ZARAGOZA B 1 BADALONA 3

Escapulats,

Aquesta temporada pot ser recordada com la temporada en què el Badalona va fer tants punts al Centenari com lluny de l’Avinguda de Navarra. La temporada en què l’equip era capaç de combinar autèntics ridículs davant l’afició amb actuacions superbes fora de casa. La temporada en què no teníem davanters. La temporada en què Manga va passar del 10 al 0. La temporada d’en Goiko. Un basc que va arribar amb recel, se’l va examinar amb lupa, se li va exigir la lluna, se’l va condemnar a l’ostracisme i, després de tot plegat, va ser ell qui ens va treure les castanyes del foc amb una exhibició de professionalisme… Ara bé, per tal que aquesta temporada sigui, de debò, recordada, li hauríem d’afegir un nou qualificatiu: la temporada de l’ascens.

El Bada va repetir ahir el resultat aconseguit a Lleida ara fa tot just una setmana. Marcar sis gols fora de casa en dos partits consecutius no és gens fàcil, i encara menys si tenim en compte que ens enfrontàvem al Lleida i al filial saragossista; probablement, els dos conjunts més enratxats de la segona volta. Doncs els homes de Manolo Márquez ho han aconseguit. I, a més, ho han fet jugant amb valentia, sense especular, amb un joc ofensiu i creient sempre que l’objectiu era possible. Chapeau, per tant, per als jugadors i el cos tècnic. Crec que és important destacar-ho, tenint en compte les dificultats que ha viscut la plantilla al llarg d’una temporada en què, pels motius que sigui, l’afició no sempre ha mostrat la seva cara més amable al Centenari. Hi haurà qui dirà que, amb els resultats a casa que ha patit, és normal que l’aficionat escapulat n’hagi acabat fins al capdamunt, de l’equip, a vegades. Ara és l’hora de la veritat i no hi ha excuses que valguin. Tots hem de remar en una mateixa direcció, que esperem que sigui la que ens condueixi al play-off. La quarta plaça segueix encara a un puntet de distància, ja que l’Hospi no ha fallat contra l’Ontinyent. Seguim cinquens, però ja hi ha rivals que s’han quedat pel camí (Olímpic i Lleida ho tenen magre) i tenim un calendari assequible. És obligat creure en les nostres possibilitats.

Si parlem del partit d’ahir hem de destacar un nom per sobre de tots: GOI-KOE-TXE-A. El de Deba segueix entestat en demostrar que s’equivocaven els que deien que no era un jugador pel Bada; que no valia. Amb els dos d’ahir, el basc suma ja 6 gols aquesta temporada… i és el segon màxim golejador escapulat per darrere de Manga. Digne d’admiració, si tenim en compte que molts el vèiem fora al mercat hivernal i el club li va comunicar que no comptava pel cos tècnic… No podem saber què hagués passat si en Goiko hagués tingut més confiança de l’entrenador, però el que sí sabem ja és que l’Iñaki és un professional com la copa d’un pi. I també és d’agrair el reconeixement de Manolo Márquez, que després del partit va lloar l’estat de forma del davanter i el seu compromís amb l’equip. Per fi una bona notícia al vestuari.

Goikoetxea, heroi escapulat. Qui ho diria ara fa uns mesos...
 (Foto: Federico Agripa/laJornada.cat) 

Parlant exclusivament del que va passar sobre la gespa de la Ciutat Esportiva del Saragossa, i havent parlat ja de Goiko, també cal fer esment del bon partit d’homes com Ferrón, Ceballos, Álex García, Serramitja, Víctor… Bé, de fet seria injust no anomenar-los a tots: el Badalona va fer un partidàs. L’unic que se li pot retreure a l’equip és que es deixés empatar tan ràpid en una primera part frenètica (Edu marcava l’1-1 tres minuts després del gol inicial de Goiko, al 10′). Fins i tot ens vam permetre el ‘luxe’ de fallar un penal -picat per Vázquez-. Els canvis, de nou, van ser encertadíssims: Ignasi, Bueno i Pugui -que va rematar la feina- no van abaixar el nivell per demostrar que el míster pot comptar amb ells amb plenes garanties. Tot són conclusions positives després de la nostra gira per Ponent els darrers 14 dies.

El més difícil ja està fet. Però el que encara resta no és fàcil, ni molt menys. Aquest proper diumenge, contra el Reus, ens juguem mitja temporada. Per fi l’horari acompanya (a les sis de la tarda) i no hi ha excuses que valguin per no anar al Centenari a donar suport a un equip que, malgrat tot, s’ha guanyat a pols el dret de tenir-lo. El somni és a tocar. El primer pas, sumar els 6 punts que queden. Si ho fem, serem allà. A partir d’aleshores, tot pot passar però, de moment, ens toca a nosaltres estar a l’alçada de l’equip.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

6 responses to “ZARAGOZA B 1 BADALONA 3

 • lluis

  Per el que vaig escoltar a la RCB i pel que deien ahir els diaris extraordinari partit del Badalona al camp del Saragossa B. I com bé dius, brillant amb llum pròpia un jugador, que se li va dir que es busques equip en el mercat d’hivern i que aquest final de temporada ens està treient les castanyes del foc, em refereixo a Goiko, chapeau per ell. Vull dir que tampoc sóc un soci que el criticaba molt per com jugaba però que ara, em aquest final de temporada que està fent, haig de callar, i felicitar-lo pel que està fent.
  Espero que la directiva, diumenge fagi alguna cosa per omplir el centenari, perque ens ho juguem, una altre vegada tot, i el camp ha de presentar un gran aspecte i animar als nostres jugadors que crec que s’ho mereixen, ara sí, per l’esforç que estàn fent en els últims partits, per entrar en el play-off.
  Amunt Badalona i diumenge tots al centenari a animar.

  • L'escapulat

   Totalment d’acord, Lluis.

   Crec que el jugador ha guanyat la partida (si és que n’hi havia una) i ningú li pot retreure absolutament res. Només agrair-li el que està donant tot i saber que al desembre el volíem fora.

   Pel que fa al partit del diumenge, hi hem de ser tots. Estaria molt bé que es repetís la iniciativa del dia del València-Mestalla i que cada soci pogués entrar una persona gratis. A més, l’horari del partit és ideal en aquesta època de l’any, s’espera un sol radiant i l’equip respondrà. Crec que és EL partit de la temporada.

   Amunt Badalona !

 • Anònim

  Posaran entrada gratis o entrada econòmica pel proper partit??

 • L'escapulat

  El club ha repartit moltes invitacions i cada soci podrà entrar amb un acompanyant.

  Vaja, que el club farà la vista grossa per tal que el Centenari s’ompli…

  Excuses 0

  AMUNT BADALONA !