BADALONA 3 — SANT ANDREU 1

Escapulats,

Torna el blog amb bones notícies pel Bada, i és que en la frenètica jornada electoral d’avui també hi ha hagut temps per a veure bon futbol a l’Avinguda de Navarra. Per fi. El Badalona ha guanyat 3-1 davant el Sant Andreu, trencant així una ratxa de 3 mesos sense guanyar a casa. I no és cap exageració: no sumàvem els tres punts al Centenari des del passat 26 d’agost, quan vam vèncer 2-0 a l’Alcoyano. El partit d’avui no ha estat tan brillant com el d’aquella tarda d’estiu, però no ens podem queixar. Feia temps que no vèiem un equip que sabia a què jugava; amb ganes, intensitat i, ara sí, fluidesa en atac. Altra cosa és la defensa, però no es pot tenir tot…

La victòria del diumenge passat a Reus va suposar un autèntic baló d’oxigen pel Badalona, que després de la derrota a casa per 1-2 contra el Prat del dia 11 semblava que havia perdut una mica el nord, sobretot perquè, si bé fora de casa el rendiment no estava sent especialment dolent, al Centenari els socis ja ens havíem hagut d’empassar algun autèntic nyap. Amb els tres punts d’avui millorem una mica el nostre registre com a locals (2 victòries, 3 empats i 2 derrotes) però sobretot encadenem dos triomfs consecutives que de ben segur ens donaran confiança per arribar a les festes nadalenques amb molta més tranquil·litat de la que haguéssim tingut en cas de plantar-nos al mes de desembre amb l’aigua al coll. No hem d’oblidar que aquests 6 punts els hem obtingut davant dos rivals gens fàcils; el Reus (que arribava invicte a casa) i el Sant Andreu, que malgrat haver perdut segueix amb un punt més que nosaltres. Avui també era un partit una mica especial per la tornada d’en David Prats amb una altra samarreta (l’any passat ho va fer amb la de L’Hospitalet). A més, hem pogut veure el també estimat Luis Blanco a la graderia, gravant imatges pel cos tècnic del club barceloní. Com no podia ser d’una altra manera, ha arribat el gol de l’ex just abans d’acabar la primera part, en una rematada de cap perfecta de Pratigol (això sí, tot sol a l’àrea petita…). Abans d’això, però, han passat moltes coses…


Gabri celebra el seu tercer gol de la temporada
(Foto: Fede Agripa)
 

El Badalona ha sortit en tromba i des del començament els aficionats que érem a l’Avinguda de Navarra hem intuït que avui veuríem una altra cosa. De fet, la primera mitja hora de joc ha estat pràcticament un monòleg escapulat, i fruit d’això Gabri ha aprofitat un rebuig del pal després d’un xut d’en Robert per enviar-la a l’escaire amb una engaltada perfecta. El Sant Andreu no trobava la manera de construir futbol d’atac; tot al contrari que els nostres que, per fi, semblava que tenien les idees clares a partir dels 3/4 de camp. És per això que el 2-0 de Manolo Bueno, aprofitant una bona assistència d’en Joaquím, no ha sorprès ningú. A partir d’aquest moment els barcelonins han estirat línies i han començat a crear perill i, de fet, Sant Marcos ha tornat a aparèixer per salvar, literalment, dos gols cantats a xuts d’Edgar i Prats a mata-degolla. El nostre porter comença a fregar la perfecció en cadascuna de les seves actuacions… Això sí, no ha pogut fer res al minut 42, quan Pratigol ha enviat la pilota al fons de la xarxa després de rematar de cap tot sol al segon pal. La inseguretat defensiva, doncs, continua donant-nos maldecaps i si no fos pel porteràs que tenim un altre gall cantaria. Així arribàvem al descans, contents però alhora amb aquell neguit que dóna tenir només un gol d’avantatge. A la segona part, a diferència del que podíem esperar, ha baixat el ritme i el Bada s’ha trobat còmode curiosament fins que el visitant Cárdenas ha vist la segona groga (54′). A partir d’aquesta acció, i amb superioritat numèrica, hem viscut alguns moments de patiment, tot i que sense grans angúnies. Aquesta angoixa ha marxat definitivament a deu minuts del final, després d’una gran jugada de qualitat i força de Joan Grasa, que ha marxat per la línia de fons i, sorprenent a tothom, a xutat a porta per establir el 3-1 i deixar els tres puntets a Badalona per primera vegada en tres mesos.

Diumenge que ve visitem el Municipal de Llagostera, un camp que no ens porta massa bons records però al qual, per sort, no arribem tantes urgències com podríem pensar fa unes setmanes. L’objectiu ha de seguir sent el mateix que fa 15 dies: anar creixent com a equip, mica en mica, partit a partit i jornada a jornada. L’objectiu és passar el Nadal amb tranquil·litat per, després, ja amb els turrons digerits, poder anar decidint quin objectiu ens marquem per aquesta campanya. Des d’aquí reiterar que cal tenir paciència i confiança en l’equip, sempre !

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

13 responses to “BADALONA 3 — SANT ANDREU 1

 • jony

  Por fin el badalona a demostrado actitud sobre el campo,verdaderamente hoy se a vivido un buen ambiente de futbol,animando ambas aficiones sus respectivos,desde la posicion betulian que es donde me encuentro hemos estado animando todo el partido creando motivacion a los jugadores,tambien me gustaria enmarcar que estaria bien que toda la aficion se implicara mas en animal al equipo ya que al ser un campo pequeño podria crearse una olla a presion que los rivales lo notarian.por otra parte cierto es que la defensa no es la mejor que tenemos de hace unos años,pero marcos el mejor portero de la categoria es indiscutible,una vez mas nos ha salvado mas de un gol,pero a nivel general el equipo a estado implicado y concentrado que de eso se trata.espero que esto sea el principio de alegrias para los aficionados que sentimos de verdad el color escapulari, amunt badalona!

 • lluis

  Molt bona primera part del Badalona , ja era hora de gaudir del joc del nostre equip al centenari, i segona part una mica més fluixeta tot i jugar amb una home de més. Molt bones sensacions de tot el equip en general amb molta lluita, amb va agradar molt Sergi Cortes i els minuts de joan Grasa amb un gran gol. Molt bé en el lateral de Jaume Sobregrau, fent oblidar a Ferrón, el que trobo fluix a la defensa és a Gallardo.
  I per suposat inconmensurable Marcos, quin troç de porter que tenim.
  A veure ara la setmana que bé a Llagostera, si podem arrancar algun puntet i la cosa ja va rutllan.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  A mi els que més em van agradar van ser Joaquín, Sergio Cortés i Marcos. Igual que amb el Víctor ja es veia que el Badalona se li havia quedat petit, en Marcos també podria estar jugant molt més amunt. Ara mateix, si em diguessin per canviar-lo per exemple per un Pinto, un Aranzubia, o el porter de l’Espanyol, jo em quedo amb en Marcos. I a més de les aturades que fa cada setmana, m’agrada com motiva i coloca als seus companys.

  El que també està desaprofitat a la Segona B és en Sergio Cirio, que ahir va fer un hat-trick.

 • L'escapulat

  Doncs a mi també em va agradar molt en Gabri !

  De Marcos, em quedo sense paraules… donem gràcies a Déu que defensi els nostres pals un tiu que podria jugar a 1ª.

  http://www.futbolcatalunya.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1029%3Ael-badalona-esta-en-bones-mans-amb-marcos&catid=37%3Atercera&lang=ca

 • lluis

  Jo estaba comentan diumenge al camp que, un parell d’anys, Morales , quan jugaba amb el Terrassa, va anar a la selecció catalana de porter suplent.
  Donades les dues temporades que està fent Marcos, perque no portar-lo amb ell aquest any? sería un gran premi per aquest gran porter.

  • L'escapulat

   Jo personalment no crec que sigui cap premi anar a una selecció que només juga costellades.

   Per a mi, si no juguem oficialment millor que no juguem cap partit.

   Per cert, que el club ja va demostrar el seu suport a les seleccions catalanes fa poc, així que potser hi tindrien una mica de mà en el que dius Lluis.

 • L'escapulat

  0-2 a Llagostera !

  Ens han canviat el Badalona o què? O veieu com s’havia de tenir confiança… sempre cal donar una mica de temps al míster i jugadors. Ni abans érem un desastre, ni ara un equipàs. Penso que sí que és cert que l’equip va fer partits molt dolents a casa, però també vaig comentar que era una qüestió de confiança i de tenir les coses clares, més que d’actitud.

  Ara per ara deixem que arribi l’aturada nadalenca. Aleshores tindrem una primera referència per saber què podem esperar de l’equip i quins objectius ens marquem.
  Felicitats a tots !

  AMUNT BADALONA

 • lluis

  Estic amb tú Escapulat. On són aquells que ja a primeres de canvi volien fer fora en Camara? Jo vaig dir que ni l’equip era tant bó com per està a dalt de tot, però tampoc era tant dolent per està abaix de tot, tambè baix dir fa poques setmanes que l’equip lluitaria per no baixar.
  Ahir a Radio Badalona Camara va dir que el equip, per haber guanyat 3 partits no s’ho tenia que creure que tenia que seguir lluitant per no baixar. L’equip ha fet 3 molts bons partits arar això que segueixi durant, començant diumenge que bé al centenari amb el Constància.
  A veure qui podrà jugar dons hi han molts de jugadors tocats.

 • jony

  Parece ser que llevamos una buena racha tanto en resultados como en juego y es algo positivo ya era hora que tengamos un poco de alegrias,ahora a pensar en un cambio de mentalidad y seguir en esta linia, este domingo tenemos la oportunidad de seguir con la racha y obtener 12 puntos seguidos que seria magnfico. Amunt badalona!!

 • L'escapulat

  Penso que aquest diumenge l’afició hauria de tenir algun petit gest amb els jugadors, reconeixent aquesta millora, i no només a Marcos.

  Tots sabem que som una afició poc donada als detalls i aquest tipus d’expressions, però no estaria de més, de tant en tant, ser una mica menys crítics amb els jugadors, com a mínim durant el partit…

  Penso que és un partit ideal per seguir amb la línia del dia del Sant Andreu i passar una bona matinal de futbol (farà bon dia).

  Vinga, que encara arribarem al Nadal pensant en el play-off !

  AMUNT BADALONA !

 • lluis

  Sí Escapulat, però per ènesima vegada topem amb un òs que es diu Fiatc-Joventut, que juga a casa, i ni mes ni menys contra el Barça i televisat. Estem en el mateix de sempre coincidencia de horaris entre els dos equips més emblemàtics de la ciutat. Ja ho sé i se n’ha parlat milions de vegades que hi ha públic per a tots dos, però aquest cop jo crec que la gent li tirarà més, no és el meu cas, ja fa moltes temporades que me desenganyat del Fiatc Joventut, un Fiatc-Joventut-Barça que un Badalona-Constància. Sap greu dir-ho però la gent és aixi aqui a Badalona i aquesta “guerra” Fiatc-Joventut-Badalona està existint i existirà, no sé perquè.
  Esperem que la gent respongui al centenari, tal i com estem jugant l’equip s’ho mereix, i conseguim una altre victòria que ens fagi mirar més amunt encara.

 • Badaloní

  Tinc enés que s’han fet gestions per compatibilitzar horaris, pero la tele mana. Les relacions actuals entre tots dos clubs van pel bon camí. Recordeu que el president va dir en la seva presentacióque uns dels objectius es obrir el club a tota la ciutat, i també establir acords amb la Penya

 • L'escapulat

  Jo també crec que el panorama en aquest sentit ha canviat molt i que s’està anant pel bon camí en les relacions institucionals.

  Aquesta jornada s’ha donat la coincidència nefasta, però només perquè ens obliguen a jugar a aquesta hora perquè el Constància és de Mallorca. Una norma injusta però que segueix allà i que no tenim més remei que acatar…

  Demà espero un bon partit de futbol, tot i que en teoria els d’Inca vindran a tancar-se al darrere. A veure si podem mantenir el bon nivell de fa quinze dies. Fins demà !