BADALONA 1 BINISSALEM 0

Escapulats,

Sensació agredolça. El Badalona ha guanyat avui al Binissalem per la mínima; un pírric 1-0 que li permet encadenar dues victòries consecutives a casa per primera vegada i sumar 6 punts valuosíssims que suposen un autèntic baló d’oxigen per a l’equip, que ara ja pot mirar les posicions de perill una mica pel retrovisor. Això no ha d’amagar, però, que el matx d’avui no ha estat precisament una meravella: després d’un bon inici dels escapulats, que amb ben poc n’han tingut prou per tancar els mallorquins a la seva àrea, avançar-se al marcador (Abraham, 12′) i fins i tot desaprofitar un penal (Pelegrí, 20′), el Bada s’ha transformat. Ja a partir de la mitja hora de joc semblava que ens havien canviat l’equip. No hem desaparegut de damunt la gespa, però quasi… Poca intensitat, poques idees i nul·la capacitat ofensiva fins al xiulet final. Això ha donat ales a un Binissalem que, amb totes les seves limitacions, s’ho ha cregut i ha generat més d’un ensurt a base de pilotes penjades i jugades d’estratègia. Al final, però, la sang no ha arribat al riu i els homes de Cámara han pogut aguantar un marcador que val per complir l’expedient però no per convèncer els socis i aficionats que la salvació està assegurada.


Xavi Muñoz i Borja Abenia lluiten per una pilota 
(Foto: CF Badalona)

Tots teníem ganes de veure un Badalona que ens confirmés les bones maneres que ens havia mostrat fa tot just una setmana al Centenari davant el Villarreal B (2-0). El Bada ha tornat a sumar tres punts, sí, però avui ni ha ofert bon joc ni ha transmés confiança. Evidentment, el més important d’aquesta jornada 30 era aconseguir els tres punts i allunyar-nos una mica més de la zona perillosa, i aquest objectiu primordial s’ha acomplert pels pèls. No només pel marcador, sinó també per les sensacions, tant importants en el món del futbol… El Badalona ha tingut uns primers minuts fulgurants, en què en menys de vint minuts hauria pogut sentenciar el partit: primer, en una bona rematada de cap de Manolo Bueno (3′) i, poc després, amb el gol d’Abraham (12′) i un llançament de penal que ha provocat Sergio Cortés i que Toni Fons li ha aturat a Pelegrí. Aquí podem fer dos apunts: en primer lloc, lloar una altra vegada l’actuació d’Abraham Noé. Cada vegada que el canari agafa l’esfèrica sembla que hagi de passar alguna cosa. L’ex de la ‘Balona’ és, juntament amb Manolo Bueno, el jugador més en forma que tenim, i ens aporta desequilibri i bones centrades per banda esquerra. El mateix podríem dir de Sergio Cortés per la dreta; de moment un excel·lent refresc de Robert, a qui darrerament el notàvem una mica cansat. El segon comentari que podríem fer es refereix al penal fallat per Pelegrí: és el primer que no converteix aquesta temporada (4/5)  i, curiosament (o no), el barceloní l’ha picat de manera diferent de com ho sol fer habitualment -pilota rassa i fluixeta, a diferència dels xuts alts i potents a què ens té acostumats-. A partir d’aquí, el Bada ha dimitit. Feia la sensació que els homes d’Albert Cámara creien que Pelegrí havia enviat la pilota al fons de la xarxa, i que el marcador era de 2-0. Doncs no: el marcador seguia sent un apretat 1-0 i, malgrat les grans limitacions ofensives del Binissalem, cuer del grup i equip menys golejador de la categoria, el partit no estava ni molt menys decidit.

Si algú pensava que a la segona meitat el Badalona espavilaria i aniria de cap a matar el partit… s’ha equivocat de fit a fit. Els segons 45 minuts han estat realment fluixos i avorrits. L’atonia del Badalona ha estat tal que de fet només podem destacar dues aproximacions amb perill: una rematada de cap de Pelegrí en la sortida d’un còrner (54′) i, ja a les acaballes i amb el Binissalem abocat a l’atac, un xut des de la frontal que Quintillà ha enviat als núvols. El jove jugador lleidatà havia entrat per Bueno al minut 62 i la veritat és que no ha tingut una actuació gaire lluïda. Ni ell ni l’Albert Yagüe que, a banda d’un xut perillós a les acaballes de la primera meitat que Fons ha pogut avortar amb dificultats, tampoc ha aportat gaire res… Per part del Binissalem, poca cosa, però els mallorquins, a base de pilotades llargues i jugades d’estratègia, han començat a creure en la victòria i fins i tot en algunes fases de la segona part han portat la veu de cantant. I això ha sigut única i exclusivament responsabilitat del Badalona. Els hem deixat prendre el control i, per pura apatia, mica en mica els jugadors de Tomeu Pons han vist que podien fer mal al Badalona penjant pilotes a l’àrea. Per sort, Marcos ha estat segur per alt i els escapulats han pogut aguantar el resultat sense grans ensurts, més enllà d’una centrada enverinada de Forteza que ha marxat fora per poc (59′). Per tot plegat, quan l’àrbitre ha xiulat el final a les graderies no s’han sentit gaires aplaudiments. Els tres punts eren vitals; s’han aconseguit, i ens n’hem de felicitar. Ara bé, Albert Cámara encara té molta feina per aconseguir que l’equip estigui concentrat i intens els 90 minuts. Això, de moment, encara no ho hem demostrat però la permanència, afortunadament, sí que queda, avui, una mica més a prop.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

5 responses to “BADALONA 1 BINISSALEM 0

 • lluis

  Primera part força acceptable del Badalona i segona part molt dolenta del Badalona davant d’un equip que va demostrar el lloc que ocupa a la classificació.
  Camara fatal en els canvis, jo crec que el primer canvi era Abraham, d’accord que és, ara per ara, el jugador que porta més perill i més golejador del Badalona, però a la segona part estava fós. Canvia a Sergio Cortés que, amb les seves actuaccions s’fa afiançat al onze titular i ahir ho feia bé .L’altra canvi era Yagüe de moment poca cosa està aportant, i ja que parles de Quintillà, m’agradaria veure aquest jugador en el oze inicial a veure que tal ho fa, perque en els poc minuts que juga no ho fa pas malament
  També m’agradaria saber que pasa amb Joaquím, ha desaparegut de les convocatories i no ho estava fent malament.

  • L'escapulat

   Coincideixo amb tu, lluis.

   Primera part acceptable (tot i que va faltar matar el partit) i segona part força mediocre… i potser una mica indolent i tot. Per mi es va notar moltíssim el cansament dels jugadors després de 3 partits en 8 dies, però el que no es pot permetre és que un equip com el Binissalem s’ens pugés a les barbes, perquè un gol podia arribar de la manera més tonta i apa, a lamentar-nos d’haver perdut 2 punts contra un equip que, amb tots els respectes, no dóna la talla a la 2ª B.

   Pel que fa als canvis de Cámara i l’estranya suplència de Joaquim, avui en parlarem a la tertúlia de l’RCB (22h, 94.4). Us recomano escoltar-la sempre, ja sigui en directe o a través del link que penjo cada setmana al blog.

   Per cert, el partit del diumenge és més important del que pot semblar: la derrota no és una opció !

   AMUNT BADALONA

 • L'escapulat

  Gran victòria avui ! Podem dir que, pràcticament, ja estem salvats, si no és que hi ha una davallada monumental. Felicitats a l’Albert i els jugadors; quan ha calgut han reaccionat. Ara, a jugar amb més tranquil·litat i, qui sap, optar a la darrera plaça de Copa del Rei.

  Oscar: Pel que jo intueixo, i des del dia de L’Hospitalet en concret, el míster ha fet molta més confiança a Sobregrau com a lateral titular.

 • lluis

  Desconeixo totalment el que ha passat en el partit d’avui ja que, radio badalona quan coincideixen basquet i Badalona es decanten pel basquet deixan el fútbol molt oblidat.
  Però molt bona victòria del Badalona encara que, escapulat, no donaría la salvació ja segura, perque podem agafar una “pajara” i anar cap la promoció de descens,deditjo que això no succeexi. El que ens ha servir aquesta victoria és jugar amb més tranquilitat i anar agafant puntets, amb això coincideixo amb tú, i si amb aquests puntets aconseguim alguna fita més, com pot ser la copa del rei dons millor que millor, però ara el objectiu proper guanya al At Baleares del “rifle” Pandiani.
  En quant a lo que diu el Oscar de Jordi Ferron, jo també ho trobo estrany lo de la no convocatòria dues jornades seguides, però es que Jaume Sobregrau ho està fent molt bé.
  El que també m’ha sorprés avui és la no presencia de Jordi Quintillà a la convocatòria,ahir estaba al centenari veient el partit de juvenils, i la tornada de Joaquim.