BADALONA 0 YECLANO 4

Escapulats,

Em fa una mandra terrible escriure avui al blog. Suposo que ho entendreu, i és que aquesta tarda el Badalona ha patit un dur correctiu. Un 0-4 a casa sempre és dolorós, però si aquest resultat es produeix davant el vintè classificat, un Yeclano que arribava penúltim (i seguirà penúltim), pràcticament amb un peu a 3ª i sent l’equip més golejat amb 50 gols encaixats, doncs la veritat és que la derrota encara cou més. Quan semblava que ja teníem la salvació al sac i ben lligada, ara ens tocarà patir en aquests vuit partits que queden o, com a mínim, el que no ens podrem permetre són desastres com el d’avui.

Curiosament el matx començava amb bones sensacions ja que, al contrari del que podíem pensar a priori, el Yeclano ha sortit a mossegar des del primer minut; sense complexos i decidit a buscar la porteria de Marcos. De fet, al Bada li ha costat entrar en el partit però quan ho ha fet ha estat amb claredat: Sergi Cortés ha enviat la pilota al pal al minut 7 després d’un xut a l’interior de l’àrea i ell mateix, sis minuts després, ha rematat fora una bona centrada per l’esquerra d’Abraham, que avui tornava a l’onze titular. El canari ha tornat a ser l’escapulat més inspirat, però en la majoria d’ocasions s’ha trobat massa sol… Més d’una vegada el 17 del Badalona desbordava per banda en acció individual però a l’hora de centrar no trobava rematador.  Això ha succeït en repetides ocasions, i ha desesperat el públic del Centenari. En qualsevol cas, el partit ha canviat completament al minut 23 quan, en una jugada d’estratègia dels murcians que hem defensat fatal, Ayo engaltava un xut pràcticament sol des de l’extrem dret de l’àrea per enviar la pilota a l’escaire. Era un 0-1 sorprenent però perfectament remuntable, sobretot tenint en compte que quedava gairebé tot el partit per jugar. El Bada, però, ja no ha reaccionat. A partir d’aquest moment els escapulats s’han encaparrat en marcar el segon gol abans del primer i han deixat de jugar pel terra per cercar, una vegada rere una altra, els desplaçaments en llarg i la pilotada cap endavant. Mal negoci. Per acabar-ho d’adobar, i en una altra badada defensiva a la sortida d’un còrner, Matas posava el 0-2 rematant espectacularment d’esperó dins l’àrea petita. La primera part acabava amb un resultat sorpresa però no injust. El Yeclano havia jugat les seves cartes a la perfecció…

Assistència pobra al Centenari. Amb actuacions com les d'avui...
(Foto: L'escapulat) 

I seguiria jugant-les igual de bé els segons 45 minuts. Una imatge a destacar era la d’Albert Cámara, sol a la banqueta esperant la sortida dels jugadors. No costa gaire d’imaginar la “bronca” del tècnic al vestuari a la mitja part… Ara bé, semblava que els dos canvis que havia introduït ja a l’iniciar el segon temps –Joaquim per Yagüe i Ferrón per Sobregrau– tenien un efecte positiu en l’equip, ja que la circulació de pilota era molt més fluida. Joaquim ha tingut l’1-2 al minut 53 amb una pilota picadeta que ha impactat al travesser i, segons l’àrbitre, ha botat fora de la línia de gol. En qualsevol cas, un miratge, perquè 12 minuts després Pascu sentenciava l’encontre després d’internar-se dins l’àrea amb una facilitat insultant per batre Marcos per sota les cames. Fins i tot un porter tan regular i segur com Marcos avui no ha tingut el seu dia. Només Marcelo ha tornat a  aprovar amb nota a la defensa. D’aquí al final, els pocs espectadors que aguantaven al Centenari com a mínim han vist un partit més o menys entretingut. El Bada ho ha provat sense gaire encert amb alguns xuts innocents, però no només no ha arribat el gol de l’honor sinó que el que ha caigut ha estat el quart del Yeclano. Matas la clavava per tot l’escaire (88′) per posar la rúbrica a un partit absolutament per oblidar. I ràpid, si pot ser.

Sóc dels optimistes i no vull dramatitzar el resultat d’avui. Ho considero un accident; és un marcador dur, i més quan l’equip venia d’una dinàmica positiva. Aquest petit desastre fa que el partit del proper dissabte, contra un Prat que avui ha descansat, passi a cobrar una importància que no hauria d’haver tingut si avui haguessim fet el que havíem de fer… Com a mínim l’Orihuela no ha passat de l’empat en el seu enfrontament davant del Llagostera, però en canvi el Constància sí que ha sumat els tres punts al camp del Mestalla i la salvació passa d’estar de 9 a 6 punts. En definitiva, una jornada pèssima pels nostres interessos. Resten quatre partits a casa (Reus-Llagostera-Ontinyent-Huracán) i quatre fora (Prat-Sant Andreu-Constància-Xàtiva). Tots ells són importants, però sobretot cal assegurar els tres propers a casa i el desplaçament a Inca per arribar als dos últims partits, contra equips que s’estaran jugant les garrofes al play-off, amb els deures fets. Entrem a la fase decisiva de la temporada i el Badalona ha de fer un últim esforç per assegurar la permanència. Després de la debacle d’avui ens costarà una mica més, però estic totalment convençut que ho aconseguirem.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

14 responses to “BADALONA 0 YECLANO 4

 • lluis

  Quin desastre de partit, això és el que la paraula que s’en ve al cap després de veure lo d’ahir al camp del centenari. El Yeclano ens va pasar per sobre, no sé si sempre jugan així, però ahir van fer un patidàs, no demostran el lloc que ocupan a la clasificació, i nosaltres vem fer el pitjor aprtit de la temporada, segons la meva opinió. A la banqueta no teniem cap davanter per poder entrar tot eran migcampistes i defenses.En definitiva un desastre.
  Ara a tornar a patir fins a final de temporada.

  • L'escapulat

   Doncs sí, a mi també em va estranyar moltíssim com va jugar el Yeclano: Déu n’hi dó !! Com pot ser que aquest equip només hagués fet 22 punts?

   En qualsevol cas, tampoc ens enganyem; un accident d’aquests pot passar de tant en tant. I els equips que vénen alliberats, ja sense jugar-se pràcticament res, encara que siguin dels últims a la taula, normalment creen molts problemes.

   És molt important no perdre al Prat aquest dissabte. Cámara va fer autocrítica. Confiem en l’equip.

 • Badalona

  Crec que es inadmissible perdre 0-4 al teu camp. Per cert perque va canviar a l’únic davanter que teníem a la mitja part?

 • oscar

  si es perd a camp del prat candido viana sera el nou entrenador

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Jo també m’ho vull pendre com un accident, però em sembla vergonyós perdre 0-4 contra el 20è classificat. Tal i com diu l’escapulat, fins i tot en Marcos va jugar per sota del que acostuma, cap dels quatre gols eran imparables pel Marcos que tots coneixem (tot i així no el considero culpable de la desfeta, per mi és un luxe inesperat que Marcos sigui el nostre porter).

  Hem de recordar que venim d’una dinàmica positiva, i espero que un accident com aquest acompanyat d’una hipotètica derrota al Prat no provoqui un canvi a la banqueta.

 • lluis

  Marcos sembla que s’hagi encomanat una mica del mal joc del equip. Però com bé dius Marcos és un luxe que estigui al Badalona, però jo el veig com una mica desmoralitzat. Però tot i amb això hi han partits que, si no fós per les seves aturades els haguessim perdut i els em acabat guanyant o empatant.
  Ho del entrenador espero que no hi hagin canvis, i menys si ha de venir Cándido Viana, crec que aniriam de guatemala a guatepeor.
  Jo vaig viure una promoció d’ascens a tercera, avanç de l’any de la fusió amb el Badaloní, i portant un empat crec que a 1 del camp rival, a casa ens en van clavar 4, i l’entrenador era ell, amb un plantejament horrorós.

 • L'escapulat

  Ja he sentit força gent comentar que si demà perdem l’Albert Cámara saltarà de la banqueta. No ho acabo d’entendre perquè, al meu parer, hi ha hagut moments més complicats a la temporada, sobretot abans de l’arribada dels reforços d’hivern, en què sí que semblava que l’equip no reaccionaria i que es faria molt difícil estar allà baix. En canvi ara crec que l’equip, malgrat el desastre del dimecres, és molt més sòlid i competititu.
  Fins i tot per això vaig treure la pregunta de l’enquesta !

  No sé com ho veieu. Seríeu partidaris d’un canvi d’entrenador si perdem al Sagnier, a manca de 7 partits?

 • jony

  yo lo que puedo decir que albert camara no tiene experiencia como entrenador y es el puro reflejo del equipo. A mi entender no tenemos un equipo para estar como estamos actualmente, si no más bien más arriba. Pero se nota que muchos jugadores no suda la camiseta, y en el peor de los casos les importa muy poco la imagen que están dando. Lo que vi el miercoles fue lamentable. Un equipo sin coraje, sin espíritu de sacrificio y ami entedner, esta derrota causará mella en el equipo. Pero estas situaciones no digo que las provoque camara, pero no las sabe controlar, y por lo tanto esto se ha convertido en un equipo de banda si se le puede llamar de alguna manera. Cierto es que deberían haber hechado muchoi antes a cámara, y ahora mismo no se si es factible. Lo que si tengo claro es una cosa: y es qued si no descendemos, para el año que viene, hay que modificar muchas cosas para que volvamos a ser competitvos, y una de ellas, pese que cámara es un histórico nuestro, debe marchar, al menos como primer entrenador.

 • lluis

  Jo crec que ara, a falta de 7 partits, no s’ha de canviar l’entrenador.Com bé dius escapulat, l’equip amb els reforços d’hivern està millor, malgrat el desastre de dimecres.
  Ara la temporada vinent s’ha de buscar un entrenador amb cara i ulls i si de cas a Cámara donarli algun càrrec per agrairli els serveis donats al Badalona.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Malgrat el vergonyós accident de dimecres, als últims partits hi ha hagut una evident millora, i tot i que encara no tenim la permanència assegurada tampoc estem en una situació límit. Canviar d’entrenador és una gran despesa i no crec que anem molt sobrats de diners. No li veig gaire sentit, un canvi no ens garanteix res, i per molt bé que ens sortís el canvi, com a molt què guanyaríem? quedar el 12è en comtes del 15è? baixar no crec que baixem, i si ho fèssim no seria culpa de l’Albert.
  Més que un canvi d’entrenador, el que s’ha de fer, de cara a la propera temporada, és confiar d’una vegada per totes per la cantera. Tenim un gran juvenil i sempre em dona la sensació de que no ho aprofitem. Segur que ens donarien un millor rendiment que algunes velles glòries que han vingut aquí només gràcies a un antic nom que no té res a veure amb el seu rendiment actual.
  Si fa falta, per la propera temporada comencem amb un altre entrenador, però jo ara no el canviaria. I un entrenador mai té experiència a la seva primera temporada, ni els Guardioles, Titos, Mourinhos, Simeones, etc…, però si ningú els fa debutar, algun dia no hi hauria entrenador.

 • lluis

  Tens raó Vila-Rebollo-Pepin, els juvenils fets al Badalona estàn triomfant a altres equips,a part de Victor, que el vem aprofitar nosaltres, els demes s’en van sense ni tan sols poder-los aprofitar una temporada.

  Amb això del entrenador, han posat a Cámara la temporada més dificil del Badalona de les darreres temporades, presupost baixat a menys de la mitat de la darrera temporada amb tot a lo que això comporta, i ell un principiant d’entrenador. Així està transcurrint la temporada.

 • lluis

  Acaba de finalitzar el partit amb el Prat i un altre cop, com el dia del Llevant B s’em queda la cara de tonto, als últims minuts ens empatant el partit quan teniem els tres punts a tocar. Quina falta de concentració als últims minuts que tenim. Amb aquests 3 punts tapavem l’errada del altre dia i ara ens em de conformar només amb 1.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  És veritat que és una llàstima que s’hagi repetit lo del camp del Llevant B, empat a última hora quan ja teníem la victòria a la mà, però ens hem de quedar amb que hem empatat al camp d’un rival directe, i que el desastre de dimecres no ha trencat la dinàmica d’almenys anar sumant punts.

 • L'escapulat

  Totalment d’acord amb el que ha dit en Vila-Rebollo-Pepín, respecte el partit a el Prat i també respecte el tema Cámara.

  a) Partit de dissabte: Doncs sí, una llàstima, i fa molta ràbia. Amb aquests 4 punts que s’ens han escapat al camp del Levante B i del Prat ara estaríem molt més tranquils. Malgrat tot, els altres també juguen i, en qualsevol cas, fa més d’un mes que no perdem fora de casa. El problema aquest any el tenim al Centenari. Atenció perquè a casa ens queden quatre partits: tres contra rivals directes (Reus-Llagostera-Ontinyent) i la darrera jornada contra un Huracán que potser s’estarà jugant el liderat. Poca broma perquè la salvació ens la juguem a casa i al camp del Constància.

  b) Pel que fa a Cámara, veig que tots podrem coincidir en el fet que ara mateix fer-lo fora no és la millor opció. Això sí, veig que la majoria no el renovaríeu per la temporada que ve. Jo estic una mica indecís. Penso que evidentment tenim molt millor equip que per anar 14º i patir per la permanència, però donar tanta part del fracàs a l’Albert… no ho sé. A l’acabar la temporada -ja salvats, esperem- serà temps de decidir-ho. Ara per ara no crec que aporti res positiu per a l’equip entrar en aquests debats.

  c) Ja hem discutit diverses vegades sobre el paper que hauria de tenir el juvenil. De cara al futur a mi m’agradaria que tingués més protagonisme, sobretot perquè, econòmicament, ens hi veurem més obligats i perquè, com s’ha demostrat, sovint un juvenil motivat rendeix molt més que un veterà que trampeja…
  Això sí, no idealitzem els juvenils. Són jugadors molt joves als quals s’ha de donar confiança, però en cap cas pressionar-los amb més responsabilitat de la que toca. La 2ª B és una categoria super dura i competida, i exigir massa a nanos tan joves no acostuma a ser bo ni pel club ni per ells.

  En definitiva, ja estic desitjant que arribi el diumenge; crec que serà un molt bon partit si als dos equips no els pesa massa la posició en la classifcació. Una autèntica final.

  Ah! I per fi torna l’horari d’estiu!

  AMUNT BADALONA