Miguel Ángel Sánchez es presenta

Escapulats,

Aquesta tarda de dilluns (17h) ha tingut lloc la roda de premsa de presentació del nou president del nostre club, el senyor Miguel Ángel Sánchez. En una petita sala del nostre Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) i davant una audiència de poc més de 20 persones, el nou màxim mandatari escapulat ha esbossat breument les línies mestres del seu projecte pel CF Badalona. Un servidor hi ha pogut assistir i deixo constància al blog dels temes que s’han tractat. Serà esquemàticament i a mode de resum, ja que la compareixença tampoc ha donat per a tant. Amb mitja hora llarga n’hi ha hagut prou per sentir el parlament del president i que aquest contestés les preguntes dels periodistes allí desplaçats. Anem a pams amb les coses que ens interessen:


Del primer que ha tractat Miguel Ángel Sánchez és de la situació econòmica per aquesta nova temporada. Bàsicament, ha confirmat el que ja tots, més o menys, temíem: reducció dràstica del pressupost (un 51% menys que l’any passat). Si tenim en compte que el pressupost destinat al primer equip en l’excercici anterior era d’uns 700.000 euros, només cal fer números. Com ha reconegut el mateix president, ens trobem en la pitjor conjuntura econòmica de la darrera dècada. La vessant ‘positiva’? Doncs que molts equips de la categoria es troben en una situació similar a la nostra, tot i que mal de muchos… En un grup tan competitiu com el III d’aquesta 2ª B, sumat als descensos del Nàstic i l’Alcoyano, fa que la confecció d’una plantilla competitiva sigui un repte més que considerable aquest any. Veurem si la nova direcció tècnica (amb Cándido Viana a la vicepresidència esportiva) és capaç d’ensortir-se’n. De moment, els moviments són pocs.

Sánchez ha estructurat les prioritats de la nova directiva en tres grans pilars:

 1. Desbloqueig de la situació amb l’Ajuntament en relació amb la construcció del nou estadi
 2. Potenciament i consolidació de l’estructura del futbol base
 3. Estabilització del primer equip, tant esportiva com econòmicament

1. Tot i reconéixer l’enorme dificultat de l’empresa, el nou president del Badalona s’ha mostrat convençut que el desbloqueig del projecte de construcció del nou estadi municipal és una prioritat pel club, però alhora s’ha mostrat escèptic quan un company periodista li recordava que l’alcalde Albiol va prometre al seu dia que el camp estaria acabat abans de finalitzar el seu mandat (d’aquí tres anys). Corria l’any 1997 quan el nou camp del Badalona va començar a prendre forma. 15 anys després, el batibull de traves administratives i promeses incomplertes és tot un drama i un autèntic malson pels socis del Bada, motiu de burla, fins i tot, dins de la ciutat… Tota la sort del món a la nova Junta!

2/3. En el seu discurs el nou president ha posat èmfasi en potenciar el futbol base, l’ànima del club i principal font de jugadors (sobretot a partir d’ara). Tot i que hi ha passat de puntetes, Sánchez ha deixat entreveure que hi haurà algun canvi en el juvenil, segurament per tal d’encaminar-lo molt més a convertir-se en la principal fàbrica de jugadors pel primer equip. Quant a l’estabilització de la primera plantilla, ja hem comentat que el més probable és que el club segueixi una política d’austeritat en els propers anys si no és que apareix un mecenes salvador -cosa poc probable-. En aquest sentit, Sánchez ha deixat clar que ell confia en Tugssal i que Tugssal confia en ell.

Els nous caps visibles del CF Badalona
(Foto: L'escapulat)

Durant el torn de preguntes s’han plantejat diverses qüestions, entre elles la de les relacions entre el Badalona i la Penya. En aquest sentit, el nou dirigent escapulat ve amb la intenció de mantenir la línia de Felipe Martínez de continuar amb l’acostament entre les dues entitats (com a mínim sobre el paper). També hi ha hagut uns instants per comentar la sortida de Manolo Márquez i el no-acord per la seva renovació. Més enllà de les habituals paraules d’agraïment, Sánchez ha deixat entreveure que el Badalona ha preferit renunciar a un gran entrenador per manca de calers, i no de voluntat ni confiança en ell. Una autèntica llàstima, però si el Bada no pot estar a l’alçada de Márquez, és el que toca, suposo. No és una crítica; és la crua realitat.

Ja per acabar, però no per això menys important, un dels temes que més havíem comentat per aquí el blog: el de les iniciatives per potenciar la massa social del Badalona. Ja al principi del seu discurs Sánchez ha esmentat l’assumpte, deixant clar que hi haurà accions al respecte. Per una banda, ajustar els preus dels abonaments i les quotes de soci i, per l’altra, una campanya de màrqueting lligada als comerços de la ciutat per tal d’intentar que ser del Badalona sigui més fàcil. Tant l’una com l’altra -especialment la segona- han estat iniciatives a penes esbossades, però quan he preguntat sobre la qüestió en particular el president ha respòs que hi haurà accions en aquest sentit, tant pel que fa a la reducció de les quotes com a les campanyes de captació d’abonats. Poca concreció, però sembla que el problema està identificat i el més important: la voluntat de “fer alguna cosa” existeix. Esperem.

Això és tot escapulats. En els propers dies podrem anar jutjant de quina forma es van transformant les paraules del nostre nou president en accions i mesures concretes. Ara per ara, s’agraeix aquesta píndola informativa però el futur de l’entitat, esportiva i econòmicament, segueix sent força boirós. Seguirem aquí atents al què pugui passar. Ah, i digueu-hi la vostra, ara més que mai!

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

60 responses to “Miguel Ángel Sánchez es presenta

 • Anònim

  Felicitats a la Mireia Belmonte per les dues medalles d’argent aconseguides a les olimpíades, i espero que el CF Badalona li faci un homenatge en un partit a casa, que pugui cuadrar la seva agenda, ja que ella va participar un any en el dia de “Cap nen sense joguina”.

  • L'escapulat

   Seria un honor que fes la sacada d’honor en algun partit, sobretot quan des d’aquest club sempre se l’ha felicitat pels seus títols, no només ara que està en el primer pla mediàtic !

 • L'escapulat

  Jo també crec que necessitem un atacant més, ja sigui un 9 pur o algun extrem o mitja punta amb arribada.

  Avui comença el clàssic Torneig d’Històrics i, si passem el triangular inicial, tindrem la oportunitat de començar a veure cap on van els trets en el primer equip. No estaria malament repetir títol i seguir sent l’equip català que més vegades l’ha guanyat.

  Per cert, quant a la Copa del Rei, ja comença a ser tradició començar la primera ronda a camp contrari… Cert que aquesta vegada no haurem de viatjar fins a l’altra punta d’Espanya, però vaja, que no estaria malament que ens toqués a casa alguna vegada. Jo, de fet, només recordo l’any en què vam arribar a 1/16 contra el Barça. Aleshores ens van tocar els tres primers partits a casa (Villajoyosa, Ferrol i U. Las Palmas). Des de llavors, res de res i eliminats a primeres de canvi gairebé sempre…

  • lluis

   Si pasessim la primera eliminatoria, la segona crec que és a casa. Però clar primer s’ha de pasar la primera fora de casa.