BADALONA 2 LLAGOSTERA 0

Escapulats,

Avui podem afirmar, per fi, que el Badalona seguirà una altra temporada a la Segona Divisió B. Un any més al futbol professional. Serà la desena campanya a la 2ª B, que no és poc. Ja sé que no és la categoria en què ens agradaria estar però, tal com havia començat la temporada, amb una nova directiva i totes les incerteses del món relatives al pressupost i la confecció de la plantilla… què voleu que us digui; l’objectiu fonamental, la permanència, s’ha assegurat, i hem d’estar contents. La lliga s’acabarà amb dignitat i amb una imatge força bona de l’equip, a diferència del que passava ara fa uns mesos, quan ningú podia assegurar que el Badalona no patiria per mantenir la categoria. A dia d’avui, quan encara resten quatre partits, la salvació és pràcticament al sac i de ben segur que tant la directiva com el cos tècnic es començaran a moure, a partir de ja, per començar a confeccionar la plantilla de l’any que ve.

Amb els tres punts d’avui en sumem 47 i, a manca de 12 per disputar-se, el Badalona està a 10 punts del descens directe i a 8 de la promoció. Una dissetena plaça que ocupa, precisament, el Constància d’Inca, l’equip que visitem la setmana que ve. Fent un senzill càlcul veurem que, en cas de guanyar diumenge a Mallorca, la salvació ja serà un fet matemàtic. En qualsevol cas, especulacions a banda, el cert és que el Bada ja pot donar la permanència per feta i començar a pensar en la temporada que ve. Això sí, queden tres partits més després del d’Inca: Ontinyent a casa, Olímpic fora i, per cloure la temporada, Huracán de València al Centenari. Serà interessant veure com el Bada pot fer de jutge de la lliga, tant per baix (Ontinyent) com pel play-off (Olímpic i Huracán). Per trobar una motivació extra, segurament les primes seran benvingudes

Ei, encara no hem parlat del partit… Doncs podríem parlar de dues meitats iguals però completament diferents. M’explico: les dues parts han acabat amb un balanç d’1-0 pel Bada, però les dinàmiques no han tingut res a veure. Els primers 45 minuts han estat molt atractius per a l’espectador però no tant pels interessos escapulats. Els gironins portaven la batuta del joc i, a diferència del Badalona, aconseguien generar futbol, sobretot, mitjançant centrades des de les bandes i, com no, jugades d’estratègia perquè, un cop més, hem concedit massa faltes tontes a la zona de 3/4. No obstant això, la sort ens ha somrigut per una vegada i, al minut 12, ha arribat un dels gols més increïblement estúpids que he presenciat en un camp de futbol. Marcelo ha buscat una passada llarga a l’esquena de la defensa que no ha trobat ningú. Era una pilota dura i tensa amb direcció a porteria; el porter del Llagostera, Moragón, s’ha confiat i, incomprensiblement, en lloc de posar el peu davant la pilota, ha vist com aquesta se li esmunyia per sota les cames i es ficava, rasa i al xino-xano, dins la porteria. L’1-0 era un regal amb llacet i, per una vegada, no l’hem desaprofitat. Ara bé, la dinàmica no ha canviat: el Llagostera ens seguia creant problemes, com ho demostren un parell d’arribades perilloses que ha tret Gallardo in extremis. Per part nostra només podem destacar un xut defectuós d’Abraham que ha aturat Moragón sense problemes (37′) i, ja a les acaballes, una centrada-xut del mateix Abraham que Marcelo ha rematat fora. Al minut 44 el Centenari ha demanat penal sobre el canari després d’un control acrobàtic dins de l’àrea, però l’àrbitre no ha xiulat res. Com veieu, Abraham segueix sent, sens dubte, qui marca les diferències en atac (resem perquè segueixi l’any vinent).

Abraham ha transformat el penal del 2-0 amb molta seguretat

(Foto: Federico Agripa)

La segona part, en canvi, ha estat una autèntica bassa d’oli pel Badalona. Si a la primera part el Llagostera posava el joc i nosaltres les ocasions, a la represa el Badalona no li ha donat opció als homes de Lluís Carrillo, que no han inquietat en cap moment els dominis de Marcos, avui molt segur en totes les pilotes per alt. A banda d’un xut desviat d’Enric Pi, no podem destacar gaire cosa del Llagostera, que ha rebut una estocada definitiva al minut 65 amb el penal de Canal sobre Manolo Bueno. El davanter d’Esplugues s’havia plantat a l’àrea després d’una gran passada d’Abraham i ha estat objecte de falta en amagar molt bé una finta de xut. Com no podia ser d’una altra manera, Abraham ha llançat el penal (fort i a mitja altura, enganyant Moragón) per establir el 2-0. A partir d’aquí hem vist un matx encara més plàcid pels d’Albert Cámara, que pràcticament s’han limitat a viure de rendes. Com a nota positiva destacar el retorn de Joan Grasa, que ha entrat per Bueno i ha estat el protagonista de la jugada més perillosa fins al final del partit (73′), amb una bona desmarcada per banda esquerra. La seva passada de la mort ha acabat a peus de Robert que, malauradament, ha enviat la pilota fora per poc, llepant el pal dret. Sincerament, no cal remarcar res més dels 20 minuts que encara li quedaven a l’encontre… el Badalona per fi ha sabut gestionar l’avantatge i matar el partit. Tres puntets més que ens serveixen per tornar a la zona mitja de la classificació. D’aquí al 19 de maig, tranquil·litat i bons aliments. Hi ha molta feina per fer de cara a la temporada que ve però, de moment, ja hem acomplert l’objectiu d’aquesta.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

12 responses to “BADALONA 2 LLAGOSTERA 0

 • Xavi

  Bon partit del Badalona, encara que hagim tingut sort amb el increible primer gol (vaja regal!!!). Però l’equip m’agradat bastant. Una vegada més Ferron ha demostrat que entre ell i sobregrau no hi ha color.
  Jaume es un jugador que compleix, però res més, es tracta d’un jugador defensiu i res més. En canvi Ferrón dona molt per la banda i molta força. i he vist perfectament com aguantaba tot el partit.
  M’agradat també avui en Robert (encara que ha fallat un gol clamoros). M’agradat també grassa (que ha fet en 20 minut molt més perill que Manolo Bueno, que posa voluntat però res més….
  El Badalona tindria que intentar que es quedeixin per l’any que ve amb Marcos, Marcelo, Ferrón, xavi muñoz, joaquin, grassa, robert, javi moreno, i sobre tot abraham.

 • lluis

  Bona segona part del Badalona, la primera no ha estat gaire bona, però em tingut la sort de cara, per fi, del gol que em fet.
  S’ha demostrat que hi han dos grans laterals drets Ferrón i Sobregrau, per mi igual tots dos, no ni ha un per sobre del altre, partit molt bó de Manolo Bueno segons la meva opinió, lluita molt a dalt i va provocar el penal, Borja està molt per sota de Xavi Muñoz, Marcelo els partits que està jugan ara està demostrant el perque del seu fitxatxe pel Granada.
  Com bé dius escapulat, hi ha molta feina per fe de cara a la temporada vinent, començant pel presupost, i a partir d’aquí, buscar un entrenador, crec que aquest tandem que tenim no pot seguir la temporada vinent.
  Vull fer un incís del que va pasar al final del partit, Marc Sellarés, ex jugador del Badalona i ara al LLagostera es va anar a encarar a una persona que estaba per allà al palco presidencial. Crec que aquesta persona li debia dir alguna cosa durant els 90 minuts, perque el jugador en acbar el partit va anar directament cap allà, i anavant a arribar a les mans. Jo estava al altre costat del camp.
  Llavors, quan anava al vestidor, el sector dels betulians, el va increpar i insultar.
  Un jugador que va marxar del Badalona perque un altre equip li pagaba més, i va marxar d’accord amb el club escapulat, ¿ara quan torna se li ha de dir de tot? Jo crec que tots feriem el mateix. Un 0 per aquesta persona i per aquests sector d’aficionats.

  • L'escapulat

   Lluís, es veu que en Sellarés es va anar a encarar amb en Felipe Martínez, president l’any passat, i li va dir quatre coses no gaire ben dites.
   Pel que sé es tracta de desavinences econòmiques pel que fa al pagament de primes i la liquidació del seu contracte ara fa dues temporades. Veurem si en podem treure l’entrellat, però també et dic que aquestes no són les formes, per part d’un jugador, d’anar a queixar-se o reclamar res, no trobes?

   En qualsevol cas, a pensar ja en l’any que ve. Suposo que tots teniu preferències pel que fa als jugadors que us agradaria que es quedessin; i també si l’Albert Cámara hauria de seguir o no… Us deixo l’enquesta !

 • Inodoro Power

  Felicidades por la permanencia, que tal como iban las cosas hace semanas, creo que es un alivio para ustedes. A ver si la temporada que viene vuelven a los playoffs de ascenso.

  Saludos

  • L'escapulat

   Muchas gracias Inodoro, como siempre agradezco tu deferencia ! Este año parece que vosotros sí que amarraréis la primera plaza; a ver si tenéis suerte y dais el paso de nuevo a 2ª, que es lo que os toca! Lo que sí que os puedo decir es que si os enfrentáis a L’Hospitalet vais a tener que sudar sangre; es un equipo que juega muy bien al futbol !

   Un saludo

 • lluis

  Si he llegit que se li deuen 9000 euros en primes de fa dos anys, de quan va jugar aqui a Badalona i que ell està cansat de reclamar-ho i no té resposta, ell diu que va ser un moment de “calenton” i que no ho hagués tingut que fer, però que no va poder aguantar, suposo que igual desde la grada se li debia dir alguna cosa i ell va explotar.
  Pasant al altre tema, jo crec que Cámara no ha de continuar, i els jugadors que tenen que seguir, per mí són:Abraham, Sobregrau, X.Muñoz,Javi Moreno,Joaquim, Joan Grassa, Marcos, però suposo que marxarà a un equip millor, jo crec que el Badalona se li ha quedat petit, Manolo Bueno, crec que ho està fent força bé aquesta temporada i crec que d’aquesta temporada pocs jugadors més, Marcelo, però ja s’en va a Granada, Sergi Cortés, però està cedit pel Madrid, però si hagués la oportunitat de fitxarlo jo m’el quedaba.

 • jony

  hola Lluis, yo solo decirte que soy Betulian y yo por ejemplo, no insulte en ningun momento a Sellares, entonces por favor, no generalices. En todo caso, habla de algunos y no todos los Betulians. Además, seguramnete esto tu no lo sabrás, pero Marc sellarés insultó a un miembro de los betulians y por eso una persona en cuestion ledijo una serie de cosas. Yo no defiendo tampoco los insultos, todo lo contrario. Pero por mi, como persona, y afectado en que dices que los betulians le insultemos, primero mira cuantas personas lo hicieron y no generalices.
  Escapulat, la verdad que finalmente, a pensar en el año que viene, y espero que el equipo sea mas competitivo, tambien cabe reflexionar que presupuesto tendremos, ya que por ahora es una incertidumbre, pero no obstante, espero que sea mejor que esta.

  • L'escapulat

   Jo, per la versió que conec, Sellarés no va estar del tot correcte en el moment de marxar; ell tenia contracte amb el club però tenia unes ganes “boges” de marxar a Irún… i la directiva li va facilitar la sortida. En fi, penso que en Sella no ha estat del tot encertat en el seu comportament.
   Jony, molt em temo que el pressupost serà similar al d’aquest any, però també és veritat que en el context econòmic actual es pot fer un molt bon equip sense muntanyes de diners… Veurem. Suposo que tots teniu uns quants jugadors que renovaríeu ja mateix,no? Lúnic jugador que té contracte, em penso, és en Ferrón.

 • tonigracia

  buena segunda parte del badalona,de cara a la proxima temporada yo intentaría que se quedaran marcos,sobregrau,ferron,xavi muñoz,robert,manolo bueno y joan grasa y cuando tengamos la permanencia asegurada,probar a jugadores del division de honor de cara al proxima temporada,me olvidaba urgente la renovación de abraham para mi el mejor jugador que tenemos.

 • lluis

  Si a tú a una feina et pagan el doble que a una altre, ¿no marxaries? Això és, pel que tinc entès es que li va passar a en Sellarès quan va marxar del Badalona. Però això no es motiu perque se li deixin a deure aquests calers que reclama. I ell compren que va actuar malament diumenge sobre el camp.

 • L'escapulat

  Lluis, evidentment que marxaria i que hi tenia tot el dret. Però tenia contracte. I si el club té un gest i et perdona la clàusula… és lleig reclamar-li després, dic jo. En fi, suposo que el millor seria que ho expliqués ell mateix.

  Dit això, com era d’esperar la majoria renovaríeu Abraham amb els ulls clucs… Suposo que, per tal de mantenir un jugador així, no només falta oferir-li un bon contracte sinó també un equip de garanties… Pel que fa a fitxar jugadors de categories inferiors, suposo que és una alternativa quasi-obligada i que pot sortir bé. Nosaltres no ho hem fet gaire i, quan ho hem provat (cas Sergi Pérez, per exemple) no ha acabat de quallar. Sou partidaris de pujar jugadors del juvenil DH? Com ho veieu, tot plegat?

 • lluis

  Si deixem lo d’en Sellares, ja ha pasat i ja està. Jo crec que algun jugador del juvenil es podia pujar, encara que crec que ja hi han ofertes per algun d’aquets jugadors que despunten més, s’ha de provar, si no ¿perque està el juvenil?. Jugadors d’inferior categoria, tindrian que ser màxim de tercera divisió, i que despuntesin bastant en els seus equips. Jo,la veritat, quan vem fitxar a Sergi Pérez, no sabia ni qui era, ara hi han jugadors de tercera que si que cada setmana els vas sentin.