BADALONA 0 BALEARES 0

Escapulats,

Una llàstima. Em refereixo al partit d’avui, però segurament aquesta expressió la pensem més d’un quan reflexionem sobre com han anat les coses aquesta temporada… El Badalona ha sigut incapaç, altra vegada, de sumar els 3 punts davant del seu públic. De fet, no guanyem un partit al Centenari des del passat 8 de gener (1-0 contra el Dénia), i segurament serà això el que condemnarà les nostres opcions de disputar el play-off.

És veritat que avui potser era el dia menys indicat per desanimar-nos a causa d’un empat a zero. L’Atlético Baleares és el líder incontestable de la categoria, un equip farcit de jugadors de primeríssim nivell (alguns d’ells exPrimera Divisió) i que ja fa setmanes que pensa en l’ascens a 2ª A per la via ràpida. Ara bé, com en tantes i tantes ocasions aquesta temporada, el Bada ha estat superior al seu rival i ha merescut els 3 punts. Què ens ho ha impedit? Doncs sí, ho heu endevinat, esclar: la FALTA DE GOL.  I és que l’escassedat de pòlvora a la davantera escapulada d’aquest any pot assolir el grau de llegenda… Aquest matí s’ha tornat a demostrar que l’equip no té punch al davant. És veritat que el nostre davanter en millor estat de forma, Manolo Bueno, s’ha hagut de retirar al minut 13 per molèsties a l’abductor, però el cert és que diversos jugadors han estat en disposició d’enviar la pilota a la xarxa i no ho han fet. D’ocasions manifestes en podem destacar sobretot dues; una a cada part. Primer, una doble oportunitat de Ceballos, el xut creuat del qual ha estat desviat per un defensa en l’últim moment. En el llançament del còrner, i després d’una mala sortida de Ginard, el mateix Ceballos ha tret una bona rematada que, quan ja tothom cantava el gol, l’ha tret sota pals un defensor balear. Però és que a la segona meitat Pugui n’ha tingut una d’encara més clara quan, després de plantar-se sol davant el porter, ha enviat la pilota fora, llepant el pal dret. Això passava tot just al minut 47′, però el Bada ja no en tindria cap de més franca per avançar-se al marcador. El Baleares, que ha començat molt fort a la primera meitat (els dos equips, de fet, ens han regalat un primer quart d’hora explosiu), ha baixat força el pistó a la represa i el domini del joc ha estat pràcticament sempre escapulat. Això sí, amb la sensació constant que, amb l’enorme classe que atresoren al davant, els homes de Gustavo Siviero ens podien marcar en qualsevol contraatac. A punt a estat de ser així quan, al minut 84 i després d’un greu error de Manga en treure un còrner, Brian ha creuat tot el camp per encarar tot sol Marcos. Per sort, la seva picadeta ha sortit lleugerament desviada…

Sé que molts de vosaltres tindreu ganes de comentar l’actuació de Goikoetxea, que ha entrat quan amb prou feines s’havia disputat un quart d’hora per la lesió de Bueno. El basc tenia una nova oportunitat per demostrar a l’entrenador que es pot confiar en ell, però la veritat és que avui no li han sortit les coses al de Deba… Sense voler carregar-li a ell tota la responsabilitat de la nostra manca de contundència a dalt, és evident que en Goiko no ha aportat gaire cosa, a banda de les seves obertures a l’espai fent de boia. Realment sembla que aquesta sigui la seva única funció quan és al camp, ja que amb prou feines pot encarar els defensors i tampoc li han arribat pilotes clares de rematada. L’Ignasi ha tornat a entrar a la segona meitat (al 68′, per Pugui) però avui la veritat és que tampoc ha pogut demostrar gaire cosa… Ni tan sols Manga semblava ja el que ens enlluernava fa unes setmanes, i els seus serveis a pilota aturada han estat més aviat discrets… En definitiva, un Badalona treballador i sacrificat, però al que la bona estrella sembla haver-lo abandonat per sempre més a l’Avinguda de Navarra.

Tres mesos sense victòries al Centenari...    
(Foto: L'escapulat)

La història es repeteix al Centenari. Dos punts més que volen de casa (per un total de… 24!) i una nova setmana que passarem lluny de la quarta plaça. Bé, lluny lluny no, perquè ja se sap que en aquest Grup III les coses estan molt apretades, però resten només 6 partits (4 d’ells fora, per sort) i el Badalona necessita transmetre alguna cosa més per ser vist com un candidat ferm a l’ascens. Avui al matí l’afició ha respòs i ha animat més que en d’altres ocasions. Esperem que als dos partits que resten, que es jugaran en horari de tarda i contra rivals directes (Mallorca B i Reus) segueixi aquesta tònica. De moment, però, a pensar en el partit a Xàtiva d’aquí a 7 dies, precisament contra el rival que ara mateix marca la zona de privilegi. Una derrota seria pràcticament definitiva, però tornar amb els 3 punts ens situaria altre cop en aquesta situació tan nostra de “i si…”  Fe !!!

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

10 responses to “BADALONA 0 BALEARES 0

 • ragusa

  para mi uno de los mejores partidos del bada si no el mejor en casa

  • L'escapulat

   Si, jo també ho crec.

   Però si no marques no val per a res. Bé, sí, almenys la imatge ha sigut molt millor que la del dia del Mestalla. Per això avui el públic no ha escridassat l’equip. Es pot empatar i es pot perdre, però sempre amb dignitat.
   I avui el Bada ha donat bona imatge, malgrat tot.

 • lluis

  El millor partit de la temporada, crec jo, i no hem marcat perque els jugadors balears han tret dues pilotes de la ratlla que ja entraban, la ocasió de Pugui al comensament de la segona part, el penal no assenyalat pel àrbitre per mans d’un defensor del At Balears a la primera part.
  Ahir ens vem mereixer guanyar, però també vem poder perdre amb la única ocasió clara que van tenir ells, quan un jugador es va quedar sol davant Marcos,i va enviar la pilota fora, crec que hagués estat injust.
  El lider el vaig veure un equip bastant marrullero, jugaban molt bé la pilota, això sí, però un equip que molt bé s’haguessin pogut quedar amb deu jugadors.

 • L'escapulat

  Teniu raó, ahir no era un partit per marxar enfadat cap a casa, com ja he dit. Ara bé, la realitat és la que és i el fet d’haver ‘fet el tonto’ a casa tants partits ens obligava a guanyar, gairebé.

  Coses que em van agradar: bona actitud de l’equip. Ferrón, Víctor i Álex García.

  Coses que no em van agradar: el pique que sembla haver-hi entre Manga i Manolo Márquez. La pobra actuació de Goiko.

 • jonyki

  yo del tema goiki siempre e dicho y siempre lo remalcare que no es jugador para un badalona,no tiene la calidad para nuestro club, yo no loi pondria mas a jugar porque cuando juega el es com si jugaras con un jugador menos y si lucha mucho peor eso n es suficiente necesitamos marcar

  • L'escapulat

   Tot i que no sempre ha jugat malament…

   Jo crec que no és jugador per jugar al toc, triangulant com vol el Badalona -en teoria…-. El veig molt més com un davanter rematador per partits amb poques ocasions, a pilota aturada…

   En fi, el mateix problema que arrosseguem des del principi de temporada…. EL GOL.

 • jonyki

  asi es, hay mas delanteros en el badalona que ni lo pone, o podria provar con alguno de la cantera para provar porque goiko sintiendolo mucho no sirve para el badalona y yo creo que el mismo lo sabe no se le ve con confianza cuando juega solo hay queverlo cuando juega

 • L'escapulat

  Per cert, juguem demà a les 20 h!

  No recordava que per SS alguns equips avancen els seus partits…

  Demà a les 8 partit importantíssim a Xàtiva !

 • jonyki

  este partido va a determinar nuestras opciones o no del play off, no hay mas…

 • L'escapulat

  Pues sí.

  Una derrota ens deixaria fora definitivament (faltaran 15 punts, però podríem dir que sí), mentre que una victòria ens situaria -altra vegada- a tocar del play-off.

  El ‘problema’ seria l’empat. Crec que és un bon resultat, però ni ens deixaria fora ni definitivament dins.
  Veurem que passa. Amb la trajectòria de l’equip aquest any es pot confiar en treure un bon resultat a Xàtiva.