BADALONA 2 ALCOYANO 0

Escapulats,

Bon debut del Badalona en la seva novena temporada consecutiva a la 2ª B. Victòria clara (2-0) davant un dels clàssics del grup, l’Alcoyano, un equip que la temporada passada jugava a la Liga Adelante i que en aquesta es presumeix com un dels aspirants a l’ascens una vegada més. L’equip d’Albert Cámara -que també debutava en partit oficial com a primer entrenador- va oferir una molt bona imatge per tractar-se de la jornada inaugural de lliga,  amb un joc ordenat i intens. Un gol a cada meitat (al 37′ de Xavi Muñoz i al 54′ de Robert) van servir per tombar els alacantins, que semblaven força menys rodats que nosaltres, la qual cosa parla positivament de la bona preparació escapulada. El primer lideratge a la classificació és una mera anècdota, però aquest test inicial l’hem passat amb nota.


En una tarda força menys calurosa del que venia sent habitual aquest mes d’agost a Badalona, la veritat és que el Camp del Centenari presentava una imatge força descoratjadora a dos quarts de set, l’hora d’inici prevista del partit. Ja se sap: molta gent encara de vacances, la calor, els clàssics despistats d’estiu… En fi, que amb prou feines es va arribar a la mitja entrada. A més, els habituals de la tribuna es van trobar amb una sorpresa desagradable, ja que la meitat de la graderia (concretament la zona esquerra, on hi ha les cabines de premsa) estava barrada al públic per ‘motius de seguretat’. Sabíem que el nostre vell estadi es queia a trossos, però no fins a aquest punt… En qualsevol cas, esperarem alguna notícia del club de cara al proper partit a casa, més que res per saber si la cosa va per llarg i, en cas que sí, fer-nos a la idea que aconseguir un bon lloc a tribuna anirà car, aquesta temporada.

Pobra entrada, bon futbol al Centenari
(Foto: L'escapulat)

Parlem ja de futbol, que és el que realment ens interessa: molt bé el Bada. Bé en defensa, més espès en la construcció i la davantera (normal a aquestes alçades) i notable en concentració, intensitat i treball. Per ser justos s’ha de remarcar que, a 27 d’agost, poques conclusions es poden extreure dels 90 minuts disputats el dissabte, però també és veritat que, més enllà del joc, hi ha detalls, com l’actitud, que sí que són importants. I en aquesta faceta l’equip d’Álbert Cámara va estar d’excel·lent. Absolutament tots i cadascun dels jugadors van mostrar una gran intensitat; lluitant cada pilota, pressionant i amb una concentració i una seriositat que els feien estar gairebé sempre un graó per sobre dels alcoians. És cert que habitualment els nous fitxatges volen agradar a la seva nova afició, i que n’hi havia unes quantes, de cares noves. A més, a molts us vindrà el cap el debut de la temporada 09-10, en què vam derrotar el Barça B per un contundent 3-0. Al final, el filial culé va pujar a 2ª i nosaltres vam acabar 12º. Perdoneu per tirar aigua al vi: tan sols és per posar les coses al seu lloc. Bon inici, sí, però encara queda moltíssim.

Del partit podem destacar sobretot la bona actitud mostrada pels nostres, la intuició que tornarem a ser dels equips menys golejats de la categoria, els detalls de qualitat de jugadors com Robert i Samuel Bayón, el treball de Gabri, la seguretat de Pelegrí i, en general, una imatge de solidesa i ofici que és la que mostren els conjunts que aspiren a coses. Com a aspectes negatius jo en destacaria dos: la lesió de Javi Moreno al minut 24 (el substituïa Borja Abenia) i una certa sensació d’inseguretat en les pilotes per alt. De fet, l’Alcoyano només va generar perill en aquestes accions, especialment en els còrners. La parella de centrals formada per Pelegrí i Gallardo van respondre amb fermesa a l’eix de la defensa -especialment el segon-, però en les pilotes aèries tant ells com Marcos van posar-nos l’ai el cor en més d’una ocasió.

El gol de Xavi Muñoz al 37′ feia justícia al major control escapulat i, tot just iniciar-se el segon temps, un golàs de Robert després d’una espectacular passada de taló de Bayón donava tranquilitat a la banqueta i sobre el terreny de joc. El Badalona va aguantar sense problemes i, a banda d’un possible penal no xiulat als alacantins, els 3 punts no van perillar en cap moment.

Resum del partit i entrevistes post-partit
(BadalonAprop)

Això tot just acaba de començar, però les sensacions són immillorables. Si Cámara aconsegueix que el grup mantingui aquest nivell de concentració i de compromís damunt la gespa, ens trobem davant un aspirant al play-off. De moment, a veure com responem fora de casa, en aquest cas al camp del Llagostera (dimecres / 20h) en la primera ronda de la Copa del Rei, competició en què no hem estat a l’alçada els darrers anys, per cert.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

11 responses to “BADALONA 2 ALCOYANO 0

 • lluis

  El primer partit de la temporada, personalment, em va deixar un bon sabor. Vaig veure un equip que no dona una pilota per perduda, que quan té la pilota, la vol jugar amb criteri. Molt bona imatge del Badalona en el primer partit.
  També vull desde aquí felicitar a en Victor pel seu debut a Primera Divisió amb el Saragossa i desde aqui també faig una pregunta a veure si algú la sap.
  ¿Cobrarà alguna cosa el Badalona pel fet de que Victor hagi debutat a primera divisió, o va marxar lliure i el Badalona no rebra res de compensació?

 • Anònim

  Bona pregunta Lluis, mirarem de saber alguna cosa, però tinc el presentiment que no veurem res pel Víctor

 • L'escapulat

  Va ser un Badalona combatiu i entregat, que seria el mínim a demanar a un equip de futbol. Amb aquesta actitud no se’ls pot recriminar res, quedin 1º o 18º.
  Crec que serem un equip una mica diferent a les darreres temporades, amb menys mig del camp però un contracop fulminant. Jugadors com Robert, Grasa, Canario, Gabri o Bayón són ràpids i tenen atreviment per a fer-ho. Veurem demà a Llagostera.

  Diria que no veurem res per Víctor a menys que jugui un determinat nombre de partits i signi un contracte professional amb el primer equip. Aleshores sí que ens correspondrien drets de formació.
  Pel que sí que té pinta que trincarem alguna cosa si segueix així és per Mariano, que continua trencant registres.

 • Vila-Rebollo-Pepín

  A mi em van sorprendre positivament, tant sols és el primer partit i no es poden treure moltes conclusions, però van jugar millor del que esperava. Dels nous, el Gallardo és el que menys em va agradar.
  Escapulat, el Mariano juga al C o al juvenil?, l’any passat jugava al juvenil, no?, va marcar molts gols?.
  El Víctor ja m’esperava veure’l a Primera, però no tant aviat.

 • L'escapulat

  Mariano jugarà aquesta temporada al Real Madrid C, equip que, per cert, va comprar plaça per jugar al Grup I de la 2ª B. No va jugar en el debut contra el Caudal (1-1), però sí que ha marcat força gols, tant l’any passat com en els partits jugats fins ara.

  Aquí podeu veure la seva fitxa al web del Madrid:

  http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/es/1193040472520/1330066547585/jugador/Jugador/Mariano.htm

  Isaías també va debutar amb l’Espanyol i ara és a la Ponferradina, no és tant transcendent debutar-hi, però sí significatiu. Jo crec que en Víctor té fusta per jugar a 1ª si té una mica de sort i li donen oportunitats.

 • L'escapulat

  Eliminats a la primera ronda de la Copa del Rei. Com sempre…

  Partit discret i moolt innocent en atac.

 • lluis

  Bé perque es diu el Badalona no va fer un mal partit, però va faltar punch en atac. A part, pel que he sentit, van haber-hi coses estranyes en el arbitratge, que no ens van afavorir gens. Quedem eliminats de la copa del rei, ens podem centrar a la lliga, que és el que importa.
  El problema crec que ara tindrem que jugar la copa federació que això si que no serveix per res, només per donar minuts als jugadors que no tenen minuts a la lliga.

 • oscar

  A la foto del bada pot ser que hi hagi un xino o japones al cantó dret?

 • oscar

  Si a la foto de la convocatòria…

  • L'escapulat

   Ostres sí…

   Se m’acut que podria ser en Tai Hoon Kng, un interior que jugarà aquest any amb el juvenil divisió d’honor. Que, per cert, avui ha debutat amb victòria 1-0 contra el Saragossa.