BADALONA 0 MESTALLA 2

Escapulats,

Juguem amb foc. El Badalona ha perdut aquest matí contra el filial del València, encadenant la tercera derrota consecutiva i el sisè partit seguit sense guanyar. L’última victòria escapulada data del 2 de desembre (0-2 a Llagostera) i, de fet, no guanyem al Centenari des del passat 25 de novembre (3-1 contra el Sant Andreu). El 2013 ha començat de la pitjor manera possible i no ens hem d’enganyar: les perspectives no són gens bones. L’equip no té una idea clara de futbol -o, com a mínim, no ho demostra damunt la gespa- i el desencant a l’Avinguda de Navarra cada vegada és més sagnant. Fins ara ens quedava l’argument (cert, en bona mesura) que el Bada funcionava bé fora de casa, però a dia d’avui els resultats són massa pobres com per fer cap valoració mínimament positiva. I és que un equip que ha marcat un sol gol en els darrers cinc partits ha de canviar alguna cosa si no vol que aquesta segona volta es converteixi en una tortura.

Tot i que l’equip no arribava en una situació d’extrema urgència, els tres punts sí que s’intuïen necessaris, sobretot perquè al davant hi teníem un rival directe, que sempre ens havia complicat les coses al Centenari. A més, cal sumar-li el fet que l’afició feia molt de temps que no veia guanyar el seu equip a casa, i sense victòries com a local, és molt difícil que els seguidors s’enganxin. Doncs no ha pogut ser. Una altra vegada. El Bada ha tornat a caure contra el filial valencianista, que ens supera a la classificació i situa el conjunt d’Albert Cámara en una tessitura complicada: ja només un equip -l’Espanyol B- ens separa de les posicions de perill, que de moment segueixen a cinc punts. No és una situació dramàtica, però comencem a jugar amb foc. De fet, encara podem donar gràcies a què aquesta temporada als equips de la zona baixa els costa moltíssim sumar, perquè si no segurament sí que estaríem amb l’aigua al coll.

El resultat d’avui, no obstant això, és una mica enganyós. El Badalona ha fet mèrits per marcar (sobretot a la primera part), però ha mostrat una falta d’encert preocupant. Els valencianistes, en canvi, han tret la màxima rendibilitat dels nostres errors per emportar-se els tres punts. Així, el primer gol neix a partir d’una errada de Marcelo en la sortida de pilota: després de regalar-li l’esfèrica a Mario, aquest ha engaltat una vaselina perfecta des de gairebé el mig del camp que superava Marcos i posava el 0-1 al marcador. Un autèntic golàs que, curiosament, ha estat gairebé tot el que ha fet el Mestalla aquest primer temps. El Bada, en canvi, ha posat la directa i Juanma ha gaudit de dues oportunitats de gol claríssimes, gairebé calcades, que ha fallat estrepitosament. La primera, enviant als núvols una passada de la mort des de la línia de fons; la segona, amb un misto ‘espectacular’ a dos metres de la línia de gol i amb el porter Felipe ja batut. Aquesta acció ha encès el públic de l’Avinguda de Navarra, ja força emprenyat pel resultat i el pobre joc dels escapulats, que arribaven a porteria més per cor que per cap. Juanma s’ha convertit, a partir d’aquell moment, en l’ase dels cops de l’afició badalonista. El de Jaén somiarà aquesta nit amb els dos gols que ha fallat…


Juanma ha tingut dues oportunitats claríssimes per marcar
(Foto: Fede Agripa)
 

La segona meitat ha estat força més ensopida que la primera, i ha deixat en evidència que al Badalona de Cámara li costa horrors generar perill al davant. Només podem destacar una rematada al travesser de Xavi Muñoz després d’un llançament de falta i el treball constant de Manolo Bueno, sens dubte l’escapulat més actiu durant tot el partit. Llàstima que el gol no sigui una de les seves millors virtuts… I el que s’intuia que passaria ha passat. El Badalona no trobava el camí del gol davant d’un rival ben plantat i que imprimia un ritme lent però que, en l’única que ha tingut al contraatac, ha matat el partit (Portu, 77′). L’execució del gol, a més, recordava cruelment les ocasions marrades per Juanma. El darrer quart d’hora de partit ha estat un autèntic suplici, enmig d’un ambient fred i enrarit. Fins i tot ens han anulat un gol per fora de joc de Xavi Muñoz poc després del 0-2, tot i que a ningú li ha semblat importar gaire a la graderia… El desencant de l’afició és generalitzat i comença a ser preocupant.

El Badalona viatja el proper diumenge a Orihuela (17h), en un compromís importantíssim si tenim en compte que els alacantins són penúltims i necessitem els punts com l’aire que respirem. En cas contrari, els nervis augmentaran a cada jornada que passi i el fantasma del descens apareixerà a les travesses; una perspectiva gens agradable. Després, vénen dos caps de setmana sense competició (el primer perquè el partit ja el vam jugar al setembre -empat a 0 contra l’Espanyol B- i el segon perquè ens toca descansar), però entre mig, el dimecres 6 de febrer, jugarem a casa contra el mateix rival, l’Orihuela, el partit aplaçat de la primera volta (jornada 3). Tancarem així l’embolic del calendari que ens va deixar la RFEF amb dos partits decisius contra un rival directe… en la lluita per la salvació.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

13 responses to “BADALONA 0 MESTALLA 2

 • Badalona

  Escapulat, tu lo has dicho jugamos con fuego… esperemos que con el último fichaje la cosa mejore, porque tenemos una tendencia claramente negativa…la afición está desencantada porque el equipo ni tiene chispa, ni le pone lo que hay que poner, ni nada de nada…aparte de Marcos y Xavi Muñoz el resto no se implicaron nada ayer…

 • lluis

  Com bé dieu juguem en foc i com bé dius Badalona ahir els únics que es van salvar Marcos, com és habitual, Xavi Muñoz i jo hi posaria també Ferrón i la brega de Manolo Bueno.
  El que jo veig és que Camara va una mica perdut, sempre fa els mateixos canvis, Joaquím no ho estaba fent malament i el cambia, per treure com no a Canario, Juanma, per mi no pot jugar, deixa a la banqueta a Sergi Cortés i a Joan Grasa i clar després fa els dos canvis de cada partit, surten per Manolo Bueno i per Juanma. Robert per mi està decebent i cada partit juga els 90 minuts,ahir no podía amb aquell lateral de color del equip del Mestalla, però tot el partit allà jugant.
  Esperem que el Badalona, pasat aquest partits una mica dificils, torni a funcionar perque sino les pasarem magres, i el mes fotut que la gent no va al camp i els pocs que hi anem, veient el joc que practica el equip no et fa animar gaire.

 • L'escapulat

  Estic força d’acord amb el que dieu… L’afició no s’enganxa perquè l’equip no engresca gens… sobretot a casa.

  Coincideixo totalment amb tu Lluís; només salvaria aquests jugadors l’altre dia… Tot i que Marcos no va estar especialment brillant, no li podem demanar sempre que salvi 5 o 6 gols…

  Seguim amb el problema de l’any passat: la manca de gol. Però és que a diferència de la temporada passada aquesta tampoc no generem gaire ocasions i a darrere no mostrem gaire seguretat. En fi, una mica desencoratjador tot plegat, però no podem pas decaure. A veure si els fitxatges de Quintillà i sobretot Yagüe ens ajuden, perquè si no la cosa no pinta gaire bé. Jo havia assumit que aquest any tocava salvar-se i punt, però la perspectiva de lluitar pel descens, amb la dinàmica que portem, és molt i molt perillosa, especialment si tenim en compte la fortalesa mental de l’equip.

  Avui seré a la tertúlia de RCB, a veure si podem tocar tots aquests temes. Us animo a escoltar-la i participar-hi ! (22h, 94.4)

  AMUNT BADALONA !

 • lluis

  Pel que m’han dit Yagüe va ser rebutjat pel At.Baleares perque la seva condició física no és la idonia, ve bastant pasat de pes. A veure el temps que hen d’esperar perque jugui, necesitem gol ja.

  • L'escapulat

   Sigui com sigui, necessitem gol. Demà ens la juguem a Oriola: si perdem, començarem a tenir l’aigua al coll.

   Molt, MOLT important estar endollats des del principi, perquè ells aniran a mort.

   Amunt Badalona !

 • lluis

  Una altre derrota, ara al camp del Oriola, i un altre partit sense marcar, la cosa cada cop comença a ser més preocupant. Ens estem enfonsant a la classificació, sort que els d’abaix no suman, però els de sobre van suman i es poden escapar.
  Ahir perdent per 1-0 i es va trigar molt en fer canvis per anar cap endavant a buscar l’empat o la victòria.
  Si la cos no millora ens tocarà patir molt.

  • L'escapulat

   Doncs sí, la cosa ja comença a ser alarmant. Sobretot perquè, ara, estarem dos caps de setmana seguits sense jugar i, per tant, sense puntuar.

   És vital que el dimecres 6 aconseguim els tres punts davant l’Orihuela. Si no, potser roden els primers caps…

 • jony

  La situacion es muy alarmante y deberiamos pensar que este equipo nos va hacer sufrir, cada vez la cosa va a peor, yo ya lo dije desde un principio que no tenia pinta, no crea confianza y se demuestra cada semana en el centenari, el club deberia poner medidas en el asunto si no no se que va a pasar…

  • L'escapulat

   La situació és complicada, i tant… Crec que tots coincidim en què les properes setmanes, amb el doble enfrontament contra l’Orihuela i els dos diumenges sense puntuar, seran decisives. D’aquí en pot dependre que entrem en zona perillosa… i potser també si l’Albert Cámara acaba la temporada.

   Ara bé, també cal deixar clar que a l’equip no l’ajuda en res que ara ens posem catastrofistes. Els que hi anem el proper dimecres (que serem poquets) hem de donar-los una -última?- oportunitat.

   AMUNT BADALONA !

 • lluis

  Segons he llegit a El Mundo Deportivo, el Badalona ha fitxat un jugador, Jerson, provinent del Balaguer, que l’any pasat habia jugat al Lleida, té 28 anys i juga de central. Un altre central, ja en tenim 5. Però si fan falta jugadors de gol, no sé que pensen.

 • Anònim

  Segons televisio de badalona, hem fitxat a un extrem que jugaba a la balompedica linense, no recordo el nom i hem donant la baixa a Mendez “Canario” i a Sergi Perez. Suposo que lo de Sergi Perez és per haber fitxat al central Gerson, i lo de Canario per lo aquest extrem. Jo avanç feia fora a Juanma.
  Manolo Marquez al Espanyol B.

  • L'escapulat

   Doncs sí, s’ha confirmat el fitxatge de Jerson, que en un principi no era oficial… La baixa de Méndez Canario demostra que el míster no confiava en ell i sí, a mi el rendiment de Juanma m’està semblant molt pobre… però vaja, si Cámara confia en ell…

   Jo ja de cara a l’any que ve ( i suposant que no baixarem! ) apostaria molt més per gent jove i poquets veterans; està clar que a la 2ª B ja no es pot anar amb el lliri a la mà. Amb el paper que fan els nostres juvenils cada temporada, seria just.

 • lluis

  Estic mirant per aqui internet i estic veient que aquest jugador que hem fitxat, que es diu Abraham, l’any pasat jugaba amb l’At. Baleares, aquest any va jugar 12 partits amb la Balompedica Linense i va demanar la baixa argumentant problemes familiars, ell és de canaries, o sigui que ja fa temps que estaba sense equip. És un migcampista.
  pel que diuen és un jugador una mica problemàtic. A veure que pasa amb aquest jugador.
  Ho de Juanma és de jutjat de guardia després dels dos gols cantats que va fallar el dia del Valencia Mestalla. Per mi és l’Alexis del Badalona.