BADALONA 2 — REUS 1

Escapulats,

Missió completa. Tres punts al sac. Evidentment, això era el més important aquesta tarda. El Badalona necessitava trencar una mala ratxa de 5 partits sense guanyar i ho fet en una jornada especialment important, ja que els resultats dels nostres rivals directes ens han estat molt favorables i hem augmentat la distància que ens separa de la zona de perill i, potser més important encara, escalem posicions: amb 43 punts, superem diversos equips en aquesta lluita per quedar-nos una temporada més a la 2ª B. Encara queden 18 punts per disputar però, de moment, el pas donat avui és molt important per a poder gestionar aquesta renda sense nervis i amb la tranquil·litat que dóna la classificació.

Parlem del partit. Déu n’hi dó com hem patit! Als darrers minuts més d’un ho passat francament malament a les graderies del Centenari. Qui ho havia de dir a la mitja part, quan el Bada guanyava amb un còmode 2-0 i transmetent certa solvència… Ara bé, seria injust resumir aquests primers 45 minuts amb el resultat, perquè la veritat és que el marcador no reflectia el que s’havia vist damunt la gespa. Els dos equips han demostrat de seguida que coneixien perfectament la transcendència del matx. El Reus arribava després de 4 derrotes consecutives i només un punt per sobre nostre, en una dinàmica clarament negativa les últimes jornades. Nosaltres, no cal recordar-ho, veníem de deixar escapar dos punts al Sagnier i amb el desastre del dia del Yeclano encara en el record… Així doncs, a ningú li ha estranyat que el partit comencés amb un ritme alt, amb molta mobilitat de pilota i un mig del camp pràcticament testimonial. Sobretot per part del Reus que, tot i que no amb un domini aclaparador, era l’equip que millor controlava el tempo del partit. Els de Santi Castillejo apostaven descaradament pel joc directe i confiar la seva sort a la qualitat d’homes com Sergio León i Traver. Els del Baix Camp donaven sensació de perill quan combinaven a la zona de tres quarts, però avui el nostre sistema defensiu s’ha mostrat molt sòlid: des de la parella de centrals Marcelo-Gallardo (menció especial per l’andalús, excel·lent en el tall) fins a Javi Moreno, que avui ha jugat probablement el seu millor partit des que va arribar. De fet, seus han estat els dos serveis de còrner, el primer des de la dreta i el segon des de l’esquerra, que han significat els dos gols escapulats. El primer arribava tot just al minut 4, després d’una poderosa rematada de cap de Marcelo que, al primer pal, saltava més que ningú per encastar la pilota al fons de la xarxa. Les coses se’ns posaven de cara ben d’hora  i, tot i que el Reus tenia més la pilota i ensenyava les urpes a través d’accions aïllades de Sergio León, hem estat nosaltres els que hem tornat a marcar al 35′, en un altre llançament de còrner perfecte de Javi Moreno que Joaquim, al segon pal, ha rematat amb molta classe creuant la pilota lluny de l’abast d’Ángel. Mitja part, 2-0 i tarda tranquil·leta al Centenari, malgrat que el nostre joc no era cap meravella.

La graderia ha patit molt la darrera mitja hora...
(Foto: L'escapulat) 

El començament del segon temps encara ha estat més esperançador: el Bada ha mantingut la consistència al darrere i els reusencs semblava que havien perdut l’ímpetu dels primers minuts. Joaquim ha estat a punt de fer el tercer en una rematada des del terra una mica estranya que ha sortit fora llepant el pal esquerra d’Ángel. En aquest moment el ritme s’ha començat a accelerar moltíssim, i això, sigui dit de passada, no ens podia anar bé. Marqués ha fer lluir Marcos al 58′ i dos minuts després Robert ha pogut sentenciar el matx en un mà a mà, però el seu xut forçat l’ha pogut desviar el porter roig i negre. El punt d’inflexió del partit ha estat, però, el golàs de Sergio León al minut 65. El davanter del Reus ha controlat la pilota amb el pit a uns dos metres de la frontal de l’àrea i, després de girar-se amb habilitat, ha engaltat una voleia perfecta que s’ha colat per tot l’escaire dret, sense opció per a Marcos. A partir d’aquest instant el partit s’ha convertit en un petit via crucis per a tots els escapulats. El Badalona ha desaparegut del camp inexplicablement i el guió de l’encontre s’ha convertit en una successió d’ocasions i arribades per part dels homes de Santi Castillejo. Quedaven gairebé 30 minuts de patiment en què el 2-2 no ha arribat de miracle. Cada llançament de falta del Reus posava l’ai al cor als aficionats badalonins, que a sobre veien com el seu equip no parava de concedir faltes estúpides en camp propi. Sens dubte, però, les ocasions més clares han estat una rematada de cap al travesser de Beñat al 76′ i un gol anulat a Prades per fora de joc, en una altra rematada amb la testa, dos minuts després. L’últim quart d’hora de partit s’ha fet etern, i cada falta que penjava el Reus era una petita tortura. Per sort, en aquest tram final Marcos s’ha mostrat molt segur (de fet, ens ha salvat amb una aturada providencial al 87′) i l’equip ha tingut prou ofici com per mantenir el resultat fins al minut 95, que és quan Navarro Fuentes ha fet sonar el xiulet tres cops per alliberar-nos a tots.

El Badalona suma 43 punts i, amb la victòria d’avui, supera en la classificació el Llagostera, el Baleares, el Prat i el mateix Reus. Això, sumat a la derrota del Constància i l’empat de l’Orihuela, ens situa a 8 punts del descens i a 7 de la promoció, a manca de 18 per jugar-se. Una situació, convindrem tots, força còmoda. Per poc que fem els deures a casa, la salvació és a tocar. Abans dels tres enfrontaments decisius contra Llagostera, Constància i Ontinyent, tenim un desplaçament complicat, el proper diumenge, al camp del Sant Andreu.

Ara, però, toca gaudir d’aquests tres punts i la desena victòria de la temporada…

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

12 responses to “BADALONA 2 — REUS 1

 • CARLOS GUTIERREZ

  Sera a 7 del descenso y 3 de la promocion no crees? Bajan del 21 al 17 y promociona el 16 ahora mismo el prat

  • L'escapulat

   Baixen els 4 últims i el 17è promociona. Dels 4 que promocionen només se’n salva un; el que supera les dues eliminatòries.

   La classificació que faig servir pel blog la trec del Regió7, però els colors que marquen el descens estan equivocats: n’hi ha un de més.
   Així doncs, a 8 del descens i a 7 de la promoció: zona tranquil·la !

 • Adri

  Visca el Bada !!!!!!!!

 • lluis

  Bé ahir 3 punts d’or i molt treballats, al final “sant” Marcos ens va salvar dos punts amb parades d’antologia, fruit d’aquelles faltetes que el àrbitre ens anava assenyalant prop de l’àrea i que el Reus aprofitaba per penjar pilotes a la olla.
  Si mirem els punts que s’han escapat els últims minuts,Llevant B, At.Baleares i Prat, i l’ensopegada a casa amb el Yeclano, són 9 punts més, 52 punts, gairebè lluitant per entrar als play-offs d’ascens. Ja sé que sembla el compte de “La Lechera” però és aixi.
  No Carlos baixan 4 i promociona 1, la regularització és fa en la promoció de descens. Ara la promoció la faria el Constància, i baixarian els 4 últims.

  • L'escapulat

   Marcos va estar bé el tram final i va treure més d’una pilota de mèrit, tot i que al llarg del partit no va semblar en Marcos d’altres dies…

   Marcelo espectacular; aquest nano pot arribar lluny si té el cap ben moblat; Gallardo també em va agradar molt (ja era hora!) i Javi Moreno també va fer un grandíssim partit.
   A dalt em van agradar Robert, també molt treballador, i l’Abraham, que estava supermarcat però que cada cop que toca la pilota crea perill.

   Ara mateix jo veig la salvació quasi a tocar; s’hauria de donar una debacle perquè no fos així. En qualsevol cas, ens ho jugarem en el triple enfrontament Llagostera-Constància-Ontinyent.

   Avui seré a la tertúlia de l’RCB; a les 22h al 94.4 o per internet a http://www.radiob.cat A veure si algú s’anima a trucar-hi i dir-hi la seva que si no són sempre els mateixos !

 • Xavi

  Quin patiment ahir, la veritat és que el més just era un empat, però nosaltres també en tingunt mala sort en altres partits,
  Molt justet el Badalona. Els que valen més la pena son Xavi Muñoz, joaquin, Marcos, Abraham, i Ferrón que en faig creus com es possible que no jugui!!

  • L'escapulat

   Xavi, en Jaume Sobregrau està imponent; per a mi ara mateix és el lateral dret titular.

   T’oblides també d’en Javi Moreno que ahir va estar molt bé.

   Quins jugadors serien la teva prioritat per renovar?

 • L'escapulat

  Ja he penjat la tertúlia a la icona de dalt a la dreta del blog.
  Un tema interessant de què vam parlar va ser per què la gent no s’acaba d’enganxar al Centenari. La meva opinió personal és que aquí a la gent li costa molt sortir de la dinàmica Barça-Madrid i tenir sentiment per l’equip de la seva ciutat. Què en penseu?

 • lluis

  En el tema de Jaume Sobregrau, ara com ara, està per sobre Ferrón mil vegades, és un jugador molt regular i s’ha fet seva la banda dreta de la defensa. Javi Moreno en aquest últim tram de temporada també està jugant molt bé.
  Per mí el tema de les renovacions jo crec que em quedaría amb: Sobregrau, X.Muñoz, Javi Moreno, Joaquim, Gerson que no l’he vist gaire pel tema lesions però el poc que he vist m’ha agradat, Pelegrí,Abraham,i evindenment Marcos però aquest porter crec que l’any que bé ha de estar a una categoría superior, i molts equips s’el rifaran, per això no el vull incloure, perque no el podrem retindre.
  En quant el tema del centenari tens tota la raó de la dinàmica Barça-Madrid, però jo crec que és més Barça.Jo he sentit bastants comentaris a la grada de dir “Per venir a veure això m’hagués pogut quedar a casa a veure el Barça”.El dia de Yeclano quan anava marcant gols el Yeclano hi havia un soci que anava dient “Tindriem que marxar tots del camp” i un altre soci que està amb mi li va dir que si volia marxes ell que s’ha de estar per lo bo i per lo dolent.Hi ha gent que arriba al camp amb la mentalitat de que el Badalona perderà, i a la primera jugada ja crida contra el equip o contra el entrenador. i això no pot ser.

 • CARLOS GUTIERREZ

  yo soy de la opinion de l´escapulat, a lo referente del tema de que la gente le cuesta salir de la dinamica Barça o Madrid,yo como aficionado mi equipo es el Betis(y del badalona por supuesto) de toda la vida y quiza por eso me siento identificado con el badalona porque cuando se consigue algo se le da mas valor,que no el barça y el madrid que siempre tienen que ganar por presupuesto y por plantilla,y yo por ejemplo cuando el Betis ha ganado la copa o ha conseguido un ascenso lo he celebrado como si hubiera ganado la champions.

 • L'escapulat

  Bon empat al camp del Sant Andreu. Una llàstima que, com ens ha vingut passant aquesta temporada, el Bada no hagi sabut mantenir l’avantatge després del gol de Robert, però és un molt bon puntet en un dels camps més complicats del grup. A més l’Orihuela ha perdut.
  Si guanyem diumenge que ve al Llagostera ja ens podem donar per salvats.

  Estic amb tu, Carlos. Has sobreviscut al derbi del divendres? Perquè tinc entès que allò va ser una bogeria !

  Ens veiem diumenge al Centenari.

 • lluis

  Molt bon empat al camp del Sant Andreu que tots haguessim signat avanç de comenzar el partit, però vist i com va anar el partit, bé el que deia la ràdio, i que ens empatessin als últims segons,com altres partits, deixan un sabor de boca agradolç, dons aquests tres punts ens asseguraban la permanencia.
  El que sap greu és que amb els partits que em perdut els 3 puns als últims segons podriem està lluitant per una plaça per la copa del rei.
  Ara lo important és guanyar al Llagostera el proper diuemnge.