BADALONA 1 BALEARES 1

Escapulats,

Bon partit el que vam viure ahir a l’Avinguda de Navarra. Qui ho havia de dir, ara fa un any, que el Badalona i l’Atlético Baleares tindrien força més a prop la zona de descens que les places de play-off ? Fútbol es fútbol, que diria aquell… En qualsevol cas, al camp del Centenari es van trobar dos equips als quals els agrada practicar un futbol atractiu; tractant bé la pilota, amb bon joc associatiu i sense especular tancant-se al darrere com fan el 70% dels nostres rivals a casa. L’empat és un marcador força bo si tenim en compte l’entitat del rival i com es va desenvolupar el partit, tot i que estarem d’acord que, de fet, els escapulats no vam marxar a casa del tot satisfets. I és que si Joaquim hagués ficat a dins aquella rematada de cap al 79’…

Abans d’arribar aquí, però, ja havien passat força coses. Sense anar més lluny, Robert havia marcat l’1-0 després d’una acció afortunada dins l’àrea al minut 56: a partir d’un servei de banda i un mal control de Yagüe d’esquenes a porteria, la pilota arriba Robert que, sense pensar-s’ho gaire, etziba una puntada seca amb l’esquerra amb la fortuna que el seu xut, després de rebotar en un defensa, s’escolava lentament a la dreta d’un Bonis que no podia fer res més que veure com el cuir acabava al fons de la xarxa. Era el setè gol del jove del planter aquesta temporada, i potser un premi una mica excessiu pel Badalona tenint en compte el que s’havia vist damunt la gespa. Durant els primers 45 minuts s’havia vist un joc viu, dinàmic, amb un futbol directe que, al contrari del què és habitual a la categoria, prescindia quasi per complet del mig del camp. Curiosament, el matx era molt entretingut a pesar de no haver-hi ocasions clares. De fet, només podem comptar una acció forçada de Femi al minut 12 per part balear i un xut de falta d’Abraham molt desviat, de la nostra banda. En definitiva, poc bagatge ofensiu per la intensitat que hi havia.

Pandiani, sempre a la caça del gol, marcat de prop per Marcelo.
(Foto: Fede Agripa) 

Només començar la segona meitat Abraham va tenir l’1-0 en una acció brillant per banda, però el seu xut ras va sortir llepant el pal esquerre de Bonis. El jugador canari va tornar a ser la nostra millor arma ofensiva: desequilibrant, descarat i amb molta confiança (potser massa, de vegades). A banda d’aquesta ocasió, però, el Badalona estava fent ben poca cosa fins que va arribar el cop de sort de Robert. En canvi, a partir d’aquell moment el gol va esperonar-nos i van arribar els millors moments escapulats. Primer Marcelo, en un xut a boca de canó que va desviar Bonis de forma espectacular, i després Joaquim, amb una rematada de cap a porteria buida que va desviar un defensor, van poder sentenciar. Joaquim feia tot just dos minuts que havia entrat per un cansat Robert, i la centrada li havia posat Sergio Cortés, que havia entrat abans (68′) per un desdibuixat Yagüe. La veritat és que aquests tres jugadors van fer un molt bon partit, tot i que el que més destacaria és, sens dubte, l’actuació imperial de Marcelo: segur i contundent al darrere, va guanyar pràcticament tots els enfrontaments amb els atacants mallorquins i va jugar la pilota amb criteri. Un 10 per aquest nano, que ahir per fi va donar un cop de puny damunt la taula per fer veure al cos tècnic que és una aposta amb molt de futur en aquest club.

En futbol, el tòpic diu que si perdones ho pagues, i ahir va tornar a complir-se la dita. Al tram final el Baleares va posar-se les piles per apretar-nos de valent. El primer avís el va donar el mític Pandiani, que al cap de només 3 minuts de saltar al camp va engaltar una volea preciosa que va marxar massa creuada per poc (64′). Tot el control que havia tingut el Badalona va convertir-se en domini balear els darrers vint minuts de partit, amb Chamorro com a principal maldecap. Mentre tothom estava pendent del “rifle”, va ser aquest davanter d’Orihuela el que va connectar una centrada boníssima per banda dreta per enviar la pilota a l’escaire amb la testa. Res va poder fer Marcos. Era el minut 85 i els vuit que quedaven es van convertir en un autèntic suplici. El Bada s’havia col·lapsat completament i amb prou feines podia aguantar al darrere un empat que feia tot just un quart d’hora semblava poca cosa. A un minut del final Roque va tenir l’1-2 amb una rosca impressionant que ja havia superat Marcos. Per sort, la pilota va anar al travesser i el puntet es quedava així a Badalona. El xiulet final va alleujar a més d’un a la graderia…

La salvació queda ja a 11 punts i s’ha de ser força pessimista per témer que el Bada pugui baixar directament aquesta temporada. De no jugar la promoció, en canvi, no en podem estar tant segurs, ja que la tenim a només 6 punts i l’Orihuela es troba en una dinàmica molt bona de resultats. La part positiva és que no ens hem despenjat de la zona mitja de la taula i hi ha molts equips implicats en aquesta lluita per evitar la dissetena plaça. Si fem el que hem de fer a casa i a fora ens comportem tant bé com fins ara, els escapulats podem tenir un final de temporada més que tranquil.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

12 responses to “BADALONA 1 BALEARES 1

 • lluis

  El partit que jo vaig veure diuemenge va ser un partit jugat de tú a tú, contra un molt bon equip que jugaba molt bé la pilota i crec que el resultat final va ser el just, un empat va ser el que es merexien els dos equips i sort que no va entrar el últim xut a la creueta del At baleares, perque hagués pogut ser pitjor. Marcelo molt bé com a central, i a mí el que no em convenç, malgrat els gols dels dos últims partits, diguem-ho tot, amb una mica de sort, és Robert, jo crec que Sergio Cortés dona molt més perill i sap molt més que fer amb la pilota que Robert. Pel demés bé.
  Qué pasa amb Ferrón? Ha caigut de les alineacions i alguna convocatoria. Jaume Sobregrau ho està fent bé però Jordi Ferron com a home de refresc encara que sigui pel mitg camp.

  • L'escapulat

   Encantat de sentir-te una altra setmana, Lluís

   Estic d’acord amb tu en el fet que, com a extrem pur, Sergio Cortés porta més perill. Jo el veig més desequilibrant de cara a posar bones centrades, com es va demostrar el diumenge. En canvi, Robert té gol. No s’ha de subestimar aquesta virtut, perquè és el més important en aquest esport, al capdavall. Hi ha jugadors que tenen gol, i en Robert en té. A més, també és important la feina de pressió que fa a primera línia. No sé si m’acabo d’explicar, Robert aporta un tipus de coses que és difícil quantificar, però que són allà i són importants.

   Pel que fa a Ferrón, tot apunta que és una qüestió purament tàctica, i Sobregrau no admet discussió, ara per ara. El que sí que crec, com tu, és que en Jordi seria un bon refresc a les segones parts com a extrem.

 • lluis

  Gràcies escapulat, però veig que la gent parla poc per aquí, i a mi m’agrada expresar la opinió que es té del Badalona i opinar del partit que em vist i dels jugadors.
  Poder tens raó amb el tema Robert-Sergi Cortés,clar a cada un li agrada més uns jugadors que uns altres, i a mi, encara que tingui menys gol m’agrada més Sergi Cortés que Robert. Entenc tot el que vols dir tú.
  Lo important es aconseguir és que jugui qui jugui el equip vagi endavant i podem surtir fins i tot del perill de la promoció, perque si no hi ha un daltabaix, que crec que ara com ara és molt difícil, el descenes ja l’em salvat.

 • L'escapulat

  Hola Lluís

  Sí noi, no sé què passa que aquesta temporada no hi ha manera que la gent digui res… Al principi pensava que era per la trajectòria de l’equip, però… Sembla que la gent només escrigui per fotre la “rajada” (que ja m’està bé), però si no haurem de començar a pensar que la massa social del club està en hores molt i molt baixes…

  Tema Robert-Sergio: si juguessim una final ara mateix jo potser posaria Sergio a l’extrem en lloc de Robert; només volia dir que no s’ha de subestimar el gol que té el nano ! 🙂

  Jo crec que ja estem pràcticament salvats, tenint en compte que ara l’equip és molt més sòlid i seriós al darrere, però també és veritat que l’Orihuela va fort i que la plaça de promoció anirà disputada. Veurem, tot i que per sort hi ha més equips en aquesta lluita.

  Ara tocaria puntuar al camp del Llevant B i, sobretot, guanyar al Yeclano el dimecres.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  Hola companys, teniu raò que es parla poc aquí, jo també feia temps que no escrivia, crec que l’última vegada que ho vaig fer va ser per defensar la continuitat d’en Càmara. Per sort hem aconseguit alguna victòria que ens ha allunyat una mica de la part més baixa, però ho sabeu segur si aquest any segueixen baixant 4 equips i en promociona un? És que amb això de ser 21 equips encara no m’aclaro.

 • lluis

  Crec que si baixan 4 equips i promociona 1. Crec que si hi ha algun canvi en la forma de baixar els equips és a la promoció, però a nivell de la forma de baixar i promocionar en els grups és igual.
  Heu vist la tele badalona avui al migdia, han dit que Marcelo ha fitxat pel Granada per les 3 properes temporades. Un jugador que gairebé el fem servir aquí i fitxa per un club de primera divisió.
  No sé si per aquests jugadors que estàn marxant a clubs de primera, cas Victor, ara Marcelo, el Badalona té alguna clausula per conseguir guanyar algo de diners, perquè sino es així estem perdent euros a punta pala

 • L'escapulat

  Efectivament, encara que hi hagin 21 equips en segueixen baixant 4 i promocionant 1, només. Això sí, si promociones i perds la primera eliminatòria te’n vas a 3ª…

  Doncs seria una bona pregunta per fer, perquè la veritat és que les darreres temporades molts equips de primer nivell han vingut a pescar aquí i suposo que, ja que no els gaudim en la seva plenitud, com a mínim estaria bé treure’n alguna rendibilitat econòmica…
  Intentaré informar-me’n !

  Recordeu que juguem demà i no dissabte! A veure si aconseguim tornar de Buñol amb alguna coseta positiva.

  Que vagi bé la Setmana Santa, escapulats !!!

 • lluis

  Quina llàstima els dos punts que varem deixar escapar al camp de Llevant b i de la forma que ho varem fer, en el últim segon i de penal. Eran tres punts importantíssims per donar un pas endavant per no patir.
  Ara dimecres parit clau contra el Ieclà que aquest s’ha de guanyar sí o sí.

 • Inodoro Power

  Hola, escapulats.

  Aprovecho para saludarles una vez más y desearles mucha suerte en la recta final de temporada. Con el tiempo pasado, los recuerdos de aquella tarde en el Centenari del play-off del año pasado son más valiosos.

  Saludos

  • L'escapulat

   Hombre Inodoro !!!

   Qué gustazo el verte por aquí de nuevo ! Gracias por la visita.

   En Tenerife os va bastante mejor que nosotros esta temporada, eh?
   Este año sí que os deseo toda la suerte del mundo en el play-off.

   Tots els que pugueu, al Centenari aquesta tarda, a veure si podem omplir-lo una miqueta, sobretot de la canalla que té festa a l’escola.

   Amunt Badalona !

 • xavi

  Gracias por tus comentarios inodoro, Un placer verte por aqui. Por cierto como va tu Tenerife?, saludos

  • Inodoro Power

   Lluís y L’Escapulat,

   Pues parece que esta vez tenemos muchas las papeletas de jugar los playoffs como líderes, lo que significa ascender si se supera la primera eliminatoria. Nos faltan ocho partidos e ir a los históricos Nuevo Carlos Tartiere y Helmántico, pero las sensaciones son mucho mejores que las del año pasado. Eso sí, fuera de casa, en muchas ocasiones, seguimos jugando mal y con conformismo.

   No se preocupen por lo del 0 a 4 frente al Yeclano, eso es la jornada tonta que siempre se pasa. A nosotros el Guijuelo nos la jugó en el Heliodoro hace muy poco y eran de los cinco últimos.

   ¡Mucha suerte!