ESPANYOL B 3 BADALONA 1

Escapulats,

Avui és un d’aquells dies que, en acabar el partit, encara trigues una mica a reaccionar. Saps com ha acabat el marcador, però no t’ho pots acabar de creure. Sí, és el que es coneix popularment com “anar-se’n amb cara de tonto”. I és que no hi ha millor forma de definir el que ha fet avui el nostre equip a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. El tonto.

Convé, això sí, fer una anàlisi pausada de les coses, sense deixar-se endur per l’enrabiada que tots portem a sobre. L’Espanyol B és un dels equips que aquest any lluitaran per estar a dalt, i pocs puntuaran al seu estadi. Això es un fet. Ara bé, el Badalona no ha perdut avui per ser pitjor equip que l’Espanyol. Ha perdut perquè s’ha deixat pispar la cartera. I això no es pot permetre mai. Anem a pams: la primera meitat ha estat molt igualada, amb dos equips que volien jugar la pilota per baix i construir des del darrere. Potser ells tenien més la possessió, però sense poder dir que portessin la batuta del partit, ni molt menys ocasions clares de gol. De fet, nosaltres hem estat més incisius amb transicions ràpides i contracops en què la lluita de Gabri permetia aguantar la pilota i obrir el joc per bandes. En una d’aquestes accions a pilota llarga, el davanter català ha obtingut recompensa i ha anotat el seu primer gol en lliga. Era el minut 28 i les coses anirien bé tot just una estoneta, ja que poc abans de la mitja part, en una jugada d’estratègia pèssimament defensada Antonio Pino rematava sol dins l’àrea per establir l’empat. És cert que amb un pèl de sort, ja que la pilota havia rebotat en Gallardo. En qualsevol cas, l’empat no era injust i tot quedava obert de cara a la represa.

Al descans Javi Moreno, autor de la passada a Gabri en el gol, ha deixat el lloc a Méndez Canario. Ha estat en aquesta segona part quan el Badalona ha demostrat que és capaç del millor i del pitjor. A diferència de la primera, ara els escapulats dominaven el joc i rondaven constantment la porteria espanyolista, tot i que sense molt de perill. Es notava que la dinàmica del partit havia canviat i que a la travessa era més probable l’1 que el 2. Curiosament, i quan més s’hauria d’haver intensificat aquesta superioritat, amb l’expulsió del local Jorge al 63′, ha succeït tot el contrari. Llevat d’alguna acció aïllada, els nostres semblava que han passat a prendre-s’ho amb més calma… i això s’acaba pagant. És a dir, amb 29 minuts per endavant i superioritat numèrica, els escapulats han passat a controlar el tempo del partit, sí, però ara, inexplicablement, sense cap mena de profunditat. Només podríem destacar, en aquesta mitja hora, una voleia de Canario i, ja al final, un bon xut de Grasa que ha desviat el porter a còrner. S’ha de reconèixer que els canvis de Cámara han estat valents (Grasa per Robert i Bayón per Juanma), i que els blanc-i-blaus s’han defensat amb ordre, però això no justifica el que ha passat al temps afegit… I és que en lloc de firmar l’empat, els periquitos, veient l’aparent indolència badalonina, s’han embravit i, sobretot gràcies a la potència d’Elton, han començat a crear problemes. Corria ja el minut 92 quan, després bona acció d’aquest jugador i, altre cop amb una mica de sort, Morant engaltava una paràbola que superava Marcos i ens deixava amb un pam de nas. El 3-1 final del mateix Elton ja era la cirereta en el pastís d‘una debacle final de què no se’n salva ningú i que ens deixa a tots els seguidors escapulats amb un regust de boca molt amarg.

Cal mirar cap endavant, esclar, però malauradament el calendari (si se li pot dir així al desastre perpetrat per la RFEF) no ajuda gens. El cap de setmana que ve descansem i, tot seguit, tenim dos desplaçaments seguits a dos camps tan complicats com els del Nàstic i el Villarreal B. Poca broma. Encara falta per saber quan disputarem el partit ajornat al Centenari contra l’Orihuela. Fins aleshores, tres setmanes que se’ns poden fer molt llargues si l’equip no és fort mentalment. Jo, que quedi clar, confio en el Badalona. Vull pensar que el sotrac d’avui ha estat un accident desafortunat. Girem full i quedem-nos amb els detalls positius que s’han vist a Sant Adrià, que no han estat pocs.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

8 responses to “ESPANYOL B 3 BADALONA 1

 • oscar

  Escapulat no se quins aspectes has vist positius avui, pero si no som capaços d guanyar a 10…em sembla q hauriem d’apendre molt del juvenil…akests si q posen intensitat i lluiten x guanyar. Avui el bada ha fet molta pena. Espero q la parada els serveixi x posarse en forma. Per cert bermudo es el pitxor lateral q ha jugat mai al badalona

  • L'escapulat

   Jo de coses positives n’he vist. Per exemple crec que tenim una davantera més perillosa que la de l’any passat, sobretot pel que fa a Gabri, i els gols són errors de concentració. Greus, inexcusables, però no he vist un equip pobre o que no sap a què juga.
   Aquests són els aspectes positius, per a mi… que l’equip sap a què juga. Dit això la derrota d’avui és dura i imperdonable, però estem a la jornada 4.

 • Badaloní

  Senyors, benvinguts al mon real. Despres de la victotia amb l’Alcoyano hi havia gent que pensava que jugariem la champions. Dons. no, la realitat es aquesta, un equip que pot fer un gran partit i el següent jugar malament i perdre.

 • lluis

  Crec que Badaloni te raó el dia del Alcoyano vem jugar molt bé, i ahir no vem jugar malament, per mi, vem tractar de tu a tu al Espanyol, el que va pasar és que no vem saber jugar contra deu jugadors, i al final , en el segon gol, d’un corner nostre, el contratac i en temps afegit tenint un punt al sac no vem parar el contraatac del Espanyol fent una falta al mitg del camp, per exemple.Vem pecar de pasarells.
  L’Escapulat té raó a mi m’agrada la forma de jugar del Badalona, sal en tot moment el que ha de fer, i Gabri fa més peril que Goiko i Bueno junts que jugaban la temporada pasada.Bueno encara el tenim, però crec que no té lloc en aquest equip.
  Jo tampoc veig a Bermudo tan mal lateral com per dir que és el pitjor que ha pasat per Badalona.
  Pasem pàgina del partit d’ahir i a mirar cap endavant.

 • Badalona

  Lo peor fueron los cambios, cuando salió Grasa Gabri superperdido… el medio-centro Borja estaba super cansado, porque no lo cambiaron por Bayón antes, creó que va a ser una derota que psicológicamente nos va a fectar mucho, y tengo muchas dudas de Cámara como entrenador, como jugador era mi ídolo, pero como entrenador está muy verde. Supongo que sufriremos mucho por no bajar

  • L'escapulat

   Uff què pessimista ! Crec que tens raó en el cas de Grasa… jo l’hagués tret però per Juanma i no per Robert, però a toro passat…

   Jo penso que és massa d’hora per jutjar Cámara, tant positivament com negativament ja que, com heu dit alguns, si no el primer dia semblava que havíem de jugar la Champions.
   Penso que al partit de diumenge l’entrenador té la culpa de no saber collar més l’Espanyol, però els jugadors també per deixar-se robar la cartera en temps afegit i fer el ‘primo’.

   Jo fins l’aturada nadalenca no faria gaires valoracions de la feina de Cámara. A mi de moment m’agrada molt el caràcter que li ha sabut donar a l’equip, molt més agressiu que la temporada passada… i no oblidem que el pressupost és el que és i, objectivament, no podem lluitar pel play-off aquesta temporada.

 • lluis

  Yo creo que no se debe a empezar a dudar del entrenador en la jornada 4, respeto todas las opiniones que conste, pero empezar a dudar del entrenador cuando llevamos 4 jornadas con unas sola derrota, con un equipo filial hecho para hacer el play-off, y ganando al Alcoyano, un recién descendido de segunda A, no creo que sea el momento.

  • L'escapulat

   Totalment d’acord. La derrota a Sant Adrià fa mal, però no fem una muntanya d’un granet de sorra, i menys al mes de setembre!

   Aquest cap de setmana -que descansem- publicaré l’entrevista que vaig fer-li i així podeu veure tots quines idees té l’Albert pel Badalona d’aquesta temporada.

   Per cert, tornen les tertúlies a Ràdio Ciutat de Badalona. Cada dilluns a les deu de la nit al 94.4. Els dimarts, com sempre, la podeu escoltar clicant a la icona que apareix a dalt a la dreta del blog. A la d’ahir, per cert, hi va intervenir el president i va dir coses interessants pel que fa a la campanya de captació de socis.

   Vinga, ànims collons, que queda molt encara!