BADALONA 1 MALLORCA B 0

Escapulats,

Irregular. Així ha estat el rendiment del Badalona durant tota la temporada i el partit d’avui en podria servir d’exemple. Abans de tot, però, felicitar-nos per la victòria i els tres punts. Feia ni més ni menys que 95 dies que no vèiem l’equip guanyar a l’Avinguda de Navarra (1-0 contra el Teruel en Copa Federación). Poca broma…Com ja hem comentat en més d’una ocasió, aquests pèssims resultats a casa són un llastre molt pesat. Ara bé, esperem que, malgrat el mediocre registre com a local, al final s’assoleixi el somni del play-off. De moment, tornem a estar al peu del canó, a un sol punt del quart i depenent de nosaltres mateixos per ficar-nos allà. Cada cop queda menys i, això sí, podem dir que l’equip lluitarà fins el final.

L’equip ha sortit avui molt endollat i, amb una alineació poc habitual, els homes de Manolo Márquez semblava que es menjarien un filial mallorquinista que, la veritat, ha ofert una imatge ben pobre a la primera meitat. Ara bé, les coses han canviat als segons 45 minuts i els illencs han començat a arribar amb perill real a l’àrea de Marcos. L’onze escapulat tenia indubtablement un caràcter molt ofensiu, amb Ignasi en punta per davant del trio Manga, Álex García i Robert. Serramitja també tornava a entrar de titular a la medul·lar, acompanyant un Ceballos que ha estat immens durant tot l’encontre, tallant pilotes i fent de veritable pulmó de l’equip. En defensa també hi havia novetats, ja que per la sanció de Vázquez Pelegrí ha format amb Xavi Muñoz. El de Sabadell, com sempre, una garantia al darrere. A banda del treball de Ceballos, també cal destacar l’estrena d’Ignasi al davant. El jove davanter balear ha portat de corcoll la defensa mallorquinista, ha fet moltes coses i gairebé totes bé. De fet, ja ha pogut marcar al minut 5 quan, aprofitant una mala cessió d’un defensa, s’ha quedat sol davant Felipe, però el seu xut ha sortit massa creuat. Més tard també l’ha tinguda, després de fabricar-se l’ocasió en un espectacular detall tècnic, amb canyo inclòs a l’àrea petita. Llàstima que el porter, en aquest cas, li hagi tornat a negar el gol. Ferrón i Manga també han tingut la seva oportunitat, però la manca de punteria o els defenses rivals han allunyat el perill en el darrer instant. Pel Mallorca només podem destacar un perillós llançament de falta indirecta que Marcos, sempre segur, ha desviat a còrner.

A la segona meitat el decorat ha canviat completament. Mica en mica el Mallorca s’ha tret la son de les orelles i ha avançat les seves línies per buscar-nos les pessigolles. Incomprensiblement, semblava que el Badalona se sentís a gust amb el 0-0, com si l’empat ens anés bé. Aquesta indolència temporal ha permès als balears disposar d’algunes oportunitats per avançar-se al marcador, sobretot en accions de contraatac. Així, al 66′ una contra rapidíssima ha acabat amb una centrada per a Dídac que, sol a l’àrea petita, ha fet un misto monumental. El posterior xut de Tià Sastre, per sort, només ha fet tremolar el pal esquerre defensat per Marcos. Era un avís molt seriós i Márquez ha reaccionat donant entrada a Pugui i Goikoetxea, que substituïa un esgotat Ignasi. El basc ha mantingut l’alt nivell ofert per l’Ignasi i la veritat és que la seva entrada ha acabat decantat la balança al nostre favor. Evidentment, a banda del seu treball d’esquenes a porteria, el de Deba ha culminat un bon partit amb el gol de la victòria: un autèntic golàs fruit d’una jugada col·lectiva culminada amb una excel·lent centrada de César Soriano i una millor rematada d’en Goiko, que ha enviat la pilota a l’escaire amb la testa. Impossible per a Felipe. A partir d’aquí, patiment. Penso que el Bada s’ha equivocat mantenint el plantejament ofensiu, i per culpa de les pujades dels laterals el Mallorca encara ha trobat espais per fer mal. En aquestes situacions, i més amb el que hi havia en joc, sovint s’ha de ser més conservador.En tot cas, el marcador no s’ha mogut i tres punts que es queden a Badalona.

Sumem de tres en tres al Centenari... per fi !  
 (Foto: L'escapulat)

Els de Ponent ocupen ara mateix la tercera posició, tres punts per sobre nostre. Si tenim en compte que les dues primeres posicions estan gairebé assignades a Baleares i Orihuela, el partit a la Terra Ferma cobra especial transcendència. El Camp d’Esports de Lleida és un estadi que tradicionalment se’ns dóna bé; a veure si podem repetir el 0-2 de la temporada passada. Dels quatre enfrontaments que resten, dos són contra rivals directíssims: Lleida i Reus (en el darrer partit a casa). Els altres dos són als camps del Dénia (última jornada) i Zaragoza B (en plena lluita pel descens). Complicat. De moment, a pensar en aquests dos partits seguits lluny del Centenari, a Lleida i Saragossa. Tot està per decidir i, ara sí que ho podem afirmar, lluitarem fins el final.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

16 responses to “BADALONA 1 MALLORCA B 0

 • lluis

  Ben resumit el partit tal com dius Escapulat, però jugadors que per mi no van estar a l’alçada, Alex garcia, com gairebe sempre, Serramitja, no el vaig veure bé ahir, Manga,força malament, i molt bé Ignasi, em va agradar molt, el partit que va fer.
  Com bé dius encara estem a la lluita, a veure ara que fem en aquests dos partits for de casa.
  Volia fer un petit comentari també al gran partit del nostre juvenil enfront del Baça, que es jugaba el títol de lliga. Un gran esforç dels nostres jugadors, que em van dir que tenien moltes baixes, Robert i Tarsi amb el primer equip, i jugadors lesionats, però que van jugar fins el limit de les seves forces per conseguir un empat. Un partit molt ben preparat desde la banqueta i molta lluita dels jugadors que van acabar asfixiats. Enhorabona pels xavals.

  • L'escapulat

   Aprofito el teu comentari per reivindicar la gran ‘machada’ del juvenil, que amb TOT EN CONTRA va empatar contra el Barça 1-1.
   Sense Robert ni Tarsi i sense havent pogut comptar amb Mariano i Sergio, que ens va pispar el Madrid a l’estiu… en fi, una actuació brillant i una gesta que cal reconéixer.
   Per cert, més important encara si tenim en compte que la setmana passada ja tothom donava per campió el Barça després de guanyar a l’Espanyol en el derbi.

   Dit això, d’acord amb el que dius, Lluis. Manga va estar molt malament, igual que Pugui quan va entrar- en la meva opinió-. És una llàstima que dos jugadors tant importants estiguin tenint una actuació tan discreta últimament…
   Pel que fa a Serramitja, crec que ell necessita jugar més avançat per donar el millor de sí mateix.

 • L'escapulat

  Per cert, estic intentant confirmar si el partit a Lleida serà retransmès per TVC. Té tota la pinta, i per això encara no se sap a quina hora serà. El que sembla clar és que es jugarà el diumenge (tenint en compte el Barça-Madrid de dissabte a les 20h).

  En qualsevol cas, un partit maco i que pot decidir la temporada.

  Ànims i fe !

 • francis

  Enhorabuena……a ver si seguimos asi…a por todas…
  Sinceramente sólo pude escucharlo por la radio.De infarto.
  Animo y para arriba.
  Saludos.

 • lluis

  Hem de tenir fe en la qüestio esportiva, però, malhauradament, no se sent cap nom que es vulgui presentar com a president, sino crec jo, que hauria estat recollint firmes diumenge pasat. Això si que té mala pinta. ¿Com ens hem sortirem d’aquest tema del president?. A part de la bessant esportiva és el que ens te que preocupa moltíssim a tots els socis i simpatitzants del Badalona, perque si no ¿cap on va el club?

 • jonyki

  sin entender mucho del tema si no se presenta nadie podria desaparecer

 • L'escapulat

  Si no es presenta ningú es forma una junta gestora o algo semblant i es tornen a convocar eleccions -per fer temps-… Després ja no sé quin és el procediment a seguir…

  El més perjudicat seria l’equip i la planificació de la temporada de l’any que ve…

  Algú coneix algun empresari a qui li sobrin els calers? No, oi?
  És una llàstima que, al final, tot siguin diners.

 • lluis

  És una llàstima que una ciutat com Badalona no pugui tenir un equip de fútbol com déu mana, començant per el camp i seguint per el equip, i ara em ve el nom de Villarreal, una petita població, un equip a 1ª divisió 1 el filial a 2ª divisió.

 • lluis

  Pel que m’estic olorant, la temporada que bé, serem un equip tipus Gramanet, amb jugadors de la casa, i alguns jugadors de per aqui Catalunya que cobrin poc. I a veure que es pot fer durant la temporada, si aguantar a Segona B o baixar a Tercera.
  Perque jo crec que, encara que fem el play-off d’ascens que és molt dificil, no pujarem.

  • L'escapulat

   Hi estic d’acord… malauradament.

   De totes formes, si ens fiquéssim al play-off, jo no renunciaria a res. Tingueu en compte que moltes vegades pugen equips pels quals ningú donava un duro (Vecindario, Huesca, Cartagena, Castellón o Alcoyano…). Més que la posició, el factor anímic és clau.
   Per exemple, les teniu totes que equips tant ‘dominadors’ com Mirandés o Baleares acabin pujant? Mai se sap!

 • lluis

  Un altre comentari és que, ahir van dir que el entrenador del juvenil,Manolo Gónzalez, no continuara al juvenil del Badalona. Una gran perdua pel nostre equip dons ha estat un gran entrenador pel equip i ha fet una gran tasca al nostre juvenil.
  Felicitar-lo per la feina que ha fet aquests 7 anys al Badalona, i desitjar-li molta sort allà on vagi.
  O potser seria una opció pel primer equip la temporada que bé.

  • L'escapulat

   Doncs sí, una altra pèrdua… sembla que tot són males notícies últimament…

   Crec que no menteixo si dic que el Juvenil és el que millor funciona pel club i tot un orgull pel Badalona i la ciutat.
   Sona realment pel primer equip o és una especulació teva, Lluís? Se sap si marxa del club o només deixa el càrrec?

   Diumenge els que no anem a Lleida enganxats al televisor; les nostres opcions passen per la Terra Ferma !

   AMUNT BADALONA !

 • ragusa

  el badalona juvenil como ha quedado en la clasificacion?