BADALONA 0 HURACÁN 1

Escapulats,

Sovint el darrer partit de la temporada és un petit reflex de l’actuació de l’equip al llarg de tot l’any. Avui, aquesta premissa s’ha complert de totes totes. El Badalona ha tornat a oferir una imatge força pobra que, un cop més, no li ha servit per sumar cap punt. L’Huracán ha necessitat ben poc per endur-se la victòria i convertir-se així en el catorzè equip que puntuava al Centenari aquesta temporada. Tretzè acaba el Bada a la classificació, confirmant així una de les campanyes més discretes dels darrers anys. Tot això, enmig d’un clima de pluja i vent que encara ha entristit més un panorama força desolador a les graderies. La parròquia escapulada ha patit el que no està escrit aquesta temporada, i és que en total han volat 31 punts de l’Avinguda de Navarra amb una imatge, en general, decebedora.

Fa unes setmanes dèiem que les valoracions globals s’havien de fer a final de temporada. Doncs ha arribat el dia. El Badalona acaba la 2012/13 en tretzena posició, amb 48 punts i un balanç d’11 victòries, 15 empats i 14 derrotes, amb 36 gols a favor i 41 en contra. Les xifres, com sol ser habitual, parlen per sí mateixes. I, en aquest cas, parlen malament. No hem d’oblidar, però, que l’objectiu principal d’aquesta temporada era la permanència, i s’ha aconseguit: El Badalona jugarà a la 2ª Divisió B un any més. Després d’un estiu molt complicat, en què no teníem clar ni la composició de la directiva, ni del cos tècnic, ni molt menys de la plantilla, és un triomf haver mantingut l’equip a la categoria. Ara bé, això no ens ha d’impedir ser crítics amb l’actuació de l’equip. Ras i curt: el Bada no ha estat un equip fiable aquest any. Punt. El conjunt d’Albert Cámara s’ha mostrat massa irregular i especialment insegur a casa, on només ha guanyat 6 partits. Segurament és aquesta última dada la que agreja la nostra valoració final. Efectivament, anar al Centenari ha estat, per norma general, un autèntic suplici. No és d’extranyar, doncs, que aquesta tarda amb prou feines hi hagués 400 persones per veure el partit davant l’Huracán. El mal temps també hi ha contribuït, segur, però no ens enganyem: l’equip no ha donat, en tota la temporada, gaires incentius per tenir ganes d’anar al camp, ni a les 12 del matí, ni a les 5 de la tarda…

Aquest és l'onze titular que ha acomiadat la Temporada 2012/13
(Foto: CF Badalona) 

Ben simptomàtic de l’estat general de l’equip ha estat l’arrencada del matx. Tot just s’havien jugat 15 segons quan Fabiani ha tingut el 0-1. Servei des del cercle central, pilotada llarga, indecisió entre Pelegrí i Marcelo i el davanter guineà que es plantava sol davant Marcos. Increïble. Per sort, el seu xut ha tocat el pal dret i ha marxat fora. El partit començava de la pitjor manera possible. Malgrat això, i el fet que els valencians arribaven a Badalona jugant-se ni més ni menys que el campionat (havien de guanyar i esperar que l’Hospi perdés davant l’Olímpic), els escapulats s’han posat les piles i, de fet, han portat el pes del joc fins a la mitja part. Això sí, en atac ben poca cosa… amb prou feines un xut de falta desviat d’Abraham i una rematada de cap inofensiva de Joan Grasa, que avui jugava en punta a causa dels problemes físics de Manolo Bueno. En canvi, l’Huracán ha pogut marcar el segon després d’una nova indecisió defensiva, aquest cop entre Marcelo i Marcos.

Els segons 45 minuts han estat una història completament diferent. Els valencians han posat la cinquena marxa i nosaltres hem desaparegut del mapa. El seu domini no era abassegador, però el Bada semblava una caricatura amb la pilota als peus; pràcticament incapaç de lligar dues passades seguides ni de generar perill de cap manera. El gol de Sanjulián (56′) en la sortida d’un còrner, al contrari del que podria esperar-se, ha esperonat l’equip de Manises, que d’aquí al final ha monopolitzat el joc i ha tingut la sentència en més d’una ocasió, especialment al 73′, quan Carreño, completament sol després d’una errada en la sortida de la pilota del Bada, ha enviat l’esfèrica per damunt del travesser, ja amb Marcos batut. Per part nostra… res. Un tímid cop de cap de Grasa al 90′ ha estat tot el bagatge ofensiu escapulat a la segona part. Molt més ressenyable ha estat, en canvi, el debut al Centenari de Jordi Sánchez, que ha entrat al minut 71 per Sergi Cortés. Una de les poques alegries que hem tingut darrerament ha estat saber que aquesta jove promesa, de només 18 anys, serà jugador del primer equip la temporada vinent. A banda d’això, ambient gèlid i, quan l’àrbitre ha xiulat el final, indiferència entre el bosc de paraigües que era la graderia del Centenari. Una cloenda ben trista a una temporada que no passarà a la història i que hauríem de començar a oblidar des d’aquest precís instant.

S’inicia ara una fase decisiva (i molt interessant) pel Badalona. Al llarg de les properes setmanes començarà a definir-se el capítol d’altes i baixes de cara a la plantilla de l’any que ve. Tenint en compte que l’únic jugador que té contracte assegurat és Ferrón, s’esperen molts moviments. Abans, però, sabrem si Albert Cámara i Pepe Delgado segueixen a la banqueta. Així mateix, també tindrem notícies del futur de l’estadi municipal en el plenari de l’Ajuntament d’aquesta propera setmana. Molts fronts oberts i moltes preguntes per respondre en poc temps. Pels aficionats del Badalona serà un període intens i apassionant.

Aquesta vegada, Miguel Ángel Sánchez i la seva junta directiva tindran tot el temps del món per dissenyar una plantilla que ens retorni la il·lusió després d’una temporada en què les dificultats i incerteses de l’estiu anterior han pesat massa. Confiem en la seva feina per tornar a veure un Badalona fort de cara a la lliga 2013/14. De moment, però, toca descansar una mica: la 2012/13 ha acabat. Per fi.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

22 responses to “BADALONA 0 HURACÁN 1

 • jony

  Ante todo, quiero darte la enhorabuena por lo bien que te has explicado; definiendo el año del equipo y el partido en sí. Cierto es, que hoy el centenari, parecía un cementerio de recuerdos de viejos tiempos, que pese ha no hacer tanto tiempo de ello , parece muy lejano.
  La soledad de las gradas, a mas de un jugador, seguramente le habrá recordado la mala temporada que han hecho. Seguramente no deben sentirse orgulloso de una temporada así, creando malestares generales a los aficionados que amamos a esta entidad.
  Doy por hecho, que muy pocos jugadores han dado todo lo que tienen dentro de ellos por esta entidad, y creo que no hace falta decir quienes son, simplemente se ve en el campo cada domingo.
  Los demás; aquellos que han pasado por aquí una temporada de transición, no pueden pensar que son grandes jugadores, ya que se nota que estaban por estar, ignorando lasw quejas de los aficionados, sus concineincias estaran tranquilas supongo…
  Como bien dices, es el momento idoneo ahora, para crear un proyecto deportivo interesante, sin hacer falta de tener grandes costos, ya que la segunda b, no es como antes… Por ello, tienen, a partir de ahora, todo el tiempo del mundo para planificarlo.
  Otra cosa es, que tengo entendido que seguramente, el año que viene juguemos en el campo del Pomar, aunque no es seguro, ya que parece ser que el ayuntamiento decide hacer su propio proyecto en el lugar del centenari. Si es para bien, para que después tengamos un estadio digno, por mi me parecerá genial.
  Creo que no hay nada más que decir, un año agridulce: Motivador porque seguimos en segunda b, pero indignante por la clasificación y juego, cuando este grupo podía haber dado mas de sus posiblilidades.
  Espero que el año que viene, sea mejor, y nos vuleva esa ilusión que este año se apagó.

 • lluis

  Escapulat has definit molt bé i amb tota claretat el que ha estat la temporada del Badalona i el partit d’ahir. Crec que el partit d’ahir va ser un clar reflexe del que han sigut tots els partits d’aquesta temporada al camp del centenari. Un equip mediocre, no ho sé com poden fer la promoció d’ascens aquest equip, així els hi vaig dir als mateixos jugadors del Huracan quan es van quedar sobre al camp quan va acabar el partit esperant que acabés L’Hospi, ens va gunyar fent ben poc. Clar nosaltres varem fer menys com sempre.
  Si,tal com va dir Cámara, els últims partits, eran perque els jugadors es posesin al aparador perque els equips els fitxesin pel any vinent, crec que es poden comptar amb els dits de la mà i encara m’en sobraran els que tindràn equip.
  Per lo que diu el company de que la temporada vinent anirem a jugar al camp del Pomar, crec que si aquesta temporada hi a anat poca gent, la temporada vinent encara hi anirà menys, si això és veritat.

 • L'escapulat

  Moltes gràcies pel vostre suport i, sobretot, pels vostres comentaris. Encara que no ho sembli és una gran recompensa llegir-vos i saber que hi ha gent que estima el Badalona i que té coses a dir.

  Com bé dieu, la temporada ha estat molt descoratjadora per l’aficionat… Potser si a casa s’haguessin vist més victòries (intercanviant-ho per derrotes a fora) les sensacions serien diferents. Per mi el més trist és la indiferència de la gent… És veritat que l’afició escapulada sempre ha sigut més aviat freda fins al moment de la veritat, quan la ciutat respon i es demostra que hi ha molt de potencial amb un projecte engrescador.
  Jo tinc molta confiança pel que fa a la feina de Miguel Ángel i la seva junta. Aquest any, amb tot el temps del món, i la estabilitat econòmica de saber amb quins diners es compta, les coses han de sortir molt millor. La primera pregunta a respondre serà la continuïtat d’Albert Cámara. Jo no les tinc totes… si no hi ha alternatives de garanties, millor deixar que un home de la casa segueixi amb el seu projecte. Però aquest any ha estat fluixet…

  Jony:
  Tema camp del Pomar. Jo ho havia sentit com un rumor però fa temps, creia que era una alternativa descartada ! Les veus més optimistes diuen que aquest alcalde té ganes de tancar el projecte i que la propera serà l’última temporada al Centenari…

  lluis:

  Sí, la metàfora de l’aparador que va fer servir Cámara no va resultar gaire convincent pels jugadors, pel que sembla… Ahir l’únic que tenia gana semblava en Robert i poc més… L’Abraham pobre es desesperava a la banda, i fins i tot Marcelo semblava que havia perdut tota la confiança de les darreres jornades.
  Suposo que aquest estiu hi haurà baixes importants, i s’ha de fitxar jugadors compromesos. Ja ho anirem veient i comentant, però la veritat és que jo em quedaria amb ben pocs… Faig la meva aposta:

  Marcos – Sobregrau – Javi Moreno – Xavi Muñoz – Joaquim (si Cámara se’l creu) – Sergi Cortés – Grasa – Robert – Abraham.

 • lluis

  Crec que coincidim amb el tema dels jugadors que es podrian renovar. Van dir que Ferron te contracte, Sergi Cortés està cedit pel Madrid ¿no? és a dir que tornarà cap allà, si no m’el quedaría, Marcos crec que no el podrem retindre, el voldràn molts equips.
  Escapulat felicitar-te per la feina que fas, llàstima de que som ben pocs els que opinem, perque és un bon lloc per expresar el que veiem cada 15 díes al camp, o ara, que ha acabat la temporada, discutir una mica, el que volem el que sigui el Badalona la temporada vinent.
  De veritat, et felicito.

 • lluis

  Veig que ja van començant a sortir novetats de cara la temporada vinent. I començant pel cos tècnic, que era el primer que es tenia que decidir per després fer la plantilla.
  Crec que no bé de nou a ningú que Cámara no seguiria, la temporada, en quant a joc no ha estat bona, sobretot al camp del centenari, que és el que jo i la màjoria em vist.Ha fet el que se li va demanar, salvar al equip.
  Gràcies i sort Cámara.

 • Xavi

  Camara com entrenador no m’ha agradat massa, però una cosa s’ha de reconeixer. Ha estat el millor futbolista qyue he vist amb la samarreta del Badalona. A més ens va donar l’ascens s 2ª b. Li desitjo moltissima sort!

 • L'escapulat

  Una cosa no treu l’altra: Com bé diu en Lluis el joc de l’equip no ha estat bo al llarg de la temporada; ni per brillantor ni per resultats… Ara bé, l’Albert ha complert l’objectiu de mantenir la categoria en un any molt difícil. Penso que la temporada que ve ho hauria fet millor, però sincerament ni em sorpren la decisió de la directiva ni la desaprovo.
  Ara farà falta veure si ell segueix al club o decideix provar sort com a primer entrenador en una altra banda.

  Algú té alguna pista de qui serà l’entrenador? Fa poc han anunciat que Luís Carreras no seguirà al Sabadell. Evidentment ell aspira a cotes més altres, però per demanar que no quedi… a mi m’encantava la seva idea de futbol.

 • lluis

  Lluís Carreras deu tenir un catxet bastant elevat per les temporades que ha fet amb el Sabadell, i crec que no està a les posibilitats del Badalona.Tant de bò fos així.
  No sé en qui deuen està pensant o qui deuen tenir ja, perque igual ja el tenen, però jo diria que serà un entrenador que vingui de tercera divisió, i a veure si no és el que teniem al juvenil la temporada pasada Manolo Gonzalez, a mi no em desagraderia, és un pensar meu, no he sentit res enlloc, ni he llegit res.

 • lluis

  Avui he sentit per Televisió de Badalona que Piti serà el proper entrenador del Badalona. Gairebè està tot fet.

 • L'escapulat

  Seria una excel·lent notícia.

  Faltarà saber si Cámara segueix de segon o què !

 • lluis

  Jo també vaig sentir dir que Piti portava a Luis Blanco amb ell. No ho van dir ahir, ho vaig sentir un altre dia.

  • jluis

   Doncs a veure si es comença a moure una mica el mercat.
   Aquest any tenim temps per fitxar bé ja que imagino i crec
   que s’han de donar moltes baixes
   Bastants jugadors d’aquest any s’han esforçat molt poc i no
   mereixen la renovació.Espero que la propera temporada
   estiguem tots molt més endollats

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Si en Piti és igual de bó d’entrenador que de jugador, per mi seria un gran fitxatge. Veient els Hospitalets, Lleides i demés, s’ha de valorar el que vam viure els dos darrers anys, que no sé si algun dia ho tornarem a veure. També m’enrecordo del Inodoro Power i el seu Tenerife, que ja són a Segona.

  No participo gaire, però vull agraïr a l’escapulat per la feina que fas amb aquest blog.

  • L'escapulat

   Moltes gràcies ! A veure si aquest estiu, amb els moviments de fitxatges, la gent participa una mica més. La veritat és que si l’equip no rutlla es nota i la gent tendeix a parlar ben poc; només per cremar-ho tot quan s’ensuma el desastre… Quan les coses van bé normalment tothom fa bullir l’olla per dir-hi la seva.

   En qualsevol cas, gràcies pels ànims; ho faig lo millor que puc !

 • lluis

  A Televisió de Badalona aquest migdia han dit que Piti ja és entrenador del Badalona, que el club ho faria oficial. I han dit que amb ell igual venia Luis Blanco per integrarse en el cos tècnic.Piti ja el tenia en el Sant Andreu.
  Ara a veure si es pot aprofitar algun jugador de la temporada pasada, que, com bé es diu aqui, es ben poc, i a fitxar per fer una bona plantilla.

 • L'escapulat

  Sembla que l’anunci oficial de Piti Belmonte com a nou entrenador és qüestió de temps. Pel que fa a l’arribada de Luis Blanco, la cosa està menys clara. En qualsevol cas, veurem si això significaria la marxa d’Albert Cámara i Pepe Delgado o si es reubicarien en d’altres posicions dins l’organigrama tècnic.

  Jugadors: Fins que no es confirmi l’arribada del nou entrenador és evident que no començaran a sonar noms concrets. De moment, tenim assegurada la continuïtat de Robert i Abraham (a més de la de Ferrón, si convé). Suposo que Marcos també seguirà si no té cap gran oferta (tot pot ser en aquesta vida). Ah, i m’oblidava d’en Jordi Sánchez, el juvenil que la temporada vinent formarà part de la primera plantilla.

  Hi ha algun jugador que us faci especial il·lusió? Creieu que em de fitxar noms consolidats, o hauríem de pescar a 3ª?

  Per cert, us deixo l’última informació sobre l’ “escabetxina” d’Hisenda als clubs catalans…

  http://www.futbolcatalunya.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1299%3A-els-clubs-ja-saben-el-que-els-espera-per-part-de-la-seguretat-social&catid=36%3Afederacio-catalana-arbitres&lang=ca

  Amunt Badalona!

 • lluis

  Lo de Hisenda ja ho havia llegit, és una vergonya semble que es vulguin carregar el futbol modest català.
  Sobre els jugadors, jo crec que em de fitxar jugadors lluitadors, i una peça puntal a cada una de les linies, m’explico, un bon defensa, un bon mitgcampista i un bon davanter que ens garantitzi,ja ho se que això és car i escaseja, gol, i evidenment un bon porter.
  Marcos ¿no té ofertes millors que las del Badalona? amb les dues temporades que ha fet, jo d’equips amb més presupost del Badalona el fitxaria.
  Abraham ¿es queda? bon jugador, almenys el temps que ha estat aqui.
  Jo vaig sentir un rumor que deia que Prati tornava, ¿en sabeu alguna cosa?.

  • L'escapulat

   Abraham, pel que sé, segueix segur.

   No he sentit res de la tornada d’en Prati… en tot cas, si tornés suposo que seria com a recurs des de la banqueta i no com a davanter titular.

   Tema Marcos jo no dubto que tingui ofertes superiors… però suposo que si no són de 2ª A ell prefereix quedar-se aquí, que es viu molt bé… Vull dir, si no és un salt qualitatiu no crec que marxi. I sí, evidentment és un porter que la categoria se li ha quedat petita, però si no hi ha calers… a més penseu que, segons com, saltar a segona com a suplent pot ser un pas enrere quant a projecció.
   En fi, el que és segur és que és un dels jugadors dels quals voldrem saber-ne abans el futur.

 • Xavi

  M’agrada Piti, i també Luis Blanco com a segon, si a més es queda Abraham, Marcos, ferron, rober, i es fitxa bé, tindrà bona pinta, perque a més piti, segur que tenia més ofertes, i vull pensar que li han promés un equip competitiu…

  • L'escapulat

   Doncs sí; de fet Piti va dir que ell només aniria a un club “amb projecte”, la qual cosa vol dir que la proposta que li va fer el Badalona incloïa un equip competititu i amb ambició.
   El que està clar és que la temporada que ve no serà ja “de transició”, encara que l’entrenador sigui nou. A veure si comencen a confirmar-se les primeres incorporacions, tot i que segurament fins que no acabin les promocions d’ascens no hi haurà moviments importants.

   Per cert, aprofito per felicitar el nostre Juvenil que ahir va apallissar 6-0 al Rubí i que s’ha classificat per la final de la Copa Catalunya, contra el Barça, el cap de setmana que ve.

   http://www.cfbadalona.net/noticia_detall.php?cod_noticia=4423

   Quin planter que tenim !