andreu són de llibre; sobretot la segona en què, si no fos per la “distracció” de la Copa Federación, els andreuencs haguessin tingut alguna cosa més a dir a la zona alta. Al tècnic sabadellenc li arriba ara una autèntica prova de maduresa al Badalona, en un club amb una nova directiva i tot un projecte esportiu renovat al qual, després d’una temporada de transició, se li exigiran aspiracions força més altes que salvar la categoria. Belmonte arriba acompanyat, per cert, d’un vell conegut, Luis Blanco, jugador del Badalona durant vuit temporades (2002-2010) i que fins ara s’encarregava de l’scouting del Sant Andreu. Toni Gil, preparador físic dels quatribarrats, també s’incorpora a la nòmina del club.

—————————————————————————————————-

Des d’aquí li desitgem tota la sort del món a Piti Belmonte en aquesta nova etapa com a escapulat. M’agradaria, però, agrair també la tasca feta per Albert Cámara i Pepe Delgado al capdavant de l’equip aquesta temporada. També a ells els desitgem ànims per encarar el futur i èxit professional allà on vagin. Gràcies i fins aviat !

-

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

35 responses to “El perfil del nou entrenador: PITI BELMONTE

 • lluis

  Bé ja tenim el cos tècnic format,Piti, Luis Blanco, Ruben Casado i el preparador físic nou. Particularment m’agrada aquest cos tècnic, 3 homes que coneixen la casa, 2 que han estat molts anys aquí i Piti que només i va estar uns mesos però ja la coneix. El preparador físic no el conec, però crec que ja feia falta un canvi aqui també. Cámara ¿se sap si marxa o es queda al club? Jo, personalment, l’hagués posat de secretari tècnic, un home que coneix els jugadors, carismàtic.

  • L'escapulat

   Doncs sí, totalment d’acord amb el que dius, Lluís. Personalment m’agrada que homes com en Luis Blanco i en Rubén, que han estat aquí molts anys i coneixen el club perfectament, estiguin remenant les cireres.

   Pel que fa a Cámara també és una incògnita que caldrà resoldre els propers dies…

   Ara bé, el que cal començar a sentir són noms de jugadors…

 • lluis

  Algu sap qui són aquests jugadors Nacho Heras, Iker Seguín, Paul Quaye, Iván Moya?
  Imagino que deuen ser dels juvenils dons a la web del futbol catala porta jugadors que segueixen al Badalona

 • juan antonio

  estos jugadores son del español b porque lo e estado mirando yo tambien,se habran equivocado de sitio porque el español b esta abajo del badalona en esa pagina web que tu dices luis.

 • L'escapulat

  Doncs de moment sembla que no s’ha anunciat cap fitxatge oficial. Com ja vaig dir, crec que fins que no es tanqui el tema de les promocions d’ascens (a 2ª i 2ª B) no es començaran a donar noms.

  Per cert, avui a les 22h és la darrera tertúlia sobre el CF Badalona a RCB (94.4). A veure si allà s’hi anuncien novetats…

  Amunt Badalona !

 • lluis

  Ahir vaig escoltar la tertúlia, on hi eres tú, Escapulat, i on i era Albert Cámara. Aquestes tertúlies les escoltava altres temporades i veig que no han cambiat gens, tot és a favor del Badalona, sobretot per part del senyor Caballero, ahir va dir algo que no estava a favor que era la possible marxa de Cámara. Semblava el seu secretari, gairebé no el deixava explicar, a part que sembla que sigui de la junta perque ell ho sap tot del Badalona. El Valencia com sempre, dient les veritats, que tots els socis pensant, i tú i els altres dos que hi havian , crec que veu tenir poca participació.El meu parer, no és cap crítica cap a vosaltres tres ni molt menys.
  Lo dels 14 anys de Cámara al Badalona, jo crec, poder havia d’haber trucat, que s’haguessin tingut qye dividir els anys de jugador, molt bons, els de segon entrenador, i aquesta temporada, que, malgrat s’assollit el objectiu de la salvació, fora del partit del Alcoyano, aqui en el Centenari ens em avorrit tots els partits, i que el càrrec, per mi, li ha vingut un pel gran.

  • L'escapulat

   Hola Lluís !

   La veritat és que ahir va ser una tertúlia una mica diferent, érem 7 a la taula i és evident que el protagonista era l’Albert Cámara i el que ell podia dir.
   De totes maneres, tens raó que segurament es va ser benevolent amb ell. De fet, en Cámara mateix ho va reconéixer quan va dir que, al llarg de la temporada, si l’entrenador hagués estat un altre, segurament no s’hauria tingut tanta paciència a la banqueta.

   Cal pensar que, com es va apuntar a la ràdio, estem davant del final d’una etapa en el club i, esclar, dir adéu a l’Albert Cámara (amb tot el que la seva figura representa) criticant-lo hagués quedat una mica estrany; sobretot perquè jutjar-lo per la feina d’una temporada seria injust.

   És veritat que aquest any ho hem passat malament al Centenari; de fet jo li ho vaig dir, apuntant que això és el que havia fet més mal de cara a la imatge que s’enduien els socis. Ara bé, també és veritat que s’ha assolit l’objectiu de la temporada i que s’ha salvat una temporada molt complicada per com va començar…

   Dit això, gràcies per escoltar-nos i a veure si t’animes a trucar-hi la temporada que ve (recordo que les penjo al blog cada dimecres).

   Per cert, a veure si em feu arribar més preguntes pel president; espero poder entrevistar-lo tan bon punt la planificació esportiva vagi estant encaminada.

   AMUNT BADALONA !

 • lluis

  Avui a Televisió de Badalona han donat la notícia de les dues primeres renovacions. I la veritat que una m’ha sorprés per lo bona que és: Marcos ha renovat, jo creia que marxaría. Creía que tindria molts bones ofertes i marxaría, poder les ha tingut i ha preferit quedarse. Molt bé Marcos.
  L’altre renovació és la del porter que em tingut de suplent aquesta temporada, Alex Sanchez crec que es diu.
  O sigui que ja tenim la porteia coberta per la temporada vinent.

  • L'escapulat

   Doncs sí, una gran notícia. Jo aquest any tampoc les tenia totes que en Marcos seguís a la porteria… Crec que no cal dir que és un porter que la categoria se li queda petita, però tal com estan les coses suposo que no tenia ofertes atractives, o no tant com per abandonar el Bada.

   En qualsevol cas, motiu d’alegria molt gran i ja tenim clar que la temporada que ve la porteria està en bones mans !

 • Xavi

  És molt bona noticia que el Marcos es quedi. Però acabo de veure a la pagina web de futbol catalunya, que Xavi muñoz i Pelegri son baixa!!. Entenc perfectament la baixa de pelegrí, però la de Xavi Muñoz, no l’entenc, és per mi un dels milors centrecampistes de la categoria, encara que aquesta útima temporada no ha estat gaire bona. Una pena

 • lluis

  A lo millor Xavi Muñoz té ofertes millor econòmicament que lo que li pot oferir el Badalona?.Jo també me l’hagués quedat amb els ull tancats, però si no es queda les seves raons hi haura.
  En Xavi Pelegrí crec que és una baixa que es pot supli perfectament. No em preocupa.

  • L'escapulat

   Coincideixo amb el que dieu; Pelegrí suposo que tots comptàvem que marxaria; en canvi el cas de Xavi Muñoz suposo que no ho esperàvem tant. Jo, veient que era un jugador veterà, pensava que acabaria la seva carrera al Bada, però si marxa és perquè o bé a Piti no li convenç o bé perquè té una millor oferta (tot i que ho dubto…).

   El que m’estranya una mica ara mateix és no tenir ni un nom del mercat de fitxatges… suposo que cauran tots seguits després, com l’any passat !

 • Lleó Badaloní

  Numeroses errades a Futbol Catalunya. Jo només m’en refio d’allò què es oficial. Que segueixen els portes Marcos i Àlex no ho ha fet oficial el club. En canvi no posen a Robert que encara tè contracte en vigor i em sembla que es va dir a la roda de Premsa de presentació del Mister.

  • L'escapulat

   Tota la raó; comencem per aquí.

   Tot i que, com bé sabem, el club sempre fa l’anunci oficial uns dies després que els del mundillo ho sàpiguen.

 • lluis

  Marcos va parlar ell per la tele badalona i ho va deixar com una cosa feta, inclus va dir que era la seva primera opció.
  Avui Mundo Deportivo diu que el Badalona ha fitxat a Xavi Boniquet extrem esquerra que prové del Sant Andreu.

 • lluis

  Pel que diu el Mundo Deportivo sí.

 • jluis

  Avui al duari El Mundo Deportivo donen 12 baixes
  pel primer equip.
  Us sorprenen?
  Jo no li hagués donat al Sobregrau ni al Xavi Muñoz

 • lluis

  No he llegit El Mundo Deportivo i no sé quines són aquestes baixes. La de Xavi Muñoz ja la coneixia i si m’ha sorprés molt i si dius que a Sobregrau també li han donat la baixa també em sorpren després de la gran temporada que ha fet.

  • jluis

   Doncs de memòria eren:
   Sobregrau,Gerson,Pelegrí,Gallardo
   Xavi Muñoz,Moreno,Borja,Bueno
   Grasa,Yagüe,Juanma i de l’últim no me’n
   recordo però es va lessionar a la primera volta i l’havien
   donat la baixa.
   De qui no posa res és d’en Marcelo

   • L'escapulat

    Marcelo se’n va al Granada traspassat. No sé si hi haura opció de cessió, però crec que seria el millor per a ell, curtir-se un any més a 2ª B.

    El jugador que deies que es va lesionar a la primera volta era Samuel Bayón.

 • L'escapulat

  Jo tampoc tinc el Mundo Deportivo al davant, i de totes maneres el seu web és bastant “poc generós” amb el futbol català (per ser suau).

  Parlant de webs ineficaces, crec que la del Badalona no està a l’altura aquestes últimes setmanes… No ha oficialitzat absolutament res i així és molt difícil per a tots; treballar pels periodistes i opinar els socis i seguidors. 0 patatero en aquest aspecte…

  Què fem, parlem a partir d’informacions no oficials amb el risc de ficar la pota? Els donem credibilitat davant la manca d’informació per part de l’entitat?

  A veure què en penseu…

  De moment, això sí, hi ha penjada una interessant entrevista amb el presi (jo estic a l’espera de poder-li’n fer una amb preguntes vostres).

  Seguim en contacte, a veure com van les coses ara que ja ha d’anar agafant forma tot plegat !

 • lluis

  Es veu que Piti, aques matí a Radio Badalona, ha confirmat lo de les 15 baixes.No ha dit noms, però després el que donava la notícia per tele badalona, ha dit els noms que diu el J.luis que portava El Mundo Deportivo.
  Piti ha dit que això ja pasa a segona B,que cada temporada hi ha canvis de molts jugadors a les plantilles.
  Jo de les baixes que es donen em quedaria amb algun jugador: Sobregrau,com ja he dit, xavi Muñoz, Moreno i Grasa. Crec que aquests jugadors eran vàlids pel Badalona.
  També han dit que s’el hi ha ofert la renovació a: Joaquím, la veig acertada, Bermudo, crec que podíem trobar a un altre més jove, i a Abraham, també la veid acertada.
  Estic d’accord amb tú, Escapulat, la poca o cap informació que dona la web del Badalona.Crec que podían posar la informació avanç que enterenase per la tele o els diaris.

  • L'escapulat

   Justament avui el club ha confirmat via web la renovació dels dos porters: Marcos i Alex Sánchez.

   De moment encara no s’ha anunciat cap alta, així que… tan bon punt coneguem oficialment el primer fitxatge (Xavi Boniquet, se suposa) obriré un post per anar afegint-los a mesura que es vagin anunciant.

 • tonigracia

  escapulat,que pasa con los casos de robert,bermudo,joaquin y abraham,crees que renovaran?

  • L'escapulat

   Jo apostaria a que seguiran tots ells, si no és que l’Abraham rep una oferta molt superior…
   Pel que sé Robert ja estava lligat.

   En aquest sentit, la font més fiable és el que digui en Ramon Duran a TV Badalona…

 • lluis

  Què pasa amb Jordi Ferrón? Tampoc s’en parla.

  • L'escapulat

   La situació de Ferrón no em va acabar de quedar clara. Pel que vaig entendre, la darrera temporada es va pactar diferir-li el sou en un contracte de dos anys; és a dir, la quantitat que fos se li pagaria entre l’any passat i aquest. Per tant, aquesta propera temporada en Jordi té contracte, però si l’entrenador no el vol doncs suposo que encara que estigui en nòmina pot marxar, retirar-se o fer el que consideri oportú.

   Això és el que jo vaig entendre quan ho va explicar en Ramon a la ràdio, però no sé si és del tot exacte…

 • L'escapulat

  Bé, sembla que les coses comencen a arrencar: el club acaba d’anunciar que Joaquim renova una temporada més (la tercera al Bada).

  Què us sembla?

  A mi és un jugador que sempre m’ha agradat però també el trobo un xic irregular, no sé si més per culpa seva o dels entrenadors, que mai li han donat gaire continuïtat…

 • lluis

  Joaquím és un jugador que m’agrada, i et donc tota la raó, escapulat, de la seva irregularitat i de les possibles raons.
  I del tema Ferrón veig que és una mica incògnita.
  Veurem al final que pasa.

 • lluis

  Tenim el fitxatge d’un altre jugador Lolo, jugador que no tenia equip, i que fa un parell de temporades jugaba al CD Castelló. Va rescindir el contracte per que va donar positiu a un control antidoping i per la seva conducta. La temporada anterior havia fet 27 gols al Terol a 3ª Divisió.És un mitjapunta.
  No se que tal sortirà aquest jugador.

 • jony

  tengo entendido que lolo es un gran delantero y mete muchos goles, creo que es un gran fichaje y seguro nos dara alegrias. Por lo visto la delantera sera mas fuerte que la anterior campaña

 • lluis

  Fitxatxe de Cardenas, central provinent del Sant Andreu.Pot jugar també de lateral dret.Ho publica El Mundo Deportivo avui dissabte.
  La cosa es va movent i prenent forma.