BADALONA 1 REUS 0

Escapulats,

Missió complerta. Som on volíem ser ara fa un mes. Amb la victòria d’avui contra el Reus li pispem la quarta plaça a l’Hospi (l’únic dels de dalt que ha fallat: 2-2 al camp del Baleares) i, a falta d’una jornada, depenem de nosaltres mateixos per disputar les eliminatòries d’ascens a 2ª A. I aquesta és la clau. Diumenge que ve viatgem a Dénia sabent que els 3 punts ens donen el dret de jugar el play-off però, al mateix temps, sabent també que és l’únic resultat que ens val. Tot el que no sigui guanyar ens deixarà fora. Queda un últim esforç, però sens dubte que paga la pena !

La Federació ens havia donat un cop de mà amb l’hora del partit, ja que avui hi havia jornada unificada a les 6 de la tarda, evitant així que l’horari del partit el decidís TVC, que l’hauria programat a les 12 del matí. Això, sens dubte, ha propiciat una major afluència de públic per animar els escapulats. De fet, el Bada ha sortit molt entonat i tot semblava presagiar un partit elèctric, de joc ràpid i futbol d’atac. Com a mínim, per part dels locals, ja que el Reus la veritat és que ha fet ben poca cosa durant aquests compassos inicials. Víctor, Goiko i Álex García han portat perill a la porteria reusenca, però el gol no ha arribat per ben poc. El basc, sense anar més lluny, ha fet lluir-se Ángel amb un espectacular cacau des de 25 metres que el porter valencià ha desviat a còrner. La veritat és que el domini ha estat total per part del Badalona, que anava collant mica en mica els homes de Santi Castillejo. El Reus amb prou feines ha passat del mig del camp, si bé Sergio León ha posat a prova Marcos amb una gardela impressionant a les acaballes de la primera meitat. Abans, però, Víctor havia obert la llauna amb un golàs (35′) després d’una bona jugada personal per banda dreta, driblant un parell de contraris dins l’àrea per enviar la pilota creuada al pal llarg, lluny de l’abast d’Àngel. Cal destacar, un altre cop, l’aportació de Goiko, immens baixant pilotes, obrint espais i canalitzant les combinacions ofensives de l’equip.

La segona part, en canvi, ha estat força més ensopida que els primers 45 minuts. Sorprenentment, el Reus ha pecat d’un aparent conformisme (l’empat no li servia) i no ho ha abocat tot a buscar els tres punts. Si bé els del Baix Camp han avançat les línies i n’han tingut alguna, el cert és que avui no era el dia dels davanters reusencs. A la graderia es podien copsar els nervis, ja que un gol podia significar l’adéu definitiu al play-off. Malgrat tot, i a banda d’alguna acció aïllada de Chumbi o Marquès, els visitants no han causat grans ensurts. També és veritat que el Bada n’ha tornat a tenir més d’una per finiquitar el partit… però no ho ha fet, i hem patit més del necessari. Álex García ha firmat dues jugades personals de gran mèrit, marxant per velocitat i potència i encarant la porteria rival amb opcions de marcar: en la primera, la seva vaselina ha acabat fora i, en la posterior, la pilota s’ha estavellat contra el pal dret. Un 10, però, per l’Àlex, convertit ja en un autèntic referent de l’equip. També ha fet un gran partit Ferrón, el pulmó escapulat per enèsima vegada i que avui s’ha sacrificat en defensa quan ha calgut. En definitiva, que els badalonistes hem patit, com sempre, per no rematar la feina… Per sort, l’equip ha mantingut el rigor defensiu i els tres punts s’han quedat a Badalona.

Les imprecisions han arribat al segon temps...
 (Foto: L'escapulat) 

Un cop més és obligat parlar dels canvis de Manolo Márquez; avui fins i tot més sorprenents pel seu descarat caire ofensiu: han entrat Joaquín per Pelegrí (46′), Ignasi per Serramitja (64′) i Bueno per Xavi Muñoz. Més atrevit, impossible. Això no ha significat que l’equip anés a l’atac amb tot, però sí que parla molt clarament de la idea de futbol que vol transmetre el míster. Bona feina de Bueno, per cert, donant consistència al mig del camp.

Diumenge 13, a les 6 de la tarda, darrera jornada de lliga del grup III de la Segona Divisió B. Viatgem a Dénia per enfrontar-nos contra un equip que no s’hi juga res (es va salvar la setmana passada). Els comptes són ben fàcils: si guanyem, farem play-off; si no, no. La victòria segura del Llagostera en l’últim partit (li tocaria rebre el desaparegut Mahonés) ens obliga a sumar tres punts per mantenir la quarta plaça. És a dir, depenem de nosaltres mateixos però només ens serveix la victòria. Segur que tots ho haguéssim firmat ara fa un mes… En qualsevol cas, un repte que ens mantindrà enganxats a la ràdio el diumenge a la tarda. Esperem que arribi el cinquè triomf consecutiu i poguem complir un somni que semblava impossible no fa pas tant. Ah, I ja tenim la Copa del Rei de la temporada que ve a la butxaca!

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

2 responses to “BADALONA 1 REUS 0

 • lluis

  Gran partit del Badalona ahir, un dels millors, per no dir el millor de la temporada, al centenari.Llàstima que, com cada partit, per no sentenciar, amb les oportunitats que vem tenir, ens va tocar patir fins el final.
  Els canvis que va fer Manolo Márquez van ser tots per lesió, dons jo estic darrera la banqueta i els tres jugadors van demanar el canvi, Pelegrí, Serramitja i Xavi Muñoz, i el que teniem a la banqueta era el que va treure dons només va quedar sense jugar Pugui, un altre davanter.
  Això és el que em preocupa cara el partit de diumenge, junt amb la qüantitat de targetes que va treure l’àrbitre, expulsió de Victor, no pot jugar, i les altres grogues, no sé si algun jugador més caurà per acumulació d’amonestacions.
  Però tot i això hem de guanayar a casa del Denia, equip molt dur, i anar al play-off.
  Amunt Badalona.

 • L'escapulat

  Vaja, desconeixia que eren canvis per lesió; a Pelegrí sí que semblava que li passava alguna cosa, però no a la resta.

  El més difícil ja està fet, som on volíem ser i ara només queda un últim esforç contra un equip complicat en un camp complicat…però que no s’hi juga absolutament res.

  Espero que els jugadors estiguin mentalitzats que només valen els 3 punts. Si estem concentrats i fem un partit seriós guanyarem, no en tingueu cap dubte. Si sortim creient que guanyarem sense baixar de l’autocar, podem tenir un ensurt…

  Confiança total en la cinquena victòria seguida!

  Amunt Badalona!