TENERIFE 3 BADALONA 1

Escapulats,

S’ha acabat el somni. Una altra vegada. El Badalona seguirà l’any que ve a la 2ª B després de perdre per 3-1 a l’Heliodoro Rodríguez López ahir a la tarda. La primera part va ser força dolenta, però a la represa la imatge dels nostres va ser ben diferent i fins i tot va posar els canaris contra les cordes durant un bon grapat de minuts. Al final, però, la sort ens va tornar a donar l’esquena i, del no-res, Chechu Flores marcava el tercer i ensorrava definitivament les nostres aspiracions. La temporada del Bada ha estat molt bona. Repetíem play-off per segon any consecutiu i a més ho fèiem amb il·lusió i una bona comunió entre la plantilla i l’afició. Però també és veritat que a alguns els pot quedar la sensació que, per segon any consecutiu, ens quedem fora amb un regust amarg. Sense ser inferior al rival, amb moltes ocasions fallades i la sensació que la sort no és gaire propícia al CF Badalona. Dos gols de cap als minuts finals del partit d’anada ens han condemnat. Dos anys seguits.

No sabem si al Badalona li va afectar la ‘por escènica’, les immenses dimensions de l’Heliodoro o la pressió dels més de 13.000 espectadors que s’havien congregat al coliseu insular, però la veritat és que va fer una primera meitat molt dolenta. De fet, en acabar els primers 45 minuts es tenia exactament la mateixa sensació del partit d’anada, però a la inversa: el Bada escapava de la debacle i marxava viu als vestidors amb ‘només’ un 1-0 en contra, després que un impressionant cacau de Bravo (36′) superés l’estirada de Marcos i obligués al Bada a fer-ne dos per passar de ronda. Curiosament, el gol arribava en l’ocasió menys manifesta del Tenerife, que abans n’havia tingut dos de claríssimes per part del seu golejador Perona. El davanter valencià havia errat una oportunitat clamorosa tot just al minut 12 quan una indecisió entre Marcos i els seus centrals l’havia deixat sol i amb la porteria buida. El seu cop de cap, per sort, s’estavellava al pal dret. No havien passat ni deu minuts quan el mateix Perona tornava a perdonar enviant un potent xut al travesser. El Bada arribava viu a la mitja hora de joc, i ho hagués fet als vestuaris si no fos per la canonada de Bravo (sens dubte, un malson pels escapulats en aquests dos partits). Fins i tot quan el primer temps ja agonitzava Perona en va tenir una altra, en una nova badada defensiva de la defensa badalonina que havia d’esmenar Marcos a la desesperada. Del Badalona, ben poca cosa, a banda d’un intent de rematada de Serramitja al minut 31.

La segona meitat, a més, començava de la pitjor manera possible: amb el segon del Tenerife, obra d’Aridane en rematar a l’escaire un còrner picat des de la dreta. Corria el minut 48 i tot semblava sentenciat. Res més lluny de la realitat. El Tenerife es va adormir en els llorers i va començar a especular amb el resultat. Gran error, ja que a partir d’aquest moment el Badalona va prendre les regnes del partit i, per fi, començava a jugar amb criteri al mig del camp i a arribar amb certa claredat a l’àrea rival. El gol arribaria al minut 59, per part d’un jugador poc habitual en aquesta faceta, Ceballos, i en una jugada poc convencional, rematant de voleia un mal refús dels canaris després d’un còrner picat per Víctor. El panorama del partit canviava completament. Vaja si canviava. El silenci es va fer a l’Heliodoro i ni el públic local ni els mateixos jugadors del Tenerife ho tenien tan clar. La possessió va passar a ser escapulada gairebé per complet, i també les aproximacions. Els homes de Manolo Márquez s’hi van deixar la pell i Álex García, amb un xut ras que Aragoneses va desviar in extremis (62′), i Robles, amb una espectacular engaltada des de la frontal que sortia llepant el travesser, van acariciar el gol de l’empat. La sort, però, va tornar a ser-nos esquiva i, tot i que el setge no va ser tant intens, molts recordàvem les ocasions fallades davant el Mirandés ara fa un any. Tot i que el 2-2 flotava en l’ambient el que va acabar arribant va ser el 3-1, obra de Chechu Flores quan el Badalona estava jugant millor. Encara fa més ràbia si tenim en compte que el gol arribava després d’una pèrdua de Pelegrí a la línia de fons i un seguit de rebots dins l’àrea petita que acabava amb la pilota al fons de la xarxa i ensorrava les aspiracions escapulades definitivament. Els últims 10 minuts es convertirien en un trist epíleg d’una bona temporada que acaba sense el premi final. Goiko va tenir el 3-2 a les acaballes, però a aquelles alçades ja molts ens estàvem enrecordant de la injustícia del partit d’anada.

El trajecte del Badalona torna a acabar abans d’hora. Aquesta vegada, fins i tot abans que la temporada passada. Malgrat tot, i ja en perspectiva, no podem qualificar la present campanya de fracàs. L’equip ha estat molt irregular durant tot l’any, ha fet una recta final espectacular i s’ha colat entre l’elit del futbol espanyol per segon any seguit. En el segon projecte de Manolo Márquez, sovint tant qüestionat. El somni de la Segona A s’escapa de nou i ara, no en queda d’altra, ens veiem obligats a mirar cap endavant. Per cert, el panorama no és gaire alentador, precisament. El club es troba en una posició delicada: sense president, amb una junta gestora i amb força dubtes sobre qui se’n farà càrrec o cap on anirà l’entitat. El primer serà veure si segueix el cos tècnic i si, com ens temem molts, hi haurà desbandada de jugadors… És llei de vida, i la precària situació econòmica dels clubs de 2ªB no perdona. En tres mesos hi haurà eleccions i veurem si aquest cop hi ha algú disposat a engegar un nou projecte al capdavant dels escapulats.

Passi el que passi, el Badalona seguirà allà: al Grup III de la Segona Divisió B i jugant al vell camp de l’Avinguda de Navarra, conegut avui com a Camp del Centenari. Però també nosaltres seguirem allà. Continuarem endavant.

AMUNT BADALONA.

SEMPRE.

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

64 responses to “TENERIFE 3 BADALONA 1

 • Vila-Rebollo-Pepín

  El Manolo Bueno a mi tampoc m’entussiasma, però no pensava pas que en Marcos renovés, el veia fitxant per algun equip de segona A després de la gran temporada que va fer.

 • lluis

  Jo tampoc creia que Marcos es quedes, però bé em tingut sort i s’ha quedat amb el nostre equip, garantitzat la porteria. Ho de Manolo Bueno si que no m’entra el cap l’ho de la seva renovació, es deu haber quedat per molts pocs euros, perque sino no hi veig cap explicació.

 • L'escapulat

  Doncs jo també creia que Marcos marxava. Està clar que la voluntat del jugador era quedar-se, però ja hem vist que de vegades açò no és suficient. Suposo que el club li va millorar la oferta, conscient que és dels millors porters de la categoria i que garanteix molts punts al llarg de la temporada.

  Lo de Manolo Bueno, segur que si ha renovat és a preu de saldo perquè no crec que fos una prioritat pel nou cos tècnic. O sí… qui sap!